Mitäs sanoisitte jos tuhoöttiäiset saisivat oman keskustelualueen? Sinne voisi postata kuvia omista puskista löytyneistä syöpäläisistä. Saisimme oivan tietokannan avuksi taistelussa noita belsebuubin kätyreitä vastaan. Kuvien tueksi voisi liittää infoa tyyliin:
-mikä ötökkä on kyseessä(jos tunnistettu)
-ötökän tuntomerkkejä, joita kuvasta ei näy
-mitkä ovat tuhot
-mistä kasvista löytyi(ja mistä kasvin osasta)
-torjuntatoimenpiteet ja niiden tulokset
Ehkäpä tietojen karttuessa oppisimme paremmin tunnistamaan ja etsimään tuholaisia sekä käyttämään tehokkaita, mutta kasville vaarattomampia tapoja torjuntaan.
Joo toi olis tosi jees. Punkista onkin tuolla kasvatus-osassa aika hyviä kuvia, mutta niitä voisi olla vieläkin enemmän.
Itse menin paniikissa suihkimaan raidia varmaan vähän turhankin paljon "varmuuden vuoksi", ja nyt cayenne kostaa pudottelemalla hennoimpia nuppujaan ..
Saa varauksettoman kannatuksensa tältäkin taholta! Onneksi en ole vielä joutunut moisen hyökkäyksen kohteeksi, torjuntakalusto kun on mitoitettu raavaamille tuholaisille... :p Kuten latinaa puhuvat sanoivat: Si vis pacem para bellum, eli jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan. :;):
Ville
Muutaman "epyktinvitsauksen" itsekin kokeneena kannatan lämpimästi.
Tommille vaan sitten linkkejä/ kuvia öttiäisistä joista valkkaa sitten parhaimmat kuvat esillelaitettavaksi ?
Kaikista ei edes taida kunnon kuvia olla joten sellaisia kaivataan, omalla saitillani kuvia lähinnä vain kirvoista.
Tai jos sulla Tommi ei ole aikaa setviä noita ötökkäkuvia niin voin hoitaa tuon valkkauspuolen?
Ötököiden tieteellisistä nimistä saa varmaan tietoa H-Bombilta ? :)
Kieltämättä olisi hyvä lisä saitille... jossainpäin nettiä oli ötökkägalleria liikkuvine kuvineen, kenties noita saisi lainata.... :)
Olisihan se hienoa löytää kiusanhenkien nimet, ulkonäkö sekä mahdolliset torjuntakeinot yhdestä paikasta :)
Laittakaapa tulemaan, mieluiten varmojen määritysten kuvia... :)
Itselläni ei ikävä kyllä ole tarjota parempaa settiä kuin nuo kirvakuvat jotka löytyy gallery / search ja hakusanaks "aphid", ja uusien ötököiden kuvaamisen taidan jättää muille, nykyiselle aikataululla kerkeää juuri ja juuri hankkiutumaan eroon öttiäisistä, niiden kuvaamiseen ei tahdo riittää aikaa.... :)
Ötökkä-asiantuntijoille mukava homma tuossa kyllä :)
Jonkun huippusuurennuslasimakron omaavia kaivataan myös, nuo pienimmän öttiäiset kun tahtovat olla ikävän pieniä..
Onnea tuohon puuhaan, talvi voi olla otollista aikaa, jalapenoja vaan viljelmä niin ei pitäisi olla punkeista pulaa... ;)
"onnea ötököiden kasvatukseen".... Jukka perkele siellä virnuilee vaikka täällä ollaan kylmä rinki persiissä kun pian pitää siirtää rehut kasvarista sisälle :;):
Kummasti tuntuvat siellä pysyvän ötöt kurissa vaikka en ole kuin pari kertaa sumutellut mäntysuovalla ja kerran alkukesästä kovemmalla myrkyllä (Karate). Luonnon tasapaino jyrää.
Nuo punkinpirulaiset ovat kyllä hankalia, itse en ole edes suurennuslasilla onnistunut näkemään ainuttakaan. Seittiä kyllä on tullut ja muistakin vaurioista päätelleen punkkeja on vieraillut mutta kun ei erota vaikka näkö pitäisi olla kunnossa. Ripsiäiset kyllä erottaa kun jaksaaa tiirata.
Otin testikuvan kirvasta. Omat ötökkäviljelmät on pienentyneet talven lähestyessä, ettei taida löytyä muita kohteita.(http://members.surfeu.fi/icetee/kirva.jpg)
Hyi helllkkari minkä näköinen ölliäinen... Noita juuri hetki sitten liiskailin paljain sormin. Yök. Taidanpa pestä kädet vielä uudelleen.
Millä mikroskoopilla tuommosen kuvan saa aikaseks? Tuskin kuitenkaan ihan tavallisella pokkarilla räpsästy.
Tässä pari linkkiä. Ensimmäisestä näkee hyvin nimet ja jälkimmäinen on tavarantoimittajamme sivusto.
http://www.uku.fi/~holopain/ento/Kasvintuotannon-lajisto.htm (http://www.uku.fi/~holopain/ento/Kasvintuotannon-lajisto.htm)
http://www.syngenta-bioline.co.uk/home.asp?flash=1 (http://www.syngenta-bioline.co.uk/home.asp?flash=1)
Felidae Catus sukuinen ötökkätuholainen meni ja popsi suihinsa kaikki Boliwian Rainbown taimet. Ei näyttäneet muut lajit kelpaavan, joten tuntuu juuri tuo lajike olevan erityistä herkkua.
Kansanomaiselta nimeltään kotikissana paremmin tunnettua otusta vastaan tuntuu tehoavan parhaiten perinteinen suihkuttelu suihkupullolla sekä eläinkaupoista saatavat karkotussuihkeet. Poikkekkeuksena punkkeihin ja kirvoihin ei itse kasvien suihkuttelu tehoa tätä vitsausta vastaan vaan kannattaa suunnata vesisuihku suoraan otukseen itseensä joka yleensä pakenee luimistellen sängyn tahi muun sopivan objektin taakse... ainakin hetkeksi.