Noniin elikkäs kokeillaan omaa pikku kokkauspäiväkirjaa. Katsotaan mihin tahtiin päivitellään, mutta yrittänyttä ei laiteta.
Elikkä tämän illan/yön ruoka valmistettiin siitä mitä oli kaapissa/huoltamosta sai yöllä.
Broilerin sisäfilettä kermakastikkeessa ja riisillä
Riisin ainekset:
1,6 litraa vettä
8 dl riisiä
2 kpl kanaliemikuutiota (pakko myöntää, ettei minulla ole valmiina omatekoista kanalientä, joten nämä kelvatkoon)
Marinadin ainekset:
600 g broilerin sisäfilettä
1 Turbo Pube paloina (siemenet pois)
1 Aji Cristall paloina (siemenet pois)
3 pientä punasipulia suikaleina
1 sitruunan mehut
2 rkl soijakastiketta
1 rkl etikkaa
suolaa, mustapippuria
Kastikkeeksi:
6 dl kermaa (ei mitään terveystuotetta, vaan aitoa kermaa)
Eli marinadi.
(http://i243.photobucket.com/albums/ff268/Waltzoo/Kokkailua/IMGP1459.jpg)
Kanat paistumaan.
(http://i243.photobucket.com/albums/ff268/Waltzoo/Kokkailua/IMGP1458.jpg)
Värit pintaan.
(http://i243.photobucket.com/albums/ff268/Waltzoo/Kokkailua/IMGP1461.jpg)
Kermalla pannusta kaikki irti mitä jäi pannuun.
(http://i243.photobucket.com/albums/ff268/Waltzoo/Kokkailua/IMGP1462.jpg)
Kanat vuokaan ja siitä 150 asteiseen uuniin noin 45 minuuttia.
(http://i243.photobucket.com/albums/ff268/Waltzoo/Kokkailua/IMGP1463.jpg)
Nauti!
(http://i243.photobucket.com/albums/ff268/Waltzoo/Kokkailua/IMGP1464.jpg)
Ps. Riisin keitto-ohjetta en laita, ihan vain koska sen tulisi olla itsestään selvää miten keittää riisi. Määrät kylläkin laitoin, koska nyt soosin ja riisin määrä on mielestäni sopiva.
Ihan asiallista mättöä.
Makuasioitahan nämä, mutta itse korvaisin tavan riisin Jasmiinilla, siivilöisin kastikkeen hetkeksi erilleen ja laittaisin sinne 2-3rkl konjakkia ja sit vielä suurustuksella hieman paksummaksi. Näyttää hieman juoksevalta kuvissa toi kerma. :P
Tosiaan nämä olivat rajatuilla resursseilla, moni asia olisi toisin jos päivällä olisin kaupassa käynyt. Ja juokseva on vain hyvä, kun vähän jäätyy niin riisi imee hyvin soosit :D