Näin tuon hillon ohjeen jossain lehdessä (tais olla avotakka) ja kokeilin, toki ohjeessa mainittu chilimäärä 4-6 punaista chiliä kaipaa varmaan nollan perään. Ite heitin vajaan kourallisen boliwian rainbowia kattilaan ihan varmuuden vuoksi. Olis saanu ehkä vielä enemmänki laittaa chiliä.
Toimii hyvin ruuassa kuin ruuassa. Toki ehkä aavistuksen liika makeaa noilla määrillä mitä ohjeessa lukee.
Laita ihmeessä meidänkin iloksi tänne se ohje.
Google auttaa.
Voisko joku viitseliäs googlaaja laittaa resptin tänne niin ei tarvi kaikkien sitä itse etsiä. Minä en sitä löytänyt. Tosin en juuri etsinytkään... :wink:
No se on varmaan joku puolukkahillo johon on lisätty
hillosokeria ja chiliä, ei sen kummempaa.
Perus puolukkahillo: 1litra puolukoita noin 1,5 desiä
hillosokeria. Keitä puolukoita ja hillosokeria pienellä
virralla välillä sekoittaen. Maista hillon makeus, lisää
tarvittaessa sokeria.
Paholaisenhillo: Lisää tohon puolukkahilloon sitten chiliä
silputtuna. Keitä vähän aikaa, että pöpöt kuolee.
Sulje puhtaisiin purkkeihin ja anna maustua vähintään
1 kuukausi. Normaalihillokin on parasta seisottuaan purkissa
vähintään kuukauden. Mielummin pitempään. :)
Paholaisen hillo
2 prk (à 400 g) kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g punaisia paprikoita
4-6 punaista chiliä
8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Kaada tomaatit liemineen kattilaan tai paistokasariin. Halutessasi voit leikata tomaatit saksilla neljään osaan. Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat veitsellä tai monitoimikoneessa. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput, mausteet ja etikka kattilaan. Anna kiehua noin 20 minuuttia. Lisää Hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Kaada puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje ja säilytä viileässä.
Tarjoa liha-, makkara- ja pastaruokien kanssa tai hampurilaisten, ruokien ja kastikkeiden mausteena.
http://www.dansukker.com/comp/fi_jam13/jam13.asp?sprak=4
No niin Bassino pisti vähän moni mutkaisemman ohjeen.
Ohje on varmaan Paholaisenhillun oikea ohje.
Kyllä se puolukkahillustakin ehkä onnistuu? :)
Puolukkasurvos terästettynä silputulla jalapenolla on loistavaa herkkua, minäkään en suuri puolukan ystävä ole mutta tuo sörsseli vei kielen mennessään, toimii hyvin vaikkapa sipsien dippinä.
Mina tykkaan chilihyytelosta. Se on herkkua suolakeksien tai paahtoleivan paalla ja kavisi varmaan myos leipajuustonkin kanssa.
Hot Pepper Jelly
Reseptissa voi korvata paprikat pelkalla chililla ja osan etikasta voi korvata sitruuna- tai limettimehulla.
Tassa se linkki:
Hot Pepper Jelly (http://www.kraftfoods.com/recipes/JamsJelliesPreserves/Savory/CERTOHotPepperJelly.html)
Ostin tänään Keskiseltä punaisia hollantilaisia chilejä 25 kpl ja tein muuten tuon ohjeen mukaisen hillon. Keittelin hiukan kauemmin kuin sanottiin ja sitten tehosekoittimella survoin ainekset ja sokerin. Keittelin vielä hetkisen ja purkitin. Hyväähän tuosta tuli ja jos ottaa vertailukohdaksi kaupan sweet chili-kastikkeet, niin tämä on ehkäpä kolme kertaa tulisempaa. Tulisuus ilmenee potkun omaisesti jälkimakuna ja se on kuitenkin tottumattomalle liikaa. Itse voisin kuitenkin syödä tuota vielä aamupuuron tapaan. Sopii mainiosti pitsapohjaan tomaattipyreen tilalle(kokeilin), ja ehkäpä dippailuun. Kannattaa tehdä. Oiva esimerkiksi joulahjana nättiin purkkiin pakattuna. Jouluiset värit ja silleen.
OBS! Mikäli halajat tulista lientä mihin nimi viittaisi, niin vaihda kunnon lajikkeisiin tai lisää chilien määrä 1:1 paprikan määrään ja vähennä sokerin määrää.
edit. Piti vielä sanoa että tuli aikamoiset kuumotukset, kun siinä kokkaillessani niistelin ja muutenkin lääpin naamaani ja sitten menin saunaan... Edelleen kasvot tulessa. :D
Myös minä olen tehnyt noita marmeladeja ja hyviä ovat, mutta mielestäni ohjeista puuttuu eräs oleellinen ainesosa: pikku tujaus tummaa rommia (lisätään keittelyn päätyttyä).
Lainaus käyttäjältä: "Gekko"mielestäni ohjeista puuttuu eräs oleellinen ainesosa: pikku tujaus tummaa rommia (lisätään keittelyn päätyttyä).
Tuleeko rommi kokille vai pataan ?-)
Kiitokset bassinolle ku laitoit ton ohjeen tänne näkyviin. Muutama päivä pois koneen äärestä.
Rommi varmaan tekee hyvän säväyksen hilloon ja kokille tietysti sisäisesti! :lol:
Lainaus käyttäjältä: "Jassu"Lainaus käyttäjältä: "Gekko"mielestäni ohjeista puuttuu eräs oleellinen ainesosa: pikku tujaus tummaa rommia (lisätään keittelyn päätyttyä).
Tuleeko rommi kokille vai pataan ?-)
Itse olen käyttänyt seuraava ohjeistusta:
pikku tujaus hilloon,
iso tujaus kokille. :wink:
Rommiksi suosittelen esim. Havana Club 7 años.
Lainaus käyttäjältä: "bassino"Paholaisen hillo
2 prk (à 400 g) kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g punaisia paprikoita
4-6 punaista chiliä
8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Kaada tomaatit liemineen kattilaan tai paistokasariin. Halutessasi voit leikata tomaatit saksilla neljään osaan. Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat veitsellä tai monitoimikoneessa. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput, mausteet ja etikka kattilaan. Anna kiehua noin 20 minuuttia. Lisää Hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Kaada puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje ja säilytä viileässä.
Tarjoa liha-, makkara- ja pastaruokien kanssa tai hampurilaisten, ruokien ja kastikkeiden mausteena.
http://www.dansukker.com/comp/fi_jam13/jam13.asp?sprak=4
Tällä ohjeella teimme, pienin muutoksin:
-paprikaa laitoimme vain 325g, tuntui siinä määrin hurjalta tuo 400g
-9 valkosipulinkynttä (olivat pieniä)
-22 Bolivian Rainbowta siemenet noin suunnilleen poistettuna
Lopputulos on "ihan syötävää", liian makeaa molempien maistaneiden mielestä. Chiliä olisi saanut olla enemmän, makeus tappaa aika suuren osan poltteesta. Paras käyttötarkoitus lienee maustekastike - ja kunnon kastikkeessa pitäisi minun mielestäni survoa nuo kökkäreet, nyt koostumus muistuttaa hieman enemmän chutneytä kuin maustekastiketta. Kyllä tuo varmasti syödyksi kuitenkin tulee, ei siinä mitään.
Mikäli tahtoo tehdä rakenteeltaan chutneymaisemman, niin sipuli kenties sopisi joukkoon hyvin.
Tässäpä muutama kuva kokkauksesta, suurella vaivalla otin, niin pitäähän niitä nyt päästä näyttelemäänkin :wink: :
(http://koti.mbnet.fi/laukala/paholaisenhilloainekset.jpg)
"Aah... Etikkaa"
Kuvahan on lavastettu - tomaattopurkit olivat jo auki ja tomskut kattilassa. Sitä se on kun kaksistaa kokkaa, dokumentointipuoli tapaa olla jäljessä ;)
(http://koti.mbnet.fi/laukala/paholaisenhillo2.jpg)
Sekoitetaan kaikki ainekset paitsi hillo-marmeladisokeri rationaalisen kokoisina paloina.
Palat olisivat saaneet olla joko suurempia tai sitten olisi kannattanut vetää hillo kunnolla soseeksi, lopputulos oli hieman kompromisoitu.
(http://koti.mbnet.fi/laukala/paholaisenhillo3.jpg)
Keitetään 20min välillä sekoittaen
(http://koti.mbnet.fi/laukala/paholaosenhillo4.jpg)
Lisätää hillosokeri ja keitetään vielä noin 5min välillä sekoittaen.
(http://koti.mbnet.fi/laukala/paholaisenhillovalmis.jpg)
Purkillinen lopputulosta.
Satsista tuli noin 2½ tämän kokoista purkkia.
Lainaus käyttäjältä: "tellie"
(http://koti.mbnet.fi/laukala/paholaisenhillovalmis.jpg)
Purkillinen lopputulosta.
Satsista tuli noin 2½ tämän kokoista purkkia.
Minkäs kokosia nuo purkit olivat kun kuvat aina valehtelee.... :roll:
Lainaus käyttäjältä: "Maba"
Minkäs kokosia nuo purkit olivat kun kuvat aina valehtelee.... :roll:
Niinjoo, hyvä pointti, kaikki ei välttämättä tunnista Pirkan hillosipulipurkkia ellei siinä ole etikettiä mukana :lol:
3,5dl melko tarkalleen kiskoo yksi tuollainen purkki.
Siis hilloa tuli n. 8,25dl.
Lainaus käyttäjältä: "Maba"Siis hilloa tuli n. 8,25dl.
Sitä luokkaa.
Mie olen kirjannut jostain seuraavanlaisen reseptin (en tiedä onko sillä mitään tekemistä paholaisen kanssa, mutta sadismin kanssa kylläkin):
1kg punaherukoita
10 habaneroa, maun mukaista lajiketta
0,5 kg sokeria
0,3-0,5 dl vettä
Hienonna Habat ja keitä niitä yhdessä puhaherukoiden kanssa n. 5 minuuttia.
Lisää sokeri ja vesi ja keitä vielä 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori valmiiksi keitetystä hillosta pinnalle kertynyt vaahto pois ja purkita. Tarjoile anopille lettujen kera viaton ilme kasvoillasi.
laittelin tuossa modifioidun version vertailun vuoksi. (aika tulinen=>hyvä)
1 iso tomaatti tai 2 pientä
1 iso sipuli (tai 2 pientä)
1 paprika
1 kynnetön valkosipuli
2 naga morichia tai habaneroa
2-3 liivatelehteä
1/2 dl viinietikkaa
1-1,5 dl sokeria
silppua kaikki paitsi liivatteet ja keittele 15 min tai kunnes sipulit pehmenevät. lisää liotetut liivatteet. vot.
Ajattelin tehdä joululahjaksi paholaisen hilloa. Kuinkahan kauan hillo säilyy jääkaapissa?
Lainaus käyttäjältä: chilipekka - marraskuu 22, 2009, 11:24:33 ap
Ajattelin tehdä joululahjaksi paholaisen hilloa. Kuinkahan kauan hillo säilyy jääkaapissa?
Mikäli purkituksen yhteydessä huolehtii hygieniasta niin kait se säilyy useita kuukausia.
http://paahtaja.vuodatus.net/blog/2140852/paholaisen-hillo/ (http://paahtaja.vuodatus.net/blog/2140852/paholaisen-hillo/)
Tuolta löytyy myös yksi versio hillosta.
Lainaus käyttäjältä: chilipekka - marraskuu 22, 2009, 11:24:33 ap
Ajattelin tehdä joululahjaksi paholaisen hilloa. Kuinkahan kauan hillo säilyy jääkaapissa?
Hae citymarketista nestemäistä Atamonia(säilöntäainetta). Säilyy ainakin vuoden hillot.
Sillä voi myös desinfioida purkit ja kannetkin, niin ei tarvitse keitellä purkkeja. Pullon kyljessä on ohjeet ja määrät hilloille, mehuille yms...
Suljetussa purkissa varmaan tosi pitkään. Meillä nyt toinen erä menossa ja siihen käytettiin leijonanosa sadonkorjuusta. Erinomainen tapa säilyttää freesi maku pitkälle talvea. Ensimmäisestä erästä 1 isompi purkki pääsi tuottamaan pari homelänttiä, luultavasti epäpuhtaan annostelulusikan takia. Siitäkin pyyhkäsin vain homeet päältä pois ja pupelsin purkin loppuun. Etikkaahan tuossa on ja sitä kärsii maun vuoksi laittaa ihan kohtuu reilusti. Tämähän toimii myös säilöntäaineena. Uunissa kuumennettua purkkia, jonka kansi menee "lommolle" säilyttäisin melkoisen pitkään, kun ei siinä hillossa näyttäisi tapahtuvan mitään muutoksia.
Tässä olis yks silinteristä vedetty hillo-ohje, eilen tehty ja todettu toimivaksi
Paholaisen hillo, noin 3dl satsi
1 ISO paprika
5-8 kirsikka tomaattia
2 ananasrengasta + pikkupurkin mehut
1prk tom.pyre se pikkupurnukka
1/2 - 10 habanero punainen (ite tein CM habasta, ku ei ole omaa satoa tarpeeksi, mutta maun mukaan)
3kpl valkosipulin kynsi
1/2 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhe
2tl oregano
lopuksi:
vajaa 1/2dl etikkaa se 10% väkiviina
1dl- 1 1/2dl hilosokeria
Kaikki paloiksi + tomaattipyre ja mausteet kattilaan..
keitä väh 30min et hiukan pehmentyvät.
lisäile keittely vaiheessa tarvittaessa hiukan vettä, et
rakenne on sellanen sopiva.. eikä kärähdä.
Lopuksi etikat sekaan + hillosokeri ja keittele hiljalleen
n. 15min. välillä sekottele
laittele purkkiin tai syö
Vähän olin skeptinen näille hilloille, kun joskus jossain ravintolassa olen moista maistanut enkä pitänyt yhtään. Kuitenkin rohkaisin mieleni uskoen pystyväni parempaan, selasin näistä reseptejä ja kurkin jääkaappiin. Seurauksena syntyi:
puolikas iso paprika
2 tomaattia
1,5 Caribbean Red Habaneroa
4 kpl valkosipulin kynsi
puolikas granny smith omena
puolikkaan mandariinin mehu
2,5 ml suolaa
2 ml pippurisekoitus
oreganoa ehkä noin 2 ml
lopuksi:
mangoa (noin kolmasosa)
1/2 dl valkoviinietikkaa
1dl hillosokeria
Ensin keitellään puolisen tuntia, sitten lisätään mango ja porataan tasaiseksi. Lisätään sokeri ja etikka ja muutaman minuutin kiehautus. Omasta mielestä tuli todella hyvä, ei liian makea. Seuraavaan settiin vähän enempi habaa :P
Myös haba-puolukkahilloa tein:
noin 300g puolukkaa
noin 150g hillosokeria
yksi CRH
Happo peittää poltteen aika tehokkaasti, tulee melko viiveellä ja mietona. Eli lisää habaa seuraavaan. Mutta loistavaa ainakin verilettujen tai mustan makkaran kaverina ja kelpaa äkkinäisellekkin tällaisena.
Lainaus käyttäjältä: Miksaa - marraskuu 22, 2009, 13:56:21 ip
Lainaus käyttäjältä: chilipekka - marraskuu 22, 2009, 11:24:33 ap
Ajattelin tehdä joululahjaksi paholaisen hilloa. Kuinkahan kauan hillo säilyy jääkaapissa?
Hae citymarketista nestemäistä Atamonia(säilöntäainetta). Säilyy ainakin vuoden hillot.
Sillä voi myös desinfioida purkit ja kannetkin, niin ei tarvitse keitellä purkkeja. Pullon kyljessä on ohjeet ja määrät hilloille, mehuille yms...
Varmasti säilyy, jos hygienia on kunnossa.
Me ollaan tehty ilman Atamonia, kunnolla kuumennettuihin umpiotölkkeihin, viimeinenkin oli ihan iskussa vielä keväällä.
Jääkaapin keskivaiheilla, takaosassa olleet n. 2-3 asteen lämpötilassa.
Noh meillä vuoden vanhaa vieläkin 2 purkkia jäljellä ja hyvin maistuu. Myrkkyähän se vieläkin on, mutta vain tulisuudeltaan. En ole koskaan ostanut atamoonia. Omenaviinietikkaa sinne menee seuraksi. Puolen vuoden jälkeen tavara on parhaimmillaan, vuoden päästä yhtä hyvää.
Kokeilin viime syksyllä tuon Dan Sukkerin ohjeen [ http://www.dansukker.fi/fi/Reseptej%C3%A4/Paholaisen_hillo.aspx?PID=&gclid=CLz4t4jfnqsCFWtYmAod8h096g ] mukaan ehkä vähän viritettynä habanerolla: ohjeessa parikat grillattiin eli karamelisoitiin ja kuorittiin - enpä muista mistä tuon sovelsin. Hillo oli hyvää mutta ihan liian makeaa mun makuuni, ja se hyytelöiminen hillosokerilla on kans vähän turhaa. Oreganon kun korvaa "cilantrolla" eli tuoreella lehtikorianterilla ja sokerin vähentää puoleen, niin tulee vähän Etelä-Ameriikan makua, mutta jo ihan eri hillo ....
LiDL myi joskus keväällä Jack's -merkillä paholaisen hilloa joka oli tehty pelkästä paprikasta, eli ilman tomaattia; se oli hyvää, mutta -tietysti- maistui jotenkin teolliselle.
Ja Googlellahan näitä löytyy:
http://www.cdkitchen.com/recipes/cat/1241/
http://www.pepperfool.com/recipes/jams_idx.html
......
Aika monessa jenkkireseptissä näkyy tuo cranberry; pitänee kokeilla puolukalla ...
Dan Sukkerin ohjeen pohjalta on meilläkin tehty.
Sokeria ehkä neljännes alkuperäisestä ohjeesta, eri chilejä tilanteen mukaan. Huomattavasti enemmän kuin ohjeessa.
Valkiosipulia ehkä hiukan kans ohjetta enemmän ;)
Tuoretta oreganoa reilusti mukaan.
Paprika(tarkoittanee perus Pirkka-paprikaa) on korvattu miedoilla lajeilla kuten Aji Golden, Pimenta Campuci yms..
Eipä siitä alkuperäisestä ohjeesta paljoakaan jäänyt jäljelle. Mutta joka kerta tehty tilanteen mukaan, maku ja tulisuus luonnollisesti vaihtelee.
Mielestäni se on kuitenkin positiivinen asia.
Joo joo, haluan vastata tähän vaikka 120 vuoteen ei ole kukaan kussutkaan tähän ketjuun päin...
Etsiskelin äsken hyvää paholaisen hillo -reseptiä. Tämähän olikin hyvä ketju.
Itse en oikein siedä etikkaa, joten tein viime vuoden puolella seuraavaa:
4 isoa tomaattia
1 iso sipuli
1dl hillosokeria
ripaus suolaa
chilijauhetta (tai mieluummin tuoretta chiliä) oman maun mukaan
Hävettää melkein, kuinka yksinkertainen tuo resepti on. Tomaatit kaltataan (tai sitten ei, jos ei jaksa) ja pilkotaan pieniksi. Sipuli silputaan hienoksi. Sitten vain pieni kattila tulille ja kaikki ainekset sisään. Keitellään rauhallisella lämmöllä, kunnes alkaa tuntua siltä, että seos ei enää merkittävästi muutu.
Koko sotku jääkaappiin.
Tämä kannattaa tehdä valmiiksi muutamaa tuntia ennen tarjoilua, jotta koostumus olisi sopiva ruokailun hetkellä. Ahne ja kärsimätön saa lautaselleen löysempää hilloa.
MAINOS: Paholaisen hillo toimii loistavasti grillatun vuohenjuuston kanssa. Odottelen tässä Hulluja Päiviä, jotta voin mennä rinkan kanssa juustotiskille.
Paholaisenhilloa, majoneesia ja pikkelssiä, tulee oiva dippi.
Maistoin yhtä "Paholaisen Hilloa" jota myytiin LiDL'issä. Siinä valmistusaineena oli vain paprikaa (ja chiliä). Ei siis tomaattia sum muuta täytettä. Se oli tosi hyvää muttei tulista. Kunhan kerkijjää niin pitää kokeilla hilloa pelkistä paprikoista vähän terästettynä. Voisihan tuon näin talvella tehdä säilykkeistäkin. LiDL esim myy aika halvalla grillattuja paprikoita liemessä; tiedä sitten kuinka etikkaista se on. Siihen vähän valkosipulia, sitruunaa ja chilejä vaikka kuivatuista; niitähän riittää ..
Ei ole tulista, mutta laitetaan silti linkkiä: http://ruokaarokkiajarommia.blogspot.com/2012/04/paholaisen-hillo.html (http://ruokaarokkiajarommia.blogspot.com/2012/04/paholaisen-hillo.html)
Lainaus käyttäjältä: Pete M - helmikuu 29, 2012, 16:24:33 ip
Koska en käytä sokeria enkä etikkaa enkä muutakaan makua pilaavaa ainesosaa, minun paholaisen hilloni on suoraan helvetistä.
20 Nagaa
15 TSMB:tä
10 Habaneroa
Kaikki sitten kokonaisina tehosekoittimeen ja soseeksi asti. Jos ei ole tarpeeksi juoksevaa, voi koneen käydessä lisätä hieman oliiviöljyä.
Käy kaikenlaiseen ruoanlaittoon. Kokeiltu on ja hyvältä maistuu. ;D ;D
Idiotismia? :o
Ei ainakaan mitään tekemistä paholaisenhillon kanssa.
tällä ohjeella mä oon tehnyt:
1 iso sipuli
800g kokonaisia tomaatteja (tölkkikamaa tai sitten kaltattuna, miten jaksaa)
300g paprikaa
150g chilejä ( joista 50g chinence sukuisia, 100g on ollut baccatumeja)
3-6 yhdenkynnen valkosipulia fiiliksen mukaan
1tl suolaa
1 rkl mustapippuria
1rkl pizzamaustetta tai oreganoa kumpi nyt käteen on osunut
Nää keitellään kasaan n. 30-45 min.
Sitten perään:
0,5 dl - 1dl omenaviinietikkaa, käyhän muutkin, mutta mä pidän tosta.
250-300g hillosokeria, jos haluu tönkömpää ni hillo-marmeladisokeria.
atamonia voi laittaa jos tekee isomman satsin ja haluu et varmaan säilyy, mut säilyy se tolla etikallakin.
Ja keittelyä n. 3 min ja sitten purkkiin :)
Miks kaikki vaan aina keitetään suoraan?
Freesatkaa hyvät ihmiset KAIKKI kamat ensin ja sitten keittäkää. Paprikastakin tulee aivan erilainen=parempi, kun sen paahtaa ensin uunissa. (puolikkaat paprikat pellille, pyyhkäise öljyllä, hieman suolaa, ja parisataa astetta kunnes ottaa kunnolla tummaa pintaa. Paprikat kulhoon ja kelmu päälle kymmeneksi minuutiksi. Kuori ja jatka hillon tekoa.. )
Nii!
Nii. Se vaan on makuasia haluaako sen paahdetun paprikan maun hilloon vai ei.
Tulipahan itsekkin tehtyä tämmöstä oheisilla aineksilla:
1kg tomaattia purkista
~200gr suippopaprikaa
~100gr Cittarin Uruguyan habaneroja
iso sipuli
kaks isoa valkosipulia
1 dl etikkaa
~1 dl tummaa rommia
~350gr hillosokeria
ripaus suolaa ja mustapippuria
kymmenisen tippaa savuaromia
Täytin kolme 2.5dl purkkia näillä aineksilla. Jos maistelis yhtä purkkia ennen joulua niin tietää kehtaako muut kaksi antaa joululahjana eteenpäin :)
Miksi ihmeessä tomaattia purkista?
Tuorettakin tomskua on saatavilla, ja maku aivan varmasti parempi kuin purkista purkkiin menetelmällä.
Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - joulukuu 09, 2012, 21:02:55 ip
Miksi ihmeessä tomaattia purkista?
Tuorettakin tomskua on saatavilla, ja maku aivan varmasti parempi kuin purkista purkkiin menetelmällä.
Itseasiassa tähän aikaan vuodesta voi olla toinen tilanne. Esimerkiksi yksi viikonloppuherkuistani, eli perinteinen Italian meatballs. Siinähän lihapullat hautuu maukkaassa tomaattikastikkeessa. Kertakokeilun jälkeen eli ostin 10€ kotimaista tomaattia kastikkeeseen off-seasonina totesin, että ens kerralla varmasti tehdään tölkkitavarasta. Lopputulos oli meinaan yllättäen vetinen ja vaalea. Tölkeistä löytyy meinaan parhaimman satokauden ylituotanto kamaa ja maku soossissa on kohdallaan. Sekaan tietysti muutama tuore sattumiksi. Itsekkin yllätyin lopputuloksesta.
Paholaisen hillon teen kauden loppupuolella tuoreista, mut jos nyt tarttis niin tölkkitavaraa menis.
Heitänpä tuohon omani (http://sushrajalla.blogspot.fi/2011/09/sadon-sailontaa.html) reseptin sekaan myös! Erittäin hyvää on tullut ja maistajat ovat tykänneet! :P Tulisuutta pystyy helposti säätämään mieleisekseen, kun laittaa chiliä tottumuksen mukaan.
Niinkuin tonttu:kin tuossa mainitsi, minäkin olen hauduttanut lihapullia niissä ja hyvää tuli.
http://mirkkaforssell.blogspot.fi/2014/01/chilihillo.html
http://mirkkaforssell.blogspot.fi/2014/01/chilihillo.html
Onko pakko laittaa tomaattia .. ::)
Maistoin kerran jotain kaupan P-hilloa jossa oli vain paprikaa ja mausteita: oli hyvääää! [en muista valmistajaa, mutta joku kotimainen se oli]
Kokeilin sitten aikasemman kokeiluni pohjalta helpomman version: Purkki LiDL'n grillattuja paprikoita liemessä -valutetaan; pari Nagaa; mustapippuria karkeana rouheena; blenderiin, ja wot!
Jos sen haluaa säilöä, niin kuumennetaan nopeesti, mahdollisesti Atamonia sekaan ja purkkiin ...
Aikasemmin tein tuoreista suippopaprikoista grillaamalla ja kalttaamalla itse ja sotkin mukaan purkin Muttia ja toisen pikkupurkin LaCostena Chipotleja; hillosokeri, suola, etikka, valkosipuli ... ja tietysti pari Nagaa. Chipotle meni vähän harkitsematta ilman perkaamista: Niissä LaCostenan chipotleissa on tosi rankka savu ja törkeesti siemeniä sisällä - tuli kitkerä sivumaku ja liikaa savua ...
Noissa LiDL'n paprikoissa on hillitysti etikkaa ja vähän sokeria ja arvatenkin suolaa. Musta tämä "hillo" ei kaivannut lisää. Paprikan oma makeus ja Nagan hedelmäinen polte toimii ..
Itse tuoreista paprikoista grillaamalla tuli tiet hyvää, mutta ei siinä kypsennettynä juuri eroa ole, niinkuin ei tomaatissakaan jos on laadukas säilyke. Mä "löysin" Mutti'n Prismasta jo 3v sitten ..
Taas tuli yksi tomaattipohjainen hilloresepti vastaan. Kohtuullisen yksinkertainen mutta sitä voi tuunata mielensä mukaan.
Tomaatti-chilihillo
kaksi pientä purkkia
0,5 kg täysin kypsiä tomaatteja
3 punaista chiliä, siemenet pois
pieni pala tuoretta inkivääriä raastettuna
0,75 dl valkoviinietikkaa tai omenaviinietikkaa
1,5 dl sokeria
1 rkl hyvää oliiviöljyä
1. Leikkaa tomaatit neljään osaan ja poista kova kantaosa.
2. Lisää tomaatit ja leikatut chilipalat tehosekoittimeen ja pyöräytä hienoksi.
3. Kaada sose kattilaan ja lisää sokeri, viinietikka ja inkivääriraaste.
4. Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
5. Lisää oliiviöljy ja keitä vielä noin 15 minuuttia. Hillon pitäisi tässä vaiheessa olla kauniin punaista, läpikuultavaa ja jo hieman hillomaista.
6. Purkita hillo puhtaisiin, kuumiin pikkupurkkeihin. Hillo jähmettyy vielä jäähtyessään.
7. Chilihillo on ihanaa liharuokien ja makkaran kanssa. Sitä voi sipaista ketsupin sijaan hampurilaisen väliin, sitä voi pirskotella kypsän pitsan päälle tai sillä voi maustaa keittoja ja kastikkeita. Kokeile myös leikkeleiden kanssa tai juustotarjottimella.