Muuta => Muut harrastukset ja elämä => Aiheen aloitti: Jörre - elokuu 29, 2005, 12:32:36 ip

Otsikko: HABANERO
Kirjoitti: Jörre - elokuu 29, 2005, 12:32:36 ip
VIIKOSTA 37 LÄHTIEN TABASCO HABANERO SAATAVISSA STOCKMANN HERKUISTA YMPÄRI MAAN.
Otsikko: HABANERO
Kirjoitti: bassino - elokuu 29, 2005, 13:37:45 ip
Hieno homma jos näin on  :) Täytyypä hakea pari putelia kun stockalle sattuu.
Otsikko: HABANERO
Kirjoitti: Aji Inferno - elokuu 29, 2005, 21:52:31 ip
Hieno alku! Pitää vaan enää saada niiden mainio Chilpotle hyllyille, ja johan alkaa olla asiat aika mallillaan... :)
Otsikko: Re: HABANERO
Kirjoitti: Veikko - syyskuu 07, 2005, 16:31:47 ip
Lainaus käyttäjältä: "Jörre"VIIKOSTA 37 LÄHTIEN TABASCO HABANERO SAATAVISSA STOCKMANN HERKUISTA YMPÄRI MAAN.


kävin hakees tota haba tabascoa hesan keskustan stockmannilta viime perjantaina ja hyvä ettei heti viikonloppuna loppunut... tuli kokeiltua mihin kaikkeen se oikein sopii :D  ja sopihan se melkeen kaikkeen  :lol:

Chipotlee on tulossa Behnfordsille. Tosin tavarat taitaa vielä olla tullissa?
Otsikko: Re: HABANERO
Kirjoitti: JPP - lokakuu 02, 2005, 00:04:19 ap
Lainaus käyttäjältä: "Veikko"
Lainaus käyttäjältä: "Jörre"VIIKOSTA 37 LÄHTIEN TABASCO HABANERO SAATAVISSA STOCKMANN HERKUISTA YMPÄRI MAAN.


kävin hakees tota haba tabascoa hesan keskustan stockmannilta viime perjantaina ja hyvä ettei heti viikonloppuna loppunut... tuli kokeiltua mihin kaikkeen se oikein sopii :D  ja sopihan se melkeen kaikkeen  :lol:

Chipotlee on tulossa Behnfordsille. Tosin tavarat taitaa vielä olla tullissa?


onneksi asun hangossa. tännehän ei tule mitään uutta ennen
kuin viimeksi.
Otsikko: HABANERO
Kirjoitti: Anonymous - helmikuu 04, 2006, 01:52:22 ap
Onko tietoa myydäänkö kuopiossa habatabaa? :?:
Otsikko: HABANERO
Kirjoitti: Tupakka - maaliskuu 01, 2006, 19:03:50 ip
Tätä hain samalla kun uusien habakasvieni isän. En edes tiennyt että se on joku uutuus. Tuolla hyllyllä se on ja pirkuleen vahvaa.

Tietäähä joku montako scovillea eli shu:ta siinä on?
Otsikko: HABANERO
Kirjoitti: bassino - maaliskuu 01, 2006, 19:25:57 ip
Eipä tuossa ole kuin 7000-8000, joten scovillen asteikolla mitattuna ei mistään kovin vahvasta kastikkeesta voida puhua. Sinänsä ihan toimiva kastike moneen käyttöön mutta itselleni ehkä sittenkin pienoinen pettymys.

(http://www.tabasco.com/images/content/scoville_graph_sideways.gif)
Otsikko: haba tabasco
Kirjoitti: Pertsa - maaliskuu 01, 2006, 21:30:42 ip
vihdoin ja viimein tieni eksyi minimaniin jossa kuulin tätä kastiketta olevan. ylpeänä näytin vaimolle että tämä on HABANERO TABASCOA!jaa no mitäs sitte, vaimo seisoo kysymysmerkkinä???onneni kukkuloilla kietaisin pullon auki ja kaadoin naamariini runsaan t lusikallisen tuota jaloa uutetta.....(seuraa odottelua)...makua on, totesin sen jopa ihan hyväksi. mainittu tulisuus vain puuttuu....pettymys!taas olisi asiaa kuluttajansuojavirastoon. jos pullonkyljessä lukee HOT(lue:tulinen)niin eikö sen silloin pitäisi olla hot????jos maitopurkissa lukee maitoa niin eihän siellä voi oikein olla kustakaan?????????noniin, nyt on taas tämän päivän avautumiskiintiö täynnä, jatketaan huomenna harjotuksia. mutta pisteet hyvästä yrityksestä ja asiallisesta mausta.
Otsikko: HABANERO
Kirjoitti: JyriT - maaliskuu 02, 2006, 08:22:48 ap
Harvinaisen samaa mieltä Pertsan kanssa. Eiköhän ruveta keräämään addressia "HOT" ja "Tulinen" sanojen väärinkäytön lopettamiseksi ;) Mainitsemassasi tapauksessa "mausteinen" tai "saattaa aiheuttaa vähäistä lämmön tunnetta nautittaessa" olisi voinut olla sopivampi vaihtoehto..
Otsikko: HABANERO
Kirjoitti: bassino - maaliskuu 02, 2006, 08:54:36 ap
Lainaus käyttäjältä: "JyriT"Harvinaisen samaa mieltä Pertsan kanssa. Eiköhän ruveta keräämään addressia "HOT" ja "Tulinen" sanojen väärinkäytön lopettamiseksi ;) Mainitsemassasi tapauksessa "mausteinen" tai "saattaa aiheuttaa vähäistä lämmön tunnetta nautittaessa" olisi voinut olla sopivampi vaihtoehto..


Santa Marian Hot Pepper Saucen Amerikan malliin tehty etiketti on kyllä huippuesimerkki lajissaan. Pirun kuva ja "EXTRA HOT" varoitukset eivät tämän kohdalla oikein lunasta lupauksiaan :lol:

No tosiasiahan on, että muutama pisara normi Tabascoa on jo valtaosalla kuluttajista tarpeeksi.

(http://www.santamaria.se/gfx/product/images/Hor_Pepper_sauce.jpg)
Otsikko: HABANERO
Kirjoitti: Aji Inferno - maaliskuu 02, 2006, 17:49:43 ip
Ilmiö nimeltään "valtaosa ihmisistä" tuon selittää. Hänelle jolle perustabasco on todellakin pelottavaa ja "tulista", oikeastaan kaikki chili on kebabpepperonista alkaen mallia "hui kauhistus!"... ;)  Eipä noita peruskastikkeita meikäläisille ole suunnattu, etenkään suomen markkinoilla.

Vähän huonolta muuten näytti yhdellä Stokkalla habanerohyllyn tilanne. Siis tässä tapauksessa itse kilotavarana myytävien tuoreiden sellaisten. Eivät nimittäin enää näyttäneet erityisen tuoreilta. :( Eli eivät taida myydä kovin hyvin. Vielä on chilikoulutukselle tilausta... :)
Otsikko: HABANERO
Kirjoitti: svalli - maaliskuu 03, 2006, 15:49:52 ip
Nuo Tabascot ym. ruokakaupassa myytavat kastikkeet on tarkoitettu tavallisille kuluttajille ja valmistajat on varmaan ennen markkinoille vapauttamista testanneet ne kohderyhmalla, joka ei koostu pelkastataan chilipaista. Valmistajan on tarkoitus myyda tuota soosia mahdollisimman paljon, joten se ei voi olla niin tulista, etta vain harvat ostaisivat sita. Webista tilattavat pienissa erissa valmistetut soosit on sitten eri asia ja hintakin on eri luokkaa.

Habanero Tabascossa on varmaankin haettu sita makua eika tulisuutta, ainakin kun lukee sisallysluetteloa, sehan on aika hedelmainen soosi. Koska se on hivenen tulisempaa kuin perustaba, on siita mainittu pullon kyljessa varoitukseksi tavallisille kuluttajille. En mina ainakaan ole nahnyt sita mainostettavan EXTRASUPERHYPER HOTiksi.

Mielestani Habanero Tabasco on hyvaa ja ihan sopivan tulista jokapaivaista kayttoa varten koko perheelle. Miehuudenosoitukset voi tehda kasvattamalla omia tulisia chileja ja syomalla niita kokonaisena.

Sana HOT pullojen kyljessa tulee varmaan tulevaisuudessakin merkitsemaan sellaista, mika chilipaalle on vasta suuta lammittava. Ehka noihin valmiskastikkeisiin pitaisi alkaa vaatimaan SHU luokitusta nakyvaksi, niin silloin asioista perilla oleva kuluttaja tietaa mita valitsee.
Otsikko: HABANERO
Kirjoitti: Gekko - maaliskuu 03, 2006, 21:09:21 ip
Lainaus käyttäjältä: "bassino"Santa Marian Hot Pepper Saucen Amerikan malliin tehty etiketti on kyllä huippuesimerkki lajissaan.

Ko. brändin muistakin tuotteista on jäänyt melko halju vaikutelma. Mikään ei oikein maistu miltään.
Otsikko: HABANERO
Kirjoitti: svalli - maaliskuu 03, 2006, 23:21:06 ip
Lainaus käyttäjältä: "Gekko"
Ko. brändin muistakin tuotteista on jäänyt melko halju vaikutelma. Mikään ei oikein maistu miltään.


Kyseessa onkin Ruotsista alkunsa saanut firma, mika selittanee paljon... :wink:
Otsikko: HABANERO
Kirjoitti: Aji Inferno - maaliskuu 04, 2006, 02:30:47 ap
No, ostin tässä hiljan kaksi ns. "aitoakin" amerikkalaista Louisiana-tyylin cayenne hot saucea. En paljon odottanut, enkä paljon saanut. Heikompia liemiä kuin perustabasco, kaikin puolin, mutta arvaan näidenkin kyllä aiheuttavan tuon "kamalan vahvaa!" -reaktion tottumattomille... ;)

Kyllä tuo totta on: kun chiliin tottuu kunnolla, makumaailma on aivan erilainen kuin sitä ennen. Samat mausteet ja ennen muuta maustamisen tapa eivät enää toimi. Siitä seuraa hupaisia ja välillä hankaliakin asioita esim. yhteisissä illanvietoissa joissa pitäisi kehittää kaikille syömäkelpoista naposteltavaa..... ;-)
Otsikko: HABANERO
Kirjoitti: Pertsa - maaliskuu 18, 2006, 22:30:00 ip
koitin sekoittaa liquid smokea habatabaan ja sipsien dippinä testattiin. ihan hyvää, ei kuitenkaan chipotlea mutta varsin kokeilemisen arvoista kamaa,!jotenkin tuntuu siltä että mango(ja miksei muutkin hedelmät)+savu olisi SE juttu... :twisted:
Otsikko: HABANERO
Kirjoitti: Amd - maaliskuu 27, 2006, 14:48:23 ip
Ostin pullon Felixin grilliketsuppia, sitä mustakorkkista ja oho minkä makuista. pullossa on savuaromia mukana ja se sopii kyllä siihen kuin nyrkkisilmään, vielä kun lisää hieman marjaa tai itsesavustettua chippeä niin avot, kyl menee normiketsupin ohi...
Otsikko: HABANERO
Kirjoitti: Tupakka - maaliskuu 27, 2006, 16:32:50 ip
Habatabasta vielä.

Se on pahaa. Nyt kun suuni alkaa maistamaan tulisuuden takaa jo makujakin niin huomasin, että habanero tapasko maistuu pahalta. En enää osta.
Otsikko: HABANERO
Kirjoitti: Pertsa - maaliskuu 27, 2006, 16:46:43 ip
Lainaus käyttäjältä: "Amd"Ostin pullon Felixin grilliketsuppia, sitä mustakorkkista ja oho minkä makuista. pullossa on savuaromia mukana ja se sopii kyllä siihen kuin nyrkkisilmään, vielä kun lisää hieman marjaa tai itsesavustettua chippeä niin avot, kyl menee normiketsupin ohi...


oli minimanis vieläpä tarjouksessa, tais olla 50centtiä/pullo. ite ostin 2 ja lisää haen ku nää on juotu, siis syöty :wink:
Otsikko: HABANERO
Kirjoitti: Amd - maaliskuu 28, 2006, 11:34:13 ap
Lainaus käyttäjältä: "pertsa"
Lainaus käyttäjältä: "Amd"Ostin pullon Felixin grilliketsuppia, sitä mustakorkkista ja oho minkä makuista. pullossa on savuaromia mukana ja se sopii kyllä siihen kuin nyrkkisilmään, vielä kun lisää hieman marjaa tai itsesavustettua chippeä niin avot, kyl menee normiketsupin ohi...


oli minimanis vieläpä tarjouksessa, tais olla 50centtiä/pullo. ite ostin 2 ja lisää haen ku nää on juotu, siis syöty :wink:


sieltä omanikin hain...
Otsikko: HABANERO
Kirjoitti: JartsaP - maaliskuu 28, 2006, 12:58:01 ip
Lainaus käyttäjältä: "tupakka"Habatabasta vielä.

Se on pahaa. Nyt kun suuni alkaa maistamaan tulisuuden takaa jo makujakin niin huomasin, että habanero tapasko maistuu pahalta. En enää osta.


Makunsa kullakin. Minä ostin Teksasinreissulla kolmea chilikastiketta, ja niistä kolmesta habataba oli ehdottomasti parasta. Toin sen töihin ja se meni eväiden kanssa muutamassa viikossa koko pottu (pieni pullo vaan). Harmitti kun en enempää ostanut. Sen sijaan muista kahdesta putelista "Texapeppa" jalapenosoosi meni viemäristä alas ja "Blazing Saddle" habakastike taitaa olla vieläkin kesken (se maistuu ihan ok:lta mutta jotenkin ei vaan tule käytettyä).

Meiltä päin ei tietääkseni vielä saa habatabaa mistään, mutta kunhan tästä ehätän niin käyn hankkimassa täydennystä.
Otsikko: HABANERO
Kirjoitti: NukQMatti - toukokuu 10, 2006, 20:46:30 ip
Lainaus käyttäjältä: "thietavu"
Vähän huonolta muuten näytti yhdellä Stokkalla habanerohyllyn tilanne. Siis tässä tapauksessa itse kilotavarana myytävien tuoreiden sellaisten. Eivät nimittäin enää näyttäneet erityisen tuoreilta. :( Eli eivät taida myydä kovin hyvin. Vielä on chilikoulutukselle tilausta... :)


Huomasin kanssa tossa talvemmalla Helsingin Stockalla ihan saman. Viime viikolla siellä oli ilokseni tuoreenoloisia (napakan tuntusia & hyvännäkösiä) punaisia habaneroja ja tietty ostinkin niitä pussillisen. Hyvä on makukin, mutta se sisuksen vaaleampi hedelmäliha (siis se mikä tavallisista paprikoista poistetaan) on pinnalta vähän kellertävä ja limaisen/kiiltävän (=siis vähän ällön) näköinen. Kun sen vaaleamman hedelmälihan halkaisee, se on sisältä vähän punertavamman/oranssimman ja "terveemmän" näköinen.

Niin sitä vaan mietin, että onko tuo kellertävä väri ihan normaalia vai eikö ne hedelmät sittenkään olleet ihan tuoreita? Kuten sanoin, maku on mielestäni oikein hyvä (ne ensimmäiset puoli sekuntia siis ennen kuin polte alkaa ;D) ja paprikat tuntuu napakalta niin kuin useimpien tuoreiden kasvisten pitäisikin, joten sikäli en tuoreutta epäilisi. Oli ensimmäinen kerta siis kun habaneron sisälle näen, niin siitä tämä pohdinta.
Otsikko: HABANERO
Kirjoitti: svalli - toukokuu 10, 2006, 21:49:14 ip
Se kellertävä väri on ihan normaalia ja kiiltävyys johtuu siitä, että habaneroissa on paljon öljyistä kapsaisiinia, eli sitä poltteen tunteen aiheuttavaa ainetta.

Olen lukenut väitteen, että chilien tulisuuden pystysi näkemään sisuksen väristä, eli mitä oranssimpi niin sitä tulisempi chili on kyseessä. En tiedä onko tuo totta vai ei.