Teinpäs facebookkiin sinappi -ryhmän kun sieltä sellainen näköjään puuttui:
http://www.facebook.com/pages/Sinappi/256666874410464 (http://www.facebook.com/pages/Sinappi/256666874410464)
tykkäilemään kaikki sosiaaliseen mediaan itsensä tupanneet ;)
Kotisinappireseptejä voisi tännekin keräillä.
(http://kuvapilvi.fi/k/Y0Fj.jpg)
Lassen kinkkusinappi ÅLANDS SENAP OY
Olen ettiskellyt hyvää perussinappia jossa on potkua. Onhan tietenkin noita chilisinappeja, mutta kun mielestäni
sinapin kuuluu maistua sinapilta. Hyviäkin on tullut muutama vastaan, mutta Lassen kinkkusinappi on yksi loistavimmista,
isona miinuksena kuitenkin saatavuus, omat purkit ovat peräisin kalamarkkinoilta.
(http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/404306_10150629437712980_650072979_9136608_1862375361_n.jpg)
Saman firman Original
-ei tuota oikeastaan voi raiskata chilillä.
Raumalta, Ruokapuoti Lumo:sta tuota ostin männä viikonloppuna
Olen vahvasti myöskin edellisten kanssa samaa mieltä siitä,
että sinapin voimakkuus pitää tulla sinapista eikä chilistä!
Eli sinappi sinappina ja chilikastikkeet erikseen.
Kaverini toi vuosia sitten Eestistä jotakin tulista sinappia, en valitettavasti muista
nimeä, mutta jytyä oli!
Keväällä olis tarkoitus mennä tarjontaa kartoittamaan, jospa sieltä jotain hyvää löytyis taas.
Pöltsamaa Kange sinep, Felixiltä on ainakin yks virolainen vahva sinappi.
(http://rakkaudentalossa.blogit.fi/files/2010/04/img_2430.jpg)
^Nam, ruikun ruikun ruikun.
Hmm... Tuota "Kangea" vois kokeilla kun Etelä-Helsingissä käy seuraavan kerran.
Olen samaa mieltä edellisten kanssa sinapin tulisuudesta, mutta melko hyvää tahnaa makkaran päälle saa kuitenkin ihan sekoittamalla chilisinappia ja esim. Auran sinappia suhteessa 50-50.
Tuota Pötsamaa kängea on maistettu, ei paha.
Ja eipäs nyt unohdeta englantilaista nenäänmenevien sinappien aatelia (http://www.colmans.co.uk/)
Ihan hyväntahtoisena piruiluna on pakko viitata otsikkoon ja kysyä, että voiko sinappia käyttää muunakin kuin mausteena? ;D
Totta kai voi. Tahranpoistoaineena tai peräpukamavoiteena.
Myyrien karkottamiseen ja hiustenhoitoaineena.
Mahtaa tuntua pukamissa hyvältä! ;D :o
Olen hyvän sinapin suurkuluttaja 8)
Jotenka käteeni tarttui CM-kaupasta kokeilumielessä Johnny's senap (sinappi karkea-väkevä) ja Kapteenin kultainen sinappi.
(http://kuvapilvi.fi/k/Yq4e.jpg) (http://kuvapilvi.fi/k/Yq4c.jpg)
Johnnyn sinappi olisi jäänyt kauppaan jos olisin huomannut valmistusmaan Ruotsi . >:( Mutta kuitenkin
parivaljakosta onnettomampi oli Loimaalainen Kapteenin sinappi, jota ei kyllä mielestäni pitäisi sinapiksi edes kutsua.
Johnnyn versiossa oli luvattua karkeutta ja hieman myös makua, mutta tuo "stark" taisi olla vitsi.
EN tule ostamaan kumpaakaan enään uudelleen !!
Näin makkarakauden ollessa parhaimmillaan on hyvä nostaa sinappikeskustelu jälleen esiin.
Kaikellaista "omppohilloo" ja koiran****** on tullut kokeilta käivärän päälle ja on joku ollut ihan OK,
mutta kyllä nenäänmenevän sinapin ystävänä kaksi on yli muiden:
Golmans ..ja Pöltsamaa känge senap
(https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSDehDBQjfDGnuoXWH5KWv8ElZcTtSiW8Qutik62IcRFBJs6zSU) (http://www.felix.ee/static/catalog/pilt_31.jpg)
Tuota Viron herkkua vaan kun ei saa täkäläisistä marketeista.. :-\
Kyllä näin on,tuo itänaapurin sinappi on lahja maailmankaikkeudelle,parasta mitä olen maistanut ;D ;D ;D ;D
Häätyypi saada joku sitä hakeen ja roudaan tänne pohjoiseen............
Lainaus käyttäjältä: Nosiseptori - maaliskuu 23, 2012, 07:20:46 ap
Ihan hyväntahtoisena piruiluna on pakko viitata otsikkoon ja kysyä, että voiko sinappia käyttää muunakin kuin mausteena? ;D
Otsikon tarkoitus oli erottaa sinappikasvin kasvatus siitä saatavasta maustetöhnästä ;)
Pöltsamaa Kangea muuten saa Tampereelta Hämeenpuiston virolaisesta herkkukaupasta pilkkahintaan.
Lainaus käyttäjältä: Janne - elokuu 21, 2013, 20:14:41 ip
Pöltsamaa Kangea muuten saa Tampereelta Hämeenpuiston virolaisesta herkkukaupasta pilkkahintaan.
Kiitti vinkistä :) Viis tuubia kotiutettu, eiköhän noilla viikollopun pärjää ;)
Ja vinkkinä, että puodista löytyy paljon muutakin herkkua..
Lainaus käyttäjältä: Nosiseptori - maaliskuu 23, 2012, 07:20:46 ap
Ihan hyväntahtoisena piruiluna on pakko viitata otsikkoon ja kysyä, että voiko sinappia käyttää muunakin kuin mausteena? ;D
Voi käyttää :P Normaalisti kun kysytään että otatko makkaran kanssa sinappia niin yhdeltä kaverilta kysytään yleensä että otatko sen sinapin kanssa makkaraa ::) ;D ....Ei suinkaan mikään sinapin suurkuluttaja....
Lainaus käyttäjältä: Siika - elokuu 21, 2013, 20:07:42 ip
Kyllä näin on,tuo itänaapurin sinappi on lahja maailmankaikkeudelle,parasta mitä olen maistanut ;D ;D ;D ;D
Häätyypi saada joku sitä hakeen ja roudaan tänne pohjoiseen............
Tuota Viron herkkua en ole päässyt maistamaan mutta kiitos vinkistä!
Oma suosikkini on tuo engelsmannien Colman's - kerran on mennyt purkillinen raakanakin :P
Harmi, ettei isompia kokoja löydä...
Kyllä hyvässä sinapissa PITÄÄ olla chiliä ! Joko savu nagaa tai savu Rocotoa, muuta en hyväksy ;)
Lainaus käyttäjältä: Wolfman - elokuu 23, 2013, 20:20:44 ip
Lainaus käyttäjältä: Nosiseptori - maaliskuu 23, 2012, 07:20:46 ap
Ihan hyväntahtoisena piruiluna on pakko viitata otsikkoon ja kysyä, että voiko sinappia käyttää muunakin kuin mausteena? ;D
Voi käyttää :P Normaalisti kun kysytään että otatko makkaran kanssa sinappia niin yhdeltä kaverilta kysytään yleensä että otatko sen sinapin kanssa makkaraa ::) ;D ....Ei suinkaan mikään sinapin suurkuluttaja....
Paljonko joutuu pulittamaan tästä viron herkusta?
No voihan....... :o Nyt on hyväää !!!!
Rocoto sinappiAinoana miinuksena purkin liian nopea tyhjeneminen >:(
http://www.chilitarvike.fi/rocoto_sinappi_
LainausAinekset: vesi, sinappijauhe, sokeri, punaviinietikka, suola, rocotojauhe, mausteet. Säilytys avattuna viileässä. Paino 220g.
Valmistaja Ruukkikylän herkut, 10470 fiskars, valmistuttaja Tammisillan puutarha.
"Säilytys avattuna viileässä" ;D ;D Onko makkaran vierusta mahassa tarpeeksi cool paikka ?? ;D ;D
Paras tulinen sinappi tehdään Colemansin sinappipulverista:
2 osaa sinappipulveria
1 osa sokeria
Niin paljon kiehuvaa vettä, että sopiva sakeus saavutetaan.
sekoita ja anna seistä 10 min
lisää pieni tilkka viinietikkaa
Sokerin määrää voi vaihdella, tai sen voi jättää kokonaan pois. Veden pitää olla astiasta riippuen kiehuvaa tai kuumaa. Sinapin maku kehittyy entsyymiprosessin kautta, joka on tehokkaimmillaan 40-60 asteessa, joten siihen lämpöhaitariin tähdätään, ja päästään jos lisätään kiehuvaa vettä, vaikkapa lasipurkissa. Etikka lisätään vasta seisottamisen jälkeen, koska se katkaisee entsyymiprosessin.
Jos tämä sinappi kovettuu säilytyksessä, siihen voi sekoittaa tilkan vettä.