Ruoanlaitto ja ravintolat => Kodin mausteinen kokkaus => Aiheen aloitti: PP - elokuu 09, 2011, 15:27:44 ip

Otsikko: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: PP - elokuu 09, 2011, 15:27:44 ip
Aika moni meistä on varmasti maistattanut chilejä kavereilla ja työkavereilla ja saanut uutta porukkaa mukaan tähän loistavaan harrastukseen. Ajattelin nyt jakaa ajatuksia ja pyytää ehdotuksia nimenomaan työpaikalla toteutettavasta chilimaistelusta.

Toin viime vuonna maisteltavaksi tuoreita chilejä sekä chilivoita, ja reaktiot oli yllättävän hyviä siihen nähden, että chili ei kuulu merkittävissä määrin monenkaan ruokavalioon. Toteutin maistelun luonnollisesti kahvitauolla, jotka meillä venyy helposti puolituntisiksi. Työporukkaan kuuluu yli 30 henkeä, josta keskimäärin noin puolet käy kahvitauoilla. Taustoista vielä sen verran, että meillä "pitää" tuoda merkkipäivinä jotain hyvää syötävää ja ensi viikolla sattuu olemaan sellainen.

Aion nyt tehdä toisen maistelun parannettuna. Tarkoitus ei ole missään nimessä esitellä extreme-chilistelyä, vaikka varaan Nagaakin mukaan, jos joku hullu haluaa maistaa sitä. Ennenkaikkea haluan tarjolle erilaisia chilimakuja. Tuoreiden chilipalojen, joita tulee 5-10 erilaista, ohella suunnitelmissa on tehdä neljä tarjoiltavaa eri tulisuuksilla ja mauilla.

Yksi tulee olemaan tuore- tai sulatejuusto Aji Cristalilla, melko mieto siis. Chilivoista teen selvästi rajumman version Habanerolla ja/tai jopa Nagalla. Lisäksi ajettelin tehdä tämän (http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=5234.msg54921#msg54921) loistavan savuporo-Rocotopiirakan ja vielä jonkun makean leivonnaisen chilillä. Se saisi olla miedompi kuin Rocotopiirakka, jossa riittää taatusti potkua keskivertoyleisölle. Yksi vaihtoehto on sitruuna-Lemon Drop -torttu (http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=9215.0), mutta tähän kaipaan muitakin ehdokkaita. Rocotopiirakan olen terhnyt kerran, mutta makeaa chilillä terästettyä piirakkaa en.
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: chilihardhead.fi - elokuu 09, 2011, 16:09:21 ip
Kaikessa yksinkertaisuudessaan ajoissa nagalla maustettuun kermaviiliin tai rahkaan tehty mustikka-tai mansikkapiirakka voi saada helppoudellaan ihmisiä kiinnostumaan.
TT ohjeen mallinen kakku on myös tehnyt hyvin kauppansa.
Toimiivat hyvin myös mietoina versioina.
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: biblo - elokuu 09, 2011, 17:32:00 ip
Lainaus käyttäjältä: linkerquu - elokuu 09, 2011, 16:24:49 ip
Aloitan ensi maanantaina uudessa työpaikassa, 6 vuoden yksityisyrittäjyyden jälkeen. Paikan lisäksi paikkakunta on uusi, enkä tunne
millään tavalla yhtäkään tulevaa työkaveriani. Olen päätynyt siihen lopputulokseen, että taidan pitää melko pitkään
"pääni kiinni" kaikista harrastuksistani ja mielipiteistäni. Parempi puhua vain ilmoista.
Paikan ruokailu perustuu omiin eväisiin. Jospa sinne ruokatilan jääkaappiin sijoittaisi oman sinappi- tai/ja ketsuppipullon.
Niitähän tunnetusti "lainaillaan":.....  ;D


Minun soosseja ei hirveästi lainailla vaikka olen antanut luvankin. Johtuneeko siitä että maistatin ensi alkuun viime vuonna tuollaista savustettua yellow fatalii-jauhetta :)
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: Macex - elokuu 09, 2011, 18:38:11 ip
Meikäläisen työmaalta löytyy paljon kastikkeista innostuneita, mutta vain omassa työvuorossa olevat uskaltaa syyä noita palkoja, mitä olen vienyt.
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: PP - elokuu 09, 2011, 19:54:24 ip
Olen ollut reilut kuusi vuotta tässä paikassa joten maine on jo mennyt. :) Chilin taimia on mennyt yhdelle työkaverille ja siemeniä toiselle, joten ehkä ihan kaikki ei pidä hulluna. Meillä alle puolella on omat eväät, loput itseni mukaanlukien syö luonasruokaloiden mössöjä. Chilipäitä ei todellakaan ole: kahvihuoneessa on ollut kohta vuoden tuomani chilisekoituspurkki, josta on kulunut alle puolet. Silloin harvoin, kun keskustuluissa mennään chiliin, pitää aina korjata vääriä käsityksiä.
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: hessi - elokuu 09, 2011, 20:55:24 ip
kannattaa kokeilla tavallista maustekakkua ripauksella kuivattua chiliä tai chilihilloa.
menee kaupaksi ja kun sanot et siinä on chiliä, niin kaikki vaan tokaiseen hmm... hyvää...

minun työpaikalla on kahvion pöydällä savurocoto maustepurkki joka tyhjenee nopeasti ovat jo tottuneet ripottelemaan sitä ruokiinsa.
silloin tällöin vien jotain maistiaisia, chilisulatejuustoa, hilloja, savutahnaa... pakastimessa on pusseissa erilajeja joista jokainen saa ottaa kotiin ruuanlaittoon.
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: LupeKani - elokuu 09, 2011, 20:58:31 ip
Mulla on muutama työkaveri jotka harrastavat tulista ruokaa sekä chilien kasvattelua. Muutenkin aika sivistynyttä porukkaa nuo nuoremmat ihmiset chilien suhteen. Vanhemmille saa korjailla asiavirheitä kun chileistä puhutaan. Oon kyllä vienyt napalminalleja, synkkä salmiakki karkkeja sekä blairin sipsejä työpaikalle. Aina ovat kelvanneet  ;D
Jopa vanhemmat ihmiset söivät mielellään Blairin Cheddar-sipsejä mutta valittivat hieman jälkipoltetta...
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: wille - elokuu 09, 2011, 22:58:39 ip
Työporukassa ei taida olla kovin montaa, joka ei olisi chiliä kaffetunnilla allekirjoittaneen toimesta maistellut. Pari ihan tehokkaasti koukuttunuttakin sieltä on noussut ja melkoisia satoja saavat tänä syksynä poimia. Ihan aktiivikasvatuksessa (itse idätetty, +3 kasvia ja chili lähes päivittäisessä ruokavaliossa) chiliä taitaa olla neljällä duunikaverilla. Yhdellä jopa oikein kunnon viidakko, toisella muuten vain satumaista onnistumista vähän harvempien kasvien muodossa. Parimetrinen keltainen habanero, joka puskee podia, kukkia ja nuppuja kasvavalla voimalla ja kaamealla raivolla. Omituisen mallisia, keltaisia ja erittäin voimakasaromisia chinensejä.

Ei tuolla hirveästi mainospuheita ole tarvinut pitää. Hyvällä mielenkiinnolla ja normivittuilulla on harrastukseen suhtauduttu.

Toki huomasin kyllä, että mun ketsupit katosi aina jääkaapista. Pari lihistä kerkesi maustamaan Heinzin pikkupullolla. Tuikkasin sitten pulloon neljä teelusikallista Bhut Jolokia-jauhetta ja kirjoitin pulloon jälleen kerran "Willen". Oli kuulemma seuraavana päivänä ketsupin "lainaaja" löytynyt.

Sen jälkeen mun ketsuppi on saanut olla aika rauhassa.
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: popcornmaker - elokuu 09, 2011, 23:08:48 ip
Lainaus käyttäjältä: wille - elokuu 09, 2011, 22:58:39 ip
Toki huomasin kyllä, että mun ketsupit katosi aina jääkaapista. Pari lihistä kerkesi maustamaan Heinzin pikkupullolla. Tuikkasin sitten pulloon neljä teelusikallista Bhut Jolokia-jauhetta ja kirjoitin pulloon jälleen kerran "Willen". Oli kuulemma seuraavana päivänä ketsupin "lainaaja" löytynyt.

Sen jälkeen mun ketsuppi on saanut olla aika rauhassa.


Tuota vois testata  ;D. Tuntuu omatkin ketsupit kuluvan kummallisen nopeasti vaikka kuinka omaa nimeä pulloon laittaa.
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: wille - elokuu 09, 2011, 23:10:15 ip
Lainaus käyttäjältä: popcornmaker - elokuu 09, 2011, 23:08:48 ip
Lainaus käyttäjältä: wille - elokuu 09, 2011, 22:58:39 ip
Toki huomasin kyllä, että mun ketsupit katosi aina jääkaapista. Pari lihistä kerkesi maustamaan Heinzin pikkupullolla. Tuikkasin sitten pulloon neljä teelusikallista Bhut Jolokia-jauhetta ja kirjoitin pulloon jälleen kerran "Willen". Oli kuulemma seuraavana päivänä ketsupin "lainaaja" löytynyt.

Sen jälkeen mun ketsuppi on saanut olla aika rauhassa.


Tuota vois testata  ;D. Tuntuu omatkin ketsupit kuluvan kummallisen nopeasti vaikka kuinka omaa nimeä pulloon laittaa.


Tee kerralla niin överi, ettei sitä itsekkään mieluusti popsi. Menee oppi kerralla perille. ;)
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: Macex - elokuu 10, 2011, 01:20:35 ap
Lainaus käyttäjältä: wille - elokuu 09, 2011, 23:10:15 ip
Lainaus käyttäjältä: popcornmaker - elokuu 09, 2011, 23:08:48 ip
Lainaus käyttäjältä: wille - elokuu 09, 2011, 22:58:39 ip
Toki huomasin kyllä, että mun ketsupit katosi aina jääkaapista. Pari lihistä kerkesi maustamaan Heinzin pikkupullolla. Tuikkasin sitten pulloon neljä teelusikallista Bhut Jolokia-jauhetta ja kirjoitin pulloon jälleen kerran "Willen". Oli kuulemma seuraavana päivänä ketsupin "lainaaja" löytynyt.

Sen jälkeen mun ketsuppi on saanut olla aika rauhassa.


Tuota vois testata  ;D. Tuntuu omatkin ketsupit kuluvan kummallisen nopeasti vaikka kuinka omaa nimeä pulloon laittaa.


Tee kerralla niin överi, ettei sitä itsekkään mieluusti popsi. Menee oppi kerralla perille. ;)
Don't mess with man and his little peppers  ;D
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: Ryhis - elokuu 10, 2011, 09:37:20 ap
Chili-kauralastut? Helppo, halpa ja nopea kahvileipä!

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/2011/05/chilikauralastut.html
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: ..TOMPPA.. - elokuu 10, 2011, 19:57:01 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - elokuu 10, 2011, 09:37:20 ap
Chili-kauralastut? Helppo, halpa ja nopea kahvileipä!

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/2011/05/chilikauralastut.html


Tuo on koitettu ja voin sanoa että hyviä ovat! muutama muu työkaveri ei ollut samaa mieltä(menikö liikaa chiliä  ::))
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: PP - elokuu 11, 2011, 00:31:10 ap
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - elokuu 10, 2011, 09:37:20 ap
Chili-kauralastut? Helppo, halpa ja nopea kahvileipä!

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/2011/05/chilikauralastut.html


Tämä vaikuttaa hyvältä ja yksinkertaiselta. Kokonaissuunnitelma on nyt aika selvä: savuporo-Rocotopiirakka, chilikauralastut, tummaa chilisuklaata, sulatejuusto Aji Cristalilla, Naga/Habavoi ja setti tuoretta chiliä. Levitteille alustaksi jotain kovaa ruisleipää. Tuoreet pieninä paloina (jos kaikki kypsyy ajoissa): Pink Haba, Campane, Jalapeño, Aji Cristal, Lemon Drop, joku Rocoto, Haba ja pyydettäessä ja syyteoikeus evättynä Naga. Noilla luulisi menevän perille, että chili ei tarkoita vain kaupan mautonta hollantilaista pötkylää. Saattaa myös mennä perille, mihin mopon kasrkaaminen johtaa. :D
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: Ryhis - elokuu 11, 2011, 10:07:03 ap
Onnea "kokeeseen"!  ;)
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: Herpiili - elokuu 11, 2011, 14:52:29 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - elokuu 11, 2011, 00:31:10 ap
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - elokuu 10, 2011, 09:37:20 ap
Chili-kauralastut? Helppo, halpa ja nopea kahvileipä!

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/2011/05/chilikauralastut.html


Tämä vaikuttaa hyvältä ja yksinkertaiselta. Kokonaissuunnitelma on nyt aika selvä: savuporo-Rocotopiirakka, chilikauralastut, tummaa chilisuklaata, sulatejuusto Aji Cristalilla, Naga/Habavoi ja setti tuoretta chiliä. Levitteille alustaksi jotain kovaa ruisleipää. Tuoreet pieninä paloina (jos kaikki kypsyy ajoissa): Pink Haba, Campane, Jalapeño, Aji Cristal, Lemon Drop, joku Rocoto, Haba ja pyydettäessä ja syyteoikeus evättynä Naga. Noilla luulisi menevän perille, että chili ei tarkoita vain kaupan mautonta hollantilaista pötkylää. Saattaa myös mennä perille, mihin mopon kasrkaaminen johtaa. :D


Pitäisikin tuota piirakkareseptiä vähän päivitellä, tulee tuostakin huomattavasti parempaa kun korvaa n. 3/4 vehnäjauhoista ruisjauhoilla sekä vehnäleseillä.
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: chilihardhead.fi - elokuu 11, 2011, 14:59:50 ip
Kannattaa kokeilla riihiruisjauhojakin, saa savua tavalliseenkin piirakkaan
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: PP - elokuu 11, 2011, 15:03:55 ip
Lainaus käyttäjältä: Herpiili - elokuu 11, 2011, 14:52:29 ip
Pitäisikin tuota piirakkareseptiä vähän päivitellä, tulee tuostakin huomattavasti parempaa kun korvaa n. 3/4 vehnäjauhoista ruisjauhoilla sekä vehnäleseillä.


Minulla on tapana korvata melkeinpä kaikista leivonnaisista osa vehnäjauhoista vähintään täysjyvävehnällä. Usein menee rukiitakin, jos se sopii muihin makuihin. Tuohon piirakkaan ruis sopii tosi hyvin, kun muutkin maut on vahvoja.
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: greenlife - elokuu 17, 2011, 03:32:08 ap
Lainaus käyttäjältä: PP - elokuu 11, 2011, 00:31:10 ap
... Kokonaissuunnitelma on nyt aika selvä: savuporo-Rocotopiirakka, chilikauralastut, tummaa chilisuklaata, sulatejuusto Aji Cristalilla, Naga/Habavoi ja setti tuoretta chiliä. Levitteille alustaksi jotain kovaa ruisleipää. Tuoreet pieninä paloina (jos kaikki kypsyy ajoissa): Pink Haba, Campane, Jalapeño, Aji Cristal, Lemon Drop, joku Rocoto, Haba ja pyydettäessä ja syyteoikeus evättynä Naga. Noilla luulisi menevän perille, että chili ei tarkoita vain kaupan mautonta hollantilaista pötkylää. Saattaa myös mennä perille, mihin mopon kasrkaaminen johtaa. :D


Oi oi, kuulostaapa herkulliselta! Näet todella vaivaa asian eteen, hienoa. Et vinkkaisi, missä olet duunissa ja milloin maistajaiset ovat... ;).
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: PP - elokuu 26, 2011, 22:33:20 ip
Tämä oli jo viikko sitten, mutta jäi raportoimatta, miten maistelut sujui.

Henkilöstön suhteen sattui hieman vajaa päivä, ja paikalla kävi 15-20 henkeä. Kokonaisuudessaa chili upposi yllättävän hyvin. Olen tosin pitänyt pienimuotoisemman maistelun jo viime vuonna, joten osa tiesi odottaa, etten tuo mautonta syötävää. :) Savuporo-rocotopiirakasta tuli peruspentti-skaalalla tosi jämäkkää, koska siihen meni yhteensä 7-8 rocotoa savujauhe ja tuoreet yhteenlaskien. Moni kehui piirakkaa ja vain muutama piti sitä liian tulisena. Levitteet ja kaurakeksit oli ilmeisesti OK, niistä ei tullut kummempia kommentteja, kun loistava piirakka vei huomion.

Tuoreiden chilien kanssa huomasi valtavat toleranssierot, vaikka porukassa ei ollut varsinaisia chilipäitä. Muutama piti Campanea tulisena ja Jalapeñoa tosi pahana, mutta monet maistoi sujuvasti Lemon Dropin asti. Nagaan asti maistoi itseni lisäksi kolme, mutta kaikki vain tosi pieniä paloja. Tuoretta chiliä oli jaossa ehkä vajaa kilo ja melkein kaikki meni. Jäljelle jäi muutama Lemon Drop, Haba ja Naga. Koko homman apuna ja pienenä chilisivystyksen levityksenä oli kuvat lajikkeista nimen ja tulisuuden kanssa.


Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: wille - elokuu 26, 2011, 22:55:41 ip
Tänään vedettiin useamman ihmisen voimalla Aji Fantasya, Aji Finlandiaa, Rocotoa ja Bhut x Bell:ia. Hyvin uppoaa. Jäljellejääneet poppapaprikat piti jättää kuulemma jääkaappiin. Maanantaina jatketaan.
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: paw - elokuu 27, 2011, 17:43:06 ip
Konttorin väestä ainoastaan yksi toinen on chilinkuluttaja... Tämä vähentää reippaasti kaikkien chilipitoisten "yhteissyötävien" määrää töissä. Yksi kieltäytyy kaikesta "tulisesta" ja muut suostuvat sentään maistamaan. Jossain kohtaa chilimutakakku löytää tiensä konttorin pöydälle. ;)
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: InkRose - elokuu 27, 2011, 20:04:18 ip
The Only Brownies You Will Ever Need on hyvä introitus chileihin tottumattomalle, olkoonkin että ohjeen uutetta saa kyllä hölvätä siihen 2-3-kertaisen satsin että edes vähän tuntuu.
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: Macex - elokuu 28, 2011, 16:56:47 ip
Kummasti ei ole Naga Morichit kelvanneet, mutta kyllä Cayennet, Championit ja Lemon Drop imuroidaan naamariin hirveellä vauhdilla.
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: pykman - joulukuu 20, 2011, 21:57:01 ip
Tuli just kyhäiltyy Chilisuklaata töihin Fazerin punanen levy  minkä sekaa vähä lorahti  Naga, savustettu jalopeno ja jotai tuntematonta chilijauhoo ;D. Meen nostattaa sinne vähän joulu mieltä katotaa onko levy syöty työpäivän jälkee vaikö ei  :)  On meinaa tulista ;D
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: marko- - tammikuu 09, 2012, 23:59:41 ip
on se jännä miten pieni tuubi savustettua naga morichia saa hyvät ruokapöytäkeskustelut ja kokeilut käyntiin. Itsellä sitä on alkanut menemään enemmän kun löytää kipurajan ja tottuu. muut ottaa varovaisesti yhtä chilipäätä lukuunottamatta, joka ottaa enemmän kuin minä.

On tullut keskusteltua endorfiineistä ja yllättävistä kokemuksista maailmalta.
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: Macex - huhtikuu 20, 2012, 10:50:14 ap
Uudella työmaalla imuroidaan raivolla poppiksen lempeä vadelma, synkkä salmiakki ja Tammisillan nagapipareita kitusiin.
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: davve - huhtikuu 20, 2012, 14:07:12 ip
Työpaikkaruokalaan vein vuosi sitten purkin 7Pod jauhetta. Naapuriravintolaan vein purkin Fatalii-jautetta.
Nuo "normaalista poikkeavat" maustepurkit herättävät yllättävän paljon ihmetystä, ja asiakkaillekin noita tuputetaan. Jotkut uskaltaa jopa maistaa. Yllättävän äkki tavaraa menee eli kulutuksen perusteella voi arvella että aika moni muu on uskaltanut ryhtyä käyttämään sitä. Kokki ei puutu asiaan mitenkään, vaan irvistelee aromia...

Eräs kerta ison konsulttifirman myyntiedustaja tuli käymään. Täti höpötti omiaan koko ajan, ja tarjotessa chilijauhetta (siihen aikaan Orange Habanero) kyseinen täti kertoi että "hän syö todella tulista ruokaa kotona". Kun täti oli höpötyksellään jo tärvellyt minun ruokarauhani, en katsonut että oli minkäänlaista velvollisuutta huomauttaa chilin vahvuudesta kun täti lappasi teelusikallisen sitä tavaraa ruokansa päälle. Täti kalpeni ja meni hyvin äkkiä hakemaan vettä, ei edes tiennyt leivästä ja maidosta. Ihmetteli vain että uskaltaakohan hän ajaa helsinkiin tämän syömisen jälkeen... Mutta todella hyvin se höpöttäjä hiljeni!   ;D
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: Jahvetti - huhtikuu 20, 2012, 20:42:12 ip
Naispuolinen blondi-esimieheni oli tarttunut syöttiin, ja kähveltänyt yhden Poppamiehen synkkä salmiakin valvomon pöydältä.

Oli kuulemma vähän aikaa pyöritellyt suussaan, sylkäissyt pois ja todennut että meikäläisen namit saa jatkossa
olla hänen puolestaan rauhassa ;D
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: PP - elokuu 23, 2012, 12:05:39 ip
Tänään on taas maistelupäivä. Aamulla oli tarjolla kahdeksaa chiliä Campanesta Lemon Dropiin, chililevitettä (Inca Red Dropista), ja näitä suklaamuffinsseja (http://www.kinuskikissa.fi/daim-suklaamuffinssit/) Aji Cristalilla kevyesti maustettuna. Iltapäivälle on chilien lisäksi Herpiilin  kylmäsavuporopiirakka (//http://) hieman ohjetta kevyemmällä rocotomäärällä. Porukka on muutamaa lukuunottamatta aika tottumattomia ja hanakkaimmat chilinpurijat ei ole enää talossa.

Sen verran oppia on mennyt perille, että savuchilijauhetta osataan jo kysyä ja olen tuonut sitä muutamille pari kertaa. Tuoreille on myös kysyntää, mutta se painottuu miedompaan päähän. Valistukselle on edelleen tarvetta, kun tänäänkin yksi kysyi, että eikö siemenet olekin se tulisin osa.

Onko muut toteuttaneet tämän tyyppisiä viime aikoina?
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: Kalakukko - elokuu 23, 2012, 15:13:55 ip
Parit maistiaiset vienyt tuoreita chilejä+ yllätyksenä taimia metodilla "nopeimmat vieköön". Hyvin on kelvannut ja on asia, josta löytyy puhetta lähes jokaisen kanssa.
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: ChIlIDoG - elokuu 23, 2012, 16:23:49 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - elokuu 23, 2012, 12:05:39 ip
Tänään on taas maistelupäivä. Aamulla oli tarjolla kahdeksaa chiliä Campanesta Lemon Dropiin, chililevitettä (Inca Red Dropista), ja näitä suklaamuffinsseja (http://www.kinuskikissa.fi/daim-suklaamuffinssit/) Aji Cristalilla kevyesti maustettuna. Iltapäivälle on chilien lisäksi Herpiilin  kylmäsavuporopiirakka (//http://) hieman ohjetta kevyemmällä rocotomäärällä. Porukka on muutamaa lukuunottamatta aika tottumattomia ja hanakkaimmat chilinpurijat ei ole enää talossa.

Sen verran oppia on mennyt perille, että savuchilijauhetta osataan jo kysyä ja olen tuonut sitä muutamille pari kertaa. Tuoreille on myös kysyntää, mutta se painottuu miedompaan päähän. Valistukselle on edelleen tarvetta, kun tänäänkin yksi kysyi, että eikö siemenet olekin se tulisin osa.

Onko muut toteuttaneet tämän tyyppisiä viime aikoina?


Edellisessä duunipaikassa ei tarvinnut edes harkita ku osa kitisi jos sitä että kun on liikaa pippuria tai muuta maustetta ...niin ja kyse oli sentään kouluruuasta :D.
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: Aku - elokuu 23, 2012, 16:31:03 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - elokuu 23, 2012, 12:05:39 ip
Tänään on taas maistelupäivä. Aamulla oli tarjolla kahdeksaa chiliä Campanesta Lemon Dropiin, chililevitettä (Inca Red Dropista), ja näitä suklaamuffinsseja (http://www.kinuskikissa.fi/daim-suklaamuffinssit/) Aji Cristalilla kevyesti maustettuna. Iltapäivälle on chilien lisäksi Herpiilin  kylmäsavuporopiirakka (//http://) hieman ohjetta kevyemmällä rocotomäärällä. Porukka on muutamaa lukuunottamatta aika tottumattomia ja hanakkaimmat chilinpurijat ei ole enää talossa.

Sen verran oppia on mennyt perille, että savuchilijauhetta osataan jo kysyä ja olen tuonut sitä muutamille pari kertaa. Tuoreille on myös kysyntää, mutta se painottuu miedompaan päähän. Valistukselle on edelleen tarvetta, kun tänäänkin yksi kysyi, että eikö siemenet olekin se tulisin osa.

Onko muut toteuttaneet tämän tyyppisiä viime aikoina?


Kesätyöpaikalla maistatin muutamalle tuoreita chilejä. AInakin CGN 21500, Lemon Drop, Manzano Rojo, Naga ja LD x PI 441551 kuuluivat niihin, joita vein. Ne jotka maistoivat chilejä, myös pitivät niistä ja pari heppua alkoi jopa kasvattelemaan chiliä itse.
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: Lillen - elokuu 23, 2012, 19:34:12 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - elokuu 23, 2012, 12:05:39 ip
Tänään on taas maistelupäivä. Aamulla oli tarjolla kahdeksaa chiliä Campanesta Lemon Dropiin, chililevitettä (Inca Red Dropista), ja näitä suklaamuffinsseja (http://www.kinuskikissa.fi/daim-suklaamuffinssit/) Aji Cristalilla kevyesti maustettuna. Iltapäivälle on chilien lisäksi Herpiilin  kylmäsavuporopiirakka (//http://) hieman ohjetta kevyemmällä rocotomäärällä. Porukka on muutamaa lukuunottamatta aika tottumattomia ja hanakkaimmat chilinpurijat ei ole enää talossa.

Sen verran oppia on mennyt perille, että savuchilijauhetta osataan jo kysyä ja olen tuonut sitä muutamille pari kertaa. Tuoreille on myös kysyntää, mutta se painottuu miedompaan päähän. Valistukselle on edelleen tarvetta, kun tänäänkin yksi kysyi, että eikö siemenet olekin se tulisin osa.

Onko muut toteuttaneet tämän tyyppisiä viime aikoina?


Nagaa ja Aji Cristallia kannoin viime syksyna tiuhaa tahtia koulun ruokavälkille. Lopputuloshan oli että eräät Nagasta tietämättömät menivät suorinta tietä terkkarille saatuaan mm. kapsaisiinia silmiin...

Useasti ovat kuitenkin pyytäneet minua tuomaan lissää, mm. tänään otin Nagaa tortilla päivälle mukaan...
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: ChiliChillailija - elokuu 23, 2012, 20:56:59 ip
Vielä en ole vienyt mitään, mutta nyt syksyllä olisi tarkoitus viedä jotain tsiliä kouluun muiden ihmeteltäväksi.
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: SK - elokuu 25, 2012, 08:55:44 ap
Viimeksi toin tekemääni jerkyä ja laitosmiehelle tuli ensimmäsen haukkasun jälkee hikka. Välillä olen tuonut tuoreita chilejä maisteltavaksi ja sen verran hyvin on kelvannut, että ovat pyytäneet myöhemmin siemeniäkin. Kahta eri savujauhetta on ollut tarjolla lähes vuoden verran ja muutama on kysellyt, että onko sinulla paljonkin tätä jauhetta kun haluisi kotiinkin ruokaa maustamaan.
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: Wahi - lokakuu 25, 2012, 16:32:40 ip
Muutamaa eri lajiketta olen vienyt maisteluun.Lemon Drop varsinkin sai kehuja, samoin Starfish.

Yksi työkaveri teki perinteisen virheen ja Sudden Deathin räpläilyn jälkeen jäi kädet pesemättä minkä huomasi tottakai myöhemmin vessassa asioidessaan..
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: Vetsku - marraskuu 27, 2012, 21:36:34 ip
Poppamiehen Appelsiini-Habanerolla ryyditetyt suklaamuffinssit tuli tekaistua habaneron kukkimisen kunniaksi. Jopa vähemmän tulista syöviltä sai positiivista palautetta, etenkin alussa yllättävän voimakkaasti maistuvalta appelsiinilta. Poltetta ilmeni vasta hetken kuluttua, eikä sitäkään suurimman osan kannalta liiaksi. Kelpaa tehdä toistekkin.
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: Miquel - marraskuu 28, 2012, 00:25:13 ap
Hirveen mukavia tarinoita! Itsellä kokemusta on ainoastaan yhen aijemman työpaikan jäynämiehestä joka jakoi kahvitauoilla poppamies -karkkeja ja nauroi kun toisilla paloi suu. :D Hänellä oli aina myös poppamiehen tahnapurkki jota uusille työntekijöille tyrkytettiin pilke silmäkulmassa "maistappa tuosta lusikallinen"
Itsehän söin uutena miehenä Tuc -keksin päällä sen lusikallisen ja osasin hiukan etukäteen varautua kun purkkia vilkaisin... Kaikki ne odottavat ilmeet ja sitten ihmeteltiin kun en juossut juomaan vettä. Totesin että hikoiluttaa tämä kovasti ja moitin tahnan ällöttävää makua. (Jäähtyneellä maitokahvilla ja uusilla tuc -kekseillä sain lievitettyä poltetta suht huomaamattomasti)
Nyttemmin syykin makuun on selvinnyt, kyseessä oli tällainen Poppamies Habanero 88% pyree. Haban mausta olen moittinut aijemminkin.
Veikkaampa että tuollakin työpaikalla esim. chilipiparit saisivat ihan lämpöisen vastaanoton tuon yhden hörhön luomaan chilin extreme-only maineeseen verrattuna.  :)
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: PP - syyskuu 10, 2013, 21:12:23 ip
Ajankohtainen aihe ylös. Satokausi on huipussaa, joten nyt kaikki koukuttamaan ja kouluttamaan uutta väkeä chilien maailmaan!

Omalla työpaikalla tulee torstaina pöytään ainakin suklaacookieja chilillä, savupororocotopiirakkaa, kahta levitettä ja muutamaa tuoretta chiliä. Tänään oli muista syistä (joista joku päivä päiväkirjan puolella) mukana chilejä ja yllytyin haukkamaan Nagaa 50 e palkinnolla videontioikeutta vastaan, mutta kukaan ei tarttunut tarjoukseen. :)
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: Miquel - syyskuu 10, 2013, 21:20:46 ip
Oman sadon loppusijoituspaikkana toiminut paholaisen hillo on ollut menestys työtovereiden keskuudessa. n. 10 eri maistajasta kaikki on kehunut, yksi on ostanut purkillisen ja kolmelle on annettu resepti jotta voivat markettichilistä tehdä oman satsin.   :D
Hyvin innostunut chilikeskustelu töissä pyörii vähän väliä ja kiinnostus on selkeästi kova.
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: Vetsku - syyskuu 10, 2013, 23:39:20 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - syyskuu 10, 2013, 21:12:23 ip
Ajankohtainen aihe ylös. Satokausi on huipussaa, joten nyt kaikki koukuttamaan ja kouluttamaan uutta väkeä chilien maailmaan!

Omalla työpaikalla tulee torstaina pöytään ainakin suklaacookieja chilillä, savupororocotopiirakkaa, kahta levitettä ja muutamaa tuoretta chiliä. Tänään oli muista syistä (joista joku päivä päiväkirjan puolella) mukana chilejä ja yllytyin haukkamaan Nagaa 50 e palkinnolla videontioikeutta vastaan, mutta kukaan ei tarttunut tarjoukseen. :)


Pitänee tulla kuokkimaan =)
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: lambertti - syyskuu 11, 2013, 00:12:06 ap
On tarjottu pomolle napalminallea (hetken imeskelyn jälkeen lennähti nalle roskikseen ja herra johtaja poistui paikalta itsekseen mutisten :-\ ) ja työkavereille vein sekalaisia jauhemaistiaisia. Jauheet kelpasivat ja osa halusi ostaa jauhetta kotiinkin. Kauppaksi menisi vaikka koko sato. Täytynee lisätä ruukkumäärää rutkasti ensi keväänä!
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: HotVelo - syyskuu 13, 2013, 12:55:24 ip
Melkein kaikki tämän kauden chilien jatkojalosteet olen pieninä näyte-erinä käyttänyt töissä. Tänään viimeksi eilen tekemäni makean chilikastikkeen purkituksesta yli jääneen erän.

Hyvin on kelvannut, ja olen matkan varrella oppinut, että tulisuusaste kannattaa kertoa rehellisesti. Jos joku hyytelö, kastike, hillo tai muu vastaava on omasta mielestä suht tulinen, ei ole pidemmän päälle fiksua yrittää sitä chiliin vähemmän tottuneelle huijata maistettavaksi. Ei ainakaan ilman asianmukaista varoitusta.
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: wille - syyskuu 14, 2013, 19:55:31 ip
Otin vähän kipinää tuosta PP:n lähestymistavasta. Meillä kyllä porukka tykkää maistella chilejä ihan tuoreenakin, mutta voisihan sitä viedä vähän pidemmällekin jalostettuja tuotteita. Vaikkapa chilitetyn omenapiirakan, muffinseja, suklaata, chilikurkkuja ym. sälää.

Aika hyvin on jengi innostunut. Meidän vuorossa ne, joilla EI kasva chiliä kuuluvat alivoimaiseen vähemmistöön. Mainiota. :)
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: PP - syyskuu 14, 2013, 21:10:39 ip
Lainaus käyttäjältä: wille - syyskuu 14, 2013, 19:55:31 ip
Otin vähän kipinää tuosta PP:n lähestymistavasta. Meillä kyllä porukka tykkää maistella chilejä ihan tuoreenakin, mutta voisihan sitä viedä vähän pidemmällekin jalostettuja tuotteita. Vaikkapa chilitetyn omenapiirakan, muffinseja, suklaata, chilikurkkuja ym. sälää.

Aika hyvin on jengi innostunut. Meidän vuorossa ne, joilla EI kasva chiliä kuuluvat alivoimaiseen vähemmistöön. Mainiota. :)


Ihmeen hyvin upposi taas meillä varsin jäykkä rocotopiirakka, vaikka chiliä ei kasvata isommin kuin minä ja pari ihan pienimuotoisesti. Tuoreet chilinpalat ei oikein kelvanneet maistiaisina osittain yllytyksen puutteen vuoksi, mutta lähinnä siksi että pöydässä oli paljon muutakin. Lisäksi pieni osa väestä kuuluu siihen joukkoon, jolle pienikin polte on ongelma, eikä tällainen päivä anna mitään.

Vajaa kilo podeja (Aji Fantasya ja Cristalia, Biquinhoa, kahta Rocotoa ja Bondaa) katosi väen mukaan päivässä ja yksittäinen Nagakin. Saatta olla, että ottaja ei tiennyt, mitä otti, koska Naga ei ollut mukana opastekuvassa. :)
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: wille - syyskuu 14, 2013, 21:23:17 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - syyskuu 14, 2013, 21:10:39 ip
Lisäksi pieni osa väestä kuuluu siihen joukkoon, jolle pienikin polte on ongelma, eikä tällainen päivä anna mitään.


Tämä.
Meillä on yksi kaveri, joka on ihan aikuisten oikeasti ilmoittanut Saarioisten Jauhelihapitsan olevan liian tulinen. Sellaisenaan. Ei voi syödä. Hornetit on kuulemma aivan liian tulisia, syömäkelvottomia. "Minkä vitun takia tollasia edes tehdään!?!?" Sattuipa kerran leikkaamaan pullaa veitsellä jolla oltiin aamusella pilkottu chiliä. Se oli päivä pilalla ja itku-potkuraivarikin taisi tulla.

Oon varmaan jo kertonutkin, että multa katosi aika reippaasti Heinzia työpaikan jääkaapista. Iso pullo kesti reilun viikon.
Noh, ostin uuden ketsupin ja latasin kotona savustettua fataliita tai jotain vastaavaa kunnolla sekaan. Putelin kylkeen kirjoitin tekstin "Willen! Älä ota!!".

Arvaa kuka otti??




Arvasit oikein.

Kuulin asiasta jälkikäteen ja nautin täysin siemauksin mielikuvin tapahtuneesta tilanteen rekonstruktiosta. ;D
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: PP - syyskuu 14, 2013, 21:34:12 ip
Lainaus käyttäjältä: wille - syyskuu 14, 2013, 21:23:17 ip
Meillä on yksi kaveri, joka on ihan aikuisten oikeasti ilmoittanut Saarioisten Jauhelihapitsan olevan liian tulinen. Sellaisenaan. Ei voi syödä. Hornetit on kuulemma aivan liian tulisia, syömäkelvottomia. "Minkä vitun takia tollasia edes tehdään!?!?" Sattuipa kerran leikkaamaan pullaa veitsellä jolla oltiin aamusella pilkottu chiliä. Se oli päivä pilalla ja itku-potkuraivarikin taisi tulla.


Meillä nekin on onneksi ihan fiksuja ihmisiä, eikä mitään tuon tasoista kommenttia ja käytöstä ole koskaan tullut. Ei tämän onneksi tarvi kaikille kelvata ja jotkut sellaiset ymmärtää silti meitäkin.
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: wille - syyskuu 14, 2013, 21:44:27 ip
Ei meilläkään kapsaisiinittomalla ruokavaliolla porskuttavasta porukasta muut mitään mukise. Mitä nyt sivusta nauravat, kun toiset ähisee, hikoilee, kuolaa ja kiroilee.

Extremetyyppejä löytyy kuitenkin molemmista äärilaidoista. ;)
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: Minbaari - syyskuu 15, 2013, 06:03:39 ap
Eilen vein kiinalaiselle työkaverilleni maistiaiseksi Trinidad Douglahin podin, kun oli kertonut pitävänsä tulisesta. Oli aiemmin tarjoutunut jopa ostamaan satoani jos sitä myisin.. Noh. Sanoin kyseiselle kaverille, että ottaa tuosta vähän referenssiä kuinka tulisia chilejä haluaa ostaa. Ei meinannut ensin uskoa, että se oli chili ja kysyi sitten, että miten tätä pitää maistaa? Kokonaisena? Tässä vaiheessa sanoin, että mitä jos aloittaisit tuosta kärjestä eka.. Sitten hän maistoi ja...  ;D Kuulemma reilusti miedommat kelpaa.
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: SK - lokakuu 03, 2013, 17:28:29 ip
Pari päivää sitten toin työkaverille pussillisen erillaisia chilejä, kun pyysi.
Värikäs pussin sisältö tietysti herätti muiden mielenkiintoa, että mitä nuo on? Onko ne oikeita?
Joten tänään iltavuoroon tullessani otin reilun kilon erillaisia chilejä mukaan ja laitoin ne kellokortin vieressä olevalle pöydälle.
Viereen lappu "CHILEJÄ   SAA OTTAA   JOTKIN VOI OLLA HYVINKIN TULISIA".
Kävin äsken katsomassa onko chilit kelvaneet, niin melkein kaikki oli hävinneet.
Muutamia brown large habaneroja ja harolds st. bart's oli jäljellä.
En usko, että kukaan olisi tunnistanut chiliä mitä ottaa. Joten melkoista venäläistä rulettia. ;D
Tulisuus niissä kuitenkin vaihteli championista - BL habaan, eli 1-10.

Varmaankin jälkeenpäin saan sitten jotain kommenttia kuulla. Odotan mielenkiinnolla... :D
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: Noli Me Tangere - lokakuu 03, 2013, 19:09:44 ip
Vaikkei varsinaisesti osukaan aivan ketjun teemaan, niin vien huomenna ammattisurkea... eikun KORKEAkouluun kavereille muutaman kirjekuoren, joissa on useita kuivattuja Naganpuolikkaita. Riittää sitten jätkillä maustetta viikonlopuksi.
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: wille - lokakuu 04, 2013, 22:11:27 ip
Meillä on nyt parina-kolmena päivänä vedetty chilejä oikein kunnolla. Hyvin on toi "suoraan suuhun vaan"-tekniikka ottanut muutaman jannun matkaansa. Starfishista Scorppariin. Uskomattoman ennakkoluulottomasti mukaan on heittäytynyt täysin ansaitsematonta osa-aikaista eläkettään nauttiva loistelias työtoverini, jonka eväät koostuvat yleensä folioon pakatusta perunan ja muka-lihan yhdistelmäsotkusta. Se on ihan koukussa. Maistaa, irvistelee, yskii, kiroilee ja punoittaa. Ja kohta ottaa lisää. ;)
Innostui tuossa viimesyksynä Starfishin mausta niin, että viiden kasvin voimin niitä kasvattelikin tänä kesänä. Nyt miettiikin mitä lajikkeita kasvataisi seuraavaksi. ;)

Sitten on pari näitä ujoja poikia, jotka "mieluusti voisivat ottaa muutaman chilin kotiin maisteltavaksi".

Melkein koko työvuoro alkaa olla chilinpurijoita.

(http://p2.la-img.com/734/27415/10391024_1_l.jpg)
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: Kaisuli-Haisuli - lokakuu 11, 2013, 14:49:47 ip
Napalminalleja vein yövuoroon. Siinä niitä sitten maisteltiin ja aamuyön tunnit kulminoituivat Nallekarkkihaasteeseen - Kuinka monta nallekarkkia pystyy syömään kerralla? Voittaja kruunattiin tuloksella 8 nallekarkkia. Palkintopallilla pyyhittiin hikeä otsalta ja niistettiin nenää tyhjemmäksi. (Kohteliaasti itse jääväsin itseni tästä kisasta, onhan nuo toleranssit vähän tavanomaista korkeammalla.)

Kovasti väki aamusella kyseli, että mistä näitä karkkeja saa ostaa ja mikä tämä tämmöinen Poppamies oikein on.  8)
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: ChIlIDoG - lokakuu 12, 2013, 19:01:23 ip
Yhden työkaverin sain käännytettyä nagajauheen kuluttajaksi ja aika pikaisesti pistikin fatalille tilausta. Kahdelle muulle chileistä kiinnostuneelle lahjoitin joitain siemeniä jotta pääsevät alkuun :D Toinen näistä on tällä hetkellä Perussa lomalla :D
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: perniö - syyskuu 25, 2015, 10:51:45 ap
Tämän topicin innoittamana toin tänään taukotilan pöydälle muutaman palasen eilen keittämääni chilisuklaata.

Lidlin tumma Bellarom Rich Chocolate (200 g) maustettuna n. teelusikallisella karkeaa Caribbean Red Habanerojauhetta... Omaan suuhun lämmintä, koelapsetkin kotona vetivät kukin hyvällä halulla, joten suht turvallinen tulisuusaste tottumattomillekin.

Katsotaan, palaanko hengissä tauolta... ;)

Muoks: kyllä se kauppansa teki, ehkä hieman turhan kireää tavaraa ilmeistä päätellen, mutta eiköhän se toleranssi pikku hiljaa kasva... Ujutellaan, ujutellaan...
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: bläkkäri - huhtikuu 23, 2018, 13:20:24 ip
Tänään tuli taas erävoitto työpaikalla, itse sekoitettuun Chipotlemajoneesiin sain jo ujutettua Poppiksen Habaneromurskaa hieman tulisuutta lisäämään. Samainen majoneesi hieman notkistettuna on myös salaatinkastikkeena saanut vankan kannattajakuntansa.
Nyt sitten aloitellaan tulevaa jäätelökautta Vapun tienoilla mansikkakastikkeella johon lisämakua tuo Ahjo.
Otsikko: Vs: Chilimaistelut työpaikalla
Kirjoitti: VeeMu - maaliskuu 04, 2020, 12:12:05 ip
työpaikalla ruokatauolla eräs vanhempi mies katsoi silmät pyöreänä kun kaivoin repusta pullon vihreää tabascoa ja totesi että ei ole vielä niin huonoa ruokaa eläessään saanut että sen makua pitäisi pippuria väkevämmällä mausteella peittää  :D