Ruoanlaitto ja ravintolat => Kodin mausteinen kokkaus => Aiheen aloitti: svalli - marraskuu 29, 2005, 19:08:40 ip

Otsikko: chilitäytesuklaa
Kirjoitti: svalli - marraskuu 29, 2005, 19:08:40 ip
Kokeilin eilen illalla chilitäytesuklaitten valmistusta. Levitin sulaa maitosuklaata pienten paperikuppien pohjalle ja reunoille. Keskelle laitoin klöntin chilihyytelöä ja peitin sen sulalla suklaalla.
(http://i2.photobucket.com/albums/y9/svalli/Chili/chilisuklaa.jpg)
Tulos oli mielestäni herkullinen, mutta hillo olisi saanut olla hivenen tulisempaa, sillä suklaa peitti tulisuuden liiaksi. Maitosuklaa tuntui myös jotenkin miedon makuiselta, joten seuraava kokeilu pitää tehdä tummalla suklaalla ja ehkä ripauttaa hivenen chilipulveria sekaan.
Otsikko: chilitäytesuklaa
Kirjoitti: Omskakas - marraskuu 29, 2005, 19:16:19 ip
:kuolaaaa:

Tekeepä mieli jotain hyvää. Vaikka sitten jäätelöä habahillolla....   :P
Otsikko: Well Done
Kirjoitti: Anonymous - joulukuu 27, 2005, 02:57:48 ap
Lainaus käyttäjältä: "svalli"Levitin sulaa maitosuklaata pienten paperikuppien pohjalle ja reunoille.


:(! nice :))
Otsikko: chilitäytesuklaa
Kirjoitti: Fatalii - joulukuu 27, 2005, 12:29:44 ip
Noita botteja varten kannattaisi varmaan tehdä jotain pikkuhiljaa..? :(

Jokatapauksessa, pari chilireseptiä jos haluaa suun savun ja suklaan makuiseksi sekä tuliseksi.

Yhtä loistavia reseptejä jos saisi vielä lisääkin..! :D

http://juuri.org/growing/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=13&Itemid=53
Otsikko: chilitäytesuklaa
Kirjoitti: Zombie - toukokuu 14, 2006, 21:23:15 ip
Tuota täytyy kyllä joskus valmistaa ja tarjoilla pahaa-aavistamattomille ystävilleni  :twisted:. Näyttää oikeasti todella herkulliselta *kuolaa*
Otsikko: chilitäytesuklaa
Kirjoitti: Jupe56 - toukokuu 19, 2006, 08:33:31 ap
Onkos jollain todella hyväksi osoittautunutta marmeladi ohjetta, jos on niin mielellään muutkin sitä testaisi kuin minä.
Otsikko: chilitäytesuklaa
Kirjoitti: theBro - toukokuu 20, 2006, 15:19:59 ip
http://javu.kapsi.fi/inferno/viewtopic.php?t=779
Otsikko: chilitäytesuklaa
Kirjoitti: svalli - marraskuu 18, 2007, 04:24:24 ap
Taas oli aikaa taiteilla chilitäytesuklaan kanssa.

Tein eilen annoksen habanerohyytelöä Certo Hot Pepper Jellyn (http://www.kraftfoods.com/Recipes/JamsJelliesPreserves/Savory/CERTOHotPepperJelly.html) ohjetta mukaillen korvaten vihreän ja punaisen paprikan oransseilla ja jalapenojen sijasta käytin 10 oranssia habaneroa, jotka ovat kypsyneet autotallissa olevassa puskassa. Osan etikasta korvasin sitruunamehulla, niin hyytelöön tulee hedelmäisempi maku. Paprikat ja habat hienonsin silppurissa sitruunamehun kanssa miltei soseeksi, joka tuntui miltei liian tuliselta. Hyytelöön tulee kuitenkin niin paljon sokeria, että tulisuus lieveni miellyttäväksi, vaikkakin ei tätä uskalla ihan kaikille tarjota lättyhilloksi. Habaneron maku olisi ehkä saanut tulla paremmin esille, sillä pelkistä miedoista ja tulisista chinenseistä viimevuonna tekemäni hyytelö oli todella herkullista, mutta nyt oli tyydyttävä kaupan paprikaan. Oransseista paprikoista ja haboista tuli kaunis väri hyytelöön.
(http://i2.photobucket.com/albums/y9/svalli/Chili/habanerohyytel.jpg)

Tämän illan projekti oli suklaitten väsäys. Levitin sulaa tummaa suklaata konvehtimuottien pohjalle ja reunoille. Kun suklaa oli hetken jähmettynyt jääkaapissa, täytin jokaisen konvehdin kolon habanerohyytelöllä.
(http://i2.photobucket.com/albums/y9/svalli/Chili/suklaantaytto.jpg)

Hyytelön päälle vielä kerros suklaata, noin puolituntia jääkaapissa ja tuloksena 14 herkullista konvehtia. Vaatii aika paljon vaivaa ja käsityötä, mutta tulos on sen arvoinen.
(http://i2.photobucket.com/albums/y9/svalli/Chili/habanerotaytekonvehdit.jpg)

Tumma suklaa ja chili sopivat todella hyvin yhteen. Seuraavaksi pitäisi kokeilla tumman devil's food suklaakakun tai muffinssien täytteeksi tätä habanerohyytelöä.