Ruoanlaitto ja ravintolat => Sadon säilöntä ja käsittely => Aiheen aloitti: lllauraa - lokakuu 05, 2018, 16:57:46 ip

Otsikko: Mitä tehdä Cayennestä?
Kirjoitti: lllauraa - lokakuu 05, 2018, 16:57:46 ip
Muutamia eri lajikkeita tänne tulossa, mutta ylivoimaisesti cayennea tiedossa todella suuri määrä. Ja itsehän nyt ensimmäistä vuotta kasvattelen eikä ole ikinä tullut chilejä säilöttyä tai juurikaan mitään niistä kokkailtua.
Jauhetta olisi tarkoitus tehdä pieni määrä, mutta silti näitä jää jonkun verran yli.  ;D

Joten kysymys kuuluu, mitä muuta näistä olisi järkevää tehdä?  ???
Lisäkysymys! Miten muut suosittelisi jauheen tehtäväksi? Kuivatus, miten? Ei löydy kuivuria, enkä sitä nyt toistaiseksi ole lähdössä ostamaankaan..
Otsikko: Vs: Mitä tehdä Cayennestä?
Kirjoitti: Whili - lokakuu 05, 2018, 18:46:45 ip
Jos löytyy lämmin ja kuiva paikka niin halkaise podit ja ripusta siimaan tai naruun roikkumaan.
Uunissakin kuivatus onnistuu. Noin 50 astetta ja uunin luukku raollaan. Kiertoilma on plussaa.

Cayannesta saa myös hapattamalla tehtyä ihan kohtuuhyvää kastiketta...
Otsikko: Vs: Mitä tehdä Cayennestä?
Kirjoitti: lllauraa - lokakuu 05, 2018, 22:03:47 ip
Toi kastike voisi kyllä olla kokeiltavan arvoista, kun tykkään kuitenkin ruokaan käyttää vähän siinä sun tässä muodossa :) Varmaan turvallisempi kuivatella narussa roikkuen, sen verran hajamielinen välillä että mahdollisesti uuniin unohtuisi  ::)