Ruoanlaitto ja ravintolat => Kodin mausteinen kokkaus => Aiheen aloitti: rosvoroope - tammikuu 11, 2006, 13:37:12 ip

Otsikko: Omatekoista Chiliviinaa (ei ponua:D)
Kirjoitti: rosvoroope - tammikuu 11, 2006, 13:37:12 ip
Tuossa eilen tein seuraavanlaista litkua aivan omilla ohjeilla.

1,5 l 40%finlandiaa (piti olla 60% vaan eipä alkoissa ollunna ja pimeän viinan maahantuojanikin oli täydentämässä varastojaan)

lämmitin viinan kattilassa (varovasti ettei kiehu!)

Laitoin pulloon 2kpl halkaistuja habaneroja,1 kpl viipaloitu lime ,
7 kpl isoja mietoja chilejä koristeeksi , 3 kpl rawit (mitälie,paikallisesta lähikaupasta ostettu.Paketissa lukee : Rawit  Thailand Spicy grade 8.
Kukaan törmännyt tähän hieman kahden euron kolikkoa isompaan chiliin?? Tulinen se totisesti on : söin kokeeksi yhden kokonaisena ja avot,alkoi kummasti silmät,nenä ja iho vuotamaan :D)
Sitten vielä hienonnettua merisuolaa n: puolikas ruokalusikallinen
ja pari tippaa orig. tabascoa sekä yksi paahdettu ja kuivattu chili.

Siihen päälle kaadoin kuuman viinan ja sekoittelin hetken jonka jälkeen päätin että pullo pidetään suljettuna väh. kuukauden.

Onkos muut tehneet minkäkinlaisia chiliviinoja muutenkin kuin lasiin?
Otsikko: Omatekoista Chiliviinaa (ei ponua:D)
Kirjoitti: Anonymous - tammikuu 11, 2006, 14:42:50 ip
Ootko tehny ennen vastaavaa, vai onko eka kerta?

Kuulostaa meinaan siltä että tuli aika mukavasti tuota chiliä, saattaa olla aika perkeleellistä kamaa. Itse olisin jättäny kuumentamisen ja olisin myös laittanu vähemmän chilejä. No, oman maun mukaan.
Otsikko: Omatekoista Chiliviinaa (ei ponua:D)
Kirjoitti: Nuthead - tammikuu 11, 2006, 15:10:47 ip
ja toi suola oli aika jännää kans... :shock:
Otsikko: Omatekoista Chiliviinaa (ei ponua:D)
Kirjoitti: rosvoroope - tammikuu 11, 2006, 18:21:46 ip
njoo saattaapi siitä hiukka turhan ärjyä tulla vaikkei ne isot ole todellakaan paprikaa kummempia.
No sen näkee sitten aikanaan, meneepä tuo ainakin mausteviinana shoteissa ja vaikkapa isommissakin juomasekoituksissa jos ei muuta (esim.puolet tuota ja puolet vaikka 60%finlandiaa shottina).
Suolasta sen verran että tuommoisessa ärjyssä shotti viinassa itse ainakin olen äskettäin oppinut siitä pitämään.
Homman juju on että ei maistu viina lainkaan vaan tuo chilin tulisuus ja pienin suolaisuus kielen päässä.

No kunhan nyt kokeillaan.

Ennen en ole tuommoista pulloon tehnyt,lasiin kylläkin tabascoa,chilimehua ym. tullut laitettua.
Otsikko: Omatekoista Chiliviinaa (ei ponua:D)
Kirjoitti: -VV- - tammikuu 11, 2006, 19:34:30 ip
LainausOnkos muut tehneet minkäkinlaisia chiliviinoja muutenkin kuin lasiin?


Itse tuli tuossa ennen joulua tehtyä aika vihainen satsi: 5 caribbean red habanero-chiliä pieneksi pilkottuna 0,35 l 40% koskenkorvapulloon.  Hieman yli kuukauden päivät saivat chilit olla pullossa ja pullo lämpimässä paikassa, maistaessa habaneroissa ei ollut enää minkäänlaista tulisuutta jäljellä eli luultavasti kaikki kapsaisiinit olivat liuenneet alkoholiin. Chilin väri oli muuttunut vaalean keltaiseksi alkuperäisestä tummanpunaisesta, mutta viinan väri vain hieman kellertäväksi.

Maku oli voimakkaan habaneromainen, tai sen puolen sekunnin ajan kun vielä jotakin maistoi ennen makunystyröiden lamaantumista. Yleisin reaktio habakossua maistaneilla oli sekalaisten suomen kielen agressiivien lisäksi lause: "Onko tämä tarkoitettu oikeasti juotavaksi?".
Kukaan ei suostunut ottamaan lisää...
Seuraavaan satsiin on tarkoitus laittaa vähintään kaksinkertainen määrä habaneroja, enemmänkin jos sato sen sallii.
Otsikko: Omatekoista Chiliviinaa (ei ponua:D)
Kirjoitti: Nuthead - tammikuu 11, 2006, 20:53:02 ip
:lol:  :twisted:
Otsikko: Habsuviunaa!
Kirjoitti: chuu - tammikuu 16, 2006, 13:11:18 ip
8 kpl orange habaneroa
0,75 l Ilves viinaa.

Poista haboista siemenet ja viiltele kauniiksi lohkoiksi jotka sitten tiputtelet ilvesviinapulloon. Säilytä pulloa pimeässä paikassa kunnes Habanerot ovat muuttuneet valkoisiksi (n.3kk). Nauti shottina, sekoita salmariin tai glögiin.

Suosio on ollut suorastaan yllättävää. Kunhan seuraava sato tulee, kokeilen tehdä habaviskiä.
Otsikko: Omatekoista Chiliviinaa (ei ponua:D)
Kirjoitti: Aji Inferno - tammikuu 16, 2006, 23:56:23 ip
Joo, eipä tuo vielä tainnut tämän hullujenhuoneen ennätyksiä rikkoa... Itse tuskin saan koskaan anteeksi sitä mitä chilillä erääseen juhannusbooliin sain aikaan, eikä se ollut edes pahin syntini aiheesta... ;-)
Otsikko: Re: Omatekoista Chiliviinaa (ei ponua:D)
Kirjoitti: Anonymous - helmikuu 11, 2006, 21:14:37 ip
Chilihamppuviina on kans makea yhdistelmä,kantsii kokeilla,mutta olkaa varovaisia...
Otsikko: Omatekoista Chiliviinaa (ei ponua:D)
Kirjoitti: Os2 - helmikuu 11, 2006, 21:28:03 ip
Voisihan sitä kokeilla TAAS mut ilman hamppua  :P  Olisi parhaillaan habaneroja kypsymässä, olikos miittiä tulossa?  :twisted:
Otsikko: Omatekoista Chiliviinaa (ei ponua:D)
Kirjoitti: Pertsa - kesäkuu 04, 2006, 21:53:42 ip
pakko kai tännekin on kehua tekemääni ilolientä. kolmenvartinpullo sisu-viinaa ja 13 habaneroa..viinan maku on tipotiessään ja poltetta enemmän kuin tarpeeksi. kiva tunne kun neste valahtaa suoraan sisuksiin :?
Otsikko: Omatekoista Chiliviinaa (ei ponua:D)
Kirjoitti: kyris - kesäkuu 12, 2006, 18:37:41 ip
Firman kesäpäiviä varten pistin 0,5l kossupulloon 1kpl White Bullet Habaneron, 1kpl lemon dropin (ainoat kypsät...) ja reilun lorauksen Demon Ichoria.

Olisi saman tien pitänyt tehdä litran pulloon. Meinasi nimittäin loppua kesken  :D  Osa halusi jakaa kivun, osa halusi machoilla...

Oli ihan mukavan tujua!
Otsikko: Vs: Omatekoista Chilitenua (ei ponua:D)
Kirjoitti: Jamsteri - toukokuu 27, 2009, 00:11:41 ap
Kaipa tätä(kin) ketjua pitää spämmätä omilla kokemuksilla kun satuin tämän huomaamaan.

Syksyllä päätin inspiraation puuskassa tehdä chiliviinaa kuivatuista nagoista, joita sain silloin purkillisen. Yksinkertaisuus oli kaunista: Kaksi nagaa 0,35l suomiviinapulloon ja antaa muhia kaksi viikkoa. Ensimmäisen testauksen jälkeen kämppis haukkui kiroilun kera minut alimpaan helvettiin hyvän viinan pilaamisesta eli poltetta oli ainakin muille tarpeeksi. Omasta mielestä viina oli silloin juuri sopivaa.

Tästä eteenpäin iski seuraava ongelma: Miten chilit saa pois pullosta kun ne ovat turvonneet sen kokoisiksi, etteivät tule ulos kaulasta? "No, ei se mitään. Olkoot pullossa", tuumin. Myöhempien nautintokertojen jälkeen viina olikin sitten siinä pisteessä, että vatsakrapula tuli vaikkei olisi ikinä ollutkaan humalassa. Lopulta loput viinasta, eli siis noin puoli pulloa lähti kaverille tuparilahjaksi. Tästä muodostui sitten perinne, että se kaveripiirin jäsen, jolla on tuparit saa pullon. Viime näkemällä jäljellä oli vielä neljännes pullosta.

Että tällaista. Ei kyllä pärjää ihan tuolle pertsan habaviinalle.
Otsikko: Vs: Omatekoista Chilitenua (ei ponua:D)
Kirjoitti: Watt - toukokuu 27, 2009, 00:23:03 ap
Sitten kun nuo Lemon Dropit kypsyvät niin pitää "uhrata"(vai olisiko parempi sanavalinta "päivittää") yksi pullo virontuliaisia  ;) Sitten jatkaa vaikka Sour Applella. Pääsee sitten toteamaan jälkikäteen... "Se näytti paperilla hyvältä..."
Otsikko: Vs: Omatekoista Chilitenua (ei ponua:D)
Kirjoitti: Aji Inferno - toukokuu 27, 2009, 13:16:53 ip
Toistakytä vuotta sitten sitä tuli kokeiltua noiden seosten kanssa esim. juhannuksen kaveriporukan kauhuksi... Tulos oli toisinaan aivan karmaisevan kauheaa (habaneroviski yms.) =)  Chilirommi toimi taas pelättyä paremmin. Yleisesti ottaen lopputulema kuului kai sarjaan "tenun väärinkäyttöä". :)
Otsikko: Vs: Omatekoista Chiliviinaa (ei ponua:D)
Kirjoitti: massmur - toukokuu 27, 2009, 13:57:16 ip
Tuli pari viikkoa sitten maisteltua chilivodkaa, jossa 0,5l pullossa yksi kaupan habanero.
Hyvin käyttökelpoista, jos ei extreme-kokemuksia hae. Tuota saa tarjottua muillekin ilman,
että kuolevat tuskaan.

Aikaisemmasta erästä oli huonompia kokemuksia. Siinä desiin 80% viinaa laitettiin sekaan 2-3
habaneroa. Tuloksena mm. yksi kaveri oli puoli tuntia ihan poissa pelistä. Ei pystynyt sanomaankaan
mitään. Loput porukasta saivat vähintäänkin hikan.
Otsikko: Vs: Omatekoista Chiliviinaa (ei ponua:D)
Kirjoitti: Noli Me Tangere - toukokuu 27, 2009, 14:12:26 ip
On tullu tehtyä 2dl pulloon chiliviinaa, sinne vaan muutama habanero ja kossua päälle. Saa muhia kuukaudenkin kaapissa, ja eikun maistamaan.
Otsikko: Vs: Omatekoista Chiliviinaa (ei ponua:D)
Kirjoitti: ChileLoop_ - toukokuu 27, 2009, 15:34:13 ip
Ite on tullu kanssa kyseistä hommaa testailtua ihan kohtuu hyvin tuloksin. Paras satsi tuli 0,75l smirnovista mihin laitoin vaan yhen caribean red haban, litkussa oli ihan mukava polte ja sitä tuli törkeen hyviä caipiroskia  ;D harmi vaan ku loppu niin nopeesti. Pitää taas tehä uutta satsia kuhan saa vaan ensin vähän satoo. Tällä kertaa joutuu varmaan tekemään useemman pullon kerralla, ettei lopu heti kesken  ;)
Otsikko: Vs: Omatekoista Chiliviinaa (ei ponua:D)
Kirjoitti: Noli Me Tangere - toukokuu 27, 2009, 17:04:32 ip
Mietin tässä kans tuon viinan maustamista uudemman kerran, kun tuo Cayenne työntää podia ihan mukavasti. Sen maku kun ei itsessään ole mikään hyvä, niin joutaa pulloon. Joku tosin voi olla sitä mieltä, että hyvän alkoholin pilaamista tälläinen touhu...
Otsikko: Vs: Omatekoista Chilitenua (ei ponua:D)
Kirjoitti: wille - toukokuu 28, 2009, 15:33:44 ip
Lainaus käyttäjältä: Watt - toukokuu 27, 2009, 00:23:03 ap
Sitten kun nuo Lemon Dropit kypsyvät niin pitää "uhrata"(vai olisiko parempi sanavalinta "päivittää") yksi pullo virontuliaisia  ;) Sitten jatkaa vaikka Sour Applella. Pääsee sitten toteamaan jälkikäteen... "Se näytti paperilla hyvältä..."


Lemon Drop toimii kyllä noissa seoksissa varsin mainiosti. Tuntumaa on kyllä tarpeeksi, vaikkei pulloon haboja sotkekkaan. Hieno sadonkorjuujuoma.  ;)
Otsikko: Vs: Omatekoista Chilitenua (ei ponua:D)
Kirjoitti: chilimieli - toukokuu 28, 2009, 16:20:06 ip
Itsekkin muutaman cayannen silver-rommipulloon laittaneena en voi kun kehua, kivasti chilien värikin vaihtuu seisottaessa melkein vitivalkoiseen. :) Cayannesta häviää täysin sen kitkeryy ja jäljelle jää polte.

Kovempi kaveri läträä chiliä tähän: (http://olutverkko.webs.com/kuvat/duggessahti08nogneo.JPG)
Otsikko: Vs: Omatekoista Chilitenua (ei ponua:D)
Kirjoitti: TurboPuberteth - toukokuu 28, 2009, 19:44:24 ip
Lainaus käyttäjältä: rosvoroope - tammikuu 11, 2006, 13:37:12 ip
Tuossa eilen tein seuraavanlaista litkua aivan omilla ohjeilla.

1,5 l 40%finlandiaa (piti olla 60% vaan eipä alkoissa ollunna ja pimeän tenun maahantuojanikin oli täydentämässä varastojaan)

lämmitin tenun kattilassa (varovasti ettei kiehu!)

Laitoin pulloon 2kpl halkaistuja habaneroja,1 kpl viipaloitu lime ,
7 kpl isoja mietoja chilejä koristeeksi , 3 kpl rawit (mitälie,paikallisesta lähikaupasta ostettu.Paketissa lukee : Rawit  Thailand Spicy grade 8.
Kukaan törmännyt tähän hieman kahden euron kolikkoa isompaan chiliin?? Tulinen se totisesti on : söin kokeeksi yhden kokonaisena ja avot,alkoi kummasti silmät,nenä ja iho vuotamaan :D)
Sitten vielä hienonnettua merisuolaa n: puolikas ruokalusikallinen
ja pari tippaa orig. tabascoa sekä yksi paahdettu ja kuivattu chili.

Siihen päälle kaadoin kuuman tenun ja sekoittelin hetken jonka jälkeen päätin että pullo pidetään suljettuna väh. kuukauden.

Onkos muut tehneet minkäkinlaisia chiliviinoja muutenkin kuin lasiin?
Joo tuo rawit on totisesti tulinen ja vittumaisen pistävä maku. En oikein tiedä, että mihin nuo sopii ;D
Otsikko: Vs: Omatekoista Chilitenua (ei ponua:D)
Kirjoitti: Aji Inferno - toukokuu 29, 2009, 01:07:13 ap
Jos haluatte välttää elinikäisen akuutin kupuloosin eli nelikulmaisen suolisolmun (Aku Ankka-termistöä, muut älkää edes yrittäkö tulkita ;), älkää ikimaailmassa laittako jotain pirun chinenseä huonon viskin sekaan!!! Habanero halvassa skottilaisessa oli jo yrjöttävämpää kuin Madventuresin best-of-kokoelma. Ja voin vain kuvitella, miten kamalaa tuosta saa kun heittää noita miljoonan scovillen hirvityksiä vaikkapa... (valitse oma halpaviskisi)

:-X :)
Otsikko: Vs: Omatekoista Chilitenua (ei ponua:D)
Kirjoitti: Noli Me Tangere - toukokuu 29, 2009, 11:45:56 ap
Viskiä en lähtisikään pilaam... eikun maustamaan chilillä. Mieluummin käytän jotain suhteellisen mautonta kamaa, kuten vodkaa tai vaaleaa rommia.

Ja sillä uhallakin, että menee ohi aiheen: Ostakaa ananas, pilkkokaa se pulloon/karahviin jossa on myös korkki, lisätkää desi(?) tummaa ruokosokeria, ja täyttäkää rommilla. Odotelkaa kuukausi ja nautiskelkaa pois. Voihan tuotakin chilillä terästää. En ota vastuuta jos tulee pahaa, en muista sokerin määrää enää, joten oman maun mukaan.

Edit: Unohtui tuo alkuperäisen ohjeen vaniljatanko. Sekin vielä pulloon.
Otsikko: Vs: Omatekoista Chilitenua (ei ponua:D)
Kirjoitti: Janne - toukokuu 29, 2009, 11:55:15 ap
Tässä ketjussa ei vielä taidettu mainita chili-salmiakkikossua. Tai oikeastaan chilisalmiakki-kossua :)

Tulee nimittäin erinomaista noista chilikaupan salmiakeista kun laittaa n. 100 grammaa joko miedompia, nagakiukkuja tai sopivassa seoksessa molempia pullolliseen viinaa.

Toimii toki myös ihan kaupan turkinpippureista ja tuoreesta chilistä yhdistelemällä.
Otsikko: Vs: Omatekoista Chilitenua (ei ponua:D)
Kirjoitti: von Riena - toukokuu 29, 2009, 13:12:50 ip
Lainaus käyttäjältä: Janne - toukokuu 29, 2009, 11:55:15 ap
Tässä ketjussa ei vielä taidettu mainita chili-salmiakkikossua. Tai oikeastaan chilisalmiakki-kossua :)

Tulee nimittäin erinomaista noista chilikaupan salmiakeista kun laittaa n. 100 grammaa joko miedompia, nagakiukkuja tai sopivassa seoksessa molempia pullolliseen tenua.

Toimii toki myös ihan kaupan turkinpippureista ja tuoreesta chilistä yhdistelemällä.


Nagakiukuilla ja Lemon Drop Lime-karkeillakin kokeiltu, hyvää tulee!
Otsikko: Vs: Omatekoista Chilitenua (ei ponua:D)
Kirjoitti: arse - toukokuu 29, 2009, 16:07:11 ip
jossain täällä foorumin kätköissä oli chilisalmarifisu-juoman ohjeet, tulee todella herkkua. http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=720.msg17888#msg17888 (http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=720.msg17888#msg17888) tuossahan se. Chilin määrää tietty kannattaa lisätä sietokyvyn äärirajoille :)
Otsikko: Vs: Omatekoista Chilitenua (ei ponua:D)
Kirjoitti: wille - toukokuu 30, 2009, 11:36:24 ap
Lainaus käyttäjältä: Janne - toukokuu 29, 2009, 11:55:15 ap
Tässä ketjussa ei vielä taidettu mainita chili-salmiakkikossua. Tai oikeastaan chilisalmiakki-kossua :)

Tulee nimittäin erinomaista noista chilikaupan salmiakeista kun laittaa n. 100 grammaa joko miedompia, nagakiukkuja tai sopivassa seoksessa molempia pullolliseen tenua.

Toimii toki myös ihan kaupan turkinpippureista ja tuoreesta chilistä yhdistelemällä.


Eikä todellakaan hullumpaa myöskään Naga-toffeella...