Kasvatus ja yleinen chilitieto => Edistyneempi chilinkasvatus => Aiheen aloitti: jjussi - tammikuu 28, 2005, 16:17:21 ip

Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: jjussi - tammikuu 28, 2005, 16:17:21 ip
Olen lueskellut paljon kehuja tuosta vesiviljelystä ja herännyt tuohon hommaan mielenkiinto. Muutamia kysymyksiä olisi.

Paljonko ne ravintoliukset sitten maksaa per kasvi / kausi? Noin niinkuin suurinpiirtein. Purkkien hinnat näkee kyllä vaikka viherpeukun sivuilta, mutta mikä on sitten se menekki? Tai edes jos senverran saisi tietoon että onko se kalliimpaa vai halvempaa multiin verrattuna?

Miten noissa itsetehdyissä systeemeissä se kasvi pysyy pystyssä? On iso ämpäri jossa kanteen tehdyssä reiässä pieni astia jossa kasvi jossain väliaineessa. Juurille ei kai tuossa ole paljon tartunta-alaa?

Mistä tietää sen oikean liuoksen vahvuuden, kun kai mitään vakiota tuossa ei ole? Pitääkö vain kasvatella pari viikkoa ja sitten muuttaa liuoksen vahvuutta johonkin suuntaan ja katsoa miten kävi?
Otsikko: Re: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: kymi - tammikuu 28, 2005, 19:44:20 ip
Lainaus käyttäjältä: "jjussi"Paljonko ne ravintoliukset sitten maksaa per kasvi / kausi? Noin niinkuin suurinpiirtein. Purkkien hinnat näkee kyllä vaikka viherpeukun sivuilta, mutta mikä on sitten se menekki? Tai edes jos senverran saisi tietoon että onko se kalliimpaa vai halvempaa multiin verrattuna?


Tähän on vaikea antaa yksiselitteistä vastausta. Riippuu paljolti siitä mitä ravinteita käytät, miten miedosti ja millaisessa vesitilassa. Esim. viherpeukun myymään waterfarmiin menee alle 10 litraa ravinnelientä kun taas aquafarmiin lähemmäs 20 litraa. Tämä liemi pitäisi pistää vaihtoon vähintään parin viikon välein. Onepartin ja floran sarjoille löytyy viherpeukun sivuilta annostelutaulukot (flora (http://www.viherpeukku.com/html/ravinteet/FloraChart.htm) ja onepart (http://www.viherpeukku.com/html/ravinteet/TotalChart.htm)). Onepart sarjalla voi olla helpompi aloittaa, mutta vastaavasti sitä kuluu enemmän kuin floraa. Floran seossuhteiden perustuessa noihin kolmen liemen yhteisaikaiseen käyttöön niillä on helpompi 'kikkailla' kasvuolosuhteita. Floran perus tripack riittää noilla seossuhteilla muistaakseni johonkin 500 litraan vettä, eli viikon välein vaihdettuna waterfarmissa vuoden, aquassa puoleen vuoteen. Eli lopullinen hintaero tämän kaiken lisäksi riippuu paljon myös mullan ja mahdollisten mullassa käyttämiesi lannotteiden hinnasta. :)

Lainaus käyttäjältä: "jjussi"Mistä tietää sen oikean liuoksen vahvuuden, kun kai mitään vakiota tuossa ei ole? Pitääkö vain kasvatella pari viikkoa ja sitten muuttaa liuoksen vahvuutta johonkin suuntaan ja katsoa miten kävi?


Ravinteille löytyy nuo taulukot, joilla saa suurinpiirtein arvot ravinteiden tarpeelle per 10 vesilitraa. Chilien kanssa kannattaa mennä hieman varovaisemmilla seoksilla, toiset lajit eivät mullassakaan pidä ylilannoittamisesta. Vesiviljelyssä ravinneliuoksen ph on merkitsevässä roolissa ravinteiden imeytyvyyden kannalta. Floran tripackissa tulee helppo ja selkeä nestepohjainen ph testeri, sekä ph-down jauhepussi. Vesiviljelyn ravinneliuoksen ph:n pitäisi olla ohjeiden mukaan rajoissa 5.0-6.5, normaali kraanavesi on yleensä suurinpiirtein 7.

Jos vesiviljely on mielessä käynyt, niin suosittelen lähtemään kokeilemaan. Mahdollisia ongelmia esimerkisi ravinteiden väärin annostelun takia on helpompi korjata vesiviljelyssä kun ravinteet eivät varastoidu ja tulokset ovat näkyvissä parin päivän sisällä.

Hienosäätöä ravinteissa yms on varmasti paras suorittaa omien kokemusten perusteella, olosuhteet etenkin sisäkasvatuksessa vaihtelevat varmasti hyvinkin paljon, näissäkin kuitenkin maltti on valttia!

Ps. Nuo viherpeukun taulukoiden viikot kannattaa melkein unohtaa ja luottaa omaan silmään, missä vaiheessa kasveja alkaa kukittaa.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Fatalii - tammikuu 29, 2005, 01:42:50 ap
Joo ne taulukot tosiaan ovat vähän turhia chilien kanssa.
Alkuihmettelyn jälkeen kun homma alkaa kulkemaan niin vesiviljely on taatusti halvempaa kuin multaviljely jos laskee suhteessa lopputulokseen eli satoon.

Itse olen vaihdellut noita litkuja parin viikon välein jolloin kestävät vielä paljon pidempään... näyttää riittävän hyvin kunhan pitää huolta siitä että ph pysyy oikealla tolalla.
Kasvarissa joutui kyllä isommille kasveille lisäämään vettä hiukan jossain välissä... ravinnetta en lisännyt kylläkään, eli keskimäärin miedot liuokset toimivat vesiviljelyssäkin hyvin.

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa:
http://juuri.org/fatalii/?u=g&c=search&word=dutch-habanero&id=2431

Ero hydrossa sisä ja kasvarikasvatuksessa oli MELKOINEN ja aeron kasvarikasvatus on vielä kokonaan näkemättä... :)

Suosittelen LÄMPIMÄSTI!
Aloittelijoille tuollainen waterfarm on antaa helposti silmiähiveleviä tuloksia kunhan vain valoa piisaa! (aurinko toimii!!).
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: jjussi - tammikuu 29, 2005, 12:06:19 ip
Onko noilla käytännön eroa ilmapumppu ja vesipumppuversioitten välillä?

Nuo itserakennellut taitaa olla noita nesteeseen ilmaa pumppaavia ja tuo viherpeukun WaterFarm systeemi pumppaa nestetteä kevytsoraan.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Fatalii - tammikuu 29, 2005, 13:40:37 ip
No itsehän noit voi rakentaa millaisia vaan haluaa.
Waterfarmissa ilmapumppu puhaltaa kuplia ravinnesäiliöön ja samalla nostaa vettä kastelurenkaaseen ja kierrättää ja hapettaa vettä siten tehokkaasti.
Nerokas systeemi ja toimii pikkuisella pumpulla!
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: kyris - helmikuu 07, 2005, 11:48:18 ap
Pari kysymystä lisää:

Miten WaterFarm, eroaa AquaFarmista? (Siis muuten kuin kokonsa puolesta). Ajattelin nimittöin aloittaa vesiviljelyn jommalla kummalla, tai molemmilla, tai.... (Aero14 kiiluu haavaissani :P )

Ja miten on, tuoksuvatko nuo litkut. Yksi kaveri väitti, että niiden hajua ei kestäisi erkkikään :roll: Kuitenkaan kukaan laillisten kasvien kasvattaja :P  ei ole keronut hajuhaitoista....
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Vanja - helmikuu 07, 2005, 12:43:23 ip
Ainoa ero Aqua- ja WaterFarmisssa on just se kokoero. WaterFarmiin ei ehkä kannata laittaa yhtä kasvia enempää ja AquaFarmiin menee pari...

Vesiviljelyravinteista on omaa kokemusta lähinä Viherpeukun tuotevalikoimista, enkä ole ikinä huomannut mitään epämielyttäviä hajuja niistä.  Tarkemmin kun muistelen ei ne mun mielestä haise oikein miltään...  ;)
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: kyris - helmikuu 07, 2005, 13:21:37 ip
Toi väite hajusta voi johtua tietty siitäkin, että ko. kaveri liikkuu välillä piireissä, joissa kasvatetaan erästä koristeellista kasvia, joka kuulemma tuoksahtaa itsekin. Ehkä sitä sen vuoksi kasvatetaankin usein komeroissa  :P

Ajattelin kuitenkin tarkistaa, vaikka onhan täälläkin esitelty kuvia, joissa bubleri on olohuoneessa.

Jos ainoa ero Aqua:lla ja Waterilla on koko, niin taitaa valinta kääntyä Aqua:n puoleen. Vai ottaisiko suoraan kaksi.... Meni nimittäin eilen multiin 15 lajia, ja siemeniä on vielä melkein tuplasti jäljellä...
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Fatalii - helmikuu 07, 2005, 14:01:19 ip
Laita mailia mulle ennen kun oot hommailemassa, kannattaa.. ;)
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Timo - helmikuu 07, 2005, 15:23:52 ip
Mitenkäs tuo Aqua/Waterfarmin pumppu, pitääkö se minkätasoista meteliä? Monissa paikoissa puhutaan siitä, että ilmapumput pitäisivät melkoista mekkalaa, mutta kun tuokin on niin suhteellista.

Toisin sanoen, voisiko esimerkiksi kuvitella nukkuvansa/tekevänsä jotain keskittymistä vaativaa samassa huoneessa farmin kanssa?

Itse pohdin tosin tällä hetkellä tuon kookoskuitu -passiivihydroilun lisäksi Flood&drain -systeemin rakentamista.

Muuten tämä hydroinnostuksen taso tuntuu olevan sitä luokkaa että kohta varmaan nostamme chilin lisäksi myös hydroilun kaiken kansan tietoisuuteen. Asiaa!
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Fatalii - helmikuu 07, 2005, 15:38:52 ip
Niinhän tässä on selvästi tapahtumassa.
Se on selvää että hydro/aeroperiaate tulee lisääntymään räjähdysmäisesti kaikenlaisessa viljelyssä... itse meinaan kuittaa tulevaisuudessa mm. maissilla ja kurpitsalla.. :)

Ei se kummosta meteliä pidä jos pumppu ei ota kiinni vesiastian kulkeen.
Itse virittelin sen roikkumaan niin että se on ilmassa letkun varassa, hyvin näyttää kestävän.
Ainoa ääni on oikeastaan tuon veden litinä joten korkeintaan heräät aamulla sänky märkänä... ;)
Eipä tuokaan kyllä mikään kova ääni ole ja siihenkin tottuu hetkessä niin ettei sitä huomaa enää lainkaan!
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Os2 - helmikuu 07, 2005, 15:46:30 ip
Pumppua voimakkaampi ääni on veden kurlutus kastelurenkaassa, mun untiani ei ainakaan haitannut sen jälkeen kun totuin ääneen (kuullostaa meinaan siltä että luulin koiran olevan yrjöllä nurkassa  :shock: ).

Pumpun pohjakumissa on pikku lenkki roikotin siitä hyllyn laitaan jolloin runko ei pääse resonoimaan minkään kanssa, ääntä tuskin huomaa.

kasvihan ei tarvitse vettä kuin yhteyttäesään valoisaan aikaan, samalla kun sammuu yöksi valot niin pumppukin pois päältä.
Ei muuta kuin rohkeassti kokeilemaan, joutuu itsekkin toisen farmin hommaamaan  :)  pakko nähdä miten toimii rocotoille vs. multa kun toinen pari saa jäädä multiin.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Fatalii - helmikuu 07, 2005, 18:32:10 ip
Tuo on kyllä totta, kokemuksesta voin sanoa että kasvit kasvaa HYVIN vaikka pumppu sammuukin yöksi!
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: kyris - helmikuu 07, 2005, 19:21:37 ip
Mulle ääni tuskin tulee ongelmaksi. Asun Sturenkadulla ekassa kerroksessa, nurkassa on PC, joka on päällä 24/7 ja yleensä nukun auki oleva läppäri tyynyn vieressä  (http://www.mainzelahr.de/smile/muede/61.gif)

Mitenkäs monta kasvi kannattaa/uskaltaa laittaa AquaFarmiin? Ajatuksena olisi saada ainakin Jalapeno, Peperoncini sekä joku habaneroista aluksi kasvamaan bubleriin.

Kannattaako suoraan ostaa kaksi?

Jos (ja toivottavasti kun) vesiviljely on yhtä kannattavaa kuin kehutaan, niin ajatuksena olisi Aero14 hankinta  :wink:
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Os2 - helmikuu 07, 2005, 20:11:29 ip
nyt alkaisi olemaan sekasikiö aero(?) viriteltynä, pitää vaan tarkkaan miettiä millä kasveilla uskaltaa kokeilla virityksiään.

materiaalit: (menekki)
gardena putki 13mm 9.90e/15m kieppi (n. 0.5m)
gardena kulmaliitin 2.50e/2kpl  (1kpl)
sicce mouse pumppu 3.8w max 300l/h 9.90e
smart store kannellinen 31l laatikko 9.90e  oli ainakin merkinnät elintarvikekelpoisuudesta.

lisäksi käyttöä on katkopuukolle ja tinakolville :)
kaikessa yksinkertaisuudessa,kanteen verkkoruukuille reiät, pumppu lootan pohjalle, pystyletkulla nousu sopivaan korkeuteen, neulalla tiheään puhkottu vaakaletku suihkuttamaan verkkoruukkujen soraan.

saas nähdä kuinka jätkän käy.
kuvailen ja informoin menestyksestä hyvästä/pahasta.

taisi kyllä mennä vähän OT mutta vesiviljelyä kuitenkin  :twisted:
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: JoLu - helmikuu 08, 2005, 10:03:00 ap
Tulinpa minäkin rakentaneeksi tässä taannoin tuollaisen aerospringerin jonka rakensin Massen ohjeiden mukaan, kiitoksia Masse. Eli tarkempi kuvaus löytyypi täältä: http://javu.kapsi.fi/inferno/viewtopic.php?t=933&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&sid=4cd0217a9f3052069542a0befdbbfffa

Systeemi on nyt käytössä ja aika reipasta kasvuakin on vajaan kuukauden kokemuksella jo havaittavissa vaikka ravintoliuokset (Floran 3 pullon sarja) olen pitänyt hyvin mietoina.

Muutama kysymys on herännyt tuosta phn säädöstä, ehkä joku veden kemiaan perehtynyt osaa siihen vastata?  Täytön jälkeen ph tahtoo pikkuhiljaa nousta, nykyään tsekkaan sen joka toinen päivä.  Mikä on tämän mekaniikan taustalla?  Joskin kun veden vaihtoaika (2 viikkoa) lähestyi alkoi ph aika reippaasti laskea, miksiköhän?  Voisiko joku kokeneempi kertoa miten tuo ph yleensä vaeltelee?

Pari muutakin protoa on jo valmiina koekäyttöön mutta niistä ei ole vielä kokemuksia.  Näyttääpi siltä että tuleva kesä menee vähän kokemuksia kerätessä erilaisita vesiviljelyprotoista ja mahdollisesti sen jälkeen luopua kokonaan mullan kanssa pelaamisesta.  Sen verran lupaavalta tämä näyttää.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Masse - helmikuu 08, 2005, 12:06:01 ip
Veden kemiasta en osaa sen tarkemmin sanoa, voin koittaa ottaa selvää eräältä kemistiltä. Mutta... onko sulla käytössä ph-down ja ph-up jauheet/liuokset? Veden vaihdon jälkeen se veden pH kannattaa puskuroida kohdalleen, tilanteen mukaan. Eli ensin sitä ph-downia, ja sitten ph-uppia. Muutokset pH-arvossa näkyvät viiveellä. Itse tarkastan pH:n vasta kolmen tunnin kuluttua lisäämisestä.  Rauhassa kun tarkkailee ja lisää hyvin hillitysti niitä liuoksia/jauheita, niin se veden pH pysyy loppuajan paikallaan ilman, että tarvii mitään tehdä. Näin ainakin mulla. Viimeksi viikko sitten jouduin sitä hieman säätämään. Aerossa olevat chilit ovat muuten hyvinkin nirsoja tuosta pH:sta (varmasti myös muissa vesiviljelyjärjestelmissä). Pari päivää pH pielessä, niin rehu kiittää ja kuittaa.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: JoLu - helmikuu 08, 2005, 12:20:13 ip
Juu, liuoksen on käytössä ja ph on pysynyt 5.5-7 välillä mutta tuntuu pikkuhiljaa pyrkivän nousemaan.
En varmaan ainakaan ole malttanut odotella tuota phn vakiintumista ennen sen puskurointia, eli mulla tuo odotusaika on varmaan vain joku 30 minuuttia.  Sitten litkut säiliöön ja käyttöön.  Parin päivän päästä taas tsekkaus ja töllöin on ph yleensä noussut jonnekin 7 kieppeille.  Yleensä on tässä vaiheessa vaatinut taas pikkusen phdownia jotta on kohdallaan.  Paitsi tuon yhden kerran oli laskenut.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: caff0d - helmikuu 09, 2005, 03:47:21 ap
Onko siis käytännössä välttämätöntä/järkevää hankkia saman tien sekä ph-downia että uppia jotta ne veden arvot saa jotenkuten pysymään aloillaan? Vesijohtoveden pH täällä Espoossa on ilmeisesti siinä 8.4 paikkeilla joten luulin että pelkkä down riittää...? Entä miten riittoisaa tuo 250g:n ph-down -jauhe on verrattuna siihen litran liuospulloon?

Olen siis aloittelemassa bubblerin rakentelua, ravinteet (one part) tilasin viherpeukusta ja ilmapumpun akvaario.com:sta. Saa nähdä olenko haukkaamassa liian isoa palaa heti alkuun, ensimmäiset mullassakin kasvattamani paprikat kun ovat vielä alle kymmensenttisiä... :P
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Masse - helmikuu 09, 2005, 13:12:20 ip
Lainaus käyttäjältä: "caff0d"Onko siis käytännössä välttämätöntä/järkevää hankkia saman tien sekä ph-downia että uppia jotta ne veden arvot saa jotenkuten pysymään aloillaan? Vesijohtoveden pH täällä Espoossa on ilmeisesti siinä 8.4 paikkeilla joten luulin että pelkkä down riittää...?


On. Sitäpaitsi, ravinteiden lisääminen veteen muuttaa sen veden pH:ta hieman, puhumattakaan siitä, kun huomaat sanovasi "oho", kun lipsahti liikaa pH-downia. Kyllä ne molemmat kannattaa siis olla olemassa, jos meinaa jotain saada aikaiseksi. Allekirjoittaneella homma kusi kintuille, kun meni pH liian alas, eikä ollut mitään millä nostaa sitä.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: jjussi - helmikuu 09, 2005, 14:40:04 ip
nooh, nesteet pois ja uudet tilalle :) Onhan kieltämättä ilman tuota ph-uppia vähän yksisuuntainen prosessi. Maltti on valttia.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: solmunen - helmikuu 09, 2005, 17:08:31 ip
Minä oon ainakin koko talven pärjännyt ilman ph-uppia.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Masse - helmikuu 09, 2005, 21:33:45 ip
Kukin tavallaan. Mulla se ainakin tuli tarpeeseen. Miksi silti säästää tossa kohtaa? Hankkii sen samantien, niin on sitten olemassa kun tulee tarve. Kaikki maksaa, ja tämä on kuitenkin harrastukseksi vielä halpaa hupia.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Fatalii - helmikuu 10, 2005, 01:49:25 ap
Olishan tuossa kieltämättä "muutamaan" otteeseen joutunut kaikki liemet vaihtamaan ilman ph-uppia vaikka sitä harvemmin tarvitseekaan, ei ehkä sinällään paha rasti, mutta on se vaan turhauttavaa vaihtaa vedet uudelleen jos pelkästä väärästä ph:sta on kyse. :)

Varsinkin kun noiden ph-puskuriliuosten riittoisuus on tyyliin "purkillinen riittää loppuiäksi", niin eipä tuo ole kovinkaan paha rasti :)
purkissakin taisi olla maininta että 1ml/10L riittää useimmissa tapauksissa ja niinhän tuo on tehnyt.

Alkuvaiheessa tuli kieltämättä sählättyä aika lailla ph:n kanssa, kesti kauan tajuta että arvo tasoittuu puskuriliuoksen laittamisen jälkeen.
Yleensä mittaan ph:n uudelleen vasta pari tuntia liuoksen lisäämisen jälkeen. Ja vielä varmemman mittaustuloksen saa seuraavana päivänä.

Maltti on valttia. :)
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: caff0d - helmikuu 10, 2005, 19:54:50 ip
Jeps, kiitoksia ohjeista. Nyt on tilattu sekä downia että uppia, ja tietenkin tippatesteri.

Odottelen vielä tiistaina tilattua edellistä pakettia, jotta saisi nuo vesilaseissa itäneet siemenet kivivillaan (kts. linkki päiväkirjaani signaturessa). Lieneekö siitä haittaa että ne lilluvat itämisen jälkeen vedessä muutaman ylimääräisen päivän?
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: caff0d - helmikuu 26, 2005, 21:58:35 ip
Bubbleriprojektini etenee ihan mukavasti, kolmessa kannellisessa 9/10l ämpärissä on nyt taimet ja neljännessäkin pian. Tuo maksimissaan 3.5l/min pumppaava Resun AC-9802 tuntuu riittävän mainiosti kaikille vaikka on minimiteholle säädetty. :)

Mutta niitä kysymyksiä...eli pari bubblereihin sijoitetuissa margariinirasioissa kasvavista taimista alkaa jo retkahdella puolelta toiselle koska varren tyvi ei ole kivivillan sisällä vaan juurien yläosat ovat lähes ilmassa. Mullassahan tämä hoituisi helposti istuttamalla syvemmälle mutta mitä voi kivivillan kanssa tehdä? Pitäisiköhän käyttää syvempiä astioita jotta saisi siihen kivivillan päälle kasattua kevytsoraa vartta tukemaan?

Ja valotiivistyksestä..ämpärit itse ovat tummanvihreitä eikä niistä mielestäni juuri valoa läpi pääse, mutta kannet ovat valkoisia. Ajattelin värjätä kansien alapuolet mustiksi spray-maalilla (yläpuolet jäisivät valkoisiksi -> heijastavat valoa alalehdille), mutta onko vaaraa että maalista liukenee veteen jotain haitallisia aineita?

Sitten tuli mieleen että kun minulla on muutama yksilö tuota c.pubescens grif9345:ttä kasvamassa mutta rocoto rojon siemeniä löytyisi myös, niin onko noilla kahdella maun ja tulisuuden kannalta selkeää eroa? Ei oikein olisi enää tilaa uusille taimille jos ovat lähes samanlaisia... Toisaalta jos ovat hyvin erilaisia&erikoisia niin eiköhän noista kaupan paprikoista pari jouda sivuun. :)
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Fatalii - helmikuu 27, 2005, 02:56:16 ap
Itsellä ei ole tullut juurien kanssa ongelmaa mutta tukea vaativat kyllä usein, varsinkin satovaiheessa! ;)

Valotiivistyksestä paha sanoa juuta tai jaata kun ongelmia ei ole vielä toistaiseksi esiintynyt.

Jossain oli mainintaa että kannen vuoraisi foliolla... en missään nimessä suosittele kannaen päälle, ehkä sisäpuolelle sitten ?
Nimittäin lehtien alapinnoille ei ole kannattavaa heijastella valoa, siitä kasvi vain kärsii.

Rocotoja ei ole koskaan liikaa, muuta kun paprikat evakkoon!! :)
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Euro - helmikuu 27, 2005, 06:38:32 ap
Entäs Fatalii jos on alumiini folioo sivuille nii mitäs se onko hyvä idea? Alapuolesta kanssa oon kuullu että kuivattaa lehden alapintaa mistä niinkun sanoit kasvi ei pidä ite aattelin tosiaa laittaa sivuille onko sulla siitä mitää käsitystä onko se sitte periaatteessa sama asia kuin laittas alle kellokin kyllä on jo aika paljon että järki ei välttämättä mulla juokse kovin kirkkaasti P.S ens viikolla aattelin soittaa sinne Viherpeukkuun ja tilata sen Aquan 1 nytte eka kattoo sit josko toisen  :P
Montas kasvia muuten semmoseen yhteen aquuaan voi laittaa
mulla vielä ei oo muuta kun 5 haban tainta mutta ehkä ku saan vaa paketin nii on kenties muutama enämpi
:D
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Fatalii - helmikuu 27, 2005, 11:09:16 ap
Joo voihan sitä sivuille laittaa huoletta mutta valkoinen väri kuuluu olevan chileille parempi vaihtoehto. :)

Aquaan voi laittaa kyllä huoletta 2-4 kasvia jos vaan valoa ja tilaa muuten riittää.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: solmunen - helmikuu 27, 2005, 12:37:50 ip
Lainaus käyttäjältä: "Fatalii"
Nimittäin lehtien alapinnoille ei ole kannattavaa heijastella valoa, siitä kasvi vain kärsii.


Onko tosiaan noin? Meinaan itselläni on ollut oikeastaan koko vesiviljelyn ajan folioa siinä kannen päällä...
:oops:
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Fatalii - helmikuu 27, 2005, 15:08:30 ip
Nimenomaan suora heijastus lehtien alapinnoille tekee huonoa, eli huonoin mahdollinen vaihtoehto on peili, olettaisin että folio seuraa hyvänä kakkosena.
Valkoinen toimii tuossakin sen verran hajottavana että liian suoria heijastuksia ei synny -> ei ongelmia.

Itselläni oli aikanaan taimihyllyssä peilit kasvien alla ja sai ihmetellä aikansa että mikä kasveilla on hätänä.. :)
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Euro - helmikuu 27, 2005, 15:58:19 ip
Ahaa no en siis lähe kai sitte laittaan sinne folioo vaan laitan sitte ne jonkun valkosen seinäpinnan viereen ja tota lampuksi olen nyt teettänyt 2*38 wattisen 120 cm pitkän loistevalaisimen riittävä vai ei?
ja siis 2-4 kasvia sitte seuraava kysymys
Pitääks niitten olla sit kaikkien sen renkaan sisäpuolella (itte epäilen että kyllä :shock: ) Mut kysyn nyt kuitenkin eka :lol:
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Fatalii - helmikuu 27, 2005, 18:19:52 ip
Tuo 120cm putki yhdelle waterille tai aqualle ei ole kauhean optimaalisen kokonen, ehkä muutama 60cm olisi parempi ?

Kasvuvaiheeseen tuo loisteputken antama valo riittää mainiosti, mutta kukitus- sekä sadotusvaiheeseen kannattaa yrittää järjestää aurinkoa tai tehokkaampaa keinovaloa.
Kasvien ei tarvitse olla sen renkaan sisäpuolella vaan sen renkaan ideahan on tuoda juurille hapekasta vettä ja kulkeutuuhan se vesi yhtä hyvien kasvien juurille vaikka olisivat renkaan toiselle puolella :)

Jos laitat siis yhen kasvin, laita se keskelle, kaksi voi laittaa keskelle tai reunoihin ja siitä useampi reunoihin.
Noin siis aina itse tekisin.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Euro - helmikuu 27, 2005, 22:02:18 ip
Ni tota se on semmote pari valaisin 2*120 cm putkee ei tommote yhen putken ja watit on 38 per putki Hyvä tietää että kasvin voipi asentaa minne parhaalta tuntuu
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: K.mikko - helmikuu 28, 2005, 18:53:18 ip
Muutama kysymys myös liittyen vesikasvatukseen, eritoten water\aquafarmiin

1. Onko aina esim. Water\aqufarmia käytettäessä pakko käyttää niitä kivivillakuutioita vai voiko esim. turpeessa idätetyt taimet siirtää suoraan sinne?

2. Pitääkö ennen siirtoa kastella jo sitä lekasoraa valmiiksi vai laitetaanko se kastelu päälle vasta kun taimi on siirretty siihen?

3. Kuinka kauan voi yhtä chilipensasta kasvattaa Water\aquafarmissa jos kasvi saa tarvittavaa keinovaloa ympäri vuoden?

4. Entä voiko chilipensaan siirtää myöhemmin pois Waterfarmista tavalliseen multa/turveruukkuun?

Toivottavasti joku viitsii vastata näihin... :D
Otsikko: Vastauksia
Kirjoitti: OverGrow - huhtikuu 13, 2005, 23:41:33 ip
1. Voihan sinne siirtää kasvin mistä vaan

2. Ihan miten tykkää. Sora kannattaa kyllä pestä ensin

3. Niin kauan kun se pysyy hengissä

4. Toki. ...jos vaan tahtoo enää..
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Fatalii - huhtikuu 14, 2005, 10:12:20 ap
Chilin iässä tulee tuotteliaisuuden väheneminen jossain vaiheessa vastaan (jokusen vuoden) joten siitä tietää että on aika vaihtaa uuteen kasviin, pistokasta tuolloin ei tietenkään vanhasta kasvista kannata enää ottaa.

Kasvin siirtäminen vesiviljelystä multaan tosiaan onnistuu myös, mutta shokista toipumiseen saattaa mennä jossain tapauksissa yllättävänkin pitkään, onhan se meinaan aika paska nakki joutua paratiisista takaisin maan pinnalle kertaheitolla.... ;)
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: caff0d - huhtikuu 14, 2005, 21:49:37 ip
No niin, pari bubbler-baccatumiani ovat kasvaneet sen verran isoiksi (yli 60cm) että alkaa tulla tilaongelmia. Sen, ja lähestyvän kesän takia aloin miettiä että missä vaiheessa tuo ravinneliuos kannattaisi vaihtaa kukitus- ja sadotustyyppiseen jos haluaa kesän auringonpaisteen käyttää hyväkseen parhaalla mahdollisella tavalla? Tällä hetkellä niissä haarakohdissa näkyy sellaisia surkastuneita, kuivuneitä nupunalkuja, ilmeisesti voimakkaasti typpipainotteisen ravinteen takia.

Entä mitä kukitusravinnetta noille kannattaisi käyttää? Nyt on bubblereissa totalgro oneparttia enkä ole vielä mitään muuta ostanut. Totalbloom? Ripen? Pelkkä pH-säädetty vesi? Ja puristaako ripen tosiaan kasvista kaiken elinvoiman hedelmiin (kuten viherpeukun sivuilla uhataan), eli kannattaako sitä käyttää ollenkaan jos haluan samoja chiliyksilöitä pitää hengissä vielä ensi vuonnakin vai onko se vain yksivuotisille..?
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Fatalii - huhtikuu 15, 2005, 02:22:04 ap
No kukittaminen kannattaa tehdä tosiaan omien tarpeiden mukaan ja olosuhteiden, pääosin valoisuuden mukaan tässä tapauksessa, eli voit itse päätellä missä vaiheessa aurinko paistaa parhaiten.
Vuodenajan kanssa ollaan jo sen verran pitkällä että valoa on kyllä kylliks sitä varten että tehokas kukitus voi jo alkaa.

Itsekin olen siirtynyt käyttämään kukituslannotteita ajassa olevien kasvien kanssa, hitaampien kanssa kasvatus jatkuu vielä jonkin aikaa.

Ripen eikä pelkkä vesi ole oikein käypä ratkaisu kukitukseen, mutta totalbloomilla ainakin pärjää, joskin florasarjasta on itselläni hiukan parempia kokemuksia.
Joidenkin lajikkeiden kohdalla floramato oikein annosteltuna tuntui olevan myös pätevää tavaraa.

Ripen (tai hätätapauksessa pelkkä vesi) tulevat kysymykseen pisteessä jossa sato alkaa olla kypsymistä vailla.
Ripenillä testatuista lajikkeista on tullut epätavallisen maukkaita ja makeita, annostellakin saa melko reilusti ilman että siitä haittaa näytti olevan.

Näytti onnistuvan myös jatkokasvatus ripenin jälkeen, eli sadon keräämisen jälkeen taas normaali kasvatus- (tai kukitus-) ravinteet kehiin ja eikun uudelleen satoa odottelemaan.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Anonymous - huhtikuu 18, 2005, 21:56:20 ip
Ajattelin ite rakentee bublerin ja mietiskelin, että käykö ravinneliuokseksi joku aivan tavallinen lannoite (esim. biolan ruukun voima) vai pitääkö tilata viherpeikusta esim. One Part. Ja minkä kokoisena taimi kannattaa siirtää bubleriin vai onko sillä mitään väliä?
Käykö PH-indikaattoreiksi samat mitä myydään akvaario-liikkeissä?

-Sami
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Fatalii - huhtikuu 18, 2005, 22:01:21 ip
Ei kovin suositeltavia kyllä nuo multaravinteet, flora-sarja on varsin suositeltava riittoisuutensa takia, one part-sarja käy myös.

Itse siirrän bubbleriin pienenä taimena joskaan en mielellään sirkkalehtivaiheessa vaan sitten kun juurta puskee alas ravinneliuokseen asti.

Suurempienkin siirto bubbleriin käy mainiosti.

Miksei ne akvaarioissakin käytetyt ph-testit kävisi, mutta noihin tripakkeihin taitaa sisältyä ph tippatesteri joka tuntuu piisaavan ikuisuuden.

Vähän eri rajoissa nuo akvaarioiden ph-testerit pyörii mutta silti riittävän likellä.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: De Zolte - huhtikuu 20, 2005, 11:53:03 ap
Kohta olisi aika vaihtaa bubbleriin ekan kerran vedet ja ravinteet. Voisikohan tuota reilun viikon bubblerissa porissutta vesi-ravinneseosta käyttää muiden kukkien ja kasvien kasteluvetenä ? Pitää varmaan laimentaa vähän, mutta missäköhän suhteessa...?
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Fatalii - huhtikuu 20, 2005, 12:12:04 ip
Laimenna ainakin puolet vettä sekaan, on vielä silloinkin melkoisen äkästä tavaraa. myös ph kannattaa vielä tarkastaa ja korjata jos aihetta on (vedenlisäämisen jälkeen).
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Animal - toukokuu 04, 2005, 14:50:37 ip
Sellaista haluaisin vain tietää, että onko jotain nyrkkisääntöä, kuinka suuri hapettimen tulisi olla itsetehdyssä bubblerissa(esim. L/min)? Kuinkas muilla on säädetty toi hapetin(täydellä teholla sen elinikä varmaan lyhenee, ja samoin ääni on melkoisen kova)? Itselläni on tällä hetkellä n.75% maksimitehosta käytössä, ja kasvuvauhti tuntuu olevan ihan asiallinen. Ilmapumppuni on Sera:n 6w:n 4,5l/min pumppaava versio, ja se on jaettu neljälle 10 litran sangolle.

Vedenpinta saa varmaan olla sentin-pari verkkoruukun pohjan alapuolella, kun kasvin juuret ulottuvat liuokseen(vai?), mutta kuinkas esim. uusilla taimilla, joiden juuret eivät ole vielä tulleet kivivillasta ulos? Pitäisikö vedenpinta olla silloin sentin-pari verkkoruukun pohjan yläpuolella, vai jopa enemmän?
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Fatalii - toukokuu 04, 2005, 14:55:30 ip
Vaikea sanoa mitään nyrkkisääntöä bubblerin kokoon... itse olen käyttänyt normaaleja uppopumppuja veden kierrättämiseen ja hapettamiseen mikäli käytän isompia astioita kun 5-10L.

Riittää että ravinneliuos hipoo ruukun pohjaa mikäli käyttää kivivillaa joka imee kosteuden, jos käyttää soraa tai kookoskuitua niin vedenpinnan tulisi ulottua juurille asti.

Mitä isommat juuret taimella on bubbleriin laitettaessa, sen parempi.

Ja tosiaan, kun kasvilla on kunnon juuret niin kivivillaa ei kannata pitää enää märkänä.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: solmunen - toukokuu 04, 2005, 18:38:55 ip
Mitenkäs, onko tommonen ihan normaalia/hyvä juttu, että bublerissa kasvit ei tahdo kasvaa korkeutta laisinkaan, vaan ihan hillittömiä lehtiryppäitä ja miljoonia haaroja. ?

Lähinnä näyttää, niinkun ne kasvais näkymättömään scrogi verkkoon.  :lol:

:?:
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Fatalii - toukokuu 05, 2005, 00:15:18 ap
Kuulostaa siltä että kasvi saa kylliksi valoa. :)

Varsinkin talven jälkeen kasvu alkaa olla tuollaista tervettä.

Jos syheröitymistä tapahtuu liiaksikin on se merkki turhan kovasta typpipitoisuudesta.

Kovin on lajikekohtaista.

Kannattaa myös muistaa että pistokkaat ovat aivan omiaan tuossa varhaisessa puskiintumisessa, sisäkasvattajien kannattaa siis ottaa pistokkaita ja kasvatella niitä esim putkien alla.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: solmunen - toukokuu 05, 2005, 10:48:38 ap
Jees.

Ainakin Lemon Drop, Habanero ja Tepin kasvavat "syheröön". Siemenestä ovat kaikki, ja talvella olivat ihan ESLien alla, nyt kasvihuoneessa. Kyllä ne niiden energiasäästölamppujen allakin ihan vastaavasti kasvoi...

"Varsinkin talven jälkeen kasvu alkaa olla tuollaista tervettä."

Eli onko tuo nyt sitten tervettä, ja kaikinpuolin hyväksi tulevalle sadolle? :shock:
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Fatalii - toukokuu 05, 2005, 17:30:07 ip
Aika paha sanoa mitään kun ei niitä kasveja näe, kuva auttaisi... mutta eikös puskamaiset tuuheat kasvit ole aina mukavampia kuin pitkät kepit ? :)

Kannattaa kuitenkin muistaa että esim suurista baccatumeista monet kasvavat alun hyvinkin tikkumaisesti ja alkavat sitten tuuheutumaan oikein kunnolla.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: JuAn - toukokuu 10, 2005, 03:11:10 ap
Itse virittelin tänään waterfarmini kuntoon. Harjoittelen muilla kasveilla ensin ja ens vuonna chilit vasta veteen.

Tuosta äänestä sen verran, että veden litinä on suunnilleen yhtä kovaa kuin aikuisen kultaisennoutajan veden lipityksestä lähtevä lotina. Kuitenkin itseäni häiritsee enemmän tuo jatkuva (50 Hz?) pumpun pörinä. En heti keksi mitään verrokkia sille...  Ajattelinkin yrittää keksiä sille jonkun vaimennuksen. Katsotaan sitten uudestaan.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Fatalii - toukokuu 10, 2005, 10:29:49 ap
Laita se pumppu roikkumaan ilmaan vaikkapa siitä waterfarmin letkusta, hiljenee kyllä huomattavasti.
Tärkeää on ettei se ota mihinkään, esim waterfarmin kylkeen kiinni.

Vesiviljelykellarissa missä oli monta järjestelmää kävi kyllä melkoinen lotina, mutta yksittäiseen järjestelmään tottuu kyllä hyvin nopeasti niin ettei sitä edes huomaa.

Nyt jaakontaikaa kasveille, loistava päivä siihen touhuun ->
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: JuAn - toukokuu 18, 2005, 22:00:50 ip
Hmm...
1.) Pitääkö kivillakuutiosta repiä muovit pois ennen farmiin laittamista?
2.) Kuinka paljon vähemmän pumppua pitää käyttää kun kuutio(t) on farmissa?
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Fatalii - toukokuu 19, 2005, 00:13:46 ap
Itse olen muovit repinyt pois, paha sanoa onko niistä haittaa vai ei.

Pidä pumppua nyt vähintään 10-16h päällä /vrk.
Kasvaa loistavasti 24h mutta varsin mukavasti vähemmälläkin.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Euro - toukokuu 19, 2005, 00:46:28 ap
Milläs Jukka saat pidettyä PH:n kunnos ku sammutat pumpun??
Ite ainakin kerran ku baarista kotiin tulin nii revin kaikki johot irti(ei simmu toiminu oikein) nii oli Ph:t päin p***** aamulla  :shock:
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Fatalii - toukokuu 19, 2005, 10:31:58 ap
Ei ole tuollaista ongelmaa ollut kyllä itsellä koskaan pumpun sammuttamiseen liittyvänä...
Pelkästään erittäin emäksisen veden kanssa voi olla hankalampaa saada tasaantumaan pH nopsaan.
Samoin jos noita annostelee reilusti niin tasaantuminen tapahtuu hitaasti.
Eli pH:n korjaus kannattaakin tehdä vasta kun liuos on varmasti tasaantunut.
Sitten tarkistelee vielä vaikka seuraavana päivänä ja katsoo onko lisäkorjaamiselle tarvetta.

Kesähelteillä liuoksen väkevöityessä veden vähentymisen ja kuumentumisen seurauksena vetää aika happamaksi välillä joten tarkkailla kannattaa.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: JuAn - kesäkuu 20, 2005, 02:26:13 ap
pH:n kanssa käynyt seuraavaa (aquafarm) :

Alussa, eli ensimmäiset kaksi viikkoa pH nousi jatkuvasti pH-downin antamisen jälkeen kolmen tunnin sisällä sinne 7 tietämille. Varmaa syytä tähän en osaa sanoa. Epäilen, että lecasoran pH itsessään neutraloi hapanta ravinneliuosta. Kolmannella viikolla riitti, että pH:n sääti alussa kuntoon ja viikon se pysyi kohdallaan. Nyt kun kasvi on saanut kokoa ja aurinko porottaa niin viikossa pH laskee 6:sta 5:een, eli käy juuri noin kuin Fatalii kuvasi eo. viestissä.

Kuinka nyt tässä tilanteessa kannattaa menetellä? Siis kun pH laskee, onko parempi lisätä vettä vai pH-uppia vai onko tuolla mitään väliä kunhan pH nousee?
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Fatalii - kesäkuu 20, 2005, 13:22:07 ip
Ehdottomasti lisää vettä nimittäin jos ravinneliuosta haihtuu/kasvi kuluttaa sitä, seurauksena on ravinneliuoksen väkevöityminen mikä ei tiedä hyvää kasville.

Vedenlisäys neutralisoi pH:ta (tsekkaa myöhemmin tarvitaanko vielä puskurointiliuoksia) ja normalisoi väkevyyden.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: JuAn - kesäkuu 21, 2005, 17:21:07 ip
Voisko joku EC-mittarin omaava mittailla miten tuo liuos tosiaan veden kuluessa väkevöityy? Kasvihan kuluttaa ravinteita, joten eikö myös pelkkä pH-up helpota tilannetta?
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Fatalii - kesäkuu 22, 2005, 18:42:52 ip
Ravinne ei kulu läheskään samaan tahtiin kuin vesi elikkä liuos väkevöityy sitä mukaan kun vettä haihtuu/kasvi kuluttaa sitä.

Täytynee tutkia tosiaan myös EC-mittarin avulla.

Mutta jos vesi vähenee niin eikös sitä kannata lisätä, nostaa myös ph:ta ja kasveista näkee koska ravinteita on liian vähän.

Tähän asti eivät ole kärsineet ravinteiden puutteesta vaikka järjestelmää täydentää vedellä mikäli muuten ravinteiden vaihtovälinä on pitäny max about noin 2vk.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Puuhis1 - kesäkuu 27, 2005, 13:11:16 ip
EC mittari olisi kieltämättä mielenkiintoinen leikkikalu..

Älkää ottako minusta mallia, mutta itse olen kohta parin kuukauden ajan vain lisännyt bublereihini uutta litkua :oops: , ilman entisen lirun pois kaatamista, mutta hyvinpä nuo silti pärjäävät 8) . Välillä lorautan tuntuman mukaan pelkkää vettä noille, mutta yleensä kaadan vain entisten päälle uutta lähes yhtä vahvaa lannoiteliuosta.
Kasvit ovat siis lajeittain omissa passiivi- tai aktiivihydro järjestelmissään.

Vasta nyt alkaa physalis puskemaan nuppua... Millonkahan tuosta saa ekat maistiaiset?

Yksi Chilini kukkii valtaisasti ja hedelmiäkin on kypsymässä yhdessä pienessä pensaassa jo n.20kpl jotka kaikki vielä vihreitä.. mutta milloin kannattaa alkaa ohentamaan lannoiteliuosta/laittaa Ripen kuurille?
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Fatalii - kesäkuu 27, 2005, 13:54:18 ip
Ripeniä laitan itse vasta hyvin myöhäisessä vaiheessa jolloin saisivat alkaa jo väriä vaihtelemaan.

Ripen liuos voinee olla vahvempaakin, ainakaan siitä ei haittaa tuntunut olevan, makeutta kyllä tuli lisää.
Otsikko: kukkiminen ja ravinteet ??
Kirjoitti: De Zolte - kesäkuu 27, 2005, 16:19:08 ip
Ripeniä ? Mitä se on? Mulla on puskat siinä vaiheessa, että nyt saa kukat alkaa kukkimaan. Kannattaako ravinteet laittaa bubblerissa Flora tripäkin kukkimis -asteikon mukaan ? Mikäs seos sitten kun kukat on kukkineet ja alkaa satoa puskemaan ?

Onko kokemuksia kirsikkatomaatin kasvattamisesta bubblerissa ? Laitoin noin kuukausi sitten taimen (kork 20cm) ämpäriin ja nyt tomaatilla on korkeutta paljon yli metri ja kasvi on täynnä kukkia  :shock:  Mitkäköhän ravinneseokset sille pitäisi laittaa kun se nyt kukkii ? Tai sitten kun tekee tomaatteja ? Tähän asti olen käyttänyt samoja seoksia kuin chileillä.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Jonne - kesäkuu 27, 2005, 21:15:01 ip
tripäkin asteikon mukaan laitoin suhteet mutta laimeemmilla liuoksilla.. kukkimaan se rupes kyllä mutta kukat tippu sit samantien kukinnan jälkee.. sit laitoin pelkkää vetee vähäks aikaa ja jo loppu tippuminen, nyt on puolikkailla liuoksilla ja hyvin pelittää :)
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: JuAn - elokuu 17, 2005, 12:11:37 ip
Pääsi waterfarmi levääntymään pahemman kerran ja haisu oli sen verran kaamea, että oksennusta pidätellen päätin niitata kasvin. Tiskasin fairylla kaikki osat mutta haju senkun pysyy. Millä olette putsanneet farmejanne kun olette lopettaneet kasvatuksen ja alottamassa uutta?
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Nike - elokuu 17, 2005, 15:58:14 ip
Mä olen nyt joka vedenvaihdon yhteydessä pessyt sen kotiviinisammioiden desinfiointiin tarkoitetulla aineella. Saanee kotiviinikaupasta  :wink:  Ei ole kertaakaan ollut mitään levää tai limaa astian pohjalla. Vain lecasoran seassa on vähän vihertänyt,mutta muutaman viikon ATAcleani-kuurin jälkeen ovat nekin hävinneet. Sitä saa Peukusta.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: TheBigX - elokuu 18, 2005, 17:00:09 ip
Kai se haju ihan perinteisellä klooripohjaisella puhdistusaineella menee. Eli se mitä myydään jokakaupassa valkaisu/puhdistusaineena.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Matti The Wiherpeukalo - marraskuu 06, 2005, 17:38:30 ip
Ruvennu pikku hiljaa mieli sittenkin siirtyä multaan. Jotenkin se kiehtoo enemmän. Se on jotenkin enemmän "luonnollista". :) Tai emmä tiedä.
Onko joillakin muilla samanlaisia tunteita.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: OverGrow - marraskuu 06, 2005, 18:07:58 ip
Molempi parempi  :D Toinen tykkää äidistä toinen tyttärestä. Jotkut molemmista.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: levo - marraskuu 06, 2005, 18:19:49 ip
Lainaus käyttäjältä: "Matti The Wiherpeukalo"Ruvennu pikku hiljaa mieli sittenkin siirtyä multaan. Jotenkin se kiehtoo enemmän. Se on jotenkin enemmän "luonnollista". :)

Tuskin tulee paljon enää multaa ostettua.
Kookoskuitua kylläkin! Ilmavaa ja kevyttä tavaraa, ja pystyt tarkemmin lannoittamaankin...
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Matti The Wiherpeukalo - marraskuu 06, 2005, 22:04:09 ip
Lainaus käyttäjältä: "levo"
Lainaus käyttäjältä: "Matti The Wiherpeukalo"Ruvennu pikku hiljaa mieli sittenkin siirtyä multaan. Jotenkin se kiehtoo enemmän. Se on jotenkin enemmän "luonnollista". :)

Tuskin tulee paljon enää multaa ostettua.
Kookoskuitua kylläkin! Ilmavaa ja kevyttä tavaraa, ja pystyt tarkemmin lannoittamaankin...



Mielenkiintoista. Mites tämä kookoskuitu toimii?
Siis tarviiko väsätä hydroa siihen ympärille. Vai toimiiko niin kuin multa, paitsi ravinteita ei valmiina ole.
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: Fatalii - marraskuu 06, 2005, 22:04:29 ip
Onhan mullassa toki oma viehätyksensä ja kasvatus mullalla onnistuu pihallakin helposti, mutta jos satoa halajaa paljon ja nopeasti ja maunkin pitäisi olla vielä priimaa niin tuolloin valinta on toki vesiviljely! :)

Tosiaan, molempi parempi!
Otsikko: Vesiviljelystä kysymyksiä
Kirjoitti: levo - marraskuu 07, 2005, 14:35:57 ip
Lainaus käyttäjältä: "Matti The Wiherpeukalo"
Mielenkiintoista. Mites tämä kookoskuitu toimii?
Siis tarviiko väsätä hydroa siihen ympärille. Vai toimiiko niin kuin multa, paitsi ravinteita ei valmiina ole.

Viimeinen ehdotuksesi osui nappiin.
Asiasta on muuten täälläkin juttua, kasvatus osastolla...
http://javu.kapsi.fi/inferno/viewtopic.php?t=954
Otsikko: Requirments
Kirjoitti: arm99229 - marraskuu 28, 2005, 22:02:53 ip
Lainaus käyttäjältä: "Vanja"WaterFarmiin ei ehkä kannata laittaa yhtä kasvia enempää ja AquaFarmiin menee pari.


What do i need to get this to work?  :wink:
Otsikko: Re: Requirments
Kirjoitti: Amd - marraskuu 29, 2005, 00:57:29 ap
ja noihin hydrojen leväongelmiin sen verran, että kaatakaa apteekista saatavaa vetyperokisidia sinne resoon pari korkillista, ei ainoastaan levä ja muut häviä, mutta tuota samaa ainetta käytetään myös liquid oxygen nimellä ja se lisää hapentuottoa juurille.