heinäkuu 21, 2024, 19:18:24 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Keskustelualueella viettämäsi kokonaisaika? (Äänestys päivitetty)

Aloittaja Tagl, heinäkuu 13, 2010, 13:55:42 ip

« edellinen - seuraava »

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: unenkuva - huhtikuu 23, 2016, 10:24:39 ap... juurikin itellä niin, että se on koko ajan auki, ja tulee tuon tuosta painettua "näytä edelliset" linkkiä, vaikkei oikeastaan aktiivisesti paikalla olekaan

Noin se varmaan kertyy. Eli nettikäyttäytymisemme, tapamme surffailla vaikuttaa aivan oleellisesti, eikä se ilmaise läsnäoloa.
Minun laskutoimitukseni tuotti 0,4%, mutta osasyynä on esimerkiksi se, että kirjauduin 2007, mutta varmaan 5 vuotta meni ilman tuota laskuria. Vasta viime vuosina aloittaneet saavat huomattavasti isompia prosentteja ihan väärästä laskutavasta johtuen. Mukanaoloaika pitäisi laskea mittauksen aloittamisesta, ei sitä ennen.


No, kaikenlaisia mittauksia ja mielipidetiedosteluja tehdään tässä yhteiskunnassa ja ajassa, viihdettä ne ovat pääasiassa, eivät tiedettä.

chilihardhead.fi

On se laskuri ollut ainakin syksystä -09 asti ja suunnilleen siitä lähtien sen olemassa oloa ja toimintaa on ihmetelty.
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: chilihardhead.fi - huhtikuu 23, 2016, 13:46:38 ip
On se laskuri ollut ainakin syksystä -09 asti...

Tuo saattaa hyvinkin olla oikea ajankohta, sillä juuri silloin lähdin täältä ovet paukkuen ja lopetin hyvinkin ahkeran päiväkirjan pidon. Sitä ennen laaditut 5000 viestiä olisivat kyllä kartuttaneet paikallaoloa, jos ne olisi mitattu.

NPhoBiaz


Whili

Tässä eräänä päivänä tuli herkkä hetki kun katsoin foorumilla olevan VIISI jäsentä yhtä-aikaa...
Onhan j´noita muistoja kun keskustelu oli raikkaimmillaam ja chat:in oli toiminnmassa.
Mutta tulipahan kiva mieli ettei tarvi täällä yksin aina rintamaa puolustaa.
PS. meni 200 väijypäivää rikki jokin aika sitten.

Huru-ukko


Chilivaari

marraskuu 07, 2020, 15:49:32 ip #226 Viimeisin muokkaus: marraskuu 07, 2020, 16:15:36 ip käyttäjältä Chilivaari
Kappas vain, 16 päivää ja 5593 viestiä.

Selaustapamme täytyy olla hyvin erilaisia. Minä käväisen silloin tällöin ja katson viimeiset viestit, aina en edes kirjaudu sisään.

sorrii

Foorumilla käytetty kokonaisaika 53 päivää, 11 tuntia ja 15 minuuttia. Yhteensä viestejä 3888...

Aika vähän on tullut täällä riekuttua viime aikoina  ::)


Chilifoorumin Facessa näkyy enemmän vipinää. Siellä useimmat eivät ole tästä chilifoorumista kuulleetkaan. Huomasin kun kävin lannoitekauppaa, ja yritin ohjata kyselijöitä Chilifooruumin Tori-osion ketjuun ...
"Missä semmoinen tori on .. emmää löydä sitä täältä ..." oli tyypillinen vastaus ..

Mä en jaksa jonnekin Faceen juuri kirjoitella, kun tiedän etten löydä edes omaa kirjoitustani seuraavana päivänä! On siis jäänyt chilisosiaalinen elämä aika vähiin.

Kauankohhan tätä fooorumia jaksetaan pitää pystyssä jos osallisujat lasketaan yhden käden sormilla??  :-[
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Siika

Tärkeintä ei ole voitto, vaan paras palkinto.

varis

Foorumilla käytetty kokonaisaika
    17tuntia ja 47 minuuttia.
Yhteensä viestejä
    34 viestejä
Yhteensä aloitettuja viestiketjuja
    2 aiheita

varis

marraskuu 24, 2022, 03:18:31 ap #230 Viimeisin muokkaus: marraskuu 24, 2022, 03:21:40 ap käyttäjältä varis
Foorumit ovat melko kätevä työkalu tiedon keräämiseen, mutta eivät sosiaalisena mediana oikein toimi valtaosalle ihmisiä. Perinteiset some-alustat on tehty alun perin ihan eri tarkoitukseen ja ovat korjanneet sitä pottia. Monelle iskee pieni paniikki jo siinä vaiheessa kun eteen lätkäistään jotain 40 aihealuetta jotka pitää sitten kahlata läpi ja sopiva sieltä valita. Onhan se vähän kognitiivisesti haastava tilanne kenelle tahansa.

Tuntuu että juuri nyt ollaan jännässä välitilassa. Discord elää jo seuraavalla vuosikymmenellä verrattuna näihin nykyisiin isoihin, Whatsapp, Facebook, jotka vähän tuntuvat pölyttyneiltä ja hiipuvilta alustoilta, ja tietysti Twitter joka voisi olla edelleen kurantti ja globaali äänitorvi mutta jota ollaan nyt pasuunoiden säestäessä kovaa vauhtia kuoppaamassa.

Discordissa vähän odottelen milloin se alkaa toden teolla laajeta nuorisosta (alle 50v) ja pelaajista isompaan käyttäjäkuntaan. Roolipelaajat, chilinkasvattajat, yms. näyttää olevan siellä jo. Ja olettaisin että se osin vetoaa samaan porukkaan kuin foorumit, koska siinä on aika tuju tuulahdus sitä IRC-maailman nostalgiaa.

sorrii

Mä en tajunnut sitä Discordia ollenkaan!?! Näytti että siellä on 2 tai kolme käyttäjää, eikä niidenkään viestejä näy missään ...  ??? HÖ ...

On oikeesti harmittanut, että tämä alkuperäinen Chilifooorumi on jäänyt Facen pinta-foorumin jalkoihin. Face on "kiva" näyttävä foorumi, jossa voi helposti julkaista kuvia ja hömppää ... ok. Mutta jos oikeesti haluaa tietoa ja kokemusta tästä yhdestä asiasta, niin onhan tämä Chilifoorumi ollut ihan ylivoimanen tietopankki yli 10 vuotta ja se tieto on edelleen helposti löydettävissä selaamalla ja etsimällä. Ennen hyvään aikaan, kun kaikki oli paremmin; bensa maksoi 1.20€ eikä tarvinnut pitää sitä vitun maskia bussissa tai kaupassa, ja Ryssät uhitteli lentskareidensa kanssa vaan itämerellä ilman pommeja ... Niin: Ennen hyvään aikaan sai täällä vastauksen hankalaankin kysymykseen minuuteissa ja parissa tunnissa oli kymmenen kokeneen kasvattajan perusteelliset ohjeet edessä miten pääset eroon kirvoista ja jopa punkeista. Ja ne ohjeet jäivät muidenkin luettaviksi! Kauppakin kävi, eikä tullut jatkuvasti näitä nimettömiä "mää ostan" -tarjouksia jotka katoavat kuin kusi lumeen kun pitäisi rahaa kaivaa ... Vittu: Mää haluun 80-luvulle!
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

varis

marraskuu 25, 2022, 02:08:43 ap #232 Viimeisin muokkaus: marraskuu 25, 2022, 02:11:49 ap käyttäjältä varis
Näinhän se on, ennen oli talvetkin kunnollisia!

Discordin vahvuuksia on se, että ylläpitäjä voi tehdä siitä hyvin paljon sellaisen kuin itse haluaa. Toi nykyinen Chilipäät-palvelinhan on vielä helppo, vain neljä varsinaista kanavaa ja viesteissäkään ei oo samaa säikeiden ja näytettyjen/piilotettujen vastausten kanssa sähläämistä kuin Facebookissa. Sehän on vielä uudehko (toista vuotta) ja melko pieni alle 20 käyttäjän palvelin, mutta uutta porukkaa liittyy aina välistä ja en yhtään hämmästyisi jos se jossain vaiheessa lähtee hurjaan kasvuun. Se on enemmänkin tyypillistä digimaailmassa että sitä aina välistä tapahtuu.

Jos on sattunut olemaan aktiivinen jakso parilla käyttäjällä, niin tiukkoihin kysymyksiin (esim. vesiviljelymenetelmät ym ym) on saanut asiantuntevia vastauksia paljon nopeammin kuin siellä Facebookissa jossa on paperilla 100x enemmän käyttäjiä  ::) Mutta samahan se on vähän joka alustalla, jos sattuu joku kiinnostunut ja tietävä paikalle niin voi olla hyvät keskustelut.

Foorumit on todella upeita siitä että nää samat aiheet on löydettävissä vielä 20 vuoden päästä jos vaan pysyy palvelu ylhäällä. Näkyy kans google-haussa ym. eli on hyvä paikka jakaa vähän tietoa, mainostaa Chiliyhdistystä jne jne.

Näistä eri digitaalisista yhteisöistä vois turista ja kerätä osoitteita jossain omassa säikeessäänkin?

sorrii

Joopa. Facesta en näissä jutuissa tykkää, kun jää niin pinnalliseksi. Ja tuntuu että eniten on näkyvillä innokkaimmat aloittelijat ja "gurut" jotka yrittää myydä jotain ... Naurattaa erityisesti se yksi guru, joka myy lannoitteita, joiden annostukset/reseptit on varastanut Fataliilta. Tyypistä oli yhdessä paikallislehdessä juttu, jossa paljastui että oli edelliskesänä aloittanut chiliharrastuksen [tämä siis nyt jo muutama vuosi sitten] ...
Mun ensikokemus Facen chilifoorumiryhmästä oli turhauttava: Ostin pari säkkiä lannoitteita suoraan tehtaalta ja päätin pistää ylimääräisiä myyntiin oikean Chilifoorumin Torille - melkolailla polkuhintaan. Kun ei ostajia tullut heti ensimmäisenä päivänä mainostin sitä sitten myös Faceryhmässä. Sitten tuli aika äkkiä muutama yhteydenotto Messengerin kautta, suoraan Facen ketjussa ja vielä pari uutta ostajaa Chilifoorumilla. Menin ihan sekaiisin niistä tilauksista ja nimistä, ja menin lupaamaan lannoitteita niin monelle, että meinasin jäädä itse ilman! Sain lopulta soviteltua kaikkia tilauksia vähän pienemmiksi että kaikille riitti. Sain siitä palkaksi voittoa varmaan vitosen ja aikaa meni tuntikaupalla monena päivänä kun punnitsin, pakkasin ja päivystin noutajia ... Silloin päätin, etten ainakaan kauppoja tee enää useassa paikassa samaan aikaan ...  ???
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

varis

Katsotaan miten digipuoli kehittyy ajan kanssa. Noissa sun discord-viesteissä oli kovasti asiaa rocotojen ym. kasvatuksesta - päivitin vähän ensi kauden suunnitelmiakin kun selvisi että rocotoja (+baccatumia) voi kasvattaa ulkona! Olin jo luopunut ajatuksesta kun rocotoilla kovasti peloteltiin siinä Fatalii-Aji Inferno-Aaltonen-kirjassa (varsin loistava opus kyllä kaikkineen). Ja pistin parille viestille pinnauksenkin kun sain oikeuksia, löytyvät sitten helposti jos ei ihan jälkipolville niin ainakin vielä ensi kuussa.

PS. Mukava että foorumi saatiin taas pystyyn! Alkoi olla jo vähän jonoa kirjoittamattomissa viesteissä :-)

akselsson1

En päivitä varsinaista vastaustani, mutta kyllä olen samaa mieltä edellisten kanssa että foorumi on mennyt harmillisen alas. Nyt kun itse päätin hiljaiselon jälkeen taas kasvattaa chilejä niin foorumillehan sitä piti ihan ekana tulla virkistelemään muistia ym katselemaan mikä meno. Facen ryhmän olen sulkenut kokonaan kun ei niitä tuhatta postia samasta kysymyksestä jaksanut nähdä. Kaikki vastaukset olisi täällä ja hyvin kattavasti! Eikö nyky ihminen enää jaksa tutkia ja etsiä tietoa vaan aina kysyy muilta että kertokaa? 🧐
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

sorrii

54 päivää ja 10 tuntia ...  :D  ... Olis sen ajan voinut huonomminkin käyttää. Tuntuu että tuo on aika alakanttiin ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Whili

Lainaus käyttäjältä: sorrii - maaliskuu 02, 2023, 14:37:39 ip54 päivää ja 10 tuntia ...  :D  ... Olis sen ajan voinut huonomminkin käyttää. Tuntuu että tuo on aika alakanttiin ...
Noi on vielä noviisin lukuja :)

sorrii

ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`