Jokin hyvä valo alle 80€

Aloittaja Topik, heinäkuu 11, 2018, 22:24:13 ip

« edellinen - seuraava »

Topik

Eli mikäs olisi hyvä valo millä tulee satoa ja maksaa alle 80 euroa Kolmea chiliä olisi tarkoitus kasvattaa talvella sisällä.

unenkuva

Tässä yks. Ota tuohon tuo Osramin polttimo, 33000lm valoatehoa. Riittää saletisti kahdelle ellei kolmelle chilille

Topik


Kojootti

https://www.viherpeukalot.fi/kasvihuonevalaisin-400-w

Tuossa toinen koteloitu vaihtoehto, alkoi tulla raakileita niin chileihin kuin tomaatteihin kun kaksi tuollaista tuli keväällä käyttöön...


Pink

Meille hankittiin tuollaiseen kolmikerroksiseen lasi-pleksi-sisäkasvihuoneviritykseen tällaiset Supragardenin lamput. Luksit jää tietty pienemmäksi kuin noilla 400w-lampuilla, mutta saat kaksi lamppua alle 80 eurolla. Kasvatukseen ovat riittäneet hyvin, sadottamisesta ei ole vielä kokemusta. Riippuu toki lajikkeestakin: chinensien en usko tekevän satoa tuolla, mutta jotkin annuumit ja baccatumit saattaisivat tehdäkin.
Sytytysneste ja tulitikku harvoin ratkaisevat ongelmia, mutta vihannespunkkeihin ne tehosivat.

Pink

Lisäys vielä edelliseen: annuumit tekevät satoa em. Supragardenin led-lampuilla ihan täysillä. Neljälle vielä hyvin pienikokoiselle chilille yksi lamppu riittää kasvien kunnosta, kukinnasta ja podien kasvusta päätellen just ja just. Ilmeisesti tuo päivänvalo-sävy on myös chileille mieleinen.
Uskoisin kolmelle keskikokoiselle-pienehkölle annumille tai baccatumille kahden led-listan riittävän kohtuulliseen sadotukseen.

Isommille kasveille valoa pitäisi tietty olla enemmän, että tekisivät isosti satoa. Mutta jos vähällä rahalla pitäisi saada toimiva ratkaisu, jostain pitää tinkiä. Silloin voi pitää kasvit leikkaamalla kohtuullisen kokoisina, jolloin niille riittää vähempi valokin.
Sytytysneste ja tulitikku harvoin ratkaisevat ongelmia, mutta vihannespunkkeihin ne tehosivat.