kesäkuu 14, 2024, 18:57:42 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Sitrukset

Aloittaja Proudfoot, maaliskuu 05, 2011, 22:14:49 ip

« edellinen - seuraava »

jewe

Lainaus käyttäjältä: rami12 - maaliskuu 15, 2017, 20:58:48 ip
terve onkos teillä chiliharrastajilla vielä sitruksia kasvatuksessa itselläni löytyy yhtä sun toista useampaakin erilaista sitrusta tällähetkellä.


Kyllä täältäkin löytyy vaikka mitä, omia ja ostokasveja parin vuoden takaa. Sitruunoita, appelsiinia, kalamondiinia, kumkvattia ja mandariinia. Kohta on taas paras aika käsillä ja appelsiini onkin jo lähes täydessä kukassa ja tuoksu on huumaava.

mandariini

Lainaus käyttäjältä: jewe - maaliskuu 16, 2017, 20:45:11 ip
Lainaus käyttäjältä: rami12 - maaliskuu 15, 2017, 20:58:48 ip
terve onkos teillä chiliharrastajilla vielä sitruksia kasvatuksessa itselläni löytyy yhtä sun toista useampaakin erilaista sitrusta tällähetkellä.


Kyllä täältäkin löytyy vaikka mitä, omia ja ostokasveja parin vuoden takaa. Sitruunoita, appelsiinia, kalamondiinia, kumkvattia ja mandariinia. Kohta on taas paras aika käsillä ja appelsiini onkin jo lähes täydessä kukassa ja tuoksu on huumaava.


Mulla on noin 10-vuotias siemenestä kasvatettu appelsiini. Ollut aika huonolla hoidolla etenkin valaistuksen suhteen vuosien varrella, mutta nyt viime aikoina on saanut nauttia paremmista olosuhteista. Kasvanut edellä mainituista syistä johtuen todella rimpulaksi ja toispuoleiseksi. Tänä keväänä leikkasin raakasti oksaston ja latvan poikki, jättäen vain yhden tynkäoksan ja siinä olevat noin reilu kymmenen lehteä asenteella "ei se tästä huonommaksi voi ainakaan mennä - paitsi kuolla". Pituutta ennen leikkausta oli noin pari metriä, nyt päärungon pituus 60cm. Uutta versoa on kuitenkin alkanut nyt puskemaan rungosta ja ainakin tässä vaiheessa voin huokaista helpotuksesta. Tarkoitus olisi nyt kasvattaa tuosta tasapainoinen yksilö ja yrittää ensi talveksi pistää se hiukan viileämpään talvehtimaan. Tulevaisuuden kukinnan suhteen en elättele juuri mitään toiveita, mutta eihän sitä koskaan tiedä  ::)

rami12

Chilivaarihan on saanut siemenestä kasvatetun sitruunan kukkimaan että ei se mahdotonta ole nimenomaan siemenkylvöisen ei siis valmiina ostettua.

Hellstone

On kyl niin sanotust vaarallista lukea näit foorumei ku tuli sit tänää ostettuu sitruunoi kaupast, joista toivon löytäväni siemenii et jos sais ittelki sitruunapuun kasvatettua  8) .
Tarttu kans mukaan yks granaatti omena jos koittais sellasti ruvet kasvattaan  :D .
Nyt mennään jännän äärelle ja ehkä yliki.

Vuorikaskas

huhtikuu 22, 2017, 21:26:28 ip #404 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 22, 2017, 21:28:07 ip käyttäjältä Vuorikaskas
Kutakin sitruslajin lajiketta on syytä googlailla hartaasti että saisi vihiä mitä voi odottaa.  Ainakin silloin jos on tärkeää varmistua että siemenistä on mahdollista kasvaa kasveja jotka tuottaisivat toivottuja hedelmiä.

rami12

kellään sitruksia nytten itellä alkoi juuri limeguat limetinsukuinen sitrus kukkimaan

jewe

Lainaus käyttäjältä: rami12 - lokakuu 04, 2017, 22:17:17 ip
kellään sitruksia nytten itellä alkoi juuri limeguat limetinsukuinen sitrus kukkimaan


Limequat tekee mulla nyt pieniä hedelmiä mikä on ihan positiivinen yllätys, muuten ne porskuttaa joten kuten. Tuossa vähän enemmän juttua nykytilanteesta

http://kaksikasvihuonetta.blogspot.fi/2017/10/sitrukset.html

Jomppe

Ostin keväällä IKEAsta kalamondiinin, kesän se viihtyi edellisen asunnon parvekkeella, kukki kuin mielipuoli, kunnes muuton yhteydessä otin sen sisälle lamppujen alle ilman totuttelujaksoa.
Iso virhe, kaikki lehdet se tiputti ja viitisenkymmemtä hedelmänalkua, ja vain yksi pieni oksantynkä pelastui mustumiselta ja kuolemalta, mukanaan puolikypsät hedelmät. Nakkasin pois, ostan uuden kunhan tulee vastaan.
Pari hedelmää kerettiin syödä ja voi kun olivat hyviä. Hilloa toivon joskus voivani kalamondiinista tehdä! :thumbup:

Omista vuoden takaisista idätyksistä menemään porskuttaa Nadorcott-mandariini, Nova-mandariini, Eureka-sitruuna ja Poncirus trifoliata. Viimeisimmän latvoin, bonsaiksi koulutan. Kesällä ostettu Valencia-appelsiinin pistokas yritti samoin tein kukkia(jotka tietenkin nypin pois) ja vasta nyt tekee varsinaista lehtikasvua. Neljän lehden voimin sinnitellyt ja oletettavasti juuria kyhäillyt.

Kalamondiini vielä puuttuu. Jos ei vartettua puskaa löydy niin tilaan sitten siemeniä jostain.

rami12

Jees kannataa myöskin vaihtaa mullat usein osa sitruksien ongelmista ostositrusten on suorastaan kelvoton kaupan multa liian tiivis ja turvepitoinen multa mädänyttää juuret sekä heikentää kasvua muutenkin itse vaihdan aina välimerenmulta perliitti seokseen jos ostan uuden taimet tai sitruksen suosittelen muillekkin saviruukku ja hyvin vettä läpäisevä multa ehkä perliitillä lisättynä on hyväksi kaupan mullat voi osa jo sinäänsä olla syy miksi kasvi ei mensty pidemmänpäälle kun itsellä joskus jäi kasvi siihen niin juuret oli suurelta osin mädäntyneet vaiken kastellut sen kummemmin kuin toinen samanlajin sitrus jonka olin vaihtanut välimerenmulta perliitti seokseen ja saviruukkuun se kukki ja kasvoi tehokaammin myös

Zen

Nostellaanpa hieman sitrusketjua pinnemmalle seuraavalla kysymyksellä: mihin aikaan vuodesta sitruskasveja uskaltaa latvoa? Onko syksy huono ajankohta tehdä moista vuosihuoltoa? Ja paljonko kasvia uskaltaa kerralla leikata?

Sitruunani (Meyer lemon) kasvoi loppukesästä yllättäen aivan hirvittävästi pituutta ja alkaa olla niin hujoppi, että latvat taipuvat jo oman painonsa alla. Keväällä ehkä häthätää 30-senttinen kasvi onkin nyt 90-senttinen, eikä runko ole vahvistunut samaa tahtia. Tekisi mieli leikata kasvin pisimpiä haaroja lyhyemmiksi, mutta pelkään, että kasvi ottaa siitä nokkiinsa.