Teen jonkimoista "päiväkirjaa" osoitteseen http://blog.arisorvari.com, mutta koitan nyt ainakin aluksi tänne jotain laittaa.
LED tekniikka kiinnostaa jo ammatinkin puolesta ja siksi, että ekologisuus sykkii syvällä suonissani (jota ei uskoisi autoistani...).
Mutta kroonisen rahapulan vuoksi mennään sen mukan mitä halvimmalla saadaan (hankinta hetkellä...).
Nyt siis kokeilussa CHM400/TT/UVC/U/830/E40 Eli Constant Color CHM GEn valikomasta.
On siis jokin keraaminen hilavitkutin jonka pitäisi tuottaa samankaltaista valoa kuin aurinko (kova on haaste =) )
Toki valo silmään sellaiselta näyttääkin. Eli meillä paistaa lakerrassa 400W aurinko ;)
Ohessa pari kuvaa miten nurkkauksen tein n. 15min aikataululla.
Samat kuvat löytyvät kyllä siis blogistani isompana.
(http://blog.arisorvari.com/wp-content/uploads/2012/04/chilipaikka-1-of-6-198x300.jpg) Suunittelua ja etsimistä.
(http://blog.arisorvari.com/wp-content/uploads/2012/04/chilipaikka-2-of-6-300x198.jpg) Valon käynnistys.
(http://blog.arisorvari.com/wp-content/uploads/2012/04/chilipaikka-3-of-6-300x198.jpg) Hetki myöhemmin.
(http://blog.arisorvari.com/wp-content/uploads/2012/04/chilipaikka-4-of-6-300x198.jpg) n. 3min jälkeen
(http://blog.arisorvari.com/wp-content/uploads/2012/04/chilipaikka-5-of-6-300x198.jpg) Ulkona vielä "päivä" ...
(http://blog.arisorvari.com/wp-content/uploads/2012/04/chilipaikka-6-of-6-300x198.jpg) 400W valaisee loppujen lopuksi älyttömän hyvin koko alakerran...
Ainahan nämä lähtee lapasesta. Vai mitä kanssa harrastajat ::)
Vaihdoin tuon lampun nyt ainakin loppukevääksi natikkaan.
Toistaiseksi chilit on venyneet maltillisesti ja latvasta tulee kivasti uusia lehtipareja. Myös lehtihangoista on tulossa useimpien kasvien kohdalla uutta kasvua. Eli haaroittumista tapahtuu kivasti.
Äkkiseltään kun katson natikan valossa kuvia yms. niin vaikuttaisi siltä, että vihreä on se jota ei kovinkaan tule. Eli vihreät näyttävät enemmänkin mustilta. Mutta sininen loistaa kovastikin läpi, kuten oranssikin. Punainen ei kuitenkaan loista mitenkään tavattomasti silmään ja monet punasävyiset tuntuisivatkin muuttuvan oranssiksi...
(http://blog.arisorvari.com/wp-content/uploads/2012/04/chilit-3-of-1-300x198.jpg) (http://blog.arisorvari.com/wp-content/uploads/2012/04/chilit-3-of-1.jpg) Klikkaa kuvaa jos haluat isomman kuvan.
Tässä se on! Ensimmäinen Chili podi (paprikoita en laske). Belize Red C. chinence päätti tehdä podin ja vaikka lieneekin liian aikaista, annan sen olla. Onhan se sentään EKA!
Onnea ekasta podista! :)
Kiitoksia ;D
Kiitos kuuluu myös Whilille. Häneltä tämän taimen sain.
Joten kiitoksia Whili :D
Tuonne varsinaiseen "päiväkirjaan" on tullutkin enemmän päivityksiä.
Mutta tässä viimeisimpiä tännekin.
Kasvihuone edistyy ja
(http://blog.arisorvari.com/wp-content/uploads/2012/05/chilit-4-of-4-300x198.jpg)
Edellisen postauksen podi tänään.
(http://blog.arisorvari.com/wp-content/uploads/2012/05/chilit-3-of-1-300x198.jpg)
Katselin tuossa muitakin chilejä ja ainakin Congossa on 4+ pikku podia, Rain Forestissa 4 pikkuista ja Pardron 1 pieni.
Kaikki tuntuu kukkivan kilpaa.
(http://blog.arisorvari.com/wp-content/uploads/2012/05/Kasvari-7-of-10-300x198.jpg)
(http://blog.arisorvari.com/wp-content/uploads/2012/05/Kasvari-1-of-10-295x300.jpg)
Nyt on sitten kasvari valmis ja chilit sisällä. Toivottavasti eivät palellu tai pala.
Belize Redin podi alkaa olla vihdoinkin olla punainen.
Aika kauan meni. Syntyihän tuo jo huhtikuussa. Ensimmäisiä havaintoja tehtiin joskus huhtikuun 23. päivä.
Tai, ehkä vain odottavan aika on pitkä...
(http://blog.arisorvari.com/wp-content/uploads/2012/06/red-1-of-2-300x198.jpg)
Nyt se on poimittu, ensimmäinen omakasvattama podi. On muuten tulinen. Vieläkin polttelee huulia vaikka jokunen tunti taitaa jo olla maistelusta.
Aikas kivan tuoksunen tuo on. Haistaa, että nyt on tulista. Makukin on ihan kohtuullinen.
(http://blog.arisorvari.com/wp-content/uploads/2012/06/red-2-of-2-300x198.jpg)
Ehkä seuraava podi, joka jo kasvissa on, on sitten parempi siemeninen. Vaikka enhän minä tiedä vaikka nuokin hyviä olisi.
Talteen ne kuitenkin otin.
Komee keskoskaappi Suoramalla! Onnea esikoisen johdosta! ;D
Kiitoksia vain!
Lainaus käyttäjältä: suorama - kesäkuu 07, 2012, 20:54:12 ip
Nyt se on poimittu, ensimmäinen omakasvattama podi. On muuten tulinen. Vieläkin polttelee huulia vaikka jokunen tunti taitaa jo olla maistelusta.
Aikas kivan tuoksunen tuo on. Haistaa, että nyt on tulista. Makukin on ihan kohtuullinen.
Onneksi olkoon makunautinnoista ;)
Mun Belize redit on vielä kukka-asteella, mutta jonain päivänä...
Tuosta lajikkeesta on aika niukasti tietoa saatavilla, mahtaako olla jokin kauppiaan keksimä nimi.
Mun kiinnostus heräsi kun kehuttiin todella maukkaaksi ja ei niin hirveän tuliseksi lajikkeeksi.
Mikäli tuo on multa saadusta kasvista, niin siementen juuret ovat Oulusta tädiltä nimeltään Perhonen_Kärpänen.
Niin sitä viellä, että ko. tätin (http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=9022.msg178989#msg178989) lemppariruoka on nagaroonilaatikko, eli sillä asteikolla tämä voi olla mieto lajike.
Kyllä se sinulta on =)
Koitin kanssa etsiskellä tietoja mutta ainoata oikeataan mitä löytää on se, että "monella" on siemiä ja "moni" on sitä kasvattanut. Muuta ei sitten löydykään.
Maukashan tuo oli ja saapa nähdä millaiseksi nuo muut podit tulevat, jos niitä tuon seuraavan lisäksi nyt muita tulee. Mutta on se tulisuuskin mielestäni aikamoinen. Paljon voimakkaampi oli tuossa poltto kuin esim. Ugandan punaisissa Habaneroissa joita kaupasta olen ostellut.
Minun mielestäni hitaanlainen kypsyjä, mutta onneksi on kesää vielä jäljellä. ;)
Ja voihan olla, että muutokset ruukussa, kasvupaikassa ja lämpötilan vaihtelut on vaikuttanut asiaan.
Serrano kukkii hulluna ja siinä on kolmattakymmenettä podin raakilettakin.
Pitäis varmaan mitata pisin...
Mittailin tuossa huvikseni noita raakileita. Pisin Aji Cristal näyttäisi olevan n. 7cm ja niin myös pisin Serrano. Nappasin yhden vihreän Serranon siinä ohimennen naamariin ja sepäs yllätti tulisuudellaan. On se todellakin jonkin verran tulisempi kuin Jalapeño. Toki näitä napostella voi mutta en odottanut näin selvää poltetta.
Pientä päivitystä blogissa
blog.arisorvari.com
btw
Muuttaakohan tämä vielä väriään?
(http://blog.arisorvari.com/wp-content/uploads/2012/06/kasvari19.6.12-1-of-13-300x198.jpg)
Pitäisi olla Congo mutta wikin kuvissa punaiset podit ja enemmän kyllä piispanhattu mallia.
(http://blog.arisorvari.com/wp-content/uploads/2012/06/kasvari19.6.12-2-of-13-300x198.jpg)
Toinen podi samasta kasvista.
Kovasti vaikuttaa Orange (Sudden Death) Habanerolta. On maukas, ei tarvitse harmitella yhtään! ;)
Liian poimuttunut muoto ollakseen aito Habanero, menee tosiaan enemmän Scotch Bonnetin puolelle sen suhteen. Siitä en sitten tiedä mitä muuta hän on olevinaan, jos Congona on siemenet hankittu.
Mikäli on meikäläiseltä saatuja taimia, niin siemenet ovat muistaakseni ketjukirjeestä,
elikkäs lajipuhtaudesta ei ole 100% varmuutta.
Toivottavasti vielä punastuu, odotteleppa hiukan..
Mulla Tobaco sweetit ovat myös jonkin aikaa oransseja ennen punastumistaan.
Ototellaan ototellaan =) Tunnistit oikein, taimet sinulta. Kiitoksia vielä.
Näin ekalla kaudella ei sinällään väliä mitä kasvattaa jos vain ovat hyviä. Seuraavia kausia varten kuitenkin mukava selvittää asioiden oikea laita. Jotta siemen pussit saa oikeat nimet päällensä.
Sudden Deahthissa jonka Chilitarvikkeesta ostin, on huomattavasti tummempi (ja tuuheampi) kasvusto. Toki olosuhteet muuttavat tilannetta. Mutta minulla nuo ovat saaneet samaa lantaa ja vettä + hoitoa.
Kyllähän nuo punastuu.
Oli jo ainakin eilen punaisia vasta nyt pääsin kuvaamaan.
(http://blog.arisorvari.com/wp-content/uploads/2012/06/kasvari22.6.12-1-of-3-673x1024.jpg)
Puskassa pari punaista ja ainakin kolme oranssia, nyt. Kaikki ei näy kuvassa.
Hauskaa Jussia kaikille!