Ruoanlaitto ja ravintolat => Sadon säilöntä ja käsittely => Aiheen aloitti: Tinke-80 - elokuu 13, 2012, 12:47:34 ip

Otsikko: Tuoreista chileistä chilisosetta?
Kirjoitti: Tinke-80 - elokuu 13, 2012, 12:47:34 ip
Moro,

jäi eräästä tapahtumasta jonkin verran tuoreita chilejä (jalluja ja Rocoto Redejä) jääkaappiin ja tarkoitus olisi tehdä näistä jonkinlaista kastiketta/sosetta. Nyt olisi vain hakusessa resepti. Pitäisikö lisätä tomaattimurskaa (jotta tulisuus lievittyisi) ja ja etikkaa säilömisen vuoksi? Onko joku testannut miten parhaiten tälläistä sosetta tehdään?

-Tinke
Otsikko: Vs: Tuoreista chileistä chilisosetta?
Kirjoitti: tonttu - elokuu 13, 2012, 13:15:31 ip
Onnistuu se noinkin, mutta joskus laiskuuksissani tuota tein ja käyttö jäi vähäiseksi. Tosi tulinen tomaattimössö on aika tympeää käytettävää. Tulisen massan säilömiseen on parempia konsteja ja kunnon sauce taas menee kaupaksi nopeasti. Kato lemppari soossipullostasi ainesosalista ja matki sitä mahdollisuuksien mukaan ;) Paholaisen hillo on mun lemppari ja siitä löytyy resepti täältä.