Ruoanlaitto ja ravintolat => Kodin mausteinen kokkaus => Aiheen aloitti: Fundeeraaja - kesäkuu 05, 2015, 14:09:00 ip

Otsikko: Chiliyrttiviina
Kirjoitti: Fundeeraaja - kesäkuu 05, 2015, 14:09:00 ip
Pakko jakaa. Täällä kun tuo tisle ei maksa juurikaan mitään kun sen hakee tuolta viininviljelijöiltä 13 e / 5 L. Olen tässä paikallisesta grappasta tehnyt chili timjami viinaa. Eli pulloon viinaa chilirouhetta, kun omat eivät ole vielä edes kukkineet käytän löytämääni Scotch Bonnet rouhetta, reilusti maun mukaan. Muistakaa että sprii liottaa kapsaisiinin hyvin. Mukaan parit timjamin oksat. Jos perus vodkaan tekee, niin kannattaa pistää teelusikka tai kaksi sokeria antamaan hieman makeutta joka pehmentää viinan maun. Pimeään vaatekaapin perukoille unohtumaan hetkeksi ja ei kun huiviin. Syksymmällä pitää kokeilla Aji Cristallilla tuo. Meinaan voittaa mennen tullen virolaisen Pipravodkan.
Otsikko: Vs: Chiliyrttiviina
Kirjoitti: narttu - kesäkuu 05, 2015, 16:17:32 ip
Onhan tuota chiliviinaa tullut jo useampi pullollinen tehtyä ja myös juotua. :o itse laitan pullon jossa on tuoretta chiliä astianpesukoneeseen (korkki tiukasti kiinni. ;)) Yrttejä en oo sekaan törkännyt ja chilitkin ovat pakastimen pohjalta, mallia sekalainen. :-[ Hyvin on viinat tullut juotua, joskus helkkarillisen irvistyksen kera. :P
Otsikko: Vs: Chiliyrttiviina
Kirjoitti: Fundeeraaja - kesäkuu 05, 2015, 16:39:15 ip
Juju olin juuri tuossa timjamissa, sopii kuin nenä päähän chilin kanssa.  ;D
Otsikko: Vs: Chiliyrttiviina
Kirjoitti: MiM - tammikuu 24, 2016, 18:02:20 ip
Tuo timjami kuulostaa kiinnostavalta, miten hyvin tuo bonnetin oma maku löytää tiensä siiihen juomaan?

Itse olen tehnyt Lemon Drop ja subrovka yhdistelmällä aivan erinomaista chiliviinaa. Tuoretta chiliä ei mielestäni kannata jättää pidempään likoamaan kuin pari päivää, maku ei sen jälkeen enää parane, päinvastoin.

Subrovkaa (Zubrowka; bison grass) pitäisi olla löytyvssä noilla alueilla missä oleskelet.
Otsikko: Vs: Chiliyrttiviina
Kirjoitti: Fundeeraaja - helmikuu 22, 2016, 23:07:22 ip
Bonnetin ja haban maku löytyy hyvin tuolta.