Alkaakohan tämä katajainen kansa vihdoin oppia chilin makuun?
Tänään tippui postiluukusta Tradekan asiakaslehti ME, jonka Hyvä ostos palstan kuukauden herkkuna on Fazerin suklaapatulla uutuus Maya:
LainausFazerin uutuuspatukka Mayan jälkimaussa maistuu jännittävästi chil. Maissia ja chiliä sisältävä patukka on suunniteltu maya-intiaanien henkeen. (Me 1/2005)
Kyllähän esim. Punnitse ja säästä liikkeestä on saanut chili-suklaata, mutta että Fazer tekee chili-suklaata :shock:
Toivotaan, että kaupat myös ottavat tuota valikoimiin.
Se on kyllä aika hyvää, noin niinku suklaaksi :wink:
Niko, nyt saat kyllä kertoa missä pääsit tuotetta maistelemaan...
Kiinnostava idea kyllä tollanen Maya-patukka, kertokaa te tuotetta testanneet nyt havaintoja koosta, väristä, mausta, saatavuudesta, hinnasta jne, jne. Voisi vaikka sijoittaa osan opintotuestaan tuollaiseen herkkupötköön, mikäli kelvollista on.
Saksalainen chilipäätuttu onkin jo pitkään mainostanut tekemäänsä chilisuklaata jota varten lähettelin kyseiselle henkilölle aikanaan pari purkkia habanero-jauhetta... ei kuulemma naperot syöneet ;)
Pitänee tehdä omat testaukset aiheesta jossain vaiheessa..
Mmm... savustettu rocoto + suklaa, pitääpä testata :D
Lainaus käyttäjältä: "Poppamies Tuliliemi"Niko, nyt saat kyllä kertoa missä pääsit tuotetta maistelemaan...
Kiinnostava idea kyllä tollanen Maya-patukka, kertokaa te tuotetta testanneet nyt havaintoja koosta, väristä, mausta, saatavuudesta, hinnasta jne, jne. Voisi vaikka sijoittaa osan opintotuestaan tuollaiseen herkkupötköön, mikäli kelvollista on.
Töissä pääsin sitä maistamaan. Jonkun vaimo on töissä Fazerilla, ja oli laittanut "pari" patukkaa mukaan töihin maistettavaksi :) Eiköhän se ihan tavallisiin kauppoihinkin ilmesty !
Tarkemmin en ala sitä analysoimaan, kun en yleensä erityisemmin pidä suklaasta, vaan syön mieluummin salmiakkia... Ihan terävän oloinen maku kuitenkin. Voimakkaampi maku mitä odotin siinä olevan.
Niko
Terve vaan kaikille, löysin sitten viimeinkin tälle foorumille.. Viimeinkin keskustelupaikka jossa ihmiset tuntevat muitakin chililajeja kuin "punainen" ja "vihreä".. ;)
ja asiaan: Helsingissä ainakin Ruohonjuuri (VR:n makasiinien vieressä) myy chilisuklaata ~100g levyinä. 70% tummaa suklaata cayennella maustettuna. Ei mitenkään kovin tulista mutta selkeä pieni jälkipolte tuossa on. Kannattaa maistaa.
Mainio makuelämys tuo chilin ja suklaan yhdistelmä. Tekeminen on myös helppoa. Esim. taloussuklaalevy kattilaan sulamaan ja sopivasti haluamaansa lajiketta kuivattuna joukkoon. Kuuma seos voipaperin päälle jäähtymään ja nautinto on valmis.
Samaan puuhaan olen juuri valmistautumassa... savuchilisuklaa on tosiaankin koettava! :)
Ja on tuossa vielä jokunen jauhepurkki jäljellä kokeilua varten...
Mistähän löytäisi mieluiten vaaleaa suklaata huippuhalvalla... ?
Noniin, ensimmäiset maistelut suklaasta jossa käytin fazerin sinistä ja sekoitin mukaan näin kokeiluvaiheessa lemon droppia, aji cristalia sekä savustettua rocotoa(!!).
Täytyy sanoa että HERKKUA ON!!!
Vaikea sanoa kumpi oli parempaa, lemon drop vaiko aji cristal suklaassa, totaalisen erilaisia, herkkuja kummatkin, MUTTA, omaan makuni tuo savustettu rocoto oli kyllä aivan ykköstavaraa!
Alkuun vähän arvellutti miten sopii suklaaseen tuo mutta taidanpa nyt tietää minkä makuiseksi seuraavan suklaalevyn muutan!
Tosin, vielä on useita kymmeniä lajikkeita hyllyssä odottamassa kokeilua!
Suosittelen lämpimästi koittamaan!
Miten tarkkaanottaen hoitelit suklaan ja chilijauheen yhdistämisen? Suklaa sulaksi, chilit sekaan, sekoittelu, jäähdytys?
-Sale
http://juuri.org/fatalii/?u=g&c=search&word=chocolate&id=2392
Valitettavasti en tuota itse ole päässyt maistamaan.
Kuvittelisin että kunnon chilisuklaan täytyy olla vähintään sitä 70 %:sta. Eli jos itse tekisin, niin ei raaka-aineeksi ihan Fazerin sininen kelpaa. Se on liian makeata ja mietoa, eihän siinä ole kaakaotakaan kuin jotain 40-50 %?
Lainaus käyttäjältä: "Kauko"Valitettavasti en tuota itse ole päässyt maistamaan.
Kuvittelisin että kunnon chilisuklaan täytyy olla vähintään sitä 70 %:sta. Eli jos itse tekisin, niin ei raaka-aineeksi ihan Fazerin sininen kelpaa. Se on liian makeata ja mietoa, eihän siinä ole kaakaotakaan kuin jotain 40-50 %?
taitaa olla vain 30%, eli tuota ei oikeastaan voi edes suklaaksi laskea. Mutta mitäs siitä, oman makunsa mukaanhan sitä kannattaa tehdä kun kerran itse tekee. Eli jos pitää enemmän maitosuklaasta niin eiköhän siitä sitten tule omaan makuun parempaa.
Itse tosin uskon kanssa että kunnon tumman suklaan voimakkaampi maku sopii paremmin chilin poltteeseen..
Itse panostan enemmän siihen chilipuoleen chilisuklaassa, tummasta suklaasta en pidä ja chililajikkeilla on selvästikin suuri merkitys chilisuklaassa.. testailu jatkuu, pitää kyllä siltikin koittaa eri suklaamerkeillä ja mikä tärkeintä, eri puu- ja chililajikkeilla! :)
Kenttäkokeet osoittivat että savuchili miellytti myös muita maistajia, myös sellaisia jotka eivät kovasta poltteesta pidä, vaikka savustettuna chilinä olikin rocoto... :)
ei taida kuitenkaan olla vegaanista tuo fazerin chilisuklaa (?) kun punnitse ja säästästä saatava taas on.
oli sitten pakko käydä hakemassa ruohonjuuresta chilisuklaata ja on hyvää :P
Lainaus käyttäjältä: "canapa"oli sitten pakko käydä hakemassa ruohonjuuresta chilisuklaata ja on hyvää :P
Et sattunut ostamaan myös hampunsiemensuklaata?
Ruohonjuuressa myydään myös moista, ja on uskoakseni saman valmistajan. Siis chilisuklaan kanssa saman. Tekis meinaan mieli kovasti maistaa, hampun siemenet jo yksistään ovat niin hyviä. Ja terveellisiä ja ravitsevia!
Itsekkin tein eilen pari maistiais palaa chilisuklaata. Mutta ei ollut turhan hyviä jauheita käytössä,..
Lainaus käyttäjältä: "solmunen"
Et sattunut ostamaan myös hampunsiemensuklaata?
Ruohonjuuressa myydään myös moista, ja on uskoakseni saman valmistajan. Siis chilisuklaan kanssa saman. Tekis meinaan mieli kovasti maistaa, hampun siemenet jo yksistään ovat niin hyviä. Ja terveellisiä ja ravitsevia!
enpä tullut ostaneeksi, huomasin kyllä ja täytyypä joku kerta maistaa. ite en oikein ole keksinyt miten hampunsiemeniä olisi hyvä käyttää ruuan laitossa. oisko vinkkejä?
Niin ja Plamilin chilisuklaa mitä saa just PS:tä ja Ruohonjuuresta on vieläpä luomua! Se on hyvää... :D
Ei ole kyllä saman valmistajan mitä itse muistan katsoneeni, siis chilisuklaan ja hamppusuklaan, muistan että hamppusuklaan valmistaja ois ollu suomalainen(?) chilisuklaan valmistaja on siis UK
Tulipa sitten maistettua tätä Fazerin uutuustuotetta.
Ihan hyväähän se oli maitosuklaaksi. Maissi toi siihen rapeutta ja chilistä tuntui ehkä etäinen poltteen tapainen, mutta ei minkäänlaista aromia. Yllätyin kyllä, että oli edes sen verran. Toisaalta, pidän chileistä myös nimenomaan aromin vuoksi, joten seuraavaksi suunnitelmissa on tehdä omaa chilisuklaata. Jos saisin hieman sitä aromia sisällytettyä makuun.
-Harry
No nimenomaan eri chileissä oleva ominaismaku tuossa suklaassa toimiikin!
Chinenset eivät olleet niin hyviä suklaassa kuin olisin odottanu, moni baccatum yllätti sensijaan todella positiivisesti!
Ja se savuchili.... aijaijai! :)
niin mistäs sitä fazerin chilisuklaata sais? ei ole vielä itellä tullut vastaan
Ihan paikallisesta Halpa-Hallista löytyi meillä...
Onkohan tämä chilisuklaa nyt sitten erityisesti laihduttajille suunnattu, kun eikös chilin sanota nopeuttavan aineenvaihduntaa...? :lol: Ei vain, voisi toimia suklaan himoiselle laihduttajalle oikeastikin ihan hyvin. Oli täyteläisen makuista ja pieni polte (chiliin tottumattomalle varmaan ihan riittävä) jäi muistuttamaan, että syöty on - ei tarvitse enempää mässäillä.
Minäkin muuten tykkäsin niistä jonkun mainitsemista raksuista siinä.
täytyis varmaan sitten joustaa halpahalli-boikotistani sen verran että pääsis maistamaan :wink:
sopis tosiaan varmaan suklaamässäilijälle, jolla on tapana ahmia koko levy kerralla kun ei varmaan tee mieli muutaman palasen jälkeen heti uutta ottaa, he
tuli kanssa maistettua tuota fazerin suklaata, ei oikeastaan muuta kuin pieni jälkihehku havaittavissa.
sitten tuli pieni idea kun tuossa pöydällä sattui olemaan kaupan hapsuja.
sopiva haukku hapsua ja pala suklaata perään antoi jo kummasti lisää makua ja luonnetta herkkuhetkeen :D
taidampa syödä toisenkin patukan kun tuossa kyytipoikaakin vielä on :wink:
Tuli tuossa muuten jo TV:stä chilisuklaamainos...homma yleistyy ja leviää :)
-Sale
Mamma toi tuota kaupasta kerran ja jopa jätti mullekin pari palaa... ja hyvää oli tosin en sitä chilin makua keksinyt siitä, mutta.... suklaa oli hyväää :)
No nyt olen minäkin maistanut.
Enkä kyllä chiliä siinä maistanut :shock:
Muuten kyllä ihan hyvää. :lol:
Lainaus käyttäjältä: "canapa"oli sitten pakko käydä hakemassa ruohonjuuresta chilisuklaata ja on hyvää :P
Samoin. Plamil organics, kaiken lisäksi siis luomua. Ja mikä miellyttävintä, myös itse cayenne on luonnonmukaisesti viljeltyä. Hienoa!
Suklaa täytti odotukseni. Kaakaota on sentään se ehdoton minimi 70 % ja mieto cayennen polte tuntuu jonkun aikaa jälkimakuna.
Parannusehdotukseni olisi nostaa kaakaon osuus 99 %:iin ja lisätä cayennen määrä 3-4 kertaiseksi. Jälkimmäisestä lienevät foorumilaiset kanssani samaa mieltä ;)
oli kyllä vähän pettymys tuo fazerin chilisuklaa :( hyvin mieto tuulahdus chilistä.
ruohonjuuresta saatavaa voin kyllä suositella. itse ainakin tykkään :)
No johan se Fazerin mainoskin herättää "alan ihmisissä" hilpeyttä. ;)
itse en ole mainosta nähnyt, joten olen jäänyt hilpeydestä vaille
No, sanallinen versio: 10 l sulaa suklaata. johon setä sitten pilkkoo cayennesta tms. punaisesta chilistä noin 2 cm kärkeä ja sekoittaa suklaaseen. ;) Se chilin määrä vs. suklaan määrä - ei näin.
Tänään muuten jopa söin sitä suklaata. Pettymys oli karvas. Ihan perussuklaata, viimeisen palan jälkeen saattoi hyvin nihkeästi maistaa jotain chiliin viittaavaa. :roll:
Täytyy kai itsekin maistaa tuota. Epäluuloinen kuin olenkin tuollaisten fazerin makusuklaiden kanssa. Kai se hyvää on. Voisi tietysti itse opetella sulattamaan ja temperoimaan suklaata niin saisi omaa huippusuklaata!
Lainaus käyttäjältä: "canapa"Lainaus käyttäjältä: "solmunen"
Et sattunut ostamaan myös hampunsiemensuklaata?
Ruohonjuuressa myydään myös moista, ja on uskoakseni saman valmistajan. Siis chilisuklaan kanssa saman. Tekis meinaan mieli kovasti maistaa, hampun siemenet jo yksistään ovat niin hyviä. Ja terveellisiä ja ravitsevia!
enpä tullut ostaneeksi, huomasin kyllä ja täytyypä joku kerta maistaa. ite en oikein ole keksinyt miten hampunsiemeniä olisi hyvä käyttää ruuan laitossa. oisko vinkkejä?
Kohta nämä chilikasvattajat kasvattavat jo hamppuakin ruokakasviksi. Siitäkös riemu repeää kun saa poliiseille selittää. :wink: :D
Ei kai niitä tartte kasvattaa itse, kuulemma niitä on esim. linnunsiemenseoksissa? Kuten chiliäkin... jota muuten lisätään siemenseoksiin, jotta nisäkkäät kuten rotat, hiiret ja oravat jättäisivät lintujen sapuskat rauhaan... lintujahan chili ei polttele.
Sama kai sitä on kasvatella esim. Finolaa (Fin-317, tms), jossa on alle 0,3% THC-pitoisuus, eli teholliset aineet jäävät alle EU-rajan, joka kuituhampulle on asetettu.
Muuten, teoriassa on myös laillista kasvattaa myös THC:tä tuottavia lajikkeita, mikäli niitä ei leikkele, latvo, yms. (Miettii vaan sitä, että kuka ihme kasvattaa melko vahvasti haisevaa kasvia, jonka haju taitaa olla vielä aika makea...pelkästään koristeeksi...)
-Sale
Lainaus käyttäjältä: "SarkkaS"(Miettii vaan sitä, että kuka ihme kasvattaa melko vahvasti haisevaa kasvia, jonka haju taitaa olla vielä aika makea...pelkästään koristeeksi...)
ei varmaan kukaan, mutta ainahan sitä voi koittaa selityksenä jos poliisi tulee kylään :wink:
No jos totta puhutaan, niin itse ainakin kasvattaisin lääkehamppua koristeeksi, jos siihen tällä hetkellä mahdollisuus olisi. On meinaan kukkiessaan useimmat lajikkeet niin silmiä hivelevän kauniita, että! Ja se tuoksu!
Kuituhamput kantsii tilata vaikka //www.isoaidinkasvit.fi
Kuituhamppuhan on 2vuotinen kasvi, ekana vuonna poliisit tulee pistämään sadon sileäksi ja vie testattavaksi, seuraavana vuonna saat jo rauhassa kasvattaa :)
Tosiaan joo, lääkehamppu kukkiessaan on erittäin kaunis kasvi ja tuoksukin on aivan mahtava... Naapurit/poliisit (välillä sama asia) ei vaan tykkää siitä
Täälläkin suklaakoe menossa, sulattelen Pandan tummaa suklaata mikrossa ja Fataliin "Hot Mixiä" meinaan kipata joukkoon... tietäis vaan mikä on oikea määrä...
EDIT: Öööh, tietenkin laitoin liikaa. Taisi tulla riittoisa suklaaerä...
Tällaisia suklaatryffeleitä olen tehnyt pari kertaa, kun kaupasta ei löydy oikein hyvää chilisuklaata:
Hienonna 250 grammaa suklaata ja laita kulhoon.
Kaada 1,5 dl vispikermaa kattilaan. Lisää joukkoon tuoretta tai kuivattua chiliä (palasina, ei jauhona) ja kiehauta kerma.
Poista chili ja kaada kerma suklaan joukkoon.
Sekoita varovasti kunnes suklaa on sulanut ja sekoittunut hyvin kerman kanssa.
Peitä seos muovikelmulla ja anna jähmettyä n. puoli päivää. Kun seoksesta on tullut paksumpaa, siitä voi tehdä lusikalla palloja jotka pyöritellään puuterisokerissa tai kaakaojauheessa (tai miksi ei chilijauheessa).
Säilytä suklaatryffeleitä jääkaapissa.
Chilin määrää voi vaihdella oman maun mukaan. Yksi jalapeño ilman siemeniä tai puolikas kuivattua habaneroa antoi sellaisen mukavan siedettävän "lämmön". Kermaa voi maistaa ennen kun sen kaataa suklaan joukkoon, ja jos chilin makua tahtoo lisää niin kunhan antaa kerman seistä vähän aikaa ennen kuin chilin ottaa pois.