joulukuu 10, 2023, 07:00:32 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tietokoneista

Aloittaja Aji Inferno, heinäkuu 19, 2008, 00:21:20 ap

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: ottulo - joulukuu 10, 2016, 21:33:23 ip
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - marraskuu 26, 2016, 04:53:06 ap
AMD:n Zen-CPU:t tulevat ilmeisesti myyntiin tammikuun 17. päivänä.


Mielessä on pikkuhiljaa itänyt ajatus prossun päivityksestä, toisena hyvänä vaihtoehtona näyttiksen päivitys tai tuplaus (tosin pitää tarkistaa onko powerissa tarpeeksi virtaa). Taidan odotella ensi vuoden alkuun ja ostaa halvalla "vanhaa". ::)


Tuota kannattaa tosiaan miettiä. Itselläni on nyt käytössä jo vanhimmilta osiltaan 6-vuotias itse rakennettu PC. Rakensin sen todella hyvistä osista, mikä näkyy tänä päivänä hyvänä suorituskykynä oikeastaan kaikessa mahdollisessa. 6-ytiminen AMD Phenom ei ole millään tavalla alimittainen tai vanhentunut tässä hetkessä. Nopeampia suorittimia toki jo on, mutta ero ei ole käytännön sovelluksissa vieläkään kovin ihmeellinen. Ei yleensä edes havaittava. Enkä välitä ns. katu-uskottavuudesta, eli siitä, mitä jengi käyttää. Mutta harkitsen silti nyt ainakin puolivakavissani koneeni päivitystä Zen -arkkitehtuuriin.

Miksen tehokkaaseen ja todistettuun Inteliin?

Voisin tietysti tehdä niinkin. Mutta samalla ruokkisin Intelin nykyistä monopolia, joka ei toimi kuluttajien eduksi,. Se ei tuntuisi järkevältä. Eikä liioin se, jos vain "ideologisista syistä" tukisin sellaista kilpailijaa, joka ei olisi kilpailukykyinen. Sehän on ollut viime vuodet tilanne AMD:n kanssa. Tuotteet ovat olleet parhaimmillaan "ihan hyviä", mutta eivät mitään oikeasti mullistavaa, tai edes kovin kilpailukykyistä. Intel on saanut nauraa paskaisesti ja unohtaa kilpailun kokonaan. Sitä ei ole ollut. Eikä siten suuremmin myöskään Intelin omaa tuotekehitystä.

Zenin johdossa on yksi AMD Athlonin pääsuunnittelijoista. Sirun, joka olisi saattanut tehdä Intelille melkoista tuhoa, ellei Intel olisi jo onnistunut luomaan maailmanlaajuisen myynti/markkinointiverkon, joka käytännössä kielsi kaikkia jälleenmyyjiä markkinoimasta kilpailijan tuotteita. Tuo kaikki tuotti Intelille monia oikeudenkäyntejä, jotka se kaikki hävisi. Tunnetuimpana EU:n yli miljardin euron sakot mafiamaisesta toiminnasta. Mikä summa ei merkitse Intelille mitään.

Bisnestä. Tykkäämme siitä, tai emme.

Mutta jos ja - viimein - kun jälleen saamme haastajalta todella kilpailukykyistä haastetta kehiin, miksi valitsisin markkinajohtajan? On aina paljon hauskempaa ja tavallaan myös oikeampaa tukea haastajia! :)

ottulo

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - joulukuu 11, 2016, 00:50:38 ap
Itselläni on nyt käytössä jo vanhimmilta osiltaan 6-vuotias itse rakennettu PC. Rakensin sen todella hyvistä osista, mikä näkyy tänä päivänä hyvänä suorituskykynä oikeastaan kaikessa mahdollisessa.


Tuo saattaa olla osasyy siihen, miksi päivitys kiinnostaa jo nyt, vaikka kasaamisesta on aikaa "vasta" n. neljä vuotta (osien tilaus 1.1.2013) ja silloin ostin tuoreehkon prossun. Se vain sattui olemaan juurikin tuota Bulldozerin ekaa versiota, eli FX-6100. Nyt alkaa olla mielenkiintoa VR-juttuihin, joihin tuossa ei taida yty riittää. Eniten on tänä vuonna ollut peluussa ArmA 3, jossa myös tuntuu vajavaiset tehot, sillä 30 fps on yleensä lähinnä utopiaa, jos vähänkin jotain ympäristössä tapahtuu. Toki siihen vaikuttaa näyttiskin, mutta käsittääkseni on kovin prosessorista riippuvainen peli. VR-kokeilut sitten vaatisivat näyttikseenkin päivitystä (nykyinen on 7950 eli R280), mutta koska ainakaan toistaiseksi ei ole aikeissa mitään HMD-pakettia hankkia, ei näyttiksenkään ole niin kiire. WEI-tuloksissa ehdoton pullonkaula on nyt prosessori, joka saa 7.3 pistettä, kun seuraavaksi pienimmät luvut löytyvät 7.7 kohdalta muistista ja kiintolevystä (SSD).

Tässä vaiheessa voinen tunnustaa, että AMD-kokoonpanoni johtuu jossakin määrin sun kirjoituksista täällä. En ole itse jaksanut seurata komponenttien kehitystä saatikka valmistajien oikeusjuttuja, joten ajoittaiset tiivistykset täällä auttavat pitämään vähän kärryillä. :D

Ezmo

Onkohan siitä noin 5 vuotta, kun ostin tämän koneen prosessorin. Se on i5 2500k, eikä juuri oo teho lopppunu missään. Tällä hetkellä kellotaajuuskin on vain 4,3Ghz, kun parhaimmillaan vakaana on pysynyt 5,1Ghz taajuudella. Näyttiksien Nvidia GTX 760 vissiin ostin n.3v sitten.

Aji Inferno

Taitavat nuo i5:t ja AMD:n puolella parhaat 4-ytimiset mallit olla niitä tämän hetken peleille ja muille vielä toistaiseksi riittäviä, eli eivät suuremmin pullonkauloja suorituskyvylle. i3:n kohdalla alkaa ydinten ja säikeiden puute väistämättä painaa uusissa peleissä ja sovelluksissa.  VR, muuten, ei sinällään vaadi aivan hirveästi cpu-tehoja, mutta sitäkin enemmän vääntöä näyttikseltä.

Aji Inferno

Jos jotakuta kiinnostaa nähdä tuo AMD Zen tositoimissa ensi kertaa, live stream alkaa tänä iltana klo 11 meidän aikaamme. http://www.amd.com/en-us/innovations/new-horizon. Siellä pitäisi peli- ja kellottajagurujen sun muiden olla kiduttamassa tuota yhdessä yleisön kanssa.

ottulo

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - joulukuu 13, 2016, 19:49:42 ip
Jos jotakuta kiinnostaa nähdä tuo AMD Zen tositoimissa ensi kertaa, live stream alkaa tänä iltana klo 11 meidän aikaamme. http://www.amd.com/en-us/innovations/new-horizon. Siellä pitäisi peli- ja kellottajagurujen sun muiden olla kiduttamassa tuota yhdessä yleisön kanssa.


Olin tunti sitten juuri aikeissa mennä nukkumaan, kun luin tämän.  >:(
Huomenna pitäis jaksaa aikaisin töihin ja siitä ~suoraan yhtä tuoretta scifileffaa katsomaan. No, ainakin tuntuu että saattais ensi vuonna tulla prossukaupat tehtyä, vaikka en tuota Zeniä vielä välttämättä ostaiskaan - odotan, että moni päivittää nykyisiä. >:D

Aji Inferno

joulukuu 14, 2016, 00:09:05 ap #2046 Viimeisin muokkaus: joulukuu 14, 2016, 00:13:16 ap käyttäjältä Aji Inferno
Tässä kiinnostuneille nyt sitten faktoja Zenistä - ja myös maailmanensiesiintymisensä nähneestä AMD Vega näyttiksestä:

- Kuluttajanimeksi tulee RYZEN.

- Myynnissä kuulemma varmuudella pian vuodenvaihteen jälkeen, eli ei viiveitä.

- Tapahtumassa esitettiin kaksi hyötyohjelma- ja kaksi pelivertailutestiä livenä.

- AMD-kokoonpanoissa Ryzenin 3.4 GHz engineering sample boost vielä de-aktivoituna ja optimoimattomalla emolevyllä, ajureilla, yms.

- Intel-kokoonpanoina 1100 dollarin 8/16-ytiminen 6900K, kuulemma täysin vakioasetuksilla eli mm. boost päällä, sekä yhdessä pelissä myös 4.5 GHz ylikellotettu 6700K.

- Muutoin identtiset kokoonpanot.

- Blender 3D-renderöintitestissä kirjaimellinen tasapeli 6900K:n kanssa.

- Handbrake videotranscoding-sovelluksessa Ryzen voitti 6900K:n selvästi.

- Battlefield 1 -pelissä 4K:na jälleen tasatulos 6900K:n kanssa, näyttiksenä molemmissa järein Nvidia.

- DoTa verkkopelissä Ryzen ja 6900K jälleen yhtä nopeita, mutta ylikellotettu 6700K alkoi pätkiä ja pudottaa frameja pahasti.

Eipä aivan hassumpaa. Etenkin kun 95 watin CPU kokonaisuutena voitti noin 3 kertaa kalliimman (arvio) 140 watin CPU:n...

Lopuksi näyttivät sitten Rezenin yhdessä AMD:n uuden, tulevan Vega-näytönohjaimen kanssa ajamassa uusinta Star Wars-peliä 4K:na yhdellä näytönohjaimella yli 60 fps -kyytiä...

Muutama mielenkiintoinen hajatieto systeemistä:
- Pienin (!) myyntiin tuleva Ryzenin kellotaajuus on 3.4 GHz. Suurempia kuulemma tulee. Boost-taajuuksia eivät halunneet vielä kertoa, koska niiden kanssa on vielä vähän kehitystyötä.
- Prosu tunnistaa sadoilla sensoreillaan mm. sen, millainen jäähdytys siihen on laitettu, ja osaa siten säätää paremmalla coolerilla myös kellotaajuudet automaattisesti ylemmäs (tämä on todella uutta!).
- BIOSta ei enää perinteisessä muodossa ilmeisesti ole, vaan se sijaitsee CPU:n sisällä ja on säädettävissä täysin käyttiksestä käsin.
- Kaikki modernit standardit tuettuina (esim. M2 SSD:t, USB 3.1 jne.).

Kaiken kaikkiaan, ei ihme, että vaikuttivat ylpeiltä tekeleestään. Ainakin sen voinee sanoa jo varmasti, että jos hinta jää odotetulle tasolle 300..400 euron välimaastoon, ja Intelin järjettömästi kalliimpi 6900K todellakin pääsee vaivoin edes samaan tehoon (ja vielä paljon suuremmalla lämmöntuotolla), niin eiköhän ostajiakin tule löytymään! Etenkin, kun tuo Vegakin nyt väläytteli potentiaaliaan.

On selvää, etteivät nuo valitut pelit ja sovellukset nyt olleet ainakaan AMD:lle epäedullisia, joten se sitten nähdään, mikä on pelin henki esim. vanhoissa 1- tai 2-säikeisissä peleissä ja ohjelmissa. Sen kumminkin uskaltanee jo sanoa, ettei niissäkään piile mitään ikävää yllätystä. 6900K on sen luokan monsteri, ettei sille pärjätä, saati hakata, ellei esim. IPC ole aika pirun hyvä!

Mielenkiintoiseksi menee! :)

NPhoBiaz

Kävinpä hakemassa itselleni uuden näppäimistön 10v vanhan romun tilalle.HyperX Alloy FPS
On muuten ihan järjettömän hyvä kirjoittaa ja pelata näillä uuden sukupolven mekaanisilla näppäimistöillä! Cherry MX Blue -kytkimet pitävät naksuvaa ääntä, mutta tuntuvat erittäin miellyttäviltä. Mikäli naksumisesta ei tykkää, Cherryllä on myös MX Red -kytkimet, joissa ei tuota naksua ole. Enpä enää koskaan kirjoita kalvonäppiksillä. 8) Kytkimille annetaan 50 miljoonan painalluksen takuu, eli elinikäinen laite. Runko on tehty teräksestä, joten näppäimistö on painava ja jykevä. Paras sijoitus pitkään aikaan. :)

ottulo

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - joulukuu 11, 2016, 23:14:57 ip
VR, muuten, ei sinällään vaadi aivan hirveästi cpu-tehoja, mutta sitäkin enemmän vääntöä näyttikseltä.


Tein mielenkiintoisen havainnon viime kuussa. Asensin SteamVR Performance Test -ohjelman ja ajoin sen vanhalla kokoonpanolla. Ohjelma renderoi lyhyehkön videon stereona ja laskee siitä suorituskyvyn. FX-6100 + Radeon HD 7950 -kokoonpanolla ilmoitti tehojen olevan liian pienet VR-juttuihin, koska n. 30 % ruuduista saatiin renderoitua liian hitaasti. Prosessoria kellottamalla 3.3 GHz perustasolta n. 4 GHz sain laskettua lukua lähelle 20 %, mutta edelleen "tuloksena" oli suositus näyttiksen päivittämisestä.

Ostin silti ensin prossun, koska sille on käyttöä muussakin ja VR-laitteisto muilta osin puuttuu enkä ihan heti ole hankkimassa. Ajoin testin uudelleen, ja kuinka ollakaan, nyt tehot riittävät tuon testin mukaan jo jotakuinkin VR-pelailuun. Täysin vihreää valoa se ei vieläkään näytä, mikä on ymmärrettävää, mutta ainakin alustavanlaatuinen kokeilumahdollisuus on olemassa, jos ei muuta.

Kännykkäsovelluksen ja Google Cardboard -kopion avulla olen koittanut saada SteamVR:ää toimimaan, ja osin siinä onnistunutkin. Kone saa kännykältä tiedon asennosta ja ruudulla näkyy stereokuva, joka liikkuu asennon muuttuessa ihan nätisti. Kännykän näyttö on kuitenkin musta, joten pelaamisesta ei tule mitään. Jonkin aikaa koitin säädellä laatuasetuksia ym, mutta en saanut toimimaan. Joissakin tilanteissa sain kännykänkin ruudulle jotain kuvaa, mutta se ei ollut stereokuvaa, joten ei senkään kanssa mitään tehnyt. Koitan ehkä jossain vaiheessa jatkaa kokeiluja, jospa se maaginen säätö vielä löytyisi. Resoluutio kännykän näytöllä on noita kaupallisia VR-laitteita pienempi, joten en odota kovin hyvälaatuista kokemusta, mutta ainakin huomattavasti halvemmalla pääsee alkuun. :D

sorrii

Mä oon kokeillut jonkunlaista VR'ää puhelimessa: Lumia 1520. Tubecast ja Video 360 ohjelmina. Hankala juttu kokiellessa vaan kun en omista niitä VR-kakkuloita vaan voin käyttää vain mono-kuvana. Sillä ainakin tehot riittää hyvin. Stereonakin vaikuttaisi toimivan, mutta mulla ei ole niiin hyvää stereonäköä, että osaisin siitä jaetusta ruudusta sitä katsoa ...  :-\ :-\

Meinasin sellaisen halpis-kakkulan ostaa hiljattain [VR-Box] mutta kun sovitin puhelinta siihen, niin eipä mahtunut! Sisuskaluja modaamalla voisi onnistua, mutten viitsinyt ... Mä katson pornoni perinteisesti  8) 8) 8)
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Aji Inferno

Tietoja alkaa vuotaa kohta julkaistavista AMD Ryzen -prosessoreista. Myös hinnoista. Näyttäisi siltä, että huippumalli, joka haastaa suorituskyvyssä Intelin noin 1200 euron hintaisen i7 6900K -mallin, maksaisi vajaat 600 euroa. Muut 8-ytimiset HT:lla (eli 16 threadia) maksanevat sitten jotain 350 ja 500 euron välillä. 6-ytimiset HT:lla menisivät 250..300 euron paikkeille ja 4-ytimiset HT:lla (eli 8 threadia) jonnekin ehkä 200 euron maastoon. Halvimmat nyt julkaistavat Ryzenit ovat neliytimisiä ilman HT:lta, ja asettunevat kilpailemaan suoraan Intelin i3 -sarjan kanssa.

Pelin henki on joka tapauksessa se, että AMD näyttää nyt pyrkivän jokaisessa hintaluokassa tarjoamaan vähintäänkin Intelin tasoisen, tai tehokkaamman vaihtoehdon. Kaikki uudet Ryzenit ovat lukitsemattomia, eli vapaasti ylikellotettavia. Koska jopa huippumallin TDP on vain 95W, ylikellotusvaraa pitäisi olla melkoisesti. Intelin huhutaankin nyt olevan valmistelemassa ainakin kahta "Ryxenintappajaa", mutta molempien TDP:t menevät yli 100 watin, eikä niissä kerrota olevan mitään olennaista uutta nykymallistoon verrattuna. Kertoo ehkä kuitenkin siitä, että pitkästä aikaa Intelkin on havahtunut huomaamaan sen, että heillä on jälleen todellinen kilpailija.

Tähänastiset julkiset testitulokset ovat olleet varmasti valittu ns. Ryzenille edullisista sovelluksista. Mikä näiden sirujen käytännön suorituskyky on esim. Intel-optimoiduissa ohjelmissa ja peleissä, selvinnee noin kuukauden sisällä. Tällä kertaa ei kuitenkaan vaikuta siltä, että näkisimme uutta Bulldozer-fiaskoa. Jopa Intelin omat insinöörit ovat kehuneet Ryzenin arkkitehtuuria viime päivinä, eli toivokaamme, että kilpailu on tullut takaisin.

akselsson1

Ryzen kyllä mielenkiintoinen  :) Ei kyllä oo prosun päivitystarvetta toivottavasti vielä...
Mieli tekis kyllä nyt ostaa toi battlefield1, ja voipi olla että gtx 670 on jo hieman mopohko sitä pyörittelemään  :-\
Seuraavaksi näyttikseksi oon miettinyt gtx1060, tai miksei ehkä vastaavaa amd lankkuakin, ihan hirmuisesti en ole perehtynyt kun ei oo vielä ollut tarvetta päivittää  ::)
I have no idea what I'm doing, but I am!

Aji Inferno

helmikuu 15, 2017, 00:11:31 ap #2052 Viimeisin muokkaus: helmikuu 15, 2017, 00:43:35 ap käyttäjältä Aji Inferno
Lisätietoa Ryzeneistä. Myyntiin tulee lähes 20 mallia, hinnat alkaen 129$. Huokeimmassakin perusmallissa on 4 ydintä ja yli 3 GHz peruskellotaajuus + sitten tietysti turbo. Vähän kalliimmissa on myös hyperthreading, eli 4 ydintä, 8 threadia. 6-ytimiset ovat kaikki HT:lla varustettuja, eli 12 threadia. 8-ytimisissä vastaavasti kaikissa 16 threadia. Kaikki mallit ovat vapaasti ylikellotettavia. Julkistettavien huippumalli 1800X maksaa ilmeisesti 489$. Hinnoista puuttunee alv.

Mielenkiintoinen uusi tieto on se, että nähtävästi X-merkityissä malleissa on kaksi turbonopeutta, joista korkeampi muuttuu automaattisesti prosuun kiinnitetyn jäähdytyssysteemin tehon mukaan. Ryzen seuraa yli 60 anturilla eri osiensa lämpötilaa, virrankulutusta, yms, ja  ylikellottaa automaattisesti niin korkealle, kunnes saavutetaan noin 60 asteen lämpötila. Arvelisin, että emolevyissä tuon arvon voi säätää haluamakseen. Isolla vesiblokilla mennään siis ilmeisesti varsin lujaa ilman, että tarvitsee itse ylikellotella emolevyä lainkaan. Useimmat laatucoolerien valmistajat ovat jo ilmoittaneet toimittavansa ilmaiseksi AM4-adapterin esim. ison Noctua-coolerin omistajille.

Viimeinkin on tullut myös uskottavilta vaikuttavia uusia testituloksia, joista ilmenee myös AMD:n Piledriver-sarjassa syntinä olleen yhden ytimen suorituskyky Ryzenissä. Talouslehti Forbesin analyysin mukaan tulokset ovat melkein "liian hyviä ollakseen totta", sillä näyttäisi siltä, että IPC ja yksittäisen ytimen suorituskyky ovat täysin Intelin uusimpien mallien tasolla, vaikka testit tehtiin vielä keskeneräisillä esituotantoemolevyillä, hitaalla muistilla ja ilmeisesti turbo poiskytkettynä. Vanha Piledriver-huippumalli FX9590 sai kylmää kyytiä; Ryzenin yhden ytimen suorituskyky on peräti 60% tätä parempi samalla kellotaajuudella! Ja vieläpä rampautetulla emolevyllä. Mielenkiintoinen seikka on se, että esim. kaikki 6-ytimiset ovat TDP-arvoltaan vain 65W! Huippumallit 95W. Huhutaan myös "super-Ryzenistä", jonka koodimerkintä olisi luultavasti 1900X ja TDP 105W äärimmäisellä ylikellotettavuudella. Kun AMD lupasi 5 GHz hyvällä vesijäähdytyksellä, kyse lienee tuosta monsterista.

Forbesin analyysi päättyi toteamaan, että 2017 voi olla Intelille pitkästä aikaa vaikea vuosi, sillä AMD näyttäisi palanneen sekä jopa suorituskykyherruuteen, että aggressiiviseen hinnoitteluun, joka pakottaa myös Intelin laskemaan hintojaan ja laittamaan tuotekehityksensä aivan uuteen vauhtiin. Ja ovathan pelissä myös Intelin Xeoneita vastaan asettuvat saman arkkitehtuurin 16- ja 32-ytimiset (!) Naples -prosessorit, jos vaikka tehot loppuvat 3D-rendauksessa kesken...  Miten olisi vaikka suhteellisen kohtuuhintainen renderöintityöasema kahdella 32-ytimisellä HT-Naplesilla, eli 128 threadilla..? ;) 

Joskus syksyn tienoilla on sitten luvassa APU- ja mobiiliversiot aivan uusimmalla Vega-GPU-arkkitehtuurilla.

Mielenkiintoista. Toivokaamme, että kilpailu todella palasi alalle.

P.S: jo jonkin aikaa on huhuttu tulevassa seuraavan sukupolven XBOXissa olevan nykymittapuulla varsin hitaiden Jaguar-prosessorien sijaan helposti (samalla kellotaajuudella) 10 kertaa nopeammat semi-kustomoidut Ryzenit + Vega-grafiikka.

akselsson1

Hyvin mielenkiintoista  8) Seurailen...
I have no idea what I'm doing, but I am!

Aji Inferno

AMD Ryzenit ovat nyt sitten myynnissä Suomessakin. Kolme huippumallia, siis - kaikki 8-ytimisiä, 16-säikeisiä. Muut seuraavat keväämmällä. Tähänastiset viralliset benchmarkit ovat antaneet jossain määrin ristiriitaisia tuloksia, sillä raa'assa laskentatehossa nämä näyttävät olevan tämän hetken tehokkaimmat työpöytäprosessorit mihinkään hintaan, mutta useissa peleissä suorituskyky on jäänyt "vain" Intelin 8-ytimisen 6900X:n tienoille. Eli pahimmillaan on jääty noin 10% K7700:n tuloksista. Ero on tosin tasoittunut olemattomiin 4K-tarkkuuksia kohden.

Varsinaista syytä ilmiöön ei ole vielä löydetty, sillä Ryzenissä ei näyttäisi olevan mitään ns. heikkoa kohtaa - esim. DDR4-muistiohjain on jopa Inteleitä nopeampi. AMD:n omat arviot liittyvät varhaisten emolevyjen puutteellisiin optimointeihin ja joissakin tapauksissa voimakkaasti Intel-optimoituun pelikoodiin. Ainakin yksi suuri pelitalo on jo todennut jälkimmäisen, ja sanoo toimittavansa merkittävästi nopeammat patchit peleihinsä lähiaikoina.

Moni on arvuutellut sirun ylikellotettavuutta. Puhumme vielä varhaisesta tuotantoprosessista, mutta tälllä hetkellä näyttää siltä, että 8-ytimiset Ryzenit kellottuvat hyvällä ilmajäähdytyksellä jonnekin 4.1..4.2 GHz tuntumaan ilman lämpö- tai vakausongelmia. Tilanne parantunee emolevyjen BIOS-päivitysten myötä.

Näyttäisi siltä, että monelle koneen päivittäjälle kysymykseksi tulee nyt tämä: erittäin korkealle kellottuva ja suorituskykyinen Intel 7700K 4+4 ytimin, vaiko samaan hintaan Ryzen R7 1700 tai 1700X 8+8 ytimillä? Pelikäytössä ainakin tämän hetken peleillä 7700K antanee hieman paremmat frameratet, mutta jos käyttötarve liittyy lainkaan esim. kuvan- tai videonkäsittelyyn, musantekoon, renderöintiin, tms, molemmat Ryzenit kävelevät suoraan 7700K:n ylitse. Myös uudet, voimakkaasti säikeistetyt pelit, kuten Civilization 6, ovat Ryzenien pelikenttää.

Että mene ja tiedä. Mutta kerrankin meillä on taas valinnanvaraa - myös huikeista uusista emolevyistä! :)

sorrii

Minä oon vähän harmitellutkin, että menin päivittämään koneeni kun oli vielä DDR3-muistit. i7 4790K näyttää kuitenkin Techspotin testeissä pärjäilevän ihan kivasti 2400MHz muisteilla ... jollaiset itselläkin on  ^-^

Maksoin muuten silloin pari vuotta sitten prossusta vähän alle 300€ [Webhallen] kun esim. Verkkokauppa pyysi yli 350€. Vuotta myöhemmin hintaa pyydettiin ~400€ ?!? Melkein tuo 400€ näkyy vieläkin olevan pyynti ... kummallista  ???

Eli eipä nyt mulle ainakaan tullut pakkomiellettä pävitellä konettani, ja voin pitäytyä 7-vuotissunnitelmassani  :)

UUsi SSD tuli kyllä osteltua vastaavanlaisen minähaluun -tunteen vallassa:


On se ainakin pieni ja pippurinen ... Eipä eroa käytössä paljon huomaa, kun en ole ehtinyt juuri muuta kuin vähän surfailemaan netissä ..
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Whili

HEI NÖRTIT !!??
Pitäiskö olla huolestunut, kun jokapaikassa missä ennen luki Google, niin nyt lukee yahoo

:o >:( ??? :-\ ::) >:( >:(

Siis niinku tarkotin hakukonetta, onko mut kaapattu ??  Hyökkäsikö Huawei..   ???

sorrii

Kuulostaapa oudolta!! Onkokaan mitään Yahoota olemassa enää ..
Lähetä kysymys "Pitääkö olla huolissaan" ohjelmaan ..  ::)
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

-T-

Jos kyse on tietokoneesta, niin epäilen jonkun äskettäin asennetun ohjelman mukana tullutta "lisäosaa" selaimeen. Niillä on tapana kaapata haku yms. toimintoja. Nämä asentuu joidenkin ohjelmien mukana, jos et tajua poistaa niitä asennettavien ominaisuuksien listalta. Yahoota tyrkyttävä ohjelma vaikuttaa "laatuohjelmalta".

Onnea siitä eroon pääsemiseen. Yritä selvittää tuon lisäosan nimi ja googleta sitä. Katso vaikka onko selaimessa myös joku uusi yläpalkki. Kaikkien ohjelman "häntien" poisto voi olla työlästä.

Jos taas kyse on puhelimesta, niin onnittelut saavutuksesta. Siinä vinkkinä tietojen talteenotto ja tehdasasetusten palautus. Siitä jatko ilman epämääräisten ohjelmien asennusta.

ottulo

Saattaa olla niinkin yksinkertainen asia kuin päivitetty/päivittynyt selain. Mitäpä selainta käytät, vai tuleeko noita Yahoo-palkkeja muuallakin kuin nettiselaimessa? Huawei viittaisi puhelimeen tai tablettiin... En ihan ensimmäisenä ehkä nollaisi laitetta, koska kyse tosiaan voi olla päivityksessä muuttuneista asetuksista.