Täällä hurahdettiin chilimaailmaan täysillä :D
Nyt on toista kesää chiliä kasvamassa ikkunalla ja parvekkeella:
Joku Prisman punainen chili
Lemon drop
Prisman Rawit
Chiguacle negro
D´Espelette
Kayanne chili. tms. pieni mutta tulinen . .
Apuna kasvuun foorumin ohjeiden mukaan Biobizz grow, bloom ja merileväuute.
Kasvatukseen ei kehtaa lamppuja käyttää kun tuo sähkö on niin pirun kallista. ..
Chilejä olen käyttänyt toistaiseksi kastikkeiden sekaan sekä pizzaan täytteeksi.
Osan olen kuivattanut, mutta nyt kiinnostais tehdä jotain ruuan maustamiseen sopivaa chilikastiketta, tms. mikä säilyy pitkään. Vähän Blairssin soosien tapaista myrkkyä :D
Foorumilta jo lueskelin eri säilöntä mahdollisuuksia, mutta kaipaisin aloittelijalle sopivaa reseptiä soosiin mikä säilyy pidemmän aikaa.
Tervetuloa
Tervetuloa foorumille
Kyllähän noita ohjeita löytyy, kattoppa vaikka nämä:
http://chilifoorumi.fi/index.php?board=20.0
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=9987.msg213492#msg213492
ja paljon muitakin löytyy foorumin haulla.
Tervetuloa
Aloha!
tervetuloa! Mukavasti lajikkeita sulla.