Saapi käydä katsomassa ja kommentoimassakin eilen avattua blogia. Tarkoitus on kirjoitella vähän kaikesta, etenkin ruokaan liittyvästä sekä toki myös chilistä :)
http://vastahanka.fi (http://vastahanka.fi)
ainakin seuraavat pari viikkoa varmaan tupsahtelee liki päivittäin jotain pientä tuonne.
Miten noi siankorvat pitää oikein tehdä? Paistetaam vissiin niin kuin pekoni. Ainakin siltä se vaikutti, kun niitä joskus Tallinnassa tuli maistettua. Ei muuta ku valkosipulidippi ja litran tuoppi eteen ja se on siinä! ;)
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - marraskuu 09, 2012, 18:58:57 ip
Miten noi siankorvat pitää oikein tehdä? Paistetaam vissiin niin kuin pekoni. Ainakin siltä se vaikutti, kun niitä joskus Tallinnassa tuli maistettua. Ei muuta ku valkosipulidippi ja litran tuoppi eteen ja se on siinä! ;)
Kysy koiriltas, ne varmaan ainakin diggaa ;)
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - marraskuu 09, 2012, 18:58:57 ip
Miten noi siankorvat pitää oikein tehdä? Paistetaam vissiin niin kuin pekoni. Ainakin siltä se vaikutti, kun niitä joskus Tallinnassa tuli maistettua. Ei muuta ku valkosipulidippi ja litran tuoppi eteen ja se on siinä! ;)
Jumaleisson, nyt alkoi naama punottaa. Mä pistelin ne suoraan paketista kylmänä napaan, ei tullut mieleen että olis voinut paistaa rapeaksi :D
edit: no sainpa ainakin uuden blogikirjoituksen aiheen jossa korjataan erhe...
Me likes. Selkeä ja tyylikäs blogi.
Lainaus käyttäjältä: Janne - marraskuu 09, 2012, 19:59:26 ip
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - marraskuu 09, 2012, 18:58:57 ip
Miten noi siankorvat pitää oikein tehdä? Paistetaam vissiin niin kuin pekoni. Ainakin siltä se vaikutti, kun niitä joskus Tallinnassa tuli maistettua. Ei muuta ku valkosipulidippi ja litran tuoppi eteen ja se on siinä! ;)
Jumaleisson, nyt alkoi naama punottaa. Mä pistelin ne suoraan paketista kylmänä napaan, ei tullut mieleen että olis voinut paistaa rapeaksi :D
edit: no sainpa ainakin uuden blogikirjoituksen aiheen jossa korjataan erhe...
Välitön repeeminen! ;D ;D
No eikös se Janne heti vetänyt vastahankaan kun noin meni noita korvia maistelemaan ;) Jatkakaa!
Asiallisesti tehty mukava blogi, hieno homma. Laitetaanpa kirjanmerkkeihin :)
(mutta siankorvia en osta kuin koiralle... ;) )
Alkaa kyllä niin loistavasti, että seurantaan menee. Hyvät naurut näin yövuoroon.... ;D
Hyvälle ja selkeälle näyttää.
Ei mutta hyvä tietää, mistä noitakin saa! Oikeesti, jos olette pekonin ystäviä, niin tykkäätte noistakin. Ainakin paistettuna! ;)
Pikkuhiljaa olen saanut sisältöäkin blogiin. Etikkamunista kirjoittelin joskus tännekin mutta blogissa vähän pidempi juttu niistäkin.
http://vastahanka.fi/?p=136 (http://vastahanka.fi/?p=136)
ps. munat huomasin kyllä kypsentää ennen liemeen laittamista.
Useampi artikkeli lisätty parin viikon aikana. Viimeisimpinä projekteina tönkkösuolattu kinkku ja kotitekoisen pekonin ensimmäinen vaihe:
http://vastahanka.fi/?p=190 (http://vastahanka.fi/?p=190)
Uutena juttuna foorumillakin aiemmin olleen Hardcore Jerkyn päivitetty versio, juuri valmistuneen uuden kuivalihaerän kunniaksi:
http://vastahanka.fi/?p=49 (http://vastahanka.fi/?p=49)
Onko mainittu "Nitriitti" Lihan säilöntään käytettävä Natriumnitriitti E 250?
Lainaus käyttäjältä: Miquel - tammikuu 13, 2013, 17:10:33 ip
Onko mainittu "Nitriitti" Lihan säilöntään käytettävä Natriumnitriitti E 250?
Just se. Ei terveellistä mutta vähemmän haitallista kuin botuliini. Noissa nitriittisuoloissa on 3% pintaan nitriittiä ja loput ruokasuolaa ihan turvallisuussyistä, tuo on sellaisenaan tosiaan melkoista myrkkyä.
Riku Rantala kiteyttää hienosti, mutta tosiaan parempi nitriitti kun listeria tai botuliini.
https://www.youtube.com/watch?v=csZZKXsx7RY (https://www.youtube.com/watch?v=csZZKXsx7RY)
Täytynee tuota taikasuolaa hankkia itsellekkin turvaamaan laadukkaat kylmäsavusteet. :)
Lainaus käyttäjältä: Miquel - tammikuu 13, 2013, 21:47:02 ip
Täytynee tuota taikasuolaa hankkia itsellekkin turvaamaan laadukkaat kylmäsavusteet. :)
Lähinnä tuota käytän silloin kun lopputuotetta säilytetään pitkään, esimerkiksi tuollainen lampaanjalka saattaa roikkua puolikin vuotta katossa. Botuliinibakteerit ovat anaerobisia joten huoneenlämmössä säilytetty vakuumituote on pahimpia lähteitä. Kuivalihassa kuivunut pinta
saattaa muodostaa sen verran tiiviin paketin että pahatkin pöpöt saattavat lisääntyä. Muistaakseni 10% natriumkloridikin vähentää riskiä merkittävästi.
Hesarissa oli juttua sällistä joka tekee perinteistä vuoristokinkkua omalla vintillään.
Ilmakuivattua kinkkua tehdään Suomessakin (http://www.hs.fi/ruoka/Ilmakuivattua+kinkkua+tehd%C3%A4%C3%A4n+Suomessakin/a1358319517730?jako=f907ab2733a31303a8a46ee0aa757277&fb_action_ids=145572375599484&fb_action_types=og.recommends&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582)
Jannellahan on kokemusta lihasta ja sen jatkojalostamisesta ja hän vaikuttaa muutenkin olevan Tolkun Miehiätm. Miltäs tuo vaikuttaa? Uskaltaisitko kokeilla?
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - tammikuu 20, 2013, 12:57:17 ip
Miltäs tuo vaikuttaa? Uskaltaisitko kokeilla?
Tuo oli kyllä erittäin mielenkiintoinen juttu. Ensireaktio oli googlettaa sedän yhteystietoja :)
Tuollainen iso possunkinkku vaatinee vaan vielä tarkemman käsittelyn ja etenkin kuivaustilat kuin pikkuiset lampaanjalat, mutta kyllä tää menee harkintaan ehdottomasti. Homekypsytettyjä salameja ym. kestomakkaroita olen kans harkinnut, niihin saisi maailmalta tilattua oikeat homekasvustot, hapatteet ja muut mömmöt myös.
Lainaus käyttäjältä: Janne - tammikuu 20, 2013, 13:26:04 ip
Homekypsytettyjä salameja ym. kestomakkaroita olen kans harkinnut
Kuuluisia viimeisiä sanoja? :D
Oikeanlainen homepinta on mitä parhain suoja elintarvikkeelle. Se pitää taudinaiheuttajat loitolla ja sallii tuotteen hengittämisen.
Sydämellistä jerkyä!
http://vastahanka.fi/?p=329 (http://vastahanka.fi/?p=329)
ja kaikkea muutakin viime viikoilta...
Grillattiin Juhannuksena kokonainen karitsa:
http://vastahanka.fi/kokonaisena-grillattu-karitsa/ (http://vastahanka.fi/kokonaisena-grillattu-karitsa/)
Osallistuin reseptihaasteeseen lammasvindaloolla. Osallistujamäärä ei varsinaisesti huimaa päätä joten mitalisija lienee taattu, mutta käykääpä kuitenkin äänestämässä :)
http://ruokasurffausta.blogspot.fi/2013/12/joulukuun-ruokahaaste-aanestys.html#comment-form (http://ruokasurffausta.blogspot.fi/2013/12/joulukuun-ruokahaaste-aanestys.html#comment-form)
Reseptikin kannattaa testata Fataliin savujauheilla ;)
http://vastahanka.fi/stroganoff-hevosesta/ (http://vastahanka.fi/stroganoff-hevosesta/)
http://vastahanka.fi/kellarin-katkoissa-aka-kestomakkarat-osa-2/ (http://vastahanka.fi/kellarin-katkoissa-aka-kestomakkarat-osa-2/)
Tuliko projektissa vastaan kosteusohjattua kanavapuhallinta? Harkitsin tuollaista omaan kellariin, kunnes katsoin viisaammaksi kuitenkin hankkia juurikin tuollaisen 10e bilteman ja jättää puhaltimen tylysti 24/7 pyörimään.
Lainaus käyttäjältä: Miquel - helmikuu 04, 2014, 08:55:21 ap
Tuliko projektissa vastaan kosteusohjattua kanavapuhallinta? Harkitsin tuollaista omaan kellariin, kunnes katsoin viisaammaksi kuitenkin hankkia juurikin tuollaisen 10e bilteman ja jättää puhaltimen tylysti 24/7 pyörimään.
Kyllähän niitä rautakaupoista löytyy mutta hinta on tähän mun tarpeeseen vähän kova, lisäksi eivät todennäköisesti ole kovin tarkkoja. Varmasti päteviä kuivaamaan pesutilat suihkun jälkeen tms.
Pancettaa!
http://vastahanka.fi/pancetta-italian-pekoni/ (http://vastahanka.fi/pancetta-italian-pekoni/)
Jannelle suuret kiitokset hienosta blogista kyllä. On tullut koitettua yhtä sun toista tuolta kyllä. Jatkakaa siis samaa linjaa :)
Lainaus käyttäjältä: biblo - helmikuu 26, 2014, 20:10:53 ip
Jannelle suuret kiitokset hienosta blogista kyllä. On tullut koitettua yhtä sun toista tuolta kyllä. Jatkakaa siis samaa linjaa :)
Kiitoksia mukavasta palautteesta :)
Sunnuntain päivitys:
http://vastahanka.fi/bresaola-suolattu-naudanpaisti/ (http://vastahanka.fi/bresaola-suolattu-naudanpaisti/)
Aivan TÖRKEÄN hyvää. Tästä voisi tehdä myös tulisen version, vaikkapa vielä kylmäsavustettuna.
Jälleen yksi erittäin mielenkiintoinen postaus! :) Mistä ammennat ideat ja motivaation monta viikkoa kestäviin kokeiluihin? :D
Edit: Tuli mieleeni, voisiko olla että suorituksessasi ei ollut vikaa, vaan home on jotakin kellarista peräisin olevaa ja lihan pinnasta itiöt löysivät vain mieluisan kostean kasvualustan itselleen? ::)
Homeita tosiaan on kaikkialla ja tämän sortin lihajalosteissa niitä ei voi välttää. Kysymys onkin viivytystaistelusta ja oikeanlaisten homeiden suosimisesta. Vähän arpapeliä jossa voi kuitenkin oikeilla ratkaisuilla lisätä onnistumisen mahdollisuutta melkoisesti.
Seuraavaksi on mielessä salamit, chorizot ja muut makkarat jotka ovat lihan jauhamisen vuoksi paria pykälää haasteellisempia ja niitä varten pitää hankkia homestartterit jotta saadaan oikeanlainen, muilta pöpöiltä suojaava home voitolle heti alusta. Ideat ja motivaatio tulee puhtaasti herkuttelun halusta :D
Kun alat makkaroita tekemään, niin jos käytät keinosuolta, niin muista liottaa sitä haaleassa vedessä n. 20min.
Silloin se pehmenee käyttö kuntoon.
Valitettavasti ainakaan Suomessa myytävissä kestomakkaroissa ei enää pitkään aikaan ole käytetty homeita kypsytys vaiheessa.
Ja kypsytys aikakin on tingitty minimiin. Tulisiko siitä tuo nimitys meetvursti, eikä salami. Mutta maku ero on selkeä homeella kysytetyn eduksi, jos sellaista pääsee maistamaan.
Jauhatus kannataa jättää melko karkeaksi. Onnea vaan yritykseen.
Lisäys. Käytä pitkän kypsymis ajan vaativissa makkaroissa X- merkittyä kuorta, se tartuu paremmin lihaan. On vaikeampi kuoria, mutta jos kuori irtoaa enennen aikaisesti väliin tulee rasvaa makkaramassasta ja näyttää ikävälle.
Jepjep, tarkoitus on käyttää just niitä sinulta saatuja keinosuolia ensimmäisissä makkarakokeiluissa!
Välipalana blogissa pieni viskiartikkeli:
http://vastahanka.fi/mallasviski/ (http://vastahanka.fi/mallasviski/)
http://vastahanka.fi/coppa-ilmakuivattu-possunniska/ (http://vastahanka.fi/coppa-ilmakuivattu-possunniska/)
Kreikan kebabbia syksyn piristeeksi
http://vastahanka.fi/pita-gyros/ (http://vastahanka.fi/pita-gyros/)
Pita gyros osallistui lokakuun ruokahaasteeseen, käykääpä äänestämässä suosikkianne:
http://www.maku.fi/blogit/onko-nalka/tsekkaa-bloggaajien-parhaimmat-lohturuoat (http://www.maku.fi/blogit/onko-nalka/tsekkaa-bloggaajien-parhaimmat-lohturuoat)
ja äänestys löytyy:
http://vote.pollcode.com/49923969 (http://vote.pollcode.com/49923969)
Taisi tulla voitto kotiin näistä karkeloista. :D
Lainaus käyttäjältä: Janne - lokakuu 21, 2014, 18:13:10 ip
Kreikan kebabbia syksyn piristeeksi
http://vastahanka.fi/pita-gyros/ (http://vastahanka.fi/pita-gyros/)
Näyttää hyvältä! :) Mutta itselläni on hieman ongelmia tuon aineslistan kanssa. On ollut vaikeaa löytää 2,5 vettä, kun kaupassa myydään vaan kokonaisia vesiä... ??? ;D Ps. Vastahankaa tuli äänestettyä. :)
Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - lokakuu 27, 2014, 07:31:35 ap
Näyttää hyvältä! :) Mutta itselläni on hieman ongelmia tuon aineslistan kanssa. On ollut vaikeaa löytää 2,5 vettä, kun kaupassa myydään vaan kokonaisia vesiä... ??? ;D Ps. Vastahankaa tuli äänestettyä. :)
Asia ratkeaa sillä että lasket kraanasta viisi vettä ja kaadat puolet pois.
http://vastahanka.fi/maskipaa-vauhdissa-taas-bitter-siurunen/ (http://vastahanka.fi/maskipaa-vauhdissa-taas-bitter-siurunen/)
Possunkamaraa, pork rinds, cracklings:
http://vastahanka.fi/kamararaksut-rapeata-possunnahkaa/ (http://vastahanka.fi/kamararaksut-rapeata-possunnahkaa/)
Hiljaisen vuoden jälkeen blogi aktivoituu taas, tällä kertaa kahden hengen voimin kun luonnonvara-alan tuottajan opinnoistaan valmistuva emäntäkin lähtee mukaan kirjoittelemaan. Tämän vuoden päähahmoina blogissa ovat Vastahankafarmin uudet tulokkaat, sikapossut nimeltä Soini ja Sipilä:
(http://javu.kapsi.fi/possui.jpg)
seurailkaa myös facebookista ja instagramista:
http://vastahanka.fi/ (http://vastahanka.fi/)
https://www.facebook.com/Vastahanka (https://www.facebook.com/Vastahanka)
https://www.instagram.com/vastahanka.fi/ (https://www.instagram.com/vastahanka.fi/)
Soinilla ja Sipilällä on uskoakseni juuri niin paksu nahka, että siitä tulee ihan turkasen hyvää snacksia.
Jokavuotinen jouluperinne on ollut se kinkun kuoriminen nahoistaan. Ja ei, nahat eivät päädy kompostiin.