marraskuu 29, 2023, 09:45:13 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


TepinKapsikuumin comeback

Aloittaja TepinKapsikuumi, huhtikuu 30, 2017, 17:00:59 ip

« edellinen - seuraava »

TepinKapsikuumi

Nonii..siinä se palapeli sitte ois.

Tänään sain yhden ostotaimen siirrettyä lopulliseen ruukkuun. Usko on vahva, että syksyllä vielä chiliä syön.

TepinKapsikuumi

Tän päivän hikoilut.

Työt tekee taas projektiin taukoa, mutta kyllä tää tästä vielä valmistuu...

TepinKapsikuumi

Joo. Ei tule kuvapäivitystä tähän kohtaan. Tatti otsassa reklamoitu kun oli toimitettu rinnakkaismallin kasvihuoneen osia. Sellaisia missä on yksi ovi ja olin tilannu pariovellisen. Yllättävän moni osa ei sitten enää käykään. Perustuksissa on vähän vielä hienosäätöä, mutta kasvihuoneen voisi kyllä rakentaa jo. Chilejä on nyt 7kpl odottamassa pääsyä joskus tulevaisuudessa valmistuvaan rakennukseen.

TepinKapsikuumi

No nyt on homma edenny taas kivasti.

TepinKapsikuumi

Eli kun tämä kausi tuli vähän kiireessä nykäistyä käyntiin niin ostotaimilla mennään ja tuossa on "lähes lopullinen" Kasvihuoneeseen päätyvä arsenaali mukaanlukien Tepin. Eli tavallista bell pepperia california wonder, 4 tomaattia,  pari viiniköynnöstä, 'joe's long', 'Aji Charapita', 'Trepadeira Werner', 'Habanero St. Martin', 'Rocoto Turbo Pube', 'Habanero Naranja Picante'
Cumari selvagemin siemenet eivät itäneet. Seuraavaksi pitäisi kasvihuoneeseen saada lasit seiniin ja 10mm polykarbonaatti kattoon. Millä työkalulla ois paras työstää tuota kennolevyä?


TepinKapsikuumi

kesäkuu 13, 2017, 22:26:39 ip #25 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 13, 2017, 22:28:26 ip käyttäjältä TepinKapsikuumi
Tämä on toistaiseksi ollut kasvihuoneenrakennuspäiväkirja, mutta eiköhän tilanne piakkoin parane kasvien suhteen. Katto on valmis mutta laseista puuttuu n. 60%. Heti kun työt ei rajoita ja saan kaverin hommaan, niin vajaassa päivässä seinätkin on valmiit. Siinä vaiheessa voisi ajatella siirtävänsä kasvit sisään ja alkaa odottelemaan laattoja. Onko multaseos-suosituksia Hazaine Sladkii köynnökselle?

NPhoBiaz

Tuosta kasvarista tulee vielä komea. :) :thumbup:

TepinKapsikuumi

Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - kesäkuu 14, 2017, 07:01:14 ap
Tuosta kasvarista tulee vielä komea. :) :thumbup:

Musta väri, räystäskorkeus ja pariovet oli valintaperusteina. Tuohan on vain paketti minkä mä kasaan, että sillä tavalla innovatiivisuus puuttuu. Itse ei oikeastaan voi tehdä kuin haluamansa lattian.

TepinKapsikuumi

Näissä tunnelmissa täällä. Taustalla näkyy toinen istutetuista Hazaine Sladkii köynnöksistä

TepinKapsikuumi

Vielä ei ole valmista muutamat laatat puuttuu, mutta tänään sain ratkaistua köynnöksille tuennan. Tuollainen tuli tilattua: Betoniteräsverkko B600KX 5-150 mm
Verkon koko 5 x 2,35 m. Valmistettu ruostumattomasta teräksestä.
Kasvit näyttävät voivan paremmin, mutta ruukunvaihtojen hidastus vielä vaivaa. Jälkijunassa tullaan, mutta ehkä vielä ehtii satoakin saamaan. Kuvia sitten kun on jotain mielekästä kuvattavaa.

TepinKapsikuumi

Siellä ne pienikokoiset kasvit nyt saa olla, mutta sadon suhteen en luovuta.Tilaa ois varmaan useammallekin mutta se on jo sitten ensi vuoden hommia.

MRgreen

Hyvän näköinen  :thumbup: Toivottavasti saat  :chili:

Rähinä-Reetta

Kaunista! Kivat nuo mustat rakennekiskot.

TepinKapsikuumi

MASSIIVINEN KUVAPÄIVITYS! Kasvihuoneelle piti laittaa kulku kuntoon

Yleiskuva

Piti olla molemmat Hazaine Sladkiita. Vaan eipä taida olla. Toinen versoo punertavaa ja toinen vihreää versoa. Laitoin tukkuun emailia mutta eipä ole viitsineet vastata. Olisi ollut kiva saada paras  veikkaus että mitä nuo ovat.

California Wonder paprikaa


Trapadeira Werner


Tepin tekee hyvin hedelmää.

Turpo Pubessa elämää

Aji Golden taimilahjoituksena saatu

Nepalese Bell..lahjoitus myös

Sugar Rush...lahjoitus

Joe's Long..lahjoitus

Aji Fantasy..lahjoitus

Habanero Naranja Picante

Charapita josta meni kuljetuksessa latva poikki pienenä taimena.


Eiköhän tässä jotain ehdi saada kypsymään.

TepinKapsikuumi

Satoa alkaa pikkuhiljaa kypsyä. Kukkia ja latvoja olen nyppinyt jo kiukulla pois. Aji Goldenin ensimmäisen hedelmän maistatin töissä ja maku sai kehuja, mutta niinkuin arvelinkin tässä ensimmäisessä ei ollut tulisuutta ollenkaan. Kohta pääsee taas maistelemaan, josko kapsaisiinikin oli vaivautunut paikalle.

Charapita yrittää vielä ehtiä. Tekee niin paljon kukkia etten ole nyt vaan jaksanut niitä nyppiä.

Nepalin kellot on kohta maistelukunnossa

Pientä ja pippurista Tepiniä tulee varmaan satoja.

Nää on kyllä kuin karkkeja.

Viiniköynnöstyypit hei! Leikkaanko näitä talveksi ja miten? vai tuohonko ne jätetään talviunille?


Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: TepinKapsikuumi - elokuu 24, 2017, 12:43:17 ipViiniköynnöstyypit hei! Leikkaanko näitä talveksi ja miten? vai tuohonko ne jätetään talviunille?

Minun oppini ovat kohta parin vuosikymmenen takaa, kun Zilgat hankin, mutta leikkausajankohdaksi suositeltiin talvea, ensimmäisten pakkasten jälkeen, mutta ennen kuin silmut ehtivät keväällä turpoamaan. Olen minä liikakasvua kesälläkin leikellyt, eivätkä ole pahastuneet, mutta yleensä olen harvennuksen tehnyt maaliskuussa. Kasvihuoneessa varmaan pitää tehdä aikaisemmin.

Leikkaustyyleissä sitten on eroa. Ranskalaiseen tapaan ne pidetään matalina koko ajan niin, että ylettyy poimimaan. Itäeurooppalainen tapa on päästää oksat pitkiksi ja kiertelemään vaikkapa terassin katossa. Meillä nuo ovat päässeet villiintymään, kun ne niin hienosti koristavat terassin kaidetta. Pisimmät haarat ovat ainakin kymmenmetrisiä ja niistäkin tulee satoa - paitsi ei nyt, kun eivät ehdi kypsymään.

TepinKapsikuumi

Jos olen oikein tulkinnut omaa tilannettani  niin kannattaisi näiden istutusvuoden kasvien kanssa menetellä niin, että jättäisi kaksi pääversoa joita sitten lyhentäisi ja poistaisi muut sivuversot. Tuossa kasvatuspaikalla sellainen U-muoto voisi toimia. Eikös sitä runkoa olisi hyvä saada paksunemaan että kantaisi muutaman vuoden päästä sadon. Jos antaa vapaasti kasvaa niin kestääkö sadon painon? Ei tosiaan ole mitään aikaisempaa kokemusta näistä eikä kyllä kasvihuoneestakaan.

Chilivaari

Noinhan se neuvotaan tekemään. Vuosittain vain vähän uutta kasvua ja haaroja.
Jossakin vaiheessa menee hermo tai herpaantuu vain muuten ja sitten se kasvaa muutaman metrin vuodessa. Kolmessa vuodessa pitäisi päästä nauttimaan ensimmäisestä sadosta, joskus aikaisemminkin.

Kantavuus ei ole ongelma. Köynnös tarttuu mihin tahansa niillä tarttumakärhillään niin, että niitä ei saa repimälläkään irti, leikkuria tarvitaan.

TepinKapsikuumi

joulukuu 06, 2017, 14:44:27 ip #38 Viimeisin muokkaus: joulukuu 07, 2017, 21:19:43 ip käyttäjältä TepinKapsikuumi
Olipahan masentavan märkä syksy. Satoa tuli mutta paljon jäi raakileita. Homekin alkoi vaivata. Pakastimessa on kuitenki chiliä ja paholaisenhilloa ja mangohilloa kaapissa. Kuivattamiseen en saanut mistää lajikkeesta niin paljon satoa samlla kertaa että olisin siihen ryhtynyt.

Ekan kasvihuonekauden (myöhässä alkaneen)oppi oli se, että multakasvit on tympeitä siellä. Turhan paljon vaati kastelutarkkailua. Siksi teinkin tänään päätöksen, että ensi kausi mennää vesiviljelyllä. Vanhat EBB altaat ja ehkä aquafarm ja waterfarm kenties jopa aeroflo 14 kaivetaan varastosta. Sekä uutena tilasin NFT GT604:n.
EDIT: Ja eurooppa sanoikin, että postikulut on tähtitieteelliset(DHL 600€) niin peruin kun en halunnut karsia tilausta ja tilasin suomesta NFT GT901:n.