joulukuu 04, 2023, 01:09:17 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


www.kakusuu.fi - uusi senttihuutokauppa

Aloittaja harvester, maaliskuu 10, 2008, 17:29:15 ip

« edellinen - seuraava »

harvester

http://www.kakusuu.fi

UUSI sentti huutokauppa aloittaa toimintansa 10.3.08 KLO 18.00 siis TÄNÄÄN..  olettaisin että ei paljoa ole käyttäjiä vielä kerennyt keräämään, joten halvalla mahdollista saada käypää tavaraa..

http://www.kakusuu.com

AirMan

Ei tuommoinen ole huutokauppaa, vaan arvontaa. Voittaja on se, joka sattuu olemaan niin onnekas, että huutaa silloin, kun kukaan muu ei muista korottaa. Huutokaupaksi tuota voisi kutsua, jos hintaa pystyisi korottamaan vapaavalintaisella summalla.
Varmaa tietoa ei ole, mutta tämäkään ei ole varma tieto, koska varmaa tietoa ei ole.

Volitans

Käsittääkseni nämä ovat arpajaislain vastaisia. Saapa nähdä, kuinka kauan voivat toimia. Onkohan viranomaisilla ideana odottaa vaan sen verran kauan, että voivat rokottaa oikein kunnolla.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Tuupi

Nämä ovat lainvastaisia Suomessa. Yhtiöt ovatkin usein ulkomaisia, jotka toimivat esim. Maltan kautta, joka toimii monien nettipeliyritysten turvapaikkana, sillä se se sallii pelaamisen.

Suomessakin viranomaisten ainoaksi vaihtoehdoksi jää evätä näiden "nettipelien" toiminta Suomessa. Saksassa on säädetty jo asetus, jonka perusteella Saksan viranomaiset voivat estää laittomien pelien tieto- ja rahaliikennettä. Tiedä sitten, miten se toimii ja miten nopeasti yhtiöt tuohon reagoivat ja estot kiertävät.
Suomessa vastaavia rajoituksia saadaan voimaan aikaisintaan vuoden 2009 aikana.

Byrokratian pyörät pyörivät hitaasti...

Lisää asiasta esim Bidsterin suhteen:
http://www.digitoday.fi/yhteiskunta/2008/02/28/rss/20086197/66

harvester

//www.fiksuhuuto.fi
//www.bidd.fi
//www.sentti.fi

kaikki osa puilleen samanlaisia, erona bidsteriin on tosiaankin se että huutokohteen voittaa viimeiseksi tarjonnut. ei siinä mitään arpomista ole. bidsterissä huudon, alin yksittäinen tarjous, minkä osuminen on melkoista haku ammuntaa. Kaveri käytti 120€ bidsterin hutoihin jotta voitti ps3:sen

nämä "suomalaiset" olettaisin että kaikki ovat, tarjoavat avoimemman "käyttöliittymän" tämänkaltaisiin huutokauppoihin. Ja huutokaupan järjestäminen ei ole lain vastaista..

Macc

Hyvää bisnestä järjestäjilleen.

Esimerkiksi fiksuhuuto.net näyttää kauppaavan Dodge Caliber 1.8 M5 SE henkilöautoa (arvo 23400€). Tällä hetkellä hinta on jo 250,28€. Tämä tarkoittaa sitä, että keskihinnalla (oma arvio) 1€/huuto firma on jo tienannut 25028€ (+ostajan maksama 250,28€), jos "huutokauppa" päättyisi nyt - ja se on vielä kesken. Edellinen auto meni alihintaan, mutta luulenpa että jo tällä katetaan ne tappiot...

Useimmat tuotteet näkyvät menevän reilulla ylihinnalla arvoonsa nähden, vaikkakin joku onnekas aina saakin tuotteen nimellisarvoaan huomattavasti edullisemmin - olettaen ettei hän ole käyttänyt käyttämiensä "huutojen" ostamiseen jo suurempaa summaa... Asiakkaat tietenkin kollektiivisesti koko lysti maksavat, systeemin pyörittäjien tuotot mukaan luettuina.

Eli melkoista arpapeliähän tämä on. Jo ostat enemmän arpoja (=huutoja), parannat todennäköisyyttäsi voittaa... ;-)

Luultavasti näiden systeemien lopuksi koituu niiden määrän kasvaminen niin suureksi, että huutajat hajaantuvat liiaksi jotta systeemin pyörittäminen enää lyö leiville... Aikaiset linnut madon nappaavat tässäkin tapauksessa, luulen.

harvester

Joo kyllähän noissa ajoitus vaikuttaa onnistumiseen merkittävästi. ja tietenkin raha, jos on enemmän laittaa, on parempi mahdollisuus olla se joka panostaa viimeisenä, kun muilta loppuu rahat..

seurasin tota fiksuhuudon palvelua täs yks päivä, ja ihmettelin sitä et miks sama numero huusi oman huutonsa päälle.. olisi kyllä älytöntä että ylläpito olisi koodannut automaattikorottajan kohteille, joka pitäisi haluttuja kohteita käynnissä hiljaisempina aikoina.

teknisesti se kaiketikin olisi mahdollista, mutta kusettamisesta jää aina lopulta kiinni.