Itse tykkään käyttää chilejä leivonnaisissa ja makeissa herkuissa. Jotenkin tuo Chili ja sokeri vaan on loistava yhdistelmä.
Nyt kaipaisin uusia reseptejä!
Kokeiltu on chilipiparit, habanero-appelssiini-korvapuustit, erilaisia hilloja, maustekakku ja suklaakakku, inkivääri-omena-chilikakku. Jos joku noista reseptiä haluaa, niin voin kirjoitella.
Pistä tulemaan vain kaikki suklaa-chili yhdistelmät... Siinä on sen verran lyömätön pari, että aika hankala keksiä parempaa yhdistelmää.
Pitääpä katsoa josko saisin aikaiseksi kirjoittaa puhtaaksi Suomen mittoihin sovitetun The Only Brownies You Will Ever Need-reseptin. Ties vaikka saisin sitä jopa tehtyä pitkästä aikaa... ;D
E: Pitäisi myös ottaa uusinta raparperi-turbopube-marenkitortusta, ehkä jopa sentään jonkinlaisten mittojen kanssa. Hyvää se oli kuitenkin.
juu kyllä reseptit kelpaisivat, tähän asti on emäntä kysynyt että mitä laitettaisiin minkä verran mihinkin ja joskus sitä menee liikaa ja joskus liian vähän.. chili kauralastut ovat todella hyviä!
niinkuin myös porkkanakakku jossa erilaisia chilejä mitä sattuu puskassa olemaan :P
chili-suklaakakku
3 dl maitoa
1 1/2 dl sokeria
1 levy taloussuklaata
175g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
4 1/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vanilliinisokeria
1 dl appelssiinimarmeladia, viimeeksi ei ollut appelssiinimarmeladia, laitoin vadelmahilloa, toimii.
xxx chiliä, itse laitoin viimeeksi tuoreen habaneron pilkottuna ja 1 tl jotain jämä chilijauhetta kaapin perukoilta
Voitele ja korppujauhota vuoka.
Kiehauta kattilassa maito, 1 1/2 dl sokeria, ja suklaa (sulaa joukkoon).
Vatkaa margariini+sokeri vaahdoksi, lisää munat,suklaaliemi ja appelssiinimarmeladi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon, sekoita. Maista, lisää chiliä jos on tarvitsee.
Kaada vuokaan, paista 170 asteessa 70 min.
Helppo ohje!
Inkiväärin ja chilin makuinen omenatorttu
pohja:
150g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl pomeranssinkuorta
1/2 dl kermaa
Täyte:
7-8 (n.2 l kuutioituna)isoa hapanta omenaa
2 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
3 rkl sitruunamehua
1 tl kanelia
pari-kolme tuoretta Lemon Droppia, maun mukaan!
100 g mantelimassaa
1dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
Voiteluun:muna
Tarjoiluun: Vaniljajäätelöä/vaniljakastiketta
Sekoita pehmeä rasva+kuivat aineet keskenään. Lisää kerma. Anna levätä kylmässä täytteen teon ajan.
Kuutioi omenat, lisää joukkoon sitruunamehu ettei omenat tummu. Lisää muut täytteen aineet. Mantelimassan saa helpoiten lisättyä, kun raastaa sen jääkaappi kylmänä joukkoon. Tarkista maku, lisää chiliä.
Kauli 2/3 osaa taikinasta ohueksi levyksi, nosta voideltuun irtopohjavuokaan. Painele taikina vuoan reunoille.
Kaada täyte vuokaan.
Kauli loppu taikina kanneksi, nosta täytteen päälle. Töki haarukalla muutamia reikiä kanteen. Voitele munalla.
Paista 175 asteessa 40-45 minuuttia.
Tarjoa torttu jäähtyneena vaniljajäätelön tai kastikkeen kanssa.
Tortun voi pakastaa.
Joulu kun tulee niin chilipipareiden resepti ois kiva ???
Täällä tais jo jossain olla joku pipari ohje jossain... Itse teen piparit "perintö reseptillä" ja puoleen taikinaan lisään vähän omia mausteita, siis chiliä. Tällä ohjeella tulee rapeita ja tummia pipareita, mielestäni ainoita oikeita!
Äämän Joulupiparit:
6 dl sokeria
1 dl siirappia
2 dl vettä
400 g voita
2 rkl pomeranssinkuorta
3 rkl kanelia
1 rkl inkivääriä
1 rkl neilikkaa
1 rkl kardemummaa
2 tl muskottia
1 rkl maustepippuria
(1 rkl chilijauhetta=puolikkaaseen taikinaan. Saa laittaa enemmin tai vähemmin ja riippuu tietusti mitä chiliä. Mielestäni naga sopii pipareihin loistavasti!)
4 tl ruokasoodaa
2 l vehnäjauhoja
Kiehauta vesi, sokeri ja siirappi kattilassa, mittaa rasva ja mausteet kulhoon. (tässä vaiheessa en itse laita vielä chiliä, koska myös lapset, mummot ja vaarit haluavat jouluna pipareita ja chilipipareissa kuulemma on jotain vikaa. Chilin ystävät voivat lisätä chilinkin tässä vaiheessa.)
Kaada sokeri-siirappi-vesiliemi rasvan ja mausteiden joukkoon. Sekoita, kunnes rasva sulaa. Anna jäähtyä.
Sekoita sooda jauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Tässä vaiheessa jaan taikinan ja lisään toiseen puolikkaaseen chilin.
Anna taikinan levätä viileässä seuraavaan päivään.
Kaulitse, ota muotilla pipareita, paista 200-225 asteessa 5-8 min. Palavat helposti!
Kiitos tästä. Perinnereseptit tuppaavat olemaan parhaita, niissä ei oiota ainakaan yhtä paljon kuin nykyään.
habanero-appelssiini-korvapuustit resepti ois kiva, nii ja maustekakku kans, siis kyllä kaikki kelpaa mutta noi rupes kiinnostamaan
Habanero-appelssiinikorvapuustit:
Pullataikina, ohje löytyy vehnäjauhopaketin kyljestä.
Appelssiinimarmeladia 1-2 dl
habaneroja 2-4kpl (tai appelssiinihabanerohilloa)
Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi, levitä päälle appelssiinimarmeladia ja ripottele sopiva määrä tuoretta, pilkottua habaneroa. Mikä sitten on sopiva määrä...itse laitan 3 dl pullataikinaan n. 3kpl tuoretta habaa pilkottuna.
Jos on ollut reipas ja keittänyt appelssiinihabanerohilloa/marmeladia, sopii käyttää sitä.
Sitten rullataan, leikataan paloiksi ja nostetaan pellille.
Voidellaan munalla. Paistetaan 225 asteessa 10-15 minuuttia.
Taas tulee perintöohje... Tähänkin on lisätty chiliä ja testattu toimivaksi.
Ja on tosi helppo ohje, siksi kai siirtynytkin mummolta tyttärelle jne. Laiskoja leipureita!
Maustekakku:
4 dl (2prk) kermaviiliä (alkuperäisessä ohjeessa luki hapankermaa, mutta toimii kermaviilillä.)
3dl sokeria
1 1/2 dl sulatettua voita
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
1 1/2 tl neilikkaa
1 1/2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1-3 tl chilijauhetta
Mittaa kaikki ainekset kulhoon, sekoita.
Kaada voideltuun korppujauhotettuun vuokaan.
Paista 180 asteessa noin tunti.
Nää setit kyl kuullostaa NIIIIIN hyvältä(!) että pakko vissii yllättää emäntä ja alkaa ite leipomaan! :D
Jos joku näitä reseptejä innostuu kokeilemaan, niin tulkaahan kertomaan mitä tuli uunista ulos. Parannus ehdotuksia otetaan vastaan.
Itse ajattelin jouluksi leipoa ainakin chilipipareita ja maustekakkua.
Joulutunnelmissa sen verran, että piti päästä leipomaan joulutorttuja, kaupan torttutaikina ja luumuhillo. Luumuhillolle tein vähän taikoja ja ripsautin chilijauhetta (mitälie-chilijauhetta) sekaan. Hillo oli sopivan tulista, mutta valmiissa torttuissa jäin kaipaamaan lisää tulisuutta.
Ilmeisesti sokeri ja kypsennys vähän "syö" tuota poltetta. Saa laittaa ihan reilusti chiliä, jos meinaa että maistuu joltain.
Muilla kokemuksia chilin käyttäytymisestä leivonnassa?
aji cristal (tuore) patonkia tuli tehtyä samoten naga patongia jauheesta. molemmat katosivat varsin nopeasti :D
Tuolta noita leivontareseptejä löytyy vissiin enemmänkin.. Esim itte oon pistäny ainakin yhden chilisuklaakakun ja appelsiini-chili-suklaan reseptit tuonne.
Tänään tuli postissa lisää fataliin savucristallia joka meneekin kanelin kaveriksi korvapuusteihin. Jos ei noissa potku riitä niin pitää sitten kokeilla savunagaa. ;D
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - marraskuu 23, 2011, 22:39:51 ip
Tuolta noita leivontareseptejä löytyy vissiin enemmänkin.. Esim itte oon pistäny ainakin yhden chilisuklaakakun ja appelsiini-chili-suklaan reseptit tuonne.
Niin siis mistä?
Lainaus käyttäjältä: ChIlIDoG - marraskuu 23, 2011, 22:08:56 ip
aji cristal (tuore) patonkia tuli tehtyä samoten naga patongia jauheesta. molemmat katosivat varsin nopeasti :D
Minnekköhän ;D ? Joo, täytyy taas leipoa patonkia, ja tehtiin viime uutenavuotena semmosia italialasia tikkuleipiä vai mitä onkaan... Ja kiitos pipari-reseptistä!
Keksin tuossa joku aika sitten suklaisen chili-appelsiinileivoksen/-kakun ja sen verran hyvin on toiminut, että pakko mainostaa :D
http://chillaillen.fi/blog/2012/03/08/suklaiset-chili-appelsiinileivokset/ (http://chillaillen.fi/blog/2012/03/08/suklaiset-chili-appelsiinileivokset/)
Just hetki sitten tyrkkäsin pakkaseen jäähtymään chili-(kinder) suklaajuustokakun (aji cristal, cayenne) - uskoisin että siitä tulee mainio ja maistuva :D
Yrität ilmeisesti saman tyyppistä mitä se Janne teki avajaisiin?
Ehkä joo, mutta en usko mun olevan samanlaista eli Jannen ei tartte huolestua kilpailijasta ;D Ainakin miedompaa ja pippurisempaa tulee olemaan chililajikkeiden ja tuorejuuston puolesta. ;)
Olis viikonloppuna alfajoreja (http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/20744/Alfajores%20de%20maicena/) tarkotus tehä. Onko kellään kokemusta näistä chilin kanssa? Lusikkaleivän tapaisia kuulemma ovat.
Lainaus käyttäjältä: Toby - syyskuu 16, 2013, 18:00:49 ip
Olis viikonloppuna alfajoreja (http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/20744/Alfajores%20de%20maicena/) tarkotus tehä. Onko kellään kokemusta näistä chilin kanssa? Lusikkaleivän tapaisia kuulemma ovat.
Ei, mutta jos chilistä tykkää ja miettii muihin raaka-aineiseen sopivan lajikkeen, ei voi tulla pahaa.
Tänään kyhätty kokeilumielessä chili-pätkis-tiikerikakku 8) chililajikkeena aji cristal ja sitä on sekoitettu vaaleaan osaan ja tummassa osassa on pätkiksen lisäksi minttua ;)
Lainaus käyttäjältä: PP - syyskuu 16, 2013, 23:00:48 ip
Lainaus käyttäjältä: Toby - syyskuu 16, 2013, 18:00:49 ip
Olis viikonloppuna alfajoreja (http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/20744/Alfajores%20de%20maicena/) tarkotus tehä. Onko kellään kokemusta näistä chilin kanssa? Lusikkaleivän tapaisia kuulemma ovat.
Ei, mutta jos chilistä tykkää ja miettii muihin raaka-aineiseen sopivan lajikkeen, ei voi tulla pahaa.
Chileläistä chiliä olis tarkotus käyttää. Eli aji cristali todennäköisimmin, rocotoa ei oikein ole saatavilla.
Löysin Google-haun kautta alla olevan ChiliKetun jo syksyllä 2011 postaaman omenatorttureseptin. Leikkasin lainauksesta valmistusohjeet pois, jos ketä kiinnostaa, niin ketjun alkuosista se löytyy. Varioin tuota vain sen verran, että käytin Lemon Drop jauhetta tuoreiden (pakastettujen) sijasta ja laktoositonta maitojuomaa kerman asemasta. Tuli hyvää ja juuri sopivan jouluisen makuista. Täytyy tuota kokeilla myöhemmin myös gluteenittomana 'GlutNot' vieraille tarjottavaksi.
Lainaus käyttäjältä: ChiliKettu - elokuu 29, 2011, 20:13:30 ip
Inkiväärin ja chilin makuinen omenatorttu
pohja:
150g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl pomeranssinkuorta
1/2 dl kermaa
Täyte:
7-8 (n.2 l kuutioituna)isoa hapanta omenaa
2 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
3 rkl sitruunamehua
1 tl kanelia
pari-kolme tuoretta Lemon Droppia, maun mukaan!
100 g mantelimassaa
1dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
Pannaas kunnon italialainen focaccia resepti
3,5 dl lämmintä vettä
0,5 dl oliiviöljyä
1 pkt hiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
7 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
Hiiva käden lämpöiseen veteen sen jälkeen kaikki muut aineet sekaisin, öljy viimeiseksi. Nätisti kädellä sekoittaen, ei tarvitse vaivata. Kulhon pääle reijitetty muovikelmu ja n. 20 min nostatus. Tämän jälkeen uunivuokaan. Taputtele jauhoisi käsin leväälleen varovasti. Voitele varovasti oliiviöljyllä Pinnalle tomaattia ja jos ei ole kypsin niin purkkitomaatit käy hyvin. Leikkaa ne vain varovasti viipaleiksi. Chiliä, chiliä ja vielä kolmattakin chiliä messiin. Sipulia valkosipulia ja vaikka fetamuruja. Tuore rosmariini ehdottomasti, niin ja sormisuola tai rouhittua merisuolaa myllystä pintaan. 15 min nostatus ja 190 asteiseen uuniin n. 20 min. Uunistaoton jälkeen kannattaa voidella vielä oliiviöljyllä. Parasta tuoreena sellaisenaan, hyvään balsamikoon topattuna tai messevän salsan kanssa.
(https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/10313617_874000062646963_5438957180473294431_n.jpg?oh=f4b5c4dcb74b4585a3985257b4f18dbe&oe=558A3348&__gda__=1435080226_19a6b4a15b0a007fef97aaa3050829f0)
Minulta kun pääsi chilit loppumaan ja täällä on mokomat hakusessa. Jouduin tomaatteihin lykkäämään kaupan chili ja cajanepulvereita rutosti jotta jotain makua saa. Odottaa saan satoa vielä reilun aikaa.