Tuliset soosit ja tulinen ruoka on ollut aina mieleen. Ai että ku hiki valuu otsalta ja nenä aukee. Rakastan tulista ruokaa, mutta närästys ja sekä sininen liekki vessanpytyllä ei silti oo mun mieleen! Lähinnä näiden soosien kautta innostuneisuus chileihin ja nyt tuli idea, että nehän vois pirkule kasvattaan ite.
Joten nyt onkin aika ettiä tästä lajosta harrastuksesta lisää tietoa! Heittäkääs vinkki: lajike joka on tulinen, sekä helppo kasvattaa minimi-setupilla, hahaa, kiitos!
8)
Tervetuloa joukkoon tuliseen.. Oliskohan LemonDrop nopea ja keskitulinen on ainakin.
Tervetuloa ! Naga Morich ?
Kummatkin em. ehdotukset hyviä!
Närästys sitten tuskin johtuu chilistä. Närästys voi kuitenkin aiheutua siksi, että tulista ruokaa syödessä jättää pureskelun vähemmälle tai muut ruuan raaka-aineet sisältävät jotain närästyttävää, esim. natriumglutamaattia (arominvahvenne). Toki jos esim. raakaa chiliä syö niin poltetta saattaa esiintyä vatsassakin, mutta se ei ole närästystä eikä muutenkaan vaarallista. 8)
Ja chilistä kuuluu nauttia sen poistuessa kehostakin, vaikka se tuskallista onkin... :o
Kyllä minulla ainakin tulee tuoreesta chilistä närästystä, ainakin jos jotain tosi vahvaa menee haukkaan.
Tervetuloa sekopäisten masokistien salaseuraan ;)
Närästys kannattaa hoitaa kuntoon niin pääset nauttimaan kunnolla chiliruuista. Ja kuten Jaolsten mainitsi, niin chili ei
sitä aiheuta vaan se on todellinen terveyspommi, joka suojaa mahahaavalta, diabetekselta yms.
Habanero sudden death on maukas ja tulinen ja satoisa ja...
Tervetuloa....Suosittelen jotain lasten chinenseä....Niistä on hyvä alkaa :).
Mä sain muutamaa lajiketta ilmatteks, niin niitä on ensimmäisenä tulossa. Ens kaudelle sitten tulee oikeesti valitut lajikkeet. Käykää tsekkaan mun ensimmäinen kasvatukseni: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11331.0