maaliskuu 22, 2023, 21:34:20 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tervon chilit 2022 - 2023

Aloittaja Tervo, toukokuu 05, 2022, 20:05:12 ip

« edellinen - seuraava »

miiksuli

tammikuu 21, 2023, 18:00:40 ip #100 Viimeisin muokkaus: tammikuu 22, 2023, 05:45:24 ap käyttäjältä miiksuli
Mä just vaihdoin pörssiin kun on halvin minkä saan tällä hetkellä tänne. Se pyörii siinä 5-20 snt/kWh hinnoilla. Keskiarvo hieman yli 12 snt/kWh. On tuo silti törkeen hintaista. Kun kasvatusvalot on siinä aamusta iltaan joka on kalleinta aikaa.

varis

Ihan rehevän näköisiä kasveja, pitäisi omillekin paremmin säätää valoa, ovat joutuneet pari päivää kituuttamaan. Suunnilleen samassa vaiheessa oon menossa, muutama isompi ja se suuri armeija tulossa perästä.

Mietin kans vähän sen Apocalypse chocolaten laittamista, tuli superhotteja hankittua vasta idätyskaudella... Toivottavasti saadaan satoa täällä päin jos tulis sit maisteluraporttia pitemmällä kaudessa  :D  8)

Tervo

tammikuu 22, 2023, 09:40:49 ap #102 Viimeisin muokkaus: tammikuu 22, 2023, 10:13:35 ap käyttäjältä Tervo
Lainaus käyttäjältä: miiksuli - tammikuu 21, 2023, 18:00:40 ipMä just vaihdoin pörssiin kun on halvin minkä saan tällä hetkellä tänne.

Pörssidiiliä itsekin olen katsellut, tiedä sitten olisko se kuuseen kurkottamista ja katajaan kapsahtamista...

Vuoden ensimmäinen podi tulossa! Pistokkaasta juurrutettu Trinidad Scorpion kukkii liki valkoisenaan, tuppaavat vaan kukat tippumaan (siitepölyä kyllä varisee heilutellessa), paitsi tämä yksi joka näyttää jääneen kiinni. Näitäkin on jo ruoanlaitossa testattu, eilen tosin possunfilesoosiin käytettiin Scotch Bonnett.Myös 7Pot Brainstrain kukkii lukuisilla kukilla. Marjan alkuja ei vaan vielä näy, pudonneita kukkia vaan näistäkin.


miiksuli

Tänään maksaa keskiarvolla 6,6 snt/kWh. Kyllä tuo tulee halvemmaksi kuin 20-25 snt sopimukset.

Tervo

Lainaus käyttäjältä: miiksuli - tammikuu 22, 2023, 10:04:35 apTänään maksaa keskiarvolla 6,6 snt/kWh. Kyllä tuo tulee halvemmaksi kuin 20-25 snt sopimukset.

Joo, tein kotia sopimusmuutoksen pörssisähköön, astuu voimaan parin viikon päästä. Mökille varmaan tehtävä samanlainen, kunhan toi mökkikausi taas alkaa.

Piti kaivaa kaapista vanha rengassalama, kun ei noi likikuvat noista kukista oikeen näytä ilman onnistuvan. Ongelmia vaan syntyi, kun huomasin, että Canonin 54mm adapteri on ilmeisesti mökillä (samoin kuin kunnollinen makrolinssi). Piti sitten sovittaa toi Nikoniin, jonka 52mm adapteri oli kotona. Mutta kun salama on Canonin ETT-L, niin sen joutui Nikonissa vaihtamaan manuaalimoodiin, ja kaivamaan sopivat salamateho- ja aukkoasetukset.

7Pottien ympärillä pyöriessä jäi vaikutelma, että pari kukkaa olisi pölyttynyt, näistäkin tuo alempi on turpeahkon näköinen.


Tervo

Iti sitten tämä viimeinenkin Carolina Reaper. Kylvin kaksi Picantes PT:stä ostettua siementä 09.01, toinen iti jo 18.01, tämä nosti eilen niskalenkin mullasta ja tänä aamuna oli sirkkalehdet auki. Olin jo luopumassa toivosta, joku päivä sitten katkaisin sähköt tuon alla olleesta lämpömatosta, liekö tuo kylmeneminen sitten jouduttanut itämistä. Nyt itämässä enää kolibrikukka, saa nähdä nouseeko jo ensi jouluksi. Muutama viikko, niin saa tomaatin siemenet multaan.


miiksuli

Terveen näkönen kaveri tulossa :) Ite en käytä lämpömattoja. Hyvin itää kunhan lämpötila ollu yli 20 astetta. Välillä itelläkin ollu itäminen vähän parempaa alhasemmassa lämpötilassa kuin siellä lähellä kolmeekymmentä.

Tervo

Muuttopäivä. Valitut muuttivat omiin yksiöihinsä, loput taivaaseen (=kompostiin). Tila ei kerta kaikkiaan riitä tuplille, ja näissäkin on liikaa. Tämän pöydän toisen puoliskon vievät noi 7Potit ja NagaX:t, pöydän vieress alas leikattu Red Habanero hyvässä kasvuvauhdissa ja keittiössä olevalla kukkapöydällä stumpiksi leikatut Scotch Bonnet ja Cayenne, sekä Madeiralta tulleet mukulat. Ensi talveksi täytyy varmaan pudottaa taimien määrä puoleen, ei tässä ole mitään järkeä. Tiedä miten nämä saa keväämmällä istutettua lopullisiin ruukkuihinsa ja totutettua ulkona oloon.


varis

Jos tekee useammassa aallossa niin voi ottaa vähän hissukseen. Idätys turveruukussa voi marginaalisesti helpottaa siirtoa, mutta niissä joutuu kasteleen tiuhempaan - lopuksi voinee käyttää altakastelua niin sopivasti pehmenee pohja.

Tervo

Miiksulilta hankittu SLP NagaX antoi yllättävän ja häijyn näköisen syntymäpäivälahjan! En ymmärrä, miten tämä on jäänyt näkemättä, kun näiden kukkien pudottelua on kuitenkin huolestuneena seurattu silmä tarkkana. Noh, nyt on polku auki, keväällä tulee ainakin kaksi Trinidad Scorpionia ja tämä :)


miiksuli

Ton pitäis olla F5. Toivottavasti olis vähän vakaampi :) Mulla F4 oli varmaan 5-7 erilaista. Mutta maku oli aikalailla sama. Varmaan kun risteytetty hyvin samanmakuisia chilejä, tiedä sitten. Hieman makea, hedelmäinen ja pirullisen tulinen. Marjat jäi pieniksi. Oliko mulla jotain 3-4 grammasia korkeintaan.

Tervo

Viikonlopun ruukutetut näyttävät selvinneen shokista, pois lukien yksi ananaskirsikka, joka jostain syystä taistelee nyykähtämistä vastaan. Noi oli samoista valoista huolimatta venähtäneet pitemmiksi kuin chilit, yritin tällä korjata istuttamalla entistä syvempään, olisko siitä tykännyt kyttyrää. Onneksi noita on joukko varakappaleita, täytyy antaa niiden kasvaa isommiksi, ennen kuin alkaa siirtelemään.

Syksyllä alasleikattu Cayenne "Long Slim" on heräillyt tässä talven aikana ja aloittelee kukintaa. Vieressä elävä Scotch Bonnet on paljon isompi, mutta toistaiseksi ilman nuppuja. Bonnet eli kesän bubblerissa tuottamatta marjan marjaa, nyt altakasteluruukussa, josko parantaisi tapansa tulevana suvena.


miiksuli

Oliko tuo bubblerissa oleva sisällä vai ulkona?

Tervo

Se oli sisällä, samoissa valoissa kuin ruukussa elänyt kaverinsa, joka kyllä teki marjoja. Samoin kuin samoissa litkuissa elänyt Trinidad Scorpion. Toivottavasti ei ole maho koko kasvi.

miiksuli

Noi on välillä vähän tommosia :-\  Mitä hemmettia löysin kaupasta Carolina Reaperia ja hyvännäköisiä vieläpä! Mutta ihan tuhnuja. Näitähän voisi melkein poppsia kuin karkkia. Improved Naga X on kyllä pahempi ja noi mun kasvattamat Peach Bleederitkin ollu tulisempia. Ne on semmosia ettei missään nimessä ekaa kertaa kokonaisena suuhun >:D

Tervo

Joo, ei näitä aina ymmärrä. Tossa Scotch Bonnetissa on nyt selviä pieniä nupun alkuja, että toiveita on.
Mullakin noi Prisman keltasista Habaneroista idätetyt on selvästi tulisempia kuin vanhempansa, kasvuolosuhteissa varmaan eroa, kun noi kasvaa Hollannissa nopeesti isolla pellolla, ja täällä kypsytellään puoli vuotta. Punasia Habaneroja kaipailen lisää, niitä ei tullut kuin kaksi podia, nyt toi alasleikattu on aloittamassa uutta kukintaa, niin olis siinäkin toiveita.
Ja noi ananaskirsikat kituu, nyt on jo kaksi nyykähtämässä, enkä tiedä syytä. Kasvulehdet ei tunnu aukeevan millään, ja ilmeisesti pelkät sirkkalehdet ei riitä. joutuu kohta kylvämään lisää.

miiksuli

Physalis pitäisi olla helppo ja nopea kasvamaan. Onko ötököitä mullassa?

Tervo

Kyllähän noihin liima-ansoihin harsosääskiä jää, mutta näitä on kolmessa ruukussa chilien keskellä, nyykähtäneitä kahdessa, ja samaan aikaan kuitenkin chilit voi hyvin :-\

miiksuli

helmikuu 03, 2023, 09:29:27 ap #118 Viimeisin muokkaus: helmikuu 03, 2023, 09:32:59 ap käyttäjältä miiksuli
Saattanu iskee pirulaisten toukat juuriin... Noitahan vois koittaa myrkyttääkin jos hirveesti vaivaa. Tai hommaa petopunkkeja. Mullahan vilisee nykyään kaikenlaisia ötököitä mullissa ja en oo täysin varma mitä on mutta harsosääskiä ei näy! Onkohan jotain petopunkkeja? Noita myös voi ostaakki :)

https://biotus.fi/tuotteet-ja-palvelut/torjuntaeliot/

Tervo

Joo, jos ei tilanne parane, niin hoitaa seuraava kastelu tuolla Provado-liuoksella.