Tulipa tuossa Turussa nautittua pitkästä aikaa oikeasti tulinen ruoka-annos. Paikka oli Amarillo ja kyseinen eväs siis Habanero Hot Pocket -niminen.
" 27. HABANERO HOT POCKET
12.50
Tomaattitortillan täytteenä 180 g porsaan ulkofileetä, amerikansalaattia, marinoitua punasipulia ja tomaattia. Lisäksi ranskalaisia, crème fraîchea ja talon tulisinta Habanero Hot -kastiketta."
Soosissa oli selkeä habaneron aromi. Tuota tuhtia ja varsin maukasta ruoka-annosta kun sopivasti vielä Tabascolla säesti niin johan pukkasi hikeä ja alkoi hymy irtoamaan. Soosia sai myös extra-annoksena 80 sentin hintaan. Suosittelen varauksetta kaikille chilipäille! Tulipa taas nälkä :lol:
Ohoh, onkin aikaa siitä kun viimeksi Amarillossa ruokailin... Lienee taas syytä tehdä kenttätesti! :)
Testattu on - natsaa!
Pää meinasi lähteä maatakiertävälle radalle, ja silti oli pakko vaan saada lisää... :D Onneksi on tuttu Amarillossa töissä, utelen sen habakastikkeen reseptin ja teen tota samaa itse. Oli pirun loistava annos, suosittelen! :twisted:
Lainaus käyttäjältä: "Masse"Onneksi on tuttu Amarillossa töissä, utelen sen habakastikkeen reseptin ja teen tota samaa itse.
Kai sinä laitat meidän iloksi sen reseptin myös tänne?
Ju minäkin kävin Vaasan Amarillossa hotkasemassa kyseisen
annoksen ja olin kuulemma ainoa joka oli vetäny sen pikku kupillisen täysin tyhjäks soosista! :P
Ihmetteli henk.kunta että miten on mahdollista?!?!! 8)
Hah.....
Viikonloppuna tuli testattua - oli hyvä, vois käydä toistekin.... :D
-Petri
Amarillon resepti on kuulemma tarkoin varjeltu salaisuus... :roll:
-Masse
Nojoo...
Testasin innostuneena tätä Oulun Amarillossa:
11. HOT HABANERO TURKEY
12.90
Mehevää kalkkunanfileetä, pekonipapuja, coleslawta ja ranskalaisia. Lisäksi crème fraîchea, talon tulisinta habanero hot -kastiketta ja ketsuppia.
Tuo habanero hot kastike maistui aikalailla BBQ kastikkeelta ja tulisuusaste oli pettymys kaikin puolin.. Suussa poltteli, mutta tuli mieleen että itsekin tekee paremman makuista kastiketta ohjeilla mitä täältä forumista löytyy (kokeiltu ja todettu se habanero kastike missä tomaatteja kaltattiin joukkoon)
Kumma juttu sinänsä, koska en pidä itseäni immuunina/teflonina hyvälle tuliselle ruualle.. Amarillo oli vaan pettymys.. ainakin täällä Oulussa..
Lainaus käyttäjältä: "haba"Nojoo...
Testasin innostuneena tätä Oulun Amarillossa:
11. HOT HABANERO TURKEY
12.90
Mehevää kalkkunanfileetä, pekonipapuja, coleslawta ja ranskalaisia. Lisäksi crème fraîchea, talon tulisinta habanero hot -kastiketta ja ketsuppia.
Tuo habanero hot kastike maistui aikalailla BBQ kastikkeelta ja tulisuusaste oli pettymys kaikin puolin.. Suussa poltteli, mutta tuli mieleen että itsekin tekee paremman makuista kastiketta ohjeilla mitä täältä forumista löytyy (kokeiltu ja todettu se habanero kastike missä tomaatteja kaltattiin joukkoon)
Kumma juttu sinänsä, koska en pidä itseäni immuunina/teflonina hyvälle tuliselle ruualle.. Amarillo oli vaan pettymys.. ainakin täällä Oulussa..
Turun Amarillon habakastike oli kyllä aitoa asiaa - vaikutti melkolailla puhtaasti murskatulta habanerolta jonkinlaisessa liemessä, mutta sen maussa ei juuri muu kuin haba maistunut... Potkua riitti niin, että vaikka sen purkin tyhjäksi pistelinkin, täytyy sanoa että ei tuntenut tarvetta pyytää vahvempaa soosia! Pari kaveriani jotka maistoivat aivan hitusen, olivat aidosti järkyttyneitä: "ei mitään näin vahvaa olekaan!" No, vähänpä he tietävät... :)
jaahas, nyt ollaan menossa testaamaan tota settiä, mitään viimehetken vinkkejä? 8)
"purista oikeesti perseellä, ettei satu vahinkoja"
nooh, oon ite ollut tuolla töissä joskus, eikä lafkan soosit oo tähän mennessä pelästyttänyt pahemmin, paahdetut koristechilit siinä päällä enemmänkin.haukkasin kerran tyhmyyksissäni annoksen päällä majailevaa cayennea.oli niin söpön näköinen.
se siitä ruokailusta.mitään ei enää maistanut, ja naamaa punoitti.
vissii pakko itekin kohta mennä testaa toi kun sitä nii paljo kehutaan :/
karvakädet ei saa enää aikaseks tarpeeks tulista ilman et mukana maistuu etikka vahvemmin ku chili :/
jaa-a.hieman jäi ristiriitaiset mielipiteet.emäntä otti sen toisen haba annoksen ja mä tuon pocketin.kyllähän se tulista oli, mutta kyllä siihen ranskiksia dippaili. hyvää oli, ja varsin habamainen maku oli, toki aika makeaa tököttiä.
kyllä ton voisi toistekin syödä.
Hmmh.. Minusta ainakin amarillolla on ihan hyvät soossit mutten ole kokeillut viellä hot pockettia
Pitääpä käydä maistamassa jonain kauniina päivänä :)
Lainaus käyttäjältä: "Amd"jaa-a.hieman jäi ristiriitaiset mielipiteet.emäntä otti sen toisen haba annoksen ja mä tuonn pocketin. kyllähän se tulista oli, mutta kyllä siihen ranskiksia dippaili. hyvää oli, ja varsin habamainen maku oli, toki aika makeaa tököttiä.
kyllä ton voisi toistekin syödä.
Kokeilin myös haba pockettia oulussa tällä viikolla...
Sanoisinko että erittäin hyvä annos jota toistekin voisi syödä. Mutta vaikka kastike aika tulista olikin, ja tosi hyvää, Niin ei sillä silti hikeä puskenut :?
Vaikka sitä kehujen mukaan odotinkin :roll:
Petyin todella pahasti tähän annokseen, se pieni kupillinen hapsukastiketta ei saanut edes pientä pistelyä suussa aikaiseksi mistään hiestä puhumattakaan :(
Lainaus käyttäjältä: "Jassu"Petyin todella pahasti tähän annokseen, se pieni kupillinen hapsukastiketta ei saanut edes pientä pistelyä suussa aikaiseksi mistään hiestä puhumattakaan :(
Kuulostaisi aikamoisilta laatuvaihteluilta kastikkeessa... Ellei sitten (surullisin vaihtoehto) ainetta olla vesitetty esim. syöjien palautteen tuloksena. Turussa maistamani hot pocketin habasoosi oli kyllä aidosti erittäin tulista, jopa paatuneelle chilipäälle... ;)
p.s: tuollaisiin annoksiin pitäisi kai laittaa aina ukaasi "tämä on OIKEASTI vahvaa, eli ei kannata itkeä jollet uskonut varoitusta!" Silloin eivät paikat ehkä menetä asiakkaita vain siksi että joku chiliin tottumaton erehtyy olemaan "rohkea" eikä sitten saa syödyksi annostaan... :)
Lainaus käyttäjältä: "thietavu"Ellei sitten (surullisin vaihtoehto) ainetta olla vesitetty esim. syöjien palautteen tuloksena.
Samaa ajattelin itsekin. On sitä yleisön pyynnöstä tehty lähes yhtä hölmöjä juttuja ennenkin :cry:
Toivottavasti kyseessä on kuitenkin ollut vain pieni, vaikkakin anteeksiantamaton annosteluvirhe habaneron kohdalla.
Minä söin annoksen Joensuun Amarillossa tuossa joulunalla. Tulinen kastike oli makeaa ja hillomaista ja ihan ok tulista, mutta ei mitenkään erityisen. Habaneron makua en siitä onnistunut löytämään. Annosta syödessä lämmitti suuta mukavasti, mutta varsinainen otsahikeä pukkaava tuska jäi kokematta. Ei hullunpaa, mutta en usko tilaavani toiste.
Onko kellään tietoa tuon kastikkeen reseptistä? Tuli syötyä kuopion Amarillossa ja hyvvee oli.
Lainaus käyttäjältä: "Omskakas"Minä söin annoksen Joensuun Amarillossa tuossa joulunalla. Tulinen kastike oli makeaa ja hillomaista ja ihan ok tulista, mutta ei mitenkään erityisen. Habaneron makua en siitä onnistunut löytämään. Annosta syödessä lämmitti suuta mukavasti, mutta varsinainen otsahikeä pukkaava tuska jäi kokematta. Ei hullunpaa, mutta en usko tilaavani toiste.
Kuulostaa siltä että siellä on joku mennyt tekemään asiakkailleen "palveluksen", kuten hesassa muuan intialaisravintola, ja suosiolla suomalaistanut reseptin kalakukkokansan makuun...
Joku aika sitten mikkelissä kävin tuon testaamassa ja ihan hyväähän se oli. Tulisuus ei ollut överin tasolla vaikkakin olut kyllä maistui tuon kaverina.
Selkeästi kuitenkin tulisimmasta päästä mitä ravintolassa olen saanut, monesti kun HOT tai CHILI lähinnä ovat turhaan raflaruokien nimissä.
Henkilökunnan nainen kyllä hiukan ihmetteli kun olin tyhjentänyt tahnapurkin kokonaan. Noh eivät kaikki voi olla chilipäitä.
Lainaus käyttäjältä: "Omskakas"Minä söin annoksen Joensuun Amarillossa tuossa joulunalla. Tulinen kastike oli makeaa ja hillomaista ja ihan ok tulista, mutta ei mitenkään erityisen. Habaneron makua en siitä onnistunut löytämään. Annosta syödessä lämmitti suuta mukavasti, mutta varsinainen otsahikeä pukkaava tuska jäi kokematta. Ei hullunpaa, mutta en usko tilaavani toiste.
Itsellä oli kyllä aivan erilainen kokemus. Habanero beef pocket siis (naudan ulkofilettä). Poltetta oli mukavasti ja hiki lensi. Habanero maistui selvästi. Ensimmäinen kerta tässä kaupungissa, kun ravintolassa syödessä tuli hiki. Tulisuus El Yucatecon green habanero soosin ja Pain 100% soosin välillä. Syön kyllä toistekkin.
P.S. Pytyllä käynti aamulla osoitti, että annoksessa todellakin oli ollut habaneroa :lol: eli lienee olla sitten laatuvaihteluita tuon "dipin" kohdalla. Itse kumosin koko satsin lihojen päälle, enkä dippaillut siinä kulhossa.
Pari vuotta sitte otin ekan kerran tuota Amarillossa. Tänä kesänä pari kertaa otin taas, en huomannu ainakaan että tulisuutta olis laskettu sitte parinvuoden takaa. Kaks noita tarttee kyllä ottaa, lisäkippo on vain 80centtiä. 8) Tai siis, oma suosikkini on tällä hetkellä GarlicChicken ateria, ja siihen tilaan 2 X habanero dippi lisän. Suosittelen testaamaan, sopii hyvin dipata mm niitä perunatikkuja. :D
Tuoreimassa Metropolissa oli juttua Amarillon grillisapuiskoista ja jutun seurana oli muutama resepti joidenka joukossa myös tulinen Habanero-dippi. Tiedä sitten onko sama resepti jota noissa annoksissa käytetään, mutta jaetaan se nyt kaikille täällä.
100 g Habaneroa
100 g punaista chiliä
50 g hienoa sokeria
0,5 dl viinietikkaa (esim tumma balsamico)
0,5 dl vettä
1 tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
Poista chileistä kannat ja paloittele. Freesaa chilit öljyssä, lisää etikka, vesi, sokeri ja suola. Keitä n. puolet nesteestä pois ja poraa sauvalla hienoksi ja jäähdytä.
Tuli kokeiltua tuota reseptiä. Omassa variaatiossa oli nyt punaisen chilin sijasta 2 omaa tuletonta 'Aji Bauhaus' paprikaa. Lisäksi vajaat 100g Citymarketin habaneroja. Kyä näinkin tuli ihan reippahan tulista ja kohtuu maukasta. Balsamico oli meikäläiselle uusi kokemus, on muuten varsin hyvää etikaksi.
Edit: Tuli maisteltua Amarillon hot pocket. Mikäli makumuistini palvelee hyvin, niin suunnilleen samaa toi haba dippi tosiaan oli. En ossoo sanoa, oliko omassa versiossa haban aromi hivenen enempi esillä.
Tampereella kävin vetäseen viimeksi kyseisen setin 2x habanero + 2x savuchili dipillä höystettynä ja hyvää oli. Viikonloppuna pitää vaihteeks testata Oulun amarilloa jos nyt ylipäätään on sillon tilaa.
Kokeiltu on. Tulisuutta löytyy kyllä... ruoan makua ei tuolta erota jos syö yhdessä. Ei mun mielestä maistu miltään paitsi tuliselta ja se vähän pilaa tuossa koko homman. Tikkuperuna dippinä ihan jees mutta voisi olla vähän miedompi että itse chili maistuisi eikä pelkkä polte tuntuis :roll: Tosin en vissiinkään ole vielä tarpeeksi chilipää :twisted:
Annos ei muutenkaan oikeen puhutellut meikäläistä... Liian vähän lihaa ja sit jotain ihme papuhässäkkää. Amarillossa suosittelen kokeilemaan chicken quesadillaa! on erittäin hyvää ja täyttävä, ei niin tulista joskin siinä tulee mukana joku chili.
Lainaus käyttäjältä: "escargo"Kokeiltu on. Tulisuutta löytyy kyllä... ruoan makua ei tuolta erota jos syö yhdessä. Ei mun mielestä maistu miltään paitsi tuliselta ja se vähän pilaa tuossa koko homman. Tikkuperuna dippinä ihan jees mutta voisi olla vähän miedompi että itse chili maistuisi eikä pelkkä polte tuntuis :roll: Tosin en vissiinkään ole vielä tarpeeksi chilipää :twisted:
Annos ei muutenkaan oikeen puhutellut meikäläistä... Liian vähän lihaa ja sit jotain ihme papuhässäkkää. Amarillossa suosittelen kokeilemaan chicken quesadillaa! on erittäin hyvää ja täyttävä, ei niin tulista joskin siinä tulee mukana joku chili.
Noihin pöperöihin voi toki tilailla mieleisensä mössöt mukaan, itse yleensä yhden habadipin. Siitä voi sitten levitellä mihin haluaa ;)
Habanerodippi ON loistava, ja melkein pakollinen lisätilaus annokselle kuin annokselle! Ja pari jääkylmää tuopposta siinä seurana, vain lääkkeeksi...
Lainaus käyttäjältä: Jossi - heinäkuu 30, 2007, 15:45:42 ip
Lainaus käyttäjältä: OmskakasMinä söin annoksen Joensuun Amarillossa tuossa joulunalla. Tulinen kastike oli makeaa ja hillomaista ja ihan ok tulista, mutta ei mitenkään erityisen. Habaneron makua en siitä onnistunut löytämään. Annosta syödessä lämmitti suuta mukavasti, mutta varsinainen otsahikeä pukkaava tuska jäi kokematta. Ei hullunpaa, mutta en usko tilaavani toiste.
Itsellä oli kyllä aivan erilainen kokemus. Habanero beef pocket siis (naudan ulkofilettä). Poltetta oli mukavasti ja hiki lensi. Habanero maistui selvästi. Ensimmäinen kerta tässä kaupungissa, kun ravintolassa syödessä tuli hiki. Tulisuus El Yucatecon green habanero soosin ja Pain 100% soosin välillä. Syön kyllä toistekkin.
P.S. Pytyllä käynti aamulla osoitti, että annoksessa todellakin oli ollut habaneroa :lol: eli lienee olla sitten laatuvaihteluita tuon "dipin" kohdalla. Itse kumosin koko satsin lihojen päälle, enkä dippaillut siinä kulhossa.
Löytyykös jostain reseptejä noille yllämainituille sooseille? Yritin tuota resepti-osiota selailla, mutta en sieltä oikein pelkkää "soosi" reseptiä löytänyt? ???
Ei kai näiden "kaupallisien" kastikkeiden reseptejä taideta paljon huudella.
El Yucateco Green Habanero Sauce (http://www.chilikauppa.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=product-20)
Pain 100% (http://www.poppamies.fi/product_info.php?cPath=46&products_id=124)
Noiden välissä onkin (ainakin omasta mielestä) aika laaja skaala tulisuutta...