joulukuu 04, 2023, 01:32:26 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Sisäkasvatus ja risteytykset Q4-22/2023

Aloittaja miiksuli, marraskuu 21, 2022, 15:53:51 ip

« edellinen - seuraava »

nörtti

 Jännää kuulla minkäkokoinen ja näköinen siitä tulee. Ulkonäöllisesti muistuttaa mun Rocoto Montufarin tapaa: kun se on hedelmöittynyt niin het lähtee terälehdet ja jäljelle jää vaan se pimpulan alku ja emi.
Ilman lähilaseja en näe eroa että mikä on hedelmöittynyt minialku ja mikä kukan nuppu, niin ovat samannäköisiä :D 
Jos ihmiseen ei ole manuaalia eikä sitä saa kytkettyä vikasietotilaan, en ymmärrä sitä.

miiksuli

Toi on vielä normaalia kalpeampi. Otin muutamat kuvat noista muista kandinaateista. Siellä on vielä normaali B kasvin kukkaki, päässyt samaan kuvaan.

A


B


C

miiksuli

Innostuin nyt ottaa CGN 23209 ja Aji Pancasta kuvat. Hyvin samanlaista kasvua. Suurin ero on karvaisuus ja hieman suurempi antosyaani tuolla CGN 23209:llä.


miiksuli

Otin sisälle noi Melon Bleederit. Kaikki kolme nyt on sisällä taas. Säät taas niin petollisen kylmiä ja pilvisiä niin parempi noiden isojen valojen alla kun vielä satoaakin. Jää chilit muute pieniksi kun yölämpötilat alle viiden useamman päivän ja muutenkin keskiarvo reilusti alle kymmenen. Oli kuitenkin kerenny kasvaa tuo C jo 100 cm pituiseksi ja näyttää siltä että haluaisi vielä kasvaa. B puska oli sitten 20 cm lyhyempi, jokseenkin hyvän mittainen.

Uudet Tuntematon Chinense x Peach Bleeder F2 ja F3 kuolivat harsosääskiin. Laitoin uuden pikkuerän tulemaan. Nyt pitää olla tarkempi ettei harsosääsket pääse heti pesiytymään.

miiksuli

Nyt on vähän kasvanu isommaksi. Näkee paremmin ton jännän värityksen ja oudon verhiön.


miiksuli

Lähti pari uutta Melon Bleeder F3 keltaista tulemaan. Odotellaan sirkkalehtiä. Molemmat lähti itämään 11-12 vrk. Sormet ristiin ettei toukat syö taas noita. F2 punaset ei lähtenyt itämään. Tuli joku musta läikkä niiden sisälle ja valkoista/punaista hometta pinnalle. Lisää idätystä F2 punasesta tulossa pian...

Melon Bleedereistä B, C puskat pääs taas ulos kun alkaa olla hyviä säitä. Jokunen raakile tulossa. Ei mitään älytöntä satoa mutta hyvän kokosia ja erikoisia muotoja. Näistä A puska tekee parhaiten satoa, neljällä marjalla. Normaalin kokoisia eli jotain 6-8 grammasia.

miiksuli

Melon Bleeder, A puska vieläkin kypsyttelee marjoja. Onkos nyt menny noin kuutisen viikkoa ja nyt vasta näkyy ensimmäiset merkit että alkaa värimuutosta tulla. Voi olla että eka marja oli viallinen ja uudet marjat on sitten paremmalla värillä. Ehkä kokonaan ruskeita/punaisia. Muutamalla marjalla näyttäis olevan hyvin pieni vaalea raitakin.

Toinen noisista Melon Bleeder keltasista varmaan kuolee. Jäi kypärä päähän. Toinen näyttää selviytyvän. Kunhan nyt ei taas toukat söisi juuria.

miiksuli

Lisää mielenkiintoista B kasvilta. Eli kyllä siellä on oikeet terälehdet käpertyneenä mutta mikä tuo lippa on?


miiksuli

kesäkuu 21, 2023, 19:50:22 ip #88 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 21, 2023, 20:10:49 ip käyttäjältä miiksuli
Lainaus käyttäjältä: miiksuli - huhtikuu 17, 2023, 18:37:36 ipHyvin jännä tämä vihreä versio Melon Bleederistä. Muistuttaa hyvin paljon alkuperäistä mutta kuitenkin Peach Bleederiä joukossa. Verhiö ei näytä olevan vuotava. Tuoksu on makean hedelmäinen.

En varmaan tänää uskalla maistella mutta uudempi marja on lähes tasaisen oliivin vihreä ja isohko marja. Jokseenkin paremman näköinen mutta väriltään ehkä pettymys...

Edit. Otin paremman kuvan ettei tuu paha mieli.

miiksuli

kesäkuu 23, 2023, 13:11:30 ip #89 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 23, 2023, 14:57:05 ip käyttäjältä miiksuli
CGN 23209 ei ollu moksiskaan näistä super helteistä. 40 astetta kasvarissa ollut useamman päivän ei tunnu missään. Aji Panca otti hieman osumaa. Kuivuneita nuppuja ja CGN 23209 kerennyt aukasee ekan kukankin. Hyvin kiva kukka onkin kuudella isolla terälehdellä ja kahdella pienellä.

CGN 23209


Aji Panca


Yhteiskuva. Vasemmalla CGN 23209 ja Aji Panca oikealla.


Tuntematon Chinense x Peach Bleeder F2, kasvi B. Värimuutosta. Oisko kypsä?

miiksuli

Oon nyt tän CGN 23209 lumoissa. Kauniita jättimäisiä kukkia pitkillä varsilla jossa on pikkusen keltaisuutta.

Makro


Normaali

miiksuli

Vuoden eka Eximium maistelu. Hirveesti makua tästä saanu. Maukas, hedelmäinen ehkä jotain rocotoo muistutti. Savuinen tai puinen jälkimaku. Siemenenii vaan talteen jälkipolville :chili:


miiksuli

Tuossa 1.7. laitoin itämään kolme villi Chinenseä. Pérola laranja päättänyt että nyt tullaan. On kyllä nopeimpia mitä itänyt villeistä. Katotaan jääkö henkiin. Kuitenkin tilasin tupla satsin noita että pitäis jotain saada noista aikaiseksi.

0/3 Aji Charapita
1/3 Pérola laranja
0/3 Yellow Fire

miiksuli

Kävin kipasemassa Kekkilältä uutta kasvumultaa noille. Laitoin nyt ihan semmosenaan vaan. Katotaan miten käy. Aika raskasta on että ei kannata tiivistää ollenkaan kun istuttaa siemenet. Katotaan kuoleeko villit kun osa jo lähti itämään. PH on noin 7.

CGN 23209 ja Aji Panca alkanut satoamaan. Aika tarkalleen noilla oli kahden vuorokauden ero toisistaan. Aji Pancan kukka niiaa 90 asteen kulmassa kun CGN 23209 on lähes suora.

miiksuli

heinäkuu 18, 2023, 12:16:26 ip #94 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 18, 2023, 12:18:57 ip käyttäjältä miiksuli
Itävyys 100%. Aika hyvä. Katotaan nyt moniko noista kuolee sääskiin. Laitoin myös Eximiumin siemenii tulemaan tuossa aikaisemmin jo, 29.6. jossa pölytin emiä Chinensen siitepölyllä. Lähes satavarma ettei itäviä siemeniä ole mutta ainahan on kiva kokeilla josko tärppää se mahdottomuuskin. Siemenet vaikutti kyllä ihan terveiltä. Pulleita, tummalla kuorella.

3/3 Aji Charapita
3/3 Pérola Laranja
3/3 Yellow Fire

Sitten CGN23209 ja Aji Panca tekee hyvin satoa parin litran ruukuissa. Isoja pitkulaisia chilejä. Risteytysprojekti etenee suunnitelmien mukaisesti. Vielä kautta jäljellä mutta muutama Punainen feno on, keltasia kaksi fenoa (kolmas tulossa), vihreätä en edes kasvata tai ota siemeniä talteen. Vihreä oli kyllä pettymys. Ei ole vaivan arvoista.

miiksuli

Tuntematon Chinense x Peach Bleeder F2, kasvi B. Kaikki meni nappiin tällä fenolla. Löytyy makua, löytyy tuoksua, iso marja, hyvä väri, mielenkiintoisen näköinen. Vielä kruunas yli 30 siemenellä.

Intensiivisen makea tuoksu leijaili nenään kun leikkasin halki. Omenenakaramellia, toffeeta. Maku on hieman hapan joka katoaa nopeasti pois, jäljelle jää mustapippuria, purkkaa, hedelmää. Ei ole ollenkaan parfyyminen.