kesäkuu 13, 2024, 12:38:56 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Yhdistyksen kauppa

Aloittaja varis, tammikuu 14, 2023, 01:42:57 ap

« edellinen - seuraava »

Chiliyhdistyksen kauppaan olisi tärkeintä saada lisää...

Kansanchilejä
Erikoisuuksia
Trendilajikkeita
Risteytysprojekteja
Mitään chilejä... hellehatun mää tarviin

varis

tammikuu 14, 2023, 01:42:57 ap Viimeisin muokkaus: tammikuu 26, 2023, 00:39:04 ap käyttäjältä varis
Chiliyhdistyksen kaupassa myy hyvin sekä chilin siemenet että muu tavara, mutta kun Facebookissa kyseltiin, mitä kauppaan haluttaisiin harrastajien puolelta tuli vastauksia pyöreä nolla. Yhdistyksen suunnanhan pystyy kääntämään pari hyvin aktiivista jäsentä minne vaan, mutta pohjana olisi hyvä olla aina vähän laajempaa aivoriihtä.

Seuraa laajempaakin omakohtaista visiointia mutta aloitetaan nyt tästä että mitä yhdistyksen kaupassa voi myydä. Kun pohti aihetta niin tuli mieleen nämä viisi vaihtoehtoa, jos keksitte lisää hyviä valintoja niin lisätään ne äänestykseen.

  • Kansanchilit Ei meinaa rahnat riittää mutta siemeniä pitää saada eikä oikeen hajuakaan että mikä se sellainen hyvä chili olis että kannattaa kasvattaa. Eli halvalla sellaisia peruschilejä että tulee vähän erilaiset tutuksi aloittelijalle. Tai muita lajikkeita mitä on tarpeen ja mitä yhdistys pystyy puskemaan suomalaisille harrastajille.
  • Erikoisuuksia Hankalasti saatavia tai eksoottisia lajikkeita mitä kaupoilla yleensä ei ole valikoimassa. Yhdistyksellähän on tässä ennestäänkin kannuksia kun mm. jokunen vuosi sitten tuotiin Suomeen/EU:hun Hainan yellow lantern ja aika jänniä rocotojakin löytyy kaupasta. Cumari Alongado (Capsicum praetermissum) on tällä hetkellä jäsenkampanjassakin.
  • Trendilajikkeet Kaikki mikä on pinnalla juuri nyt/ensi vuonna/viime vuonna. Kaupallisten toimijoiden kanssa ei ehkä kannata lähteä kilpailemaan mutta näitäkin voisi olla muutama jotta kauppa kiinnostaa ja myynti käy.
  • Risteytysprojektit Näitä ei oikein kaupassa nyt ole tai muutenkaan isommin yhdistyksen toiminnassa, vaikka aikaisemmin oli suurtakin mielenkiintoa uusien lajikkeiden jalostamiseen. Pienimuotoista aktiviteettia on kyllä suomalaisten harrastajien keskuudessa ja kaupallisella puolella jo vakavampaakin (=Fatalii). Pienen seulonnan jälkeen näistä voisi saada aika jännääkin kasvatettavaa ja toisaalta ne omat luomukset ei jäisi vaan omaan pöytälaatikkoon pakerrettavaksi.
  • Oheistuotteet Chilipipo, t-paita, villahousut ja hihamerkki on ihan pakko olla jokaisella! Mutta voisi ehkä olla jotain pientä varustettakin mitä on muuten vaikea löytää, onko sellaisiakin? Idätyslauttapaketti?

DISCLAIMER: Mikään näistä variksen aivopieruista ei sitten ole hallituksen saati yhdistyksen virallinen kanta. Mutta jos herää mielipiteitä asioista niin ne varmaankin kannattaa kertoa.

marek

Innostuin heti piiphtamassa kaupassa, mutta olikin juuri ne paitakoot loppuneet joihin olisin sijoittaanut.
Joskin sortin viljelijälle sopiva hattu voisi olla kiinnostava.
Tyyliin tämmönen:

Tai tämmönen:
Instagram #parvekepuutarhurinonneavuodesta2018
Blogi Chilin kosketus https://chilinkosketus.blogspot.com/

varis

tammikuu 14, 2023, 02:14:01 ap #2 Viimeisin muokkaus: tammikuu 14, 2023, 02:19:58 ap käyttäjältä varis
Hyvä että muistutit, unohtui nimittäin se kaupan linkkikin  ;D  https://www.chiliyhdistys.fi/fi/kauppa/

T-paidan olisin kanssa ite ostanut jo ajat sitten, jos vaan varastossa olisi jotain mikä menee järkevästi päälle. Muistelen että asia oli hallituksessa esillä ja lisää on tulossa jossain välissä. Sitä odotellessa kannattaa huomata että pipoja on tarjolla useampaakin jännittävää väriä!

Viedään viestiä eteenpäin.

varis


varis

tammikuu 26, 2023, 01:07:47 ap #4 Viimeisin muokkaus: tammikuu 26, 2023, 01:53:55 ap käyttäjältä varis
Olisiko ideaa lisätä kauppaan jokin seuraavista lajikkeista? Pystyykö joku toimittamaan siemeniä?

Peruslajikkeet

Aji cachuchón
Aji cereo
Aji golden
Aji jobito
Aji orange
Buena mulata
Chupetinho white
Corno di toro giallo
Diomar
Golden marconi 
Hungarian black
Jotain jalapenoja *
Pimenta da Neyde
Rocotillo
Rocoto oculto Clef
Tobago seasoning

Erikoisuudet

Black kathumby
Cumari pollux
Filius blue
Flexuosum *
Tepin x Lemon drop
Ulupica large

Trendichilit

7pot pink
Bleeding jigsaw SLP
CGN 21500
Fidalgo roxa
Golden bullet
Hallow's eve
Pink habanero
Pink tiger

Uudet lajikkeet

CGN21500 7pot B. x Faddas white (F3 white)
Darth Maul
Faddas reaper perfume red
Jay's pink purple ghost scorpion peach
Peach bleeder
Tangerine tiger

miiksuli

Peach Bleederiä ei oo kun muutamalla kasvattajalla enää. Oli vuosia sitten saatavilla muutama White Hot Peppersillä ja Texas Hot Peppersillä. Ei ottanut tuulta alleen. Muistaakseni oli vahinko risteys mutta taisikin olla vaan uus feno Borg 9 bleederistä :) Ei mulla ainakaan kauheasti siemeniä vielä ole mutta voin kyllä yrittää saada noita 10 kpl/pussei muutaman aikaiseksi jos halutaan tätä yhdistyksen kauppaan. Mulla tää F6 alkanu tekee isoja marjoja ja antosyaania kypsyvissä marjoissa.