toukokuu 18, 2024, 20:14:27 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Tulinen kalkkuna?

Aloittaja 11-13, tammikuu 25, 2013, 18:08:53 ip

« edellinen - seuraava »

11-13

Jahas, minä se täällä taas tyhymiä kyselen kun ei itsellä mitään käryä asiasta.

Eli ostin Lidlin kalkkunan 12€ kun joulun ylijääneitä puoli ilmaiseks jakavat. Lueskelin ohjeita ja aika perus kauraa näyttää olevan suolan ja pippurin sivelyt ennen paistoa.

Itsellä on Korealaista chilitahnaa jäänyt tuon tulisen kanan kokkailusta. Se ei mielestäni mitään tappo kamaa ole, vahvaa kylläkin. Mitähän siitä seurais jos yrittäis sitä sivellä nahan alle ja sisuksiin. Täytemössöt meinasin skipata ja tehdä kaveriksi vain salaattia ja riisiä ja varmaan jonkin kastikkeen.

Mitäs raati veikkaa saanko usean tunnin paiston jälkeen kipata roskiin vai tuleeko syömäkelpoista tulista kalkkunaa?

En ole ikinä edes tehnyt aiemmin kalkkunaa. Vissiin pariin kertaan olis hyvä sivellä voisulalla välissä.

bobster

Pakko heti alkuun todeta ettei mitään hajua mullakaan. Mutta intohimoinen amatöörikokki olen. Kalkkunasta en pidä lähinnä sen mauttomuuden vuoksi. Toihan vois olla suht asiallinen juttu. Itse antaisin maustua jääkaapissa esim. 6 tuntia. Antaisin ensin kovaa lämpöä, että väri tulee. Sitten matalalla lämmöllä kypsäksi. Eikä ainakaan paljo ylikypsäksi. Kova 250 astetta ja matala 120-150 astetta.
Freedom's just another word for nothin' left to lose- Kris Kristofferson

11-13

250 meinasin aloittaa ja kun kukko on uunissa niin antaa tippua sinne 150 hujakoille. Rintaan oli joku Lidlin apukokki laittanut sellaisen paistovahti napin. Sitä meinasin sitten kyttäillä.

Tänään otin sen jääkaappiin sulamaan. Meinasin aamulla survaista chilitahnan nahan alle jos sen sinne onnistun jotenkin saamaan, jos en niin sitten pintaan vain ja sisälle mahaonteloon. Jos sitten puoliltapäivin laittais uuniin, niin eiköhän siitä illalista jo sitten jossain välissä saa.

Tai sitten joutuu tilaamaan pitsan. No ompahan ainakin kokeiltu. Kielet kun taipuis paremmin, niin lontooksi tuosta varmaan jotain löytyisi. No huomenna selviää mitä siitä tulee.


Janne

Hei, älkää tehkö tästäkään liian vaikeaa.

180 astetta ja max 2.5 tuntia niin tuo lidlin kalkkuna on aika sopivaa. Siinä on myös mittari kyljessä joka pompsahtaa kun on kypsää.
Stressi pois ja tipu uuniin. Voisulaa pintaan vaikka 20 minuutin välein kun sipasee niin nahka rapeutuu ja ruskistuu kauniiksi, ei tarvitse korkeampaa lämpöä missään vaiheessa.
Ennen paistoa mausteita hierotaan pintaan ihan oman maun mukaan, suolaa reilusti. Vatsaonteloon kannattaa laittaa vaikka sitruunan- tai aplarin puolikkaita antamaan kosteutta ja aromia.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

11-13

Sitruunaa muistaakseni on kaapissa. Nyt kokki kolmosen on kysyttävä, että kuorinko mä sen jos tökkään sen sisuksiin, vai kuoret päällä?

Siinä chilitahnassa on suolaa jo mukana, mutta vois sitä ehkä hieman laittaa ennen tahnaa.

Minbaari

Pese se sitruuna hyvin ja laita kuorineen päivineen sinne sisään. Voit myös halutessasi "verhoilla" kalkkunan ennen uuniin laittoa pekonilla jos et jaksa voilla sivellä sitä Jannen vinkin mukaan (tosin kyllä sitä kannattaa sivellä niin ei ainakaan tule kuivaa). Toissa jouluna paistoin kalkkunan Jamie Oliverin ohjetta mukaillen, missä laitettiin juurikin sinne nahan ja lihan väliin samaa täytettä mitä tuli kalkkunan sisäänkin, mutta saihan siinä nähdä vähän vaivaa kun tunki sitä mössöä sinne sopivan paksun kerroksen.
#816

Kadotus

tammikuu 26, 2013, 08:59:21 ap #6 Viimeisin muokkaus: tammikuu 26, 2013, 09:02:06 ap käyttäjältä Kadotus
Sitrushedelmät on yllättävän käteviä ja monikäyttöisiä, mutta ne tosiaan kannattaa pestä huolella, vaikkapa fairyllä ja tiskiharjalla, ennen edellä kuvattua käyttöä Sitrushedelmien kuoret on myös erinomaista tavaraa mm. kuivamarinoinnissa, jälleen on kuitenkin syytä pestä hedelmä huolella ja kuoriessa ei kannata mielestäni ottaa kaikkea sitä vaaleaa aluskuorta mukaan. Sitten vaan hieroo muiden mausteiden kanssa niitä kuorenpalasia marinoitavan lihan pintaan ja antaa maustua...  :P

Juu ja tosiaan, kalkkuna ei todellakaan ole mauton tai kuiva, kunhan se on maustettu ja valmistettu oikein! Jannen ohjeella tuskin voi mennä pieleen.
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

11-13

Höh, lauantain illallinen näyttää siirtyvän sunnuntain lounaaksi. Jäässähän tuo kukko vielä on selkäpuolelta. No ei tuo iso vahinko ole, mutta kerkesin jo vesikielellä asennoitua, että pääsen punkkupullon kanssa illalla kalkkunaa teurastamaan.

11-13

Illalla marinoitiin kukko ensin merisuola, valkopippuri, mustapippuri sekoituksella nahan alta. Sitten sitä Korealaista chlili tahnaa perään nahan alle ja päälle. Yön yli vielä jääkaapissa ja nyt 8.00 voilla voitelu ja uuniin.

1/2 välein yritän jaksaa voidella uudelleen, ettei tulisi liian kuivaa. Ihoa joutui viilteleen sieltä täältä, että pääsi laittaan suolat ja tahnat. Tuo ihon rikkoutuminen kuivattaa varmasti lisää.

Vesikielellä odotan lopputulosta. Varasuunnitelmana on kuitenkin pitsatilaus jos toi möykky onkin syömäkelvoton.

11-13

Ihan hyvää tuli, joskaan ei tulista. Tai ainakaan sillä mittakaavalla kun chiliä vähänkään enempi käyttäneet tulisen ymmärtää. Varmasti kyllä parempaa kun, että olisi pelän suolan ja pippurin kylkeen hieronut.

11-13

Jauhelihapihveistä tulee muuten hyviä kun kiepauttaa ennen paistoa tuossa Korealaisessa chilitahnassa. Taidan kokeilla kotona tehtyjä jauhelihapihvejä siten, että leivon sen tahnan mukaan taikinaan jo. Tiedän jo ennalta, että tulee hurjan hyvää.

11-13



Tällainen tahna kyseessä ja saa ainakin Via Voanista Kalliosta, jos jotain kiinnostaa. Ei mikään hirmu tulinen mutta varsin hyvänmakuinen tahna moneen paikkaan. Saaha tuohon sitten vaikka nagajauheella lisää potkua jos ei riitä.

Ei näkynyt tuo kuva tällä tapletilla. Alla linkki.

http://2.bp.blogspot.com/_Y3Mofqp2oWg/SkzQnxA4n-I/AAAAAAAAEck/BMsYirRmeKg/s1600-h/DSC03335.JPG