Kun chilejä on altistettu UV-valolle, niihin on huomattu syntyvän suuria määriä D3-vitamiinia. Koisokasvien heimosta on ennenkin löydetty mm. tomaatista, mutta tomaatin lehdet ovat myrkyllisiä.
Lehdissä on ilman UV-altistustakin tätä vitamiinia, mutta arvot nousevat monikymmenkertaisiksi käsittelyn jälkeen. Myös D2-vitamiinia lehdissä on.
Kapsaisiinin on todettu olevan antimikrobinen ja antioksidanttinen. Se voi myöskin estää säteilyn aiheuttamaa tuhoa tietyissä kehon toiminnoissa.
Lähteet:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23411232
http://orbit.dtu.dk/files/9719554/vitamin_D3_in_plants_effect_of_UVB_exposure_poster.pdf
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378874111007963
https://www.researchgate.net/publication/230129138_Study_on_the_antimicrobial_activities_of_the_capsaicin_microcapsules
https://www.dovepress.com/antioxidant-activity-of-capsaicin-on-radiation-induced-oxidation-of-mu-peer-reviewed-article-RRBC
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12452665