toukokuu 18, 2024, 22:52:56 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Mitä nautitte juuri nyt?

Aloittaja Minbaari, elokuu 27, 2009, 23:25:11 ip

« edellinen - seuraava »

PP

Äsken: paistettuja ahvenia ja jättikokoinen Creme Brulee Genevessä jossain paikallisten suosimassa ravintolassa. Kaupunki on muuten sikamaisen kallis, mutta viinit on suhteessa älyttömän halpoja. Ahvenet 30 e, lasi hyvää valkkaria 3,3 e.

Toby

Jouluteetä. Jospa kipeä kurkku tykkäisi siitä, minä ainakin.
Hoidan & kasvatan chiliä apinan raivolla.

wille

Wokattua nautaa ja kasviksia Tom Yum, tulisen sitruunaisella liemellä ja nuudeleilla. Loistava tapa käyttää viikonlopulta tähteiksi jääneitä lihakunnan tuotteita.

Lasillinen viiniä olisi ollut kiva lisä, mutta jääköön nyt näin hiukan ennen töihinlähtöä ottamatta. :'(

Sen verran lämpöistä tuli, että naaman sai kuivata pariin kertaan aterian päälle. :D

Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Max_7Pot

Tänään kalastettuja isoja ahvenia savustettuna ja ratatouillea. NAM. 8)

narttu

Kerpeles kaljaahan täs kiskotaan iltavuoron jälkeen(taas) ;)
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

bläkkäri

Juuh. Samanmoiset nautintoaineet on mukisa. Erona vain että takana piiiiiiiiiiitkä ilta/yövuoro sekä aamuvuoro.

tsup!

Minbaari

Piti nauttia konjakkia mutta nautin nagaa. Nyt en nauti enää mistään.
#816

narttu

Kaksi kuppia chiliteetä ja nyt napsahtaa tuttu ja turvallinen sunnuntai (aamun?) suosikki elikkästen koffi tölkki. :P
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

MiM

Hirvenpaistin jälkeen, Parisien kahvia ja pala Lindtin chilisuklaata. Chili sopii kyllä täydellisesti tumman suklaan kanssa.
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

Toby

Älyttiin isän ja kaverin kanssa että yhdistäessä puoliakustisen mikseriin, mikserillä voi leikkiä efekteillä. Lopputulos kuulostaa raskaalta sähkökitaralta särötyksineen. NAUTIN! 8)
Hoidan & kasvatan chiliä apinan raivolla.

PP

Pulled porkia tuli vedettyä. Oli niin hyvää, että järki esti juuri ja juuri syömästä ihan liikaa. Possun tein kaasugrillissä tätä ohjetta matkien ja sille kastikkeen suunnilleen Räyhiksen ohjeella. Voi hyvää päivää, mitä herkkua tuli, mutta arvaahan sen kun liha hautuu 7 tuntia ja kastikettakin keittelin kasaan n. 1,5 tuntia. Ohessa meni sveitsiläistä tilapunkkua, jota ei myöskään voi haukkua.

jenze

Herkkutattipastaa ja lampaankääpäpihvejä, ei paha vaikken olekaan suurin sienten ystävä.

Kun itse käy noukkimassa itse ja pistää tarpeeksi voita lykkää pannulle, niin alkaa mieli vihdoin kääntyä sientenkin suuntaan.
Resepti:
Pastavesi kiehumaan + pastat kattilaan
voita pannulle (paistoin samaan aikaan lampaankääpien hatut pikkupannulla)
pilkotut tatit ja kääpien jalat + ripaus mustapippuria ja suolaa pannulle
pari min ja sipulia pannulle
pari min ja purkki kermaa pannulle
pastat pois vedestä al dente, hieman paksuuntunut soosi päälle.
ripaus parmesaania annokseen ja avot.



Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: PP - syyskuu 07, 2014, 19:31:05 ipVoi hyvää päivää, mitä herkkua tuli, mutta arvaahan sen kun liha hautuu 7 tuntia...

Voin kyllä uskoa vakuuttelusi herkusta. Hitaasti hyvää tulee.
Viime pääsisäisen jälkeen tein uusiseelantilaisesta lampaanpaistista pulled lammia ja yllättävää herkkua tuli siitäkin, kunhan sisälämpötila nousi sadan asteen tuntumaan. Nuo revityt todella melkein paranevat seuraavana päivänä uunissa lämmittämisestä, jos niitä sattuisi jäämään.

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - syyskuu 07, 2014, 23:07:00 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - syyskuu 07, 2014, 19:31:05 ipVoi hyvää päivää, mitä herkkua tuli, mutta arvaahan sen kun liha hautuu 7 tuntia...

Voin kyllä uskoa vakuuttelusi herkusta. Hitaasti hyvää tulee.
Viime pääsisäisen jälkeen tein uusiseelantilaisesta lampaanpaistista pulled lammia ja yllättävää herkkua tuli siitäkin, kunhan sisälämpötila nousi sadan asteen tuntumaan. Nuo revityt todella melkein paranevat seuraavana päivänä uunissa lämmittämisestä, jos niitä sattuisi jäämään.


Vajaa vuosi takaperin juhlittiin vaimoni siskon häitä. Heillä oli tarjolla kokonainen härkä, jota oli kypsytetty aidossa savusaunassa 4 vuorokautta. Lihamestari oli sitä meille leikkaamassa siinä. En ole eläissäni maistanut niin hyvää lihaa! :) Mutta herrantähden sillä oli hintaakin...

MiM

Pulled lamb! Miksi en ole moisesta aikaisemmin kuullut :'( Sitä on ihan pakko kokeilla. Harmi vain, että kiinalaiset ovat löytäneet uusiseelantilaisen määkivän kullan, eikä sitä enää saa yhtä hyvin ja halvalla täällä kaukana pohjoisen marketeista.
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

PP

Ilmeisesti on vain kaksi tapaa tehdä hyvää lihaa: kalliista nopeasti paistamalla ja raa'aksi jättämällä tai halvasta (ja rasvaisesta) todella hitaasti ylikypsää kypsemmäksi paistamalla. En muista syöneeni välimuotoa, joka vastaisi herkullisuudeltaan ääripäitä.

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: MiM - syyskuu 08, 2014, 09:55:28 ap
Pulled lamb! Miksi en ole moisesta aikaisemmin kuullut :'(

Tuossa esimerkiksi on hyvä ohje:
http://nillaskitchen.com/2014/01/31/slow-roast-pulled-lamstek-viltkott-eller-hogrev-paleo-recept/

Pirkka-lehdessä oli ennen pääsiäistä ohje, josta sain kimmokkeen. Siinä uunipataan laitettiin vettä pohjalle ja osaksi aikaa kansi päälle. Siinä kerrottiin sisälämpötilaksi vähintään 95°, mieluummin lähes sata. Meillä meni 98 ja hyvää tuli. Juurekset ja sipulit kypsyvät siinä samalla.

0lli

Fatalii gourmetin nagasalmiakkitoffeeta ^^
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

Minbaari

Founders Centennial IPA. Tölkistä mutta lasista tällä kertaa. Onhan tämä vaan suunmukaista. Aiemmin meni Sinebrychoffin  ja Brooklyn Breweryn two tree porter. Ei ollu huono sekään.
#816

akselsson1

Lainaus käyttäjältä: 0lli - syyskuu 09, 2014, 19:54:13 ip
Fatalii gourmetin nagasalmiakkitoffeeta ^^

Hei kiva kun muistutit, tuota voisikin jälkkäriksi nirhaista palasen  ;D
Eihän sitä pysty kerralla kuitenkaan syömään  ::)
Chilihulluutta jo vuodesta 2011