tammikuu 29, 2023, 00:37:08 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tervon chilit 2022 - 2023

Aloittaja Tervo, toukokuu 05, 2022, 20:05:12 ip

« edellinen - seuraava »

miiksuli

tammikuu 21, 2023, 18:00:40 ip #100 Viimeisin muokkaus: tammikuu 22, 2023, 05:45:24 ap käyttäjältä miiksuli
Mä just vaihdoin pörssiin kun on halvin minkä saan tällä hetkellä tänne. Se pyörii siinä 5-20 snt/kWh hinnoilla. Keskiarvo hieman yli 12 snt/kWh. On tuo silti törkeen hintaista. Kun kasvatusvalot on siinä aamusta iltaan joka on kalleinta aikaa.

varis

Ihan rehevän näköisiä kasveja, pitäisi omillekin paremmin säätää valoa, ovat joutuneet pari päivää kituuttamaan. Suunnilleen samassa vaiheessa oon menossa, muutama isompi ja se suuri armeija tulossa perästä.

Mietin kans vähän sen Apocalypse chocolaten laittamista, tuli superhotteja hankittua vasta idätyskaudella... Toivottavasti saadaan satoa täällä päin jos tulis sit maisteluraporttia pitemmällä kaudessa  :D  8)

Tervo

tammikuu 22, 2023, 09:40:49 ap #102 Viimeisin muokkaus: tammikuu 22, 2023, 10:13:35 ap käyttäjältä Tervo
Lainaus käyttäjältä: miiksuli - tammikuu 21, 2023, 18:00:40 ipMä just vaihdoin pörssiin kun on halvin minkä saan tällä hetkellä tänne.

Pörssidiiliä itsekin olen katsellut, tiedä sitten olisko se kuuseen kurkottamista ja katajaan kapsahtamista...

Vuoden ensimmäinen podi tulossa! Pistokkaasta juurrutettu Trinidad Scorpion kukkii liki valkoisenaan, tuppaavat vaan kukat tippumaan (siitepölyä kyllä varisee heilutellessa), paitsi tämä yksi joka näyttää jääneen kiinni. Näitäkin on jo ruoanlaitossa testattu, eilen tosin possunfilesoosiin käytettiin Scotch Bonnett.Myös 7Pot Brainstrain kukkii lukuisilla kukilla. Marjan alkuja ei vaan vielä näy, pudonneita kukkia vaan näistäkin.


miiksuli

Tänään maksaa keskiarvolla 6,6 snt/kWh. Kyllä tuo tulee halvemmaksi kuin 20-25 snt sopimukset.

Tervo

Lainaus käyttäjältä: miiksuli - tammikuu 22, 2023, 10:04:35 apTänään maksaa keskiarvolla 6,6 snt/kWh. Kyllä tuo tulee halvemmaksi kuin 20-25 snt sopimukset.

Joo, tein kotia sopimusmuutoksen pörssisähköön, astuu voimaan parin viikon päästä. Mökille varmaan tehtävä samanlainen, kunhan toi mökkikausi taas alkaa.

Piti kaivaa kaapista vanha rengassalama, kun ei noi likikuvat noista kukista oikeen näytä ilman onnistuvan. Ongelmia vaan syntyi, kun huomasin, että Canonin 54mm adapteri on ilmeisesti mökillä (samoin kuin kunnollinen makrolinssi). Piti sitten sovittaa toi Nikoniin, jonka 52mm adapteri oli kotona. Mutta kun salama on Canonin ETT-L, niin sen joutui Nikonissa vaihtamaan manuaalimoodiin, ja kaivamaan sopivat salamateho- ja aukkoasetukset.

7Pottien ympärillä pyöriessä jäi vaikutelma, että pari kukkaa olisi pölyttynyt, näistäkin tuo alempi on turpeahkon näköinen.


Tervo

Iti sitten tämä viimeinenkin Carolina Reaper. Kylvin kaksi Picantes PT:stä ostettua siementä 09.01, toinen iti jo 18.01, tämä nosti eilen niskalenkin mullasta ja tänä aamuna oli sirkkalehdet auki. Olin jo luopumassa toivosta, joku päivä sitten katkaisin sähköt tuon alla olleesta lämpömatosta, liekö tuo kylmeneminen sitten jouduttanut itämistä. Nyt itämässä enää kolibrikukka, saa nähdä nouseeko jo ensi jouluksi. Muutama viikko, niin saa tomaatin siemenet multaan.


miiksuli

Terveen näkönen kaveri tulossa :) Ite en käytä lämpömattoja. Hyvin itää kunhan lämpötila ollu yli 20 astetta. Välillä itelläkin ollu itäminen vähän parempaa alhasemmassa lämpötilassa kuin siellä lähellä kolmeekymmentä.