huhtikuu 18, 2024, 03:23:24 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Tupakan kasvatus

Aloittaja chilimieli, maaliskuu 24, 2011, 23:45:28 ip

« edellinen - seuraava »

Poltatko?

Kyllä, säännöllisesti.
56 (30.3%)
Kyllä, silloin tällöin.
21 (11.4%)
Kyllä, harvoin, erityistilanteissa.
21 (11.4%)
En.
74 (40%)
Valintani on rimbaramba.
6 (3.2%)
Mistä noita tupakan kasvatajia oikeni tulee?
9 (4.9%)
Pitäisikö Suomen lakeja muutenkin muuttaa?
2 (1.1%)

Äänestäjiä yhteensä: 185

anttipellonpaa

Finnish Organic Tobacco Company Oy järjestää tupakan kasvatuksen kurssin Alavudella 11.3 lauantaina klo 13. Lisäinfoa kurssista voit pyytää anttipellonpaa@hotmail.com

kilijano

Laitoin siemenet itämään 21.3. Aikaisemmin olen laittanut suoraan ruukkuun ja pitänyt mullan kosteana. Päätin nyt huvin vuoksi kokeilla idättää paperilla. Multa toimi sen verta hyvin, että ainut syy on kokeilunhalu. Tässä tulee ongelmaksi pienten itujen siirto ja istuttaminen. Idätyslaatikko on vessan patterin päällä, jossa jotain 22 C.

Tänään näyttää tältä:


Vasemmalla Virginialaista jalostetta VA309 ja VA509. Toinen tummaa, toinen vaalea. Sitten makedonialainen Prilep, turkkilainen Samsun ja röökitupakkina Marylandia, jotka lähtivät itämään ensimmäisinä.

Valitettavasti pelto on melko viileä ja sumuinen, joten onnistuminen on epävarmaa, mutta laitoin kun on tilaa ja siemenetkin ovat jo muutaman vuoden ikäisiä.

Ja olkaa sitten varovaisia sen nikotiiniveden kanssa läträtessä. Nikotiini on vahva myrkky ja imeytyy ihon lävitse.

sorrii

Mä parina keväänä idätin tupakat ja kaikki mahdolliset muutkin idätyslautalla. Itäneet tupakat siirsin taiteilijan palettiveitsellä taimiruukkuun, jossa kookosta. Veitsen kärjellä käy sama. Ei siitä muuten mitään hyötyä kyllä ollut, kuin että näki selvemmin kuinka nopeasti ne itää. Kostean kookoksen ja mullankin päällä varmaan itää yhtä nopeasti jos on lämmintä. Nehän taimet jää hyvin pintaan, joten yleensä siinä vaiheessa kun alkaa olemaan joku itunen muutaman sentin korkuinen, poistin muut ja täytin vähän mullalla syvempään.

Tänä talvena tuli vahingossa 3 pikku tupakan itua lautalla jossa idätin Chinensejä! Oli siihen pöydälle varissut siemeniä, jossa sen lautan papereita piirtelin! Löysin 4 siementä, joista kolme iti ... ::)

Nyt on sitten tuossa kukkapöydällä yksi puolimetrinen tupakan taimi ja toinen ylivuotinen, jonka leikkasin tyveä myöten talvella: Siihen kasvoi uusi latva niin, ettei sitä erota taimesta jos ei katso tyveä tarkaan ..

Yritän nyt pitää noita nälässä että mahtuvat olemaan eikä tarvitse leikata ...

Tupakkavettä on muuten pari pulloa unohtunut kaappiin. Pitääpä katsoa onko se jo pelkää limaa! Mä laitoin niihin pulloihin pari ml Liquid Oxygenia [H2O2] etteivät lähde kävelemään ...
(hetken kuluttua ....)
Ihan oli pulloiussa niinkuin olisi kusta tullut säilöttyä. Aika hajutonta aavistuksen sameaa lientä. Tarteepa toivoa että tulee kunnon ötökkäinvaasio että pääsee kokeilemaan  8) 8) 8)

Mitenkäkähän oikeesti voisi testata onko tuossa litkussa jotain tehoja ja kuinka paljon nikotiinia?? Mä tein sitä vettä joskus yksinkertaisesti liottamalla tuoreita tupakanlehtiä ämpärissä johon kaadoin kiehuvana vettä. Sen sitten siivilöin. Kokeilin sitä silloin ~vuosi sitten pariin talvipuskaan joissa oli kirvoja. Taisin vaan silloin myrkytellä muutenkin niitä: Elukat kyllä katosivat ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

kilijano

Ei ollutkaan vaikeaa, mutta aika turha välivaihe. Tupakan siemenet ovat niin halpoja, että niitä voi kylvää ja koulia reilummallakin kädellä. Idut sai tökättyä syvempään, mutta edellisinä vuosina en ole havainnut mitään haittaa honteloista varsista. Kyllä ne sitten auringossa tokenevat, vaikka moni kasvi on roikkunut ruukun reunalla heikon varren vuoksi.

Tulipahan tosiaankin nähtyä miten eri lajikkeet itivät. Maryland nousi ensimmäisenä ja kaikki yhtäaikaa. Seuraavaksi tulivat VA309 ja Samsun. Tumma sikari VA509 työntää vain paria juurta hyvin kituliaasti. Nämä ovat nelisen vuotta vanhoja, ja edellisinä kertoina itivät ihan hyvin. Prilepistä nousi vain kaksi multaan asti laitettavaksi, eikä muissa siemenissä näy mitään eloa. Viimekin vuonna sain vain kaksi itämään, jotka sitten kuolivat. Tämä harmittaa, sillä innostuin tästä lajikkeesta. Prilep on makedonialainen jaloste turkkilaisesta aromitupakasta. Hieman isommat lehdet ja satoisampi.

Nyt näkyy jo ensimmäisten lehtien alkuja.


Minä tein nikotiini-litkua sylvestriksen lehdistä. Ainakin imelän hajun perusteella siinä on potkua, mutta en havainnut kummoista vaikutusta. Tehoaako nikotiini varmasti kirvoihin, vai pitääkö pitoisuuden vain olla tarpeeksi korkea? Seuraavat kuvat kertovat, että tupakan n. 1 - 3 % pitoisuus ei ainakaan ole riittävä. 
http://www.bing.com/images/search?q=tobacco+aphids

Tuo sylvestris on sitten käypä ihan sisäkukaksikin. Korkeutta on metrin verran ja kasvaa kuin itsestään. Minä kasvatin kaksi kasvia viiden litran ämpärissä ja talvettuivat helposti kahden talven ylitse parvekkeen lasioven edessä. Kuolivat, kun en muistanut kastella. Yhtä kasvia voi kasvatella jo kolmen litran ruukussa. Nyt on sitten siemeniä varastossa joku 10000 kpl.

anttipellonpaa

Finnish Organic Tobacco Company Oy järjestää Alavudella viidennen tupakan kasvatuksen kurssin lauantaina 13.5.2017. Pyydä kurssi-info anttipellonpaa@hotmail.com   

kilijano

Kuukauden kasvu näyttää tältä:


Nuo kasvavat vielä luoteisikkunalla, jonne aurinko alkaa paistamaan vasta joskus neljän aikoihin, joten hyvin menee. Toivottavasti tämä innostaa uuden sukupolven nikotinistejä vastustamaan valtion pakkovaltaa. Tupakki on hieno ja helppohoitoinen kasvi.

Nelisen vuotta vanhat sikaritupakin siemenet itivät huonosti ja osa taimistakin nahistui. En ole katsonut onko niitä yhtään jäljellä. Marylandia on kymmenisen kappaletta oikeassa reunassa, keskellä kaksi korkeaa ovat Prilepiä ja alimmat Samsunia.

Tänä viikonloppuna olisi hyvä saada nuo ruukutettua omiinsa.

Heittelin vielä huvikseni N. sylvestriksen siemeniä idätyslootaan:


En muistakaan mitä kaikkea siemeniä olen tuonne tunkenut. Laitoin sinne tammikuun idätyksistä itämättä jääneet chineksen siemenet, jotka sitten alkoivat kasvaa parin kuukauden päästä. Minulla ei ole tapana tappaa kasveja tarkoituksella, joten kasvakoot, minkä ehtivät. Kaksi pienintä chiliä ovat ilmeisesti itse kävelleet multaan, sillä odotin tuolta paikalta seesaminsiemenien itämistä. Ei mitään hajua, mitä ne ovat.

kilijano

Eilen meni tupakit peltoon. Tänään siellä näyttää ihan hyvältä. On luvattu parin päivän sateita, mutta niin lyhyen jakson ei pitäisi haitata. Sitten kun tulee taas aurinkoa, nuo alkavat kasvaa kohisten.

Vasemmalla Marylandia 9 kpl + pari kitukasvuista, oikealla Samsunia 9 kpl, takavasemmalla kaksi Prilepiä ja yksi VA309. Vähän harmittaa kun nuo sikarilajikkeet eivät onnistuneet. Pitää näköjään vääntää jotain turkkilaista röökiä.

kilijano

Tulikin sitten yksi hallayö. Kurpitsojen lehdet kärsivät pahiten - melkein kaikki kuolivat, tomaateista ja tupakoista vain osa vahingoittui. Eniten harmittaa kesäkurpitsojen taimet, mitkä olivat vielä idätyslaatikossa karaistumassa. Valtaosa kuoli ja niistä olisi tullut varma sato. Tuli vielä siihen perään viileämpi jakso, niin vedin harsot kurpitsojen ja tupakoiden päälle. Kasvoivat aika hyvin harson alla, vaikka oli niin pilvistä.


Plantaasi hallan jälkeen.


Suhteellisesti iso määrä lehtiä kuoli pois. Tupakka kyllä kasvaa iloisesti, mutta riittääkö aika?


Vertailuksi kuva siitä miltä näytti kurpitsapellolla.


Harsojen alla oli tapahtunut ihan silminnähden kasvua.


Kuvassa Maryland. Parhaimmat näyttivät tuolta. Tupakan lehdet kasvavat huimaa vauhtia, kunhan vain on sitä auringonvaloa.


Ainut sikaritupakkinikin on kasvussa. Nuo Marylandit saattavat ehtiä kasvaa, mutta tämän pitäisi kasvattaa niin iso massa lehtiä ja runkoa, että vähän epäilen kerkiääkö.


Samsuneja. Puolet lehdistä on menetetty.


Samsun. Koska menetti lehdet ja kasvoi lähes vaakasuoraan, niin alkoi työntämään varkaita jokaisesta lehdenhangasta. Samsunit ovat näköjään hanakoita tekemään varkaita. Tuokin kasvattaa ainakin neljää uutta kärkeä. Poistin varkaita, mutta jätin aina kuolleen lehden tilalle yhden uuden lehden.

Nyt vain odotellaan ja ihastellaan kasvua.

anttipellonpaa

Finnish Organic Tobacco Company Oy järjestää jo kahdeksannen tupakan kasvatuksen kurssin Alavudella 30.9 lauantaina. Käymme läpi tupakan historiaa, tupakan kasvatuksen siemenestä kasviksi ja tekemisen tupakkatuotteeksi, tupakan tuottamisen yritystoimintana, uuden tupakkalain ja paljon muutakin. Kurssista saa todistuksen. Myös siemeniä ja yrttileikkureita myynnissä. Lisätiedot anttipellonpaa@hotmail.com  050 567 6006

NoomiR

Heips!
Liityin justiin tänne. Laitoin keväällä virginiansiemeniä kasvamaan ja viitisenkymmentä kasvia on kasvanut munmielestä kituliaasti, johtunee kylmästä kesästä. nyt oon kuivattanu jo muutamia lehtiä ja olis aika kokeilla fermentointia. kokeilussa on tommonen minijääkaappi jo toimii myös lämpökaappina ongelma on termostaatin puute jolla lämmön sais tasaseksi. kysyisin millainen kosteus lehdissä tulisi olla ja kauanko niita pitää lämmittää? Mielenkiinnolla seuraan

jukkan

syyskuu 14, 2017, 18:29:38 ip #410 Viimeisin muokkaus: lokakuu 03, 2017, 12:24:22 ip käyttäjältä jukkan
Alkukesä oli niin kylmä, että kasvu viipyi. Mutta loppu kesän aikana sentään noin 1,5m korkeata kasvua tuli.
Itse kokeilin fermentointia noin, +25 - +38 asteessa. Osa onnistui.
Kosteammat lehdet valmistui nopeammin ja kuivemmat hitaammin.
Millaiset vaikutukset lopputulokseen on eri lämpötiloilla?

Ensi vuoden kasvatukseen olisi tervetulleita useamman eri lajikkeen siemenet, etenkin sikari lehti lajike siemenet.  Vaihtoon voin antaa mahorkka ja burley siemeniä.  - Yhteyttä Yv. kautta,,,,,Jukka

Chilinäppi

Mitäs kasvia porukka suosittelee? Parina kesänä olen kasvattanut virginiaa ja Rusticaa, mutta vois välillä kokeilla jotain muuta. Nyt on enimmäkseen koristeena ja tuholaisten karkoittimena kasvanut, mutta maistelut tapahtuvat joko piipulla tai sikariksi käännettynä.

Onko porukka tilaillut siemeniä tuolta http://www.tobaccoseed.co.uk sivustolta? Sieltä näyttäs löytyvän paljon vaihtoehtoja.


poiu

Mistä porukka noita siemeniä tilailee? Tobaccoseed luotettava? Entä mitä vaihtoehtoja suomesta löytyy? Tälle kesälle tuskin enää ehtii.. mutta jospa sitte seuraavaksi

Chilinäppi

Lainaus käyttäjältä: poiu - kesäkuu 05, 2018, 22:21:15 ip
Mistä porukka noita siemeniä tilailee? Tobaccoseed luotettava? Entä mitä vaihtoehtoja suomesta löytyy? Tälle kesälle tuskin enää ehtii.. mutta jospa sitte seuraavaksi
Tässä olen pari päivää suunnitellut tilausta Tobaccoseed.co.uk sivulta. Paypalia käyttäen on ainkin jonkinlainen ostajanturva. Ongelma on vaan suuri valikoima josta en osaa valita 😂.
Itse tilasin muutama vuosi sitten suomesta Exoticgarden.fi sivuilta Virginialaista ja Ructicaa, molempien siemenet iti ja kasvoi hyvin. Jälkikäsittely ei vain onnistunut, vaan lehdet sai homepinnan.

Lähetetty minun K6000 Pro laitteesta Tapatalkilla


Jari Pekka

Virginia gold, nicotina rustica, maryland, burley ja samsoun oli mulla tämän kauden kokeiluna, huippu kesä tupankan kasvatusta ajatellen, mutta ilman kastelu järjestelmää ei satoa olis tullut.

Rehut sai kasvaa semmoisenaan, joten siemeniä tuli valtavasti, parista sadasta kasvista..ensi kaudella käytän kyl saksia ja napsin turhat sivu versot ja kukat pois..isompia lehtiä on huomattavan mukavampi keräillä..

Viiskyt kuus eri kokeilua lehtien kypsyttelyyn..ja vihdoin onnistu jees..


jukkan

syyskuu 15, 2018, 23:41:27 ip #415 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 06, 2019, 12:57:59 ip käyttäjältä jukkan
Minimi hoidolla pieni sato. Keväällä osa taimista paahtui helteessä. Ja osa ei pärjännyt rikkaruohoille.
Selvinneet kasvoi hyvin.  Erilaisia lehtiä tuli. Lajikkeina Virginia, mahorkka, lizard Tail,,tms.

Nyt olisi taas mukava kokeilla erilaisia lajikkeita. - Esim. Kiinnostaako  siemen vaihto???
- Yhteyttä, Yv tai Sp.  Jukka.