huhtikuu 16, 2024, 19:24:06 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Hyvät chilikastikkeet sellaisenaan juotavaksi

Aloittaja El Porco Loco, maaliskuu 07, 2023, 14:25:00 ip

« edellinen - seuraava »

El Porco Loco

maaliskuu 07, 2023, 14:25:00 ip Viimeisin muokkaus: maaliskuu 07, 2023, 14:41:03 ip käyttäjältä El Porco Loco
Harrastan chilikastikkeiden juomista sellaisenaan. Ei sitä toki juoda kuin vettä, mutta päivässä menee puteli helposti. En ole perehtynyt kauhean moniin chilikastikkeisiin, mutta listaan ne, jotka on kokemusteni perusteella hyviä tähän tarkoitukseen.

- Poppamies Habanero
Oikein hyvä maku, menee helposti pullo päivässä, enemmänkin jos on tarjolla.

- Poppamies Classic
Aika samanlainen kuin Habanero, mutta tässä ei ole seassa siemeniä. Jonkun verran miedompi. Valitsisin Habaneron yli tämän mutta tämäkin on pätevä. Tämä taitaa olla cayennepippuripohjaista, mutta muistuttaa silti tuota Poppamiehen Habaneroa.

- Tabasco (perinteinen)
Tämä on kyllä hyvä, mutta kallis on litrahinta ellei gallonan pulloja osta, ja Suomesta ei taida saada.

- Lidlin Habanero
Halpa hinta, sitruunainen maku. Aluksi maku ei miellyttänyt mutta siihen tottui. Tässä on sitten jotain "luontaista aromia" ja habaneroa on vain 5%, ja mitä olen muita habaneropohjaisia kastikkeita juonut, niin ei pelkällä 5% habanerolla saa niin tulista makua kuin tässä on, eli pistää kyllä miettikään, liekö tässä se luontainen aromi chiliuutetta.

- Texas Pete (perinteinen)
Mieto, hyvän makuinen. Tätä voi juoda urakalla, miedompi muita mutta jos tarpeeksi juo, niin polte kyllä tulee. Tätä saisi Suomestakin isoissa pulloissa halvalla jos on kova chilikastikejuoppo.

Liian vahvoja taas sitten on esimerkiksi Poppamiehen Naga Jolokia ja siitä ylöspäin kuten Scorpion, tai Lidlin Bring The Pain (joka taas sitten on mitä mainioin keittotyyppisten ruokien tulisuuden lisäämiseen, vaikka sitä ei käsittääkseni hifistien keskuudessa juuri arvosteta, kun se saattaa sisältää tai oikeammin hyvin todennäköisesti sisältää chiliuutetta). Näitä en sellaisenaan ole käyttänyt kuin paremman puutteessa, ja varovasti, chilintuskissani. Mahakipua on tullut.

Miten muut, minkälaisia chilikastikkeita juotte, jos juotte? Onko vinkkejä? Voisiko itse tehdä hyviä, juomakelpoisia, edullisia chilikastikkeiden sekoituksia? Esimerkiksi edullinen gallonan kanisteri Texas Peteä, johon laitetaan tietty määrä edullista Bring The Painia?

Srirachat yleisesti on aivan ok juotavaksi, mutta vihreät jalapenopohjaiset kastikkeet (esim. Jalapeno-Tabasco, Lidlin Jalapenokastike) ei oikein ole makuuni. Jalapenosta pidän, mutta vihreissä jalapenokastikkeissa on "puolukkainen" maku josta en välitä. Nämä myös tahtoo olla turhan mietoja, ja jos miedompaa haluaa, niin siihen on sitten paljon miellyttävämmän makuinen Texas Pete.