Ruoanlaitto ja ravintolat => Sadon säilöntä ja käsittely => Aiheen aloitti: jaolsten - elokuu 13, 2012, 08:30:45 ap

Otsikko: Viime vuoden säilykkeet, mitä teen?
Kirjoitti: jaolsten - elokuu 13, 2012, 08:30:45 ap
Moi,

Vuosi sitten testailin ensi kertaa chilien säilöntää. Enhän mää mitään foorumia tuolloin osannut apuna käyttää, joten vähän jäi askarruttamaan kyseisten tuotteiden terveellisyys. Mitä itse tekisitte näillä? Eli laitanko roskiin tämän vuoden sadon tieltä vai huitelenko helttaani?

- Suolakurkkupurkkiin lykätyt Nagat. Onko kurkut ja nagat syötäviä vuoden jälkeen?
- Viinietikkapulloon säilötyt Nagat. Onko viinietikka vielä käytettävissä?
- Oliiviöljyyn säilötyt Nagat, onko öljy pilalla, botuliinin vaaraa yms?

Kaikki kyseiset tuotteet ovat olleet visusti jääkaapissa alusta asti.
Otsikko: Vs: Viime vuoden säilykkeet, mitä teen?
Kirjoitti: Ryhis - elokuu 13, 2012, 09:47:22 ap
Suolakurkkupurkki
- Jos ei hometta pinnalla tai muuta ylimääräistä kasvua niin pitäisi olla ok, itse en söisi.

Viinietikka

- Varmasti syömäkelpoisia, mutta maku voi olla mitä vain.

Oliiviöljy

- Tämä tuote ei itsekään säily vuotta hyvänä, ellei ole avaamaton ja pimeässä säilytetty. En kokeilisi.
Otsikko: Vs: Viime vuoden säilykkeet, mitä teen?
Kirjoitti: biblo - elokuu 13, 2012, 14:19:01 ip
Itse söin viime vuotisia etikkanagakurkkuja tuossa pari päivää sitten. Tuomio: Ei jatkoon. Tulisuutta oli jäljellä mutta rakenne oli kärsinyt liikaa.

Itse poraan noihin öljyihin ja muihin käyttöhetkellä tuon chilin. Säilyvyys yleensä viikon verran.
Otsikko: Vs: Viime vuoden säilykkeet, mitä teen?
Kirjoitti: jaolsten - elokuu 13, 2012, 15:03:30 ip
Jep, eli saan hyvillä mielin siivota tuoreiden tuotteiden tieltä!