Onko kukaan muuten maistanut sitä Fazerin uutta chilisuklaata. Itse en ole vielä maistanut mutta pitää ensikerralla kaupaan mennessä ostaa :D
On... ihan hyvää suklaata mutta chili jää vähän turhan pahasti varjoon...
Chipotlesuklaa on jotain aivan käsittämättömän hyvää, suosittelen testaamaan. Toimii hyvin myös muilla chilijauheilla!
Ohje:
http://juuri.org/growing/index.php?option=com_content&task=view&id=39&Itemid=53
En tiedä onko tullut uutta chilisuklaata, mutta yhtä olen ainakin maistanut, enkä pitänyt. Mikäs ihme tuo, kun en ole erityisen suuri suklaan enkä chilin ystävä (ja mikä minut palstalle veti, avomiehen kiinnostus chileihin ja oma kiinnostus kaikkea kasvavaa kohtaan).
Poltetta ei tosin suklaassa ihmeemmin ollut, ja sitä lievää poltetta lukuun ottamatta en erottanut mitään tavallisesta suklaasta poikkeavaa. Ja tämä maistamani taisi olla suklaapatukan muodossa ja maistamisesta on vähän pidempi aika jo (2-3 vuotta?)
Lainaus käyttäjältä: "Fatalii"On... ihan hyvää suklaata mutta chili jää vähän turhan pahasti varjoon...
Chipotlesuklaa on jotain aivan käsittämättömän hyvää, suosittelen testaamaan. Toimii hyvin myös muilla chilijauheilla!
Ohje:
http://juuri.org/growing/index.php?option=com_content&task=view&id=39&Itemid=53
Paljos oot about puskenu chippeä yhtä suklaalevyä kohti ?
Vois käydä ostaa pari levyy fasun sinistä ja tehdä testierät :)
No mitään ohjenuoraa en osaa tuohon antaa kun oon laittanut ite aika perstuntumalla niin että yhtä jauhelajiketta jokaista suklaapalaa kohden... tulee aika eri tuloksia.. määrät vaihtelevat ripauksesta teelusikalliseen jauhetta per suklaapalanen, enempi parempi... :twisted:
Mutta järjenkäyttö on sallittua, turha tulla mulle vinoilemaan jos turpa palaa, MÄHÄN VAROTIN!! :D
Koita ihmeessä, suosittelen vahvasti etenkin chipellä!
Ja kerro kokemuksista.
Tykkäsin, en ole koskaan maistanut pahaa suklaata. :wink:
Lainaus käyttäjältä: "Jassu"Lainaus käyttäjältä: "Fatalii"On... ihan hyvää suklaata mutta chili jää vähän turhan pahasti varjoon...
Chipotlesuklaa on jotain aivan käsittämättömän hyvää, suosittelen testaamaan. Toimii hyvin myös muilla chilijauheilla!
Ohje:
http://juuri.org/growing/index.php?option=com_content&task=view&id=39&Itemid=53
Paljos oot about puskenu chippeä yhtä suklaalevyä kohti ?
Vois käydä ostaa pari levyy fasun sinistä ja tehdä testierät :)
Kannattaa käyttää mieluummin sitä Taloussuklaata. On tummempaa, parempaa, ja sopii paremmin kokkaukseen.
Itse tuli just testattua perus maitosuklaalla johon sekoitin fatalin spicy hottia, savujauhetta ja sitten omaa apache-jauhetta. Maku on jotain aivan loistavaa :) Pientä säätöä noitten jauhemäärien kanssa pitää vielä lopulliseen satsiin tehdä (osasta todella tuli todella tulisia) x)
Vaikeushan taitaa olla siinä ettei saa tasaisesti sekotettua tota jauhetta, täytyykin itse testata vielä tätä savujauheella.
Hyvä keino saada jauhe tasaisesti suklaan joukkoon, voisi olla sulan suklaan vatkaaminen sähkövatkaimella. Sitten siihen vatkainterien väliin ripottelee sitä jauhetta kun kone on päällä. Samalla sitten vähän tietysti pyörittää vatkainta ympäri.
Helsingissä Hakaniemen kauppahallista tarttui jouluostoksilla mukaan chilisuklaata, jota myytiin irtopaloina. Samaiselta kaupustelijalta sai myös muita erikoisempia suklaita. Esimerkiksi salmiakkisuklaa oli varsin jännittävä kokemus.
Omaan suuhun ei chilisuklaa ollut kovin tulista, mutta chilin (lajikkeesta ei hajuakaan) maku oli hyvin esillä. Hyvää se oli! Ei riittänyt lahjaksi asti, vaikka siinä tarkoituksessa sitä alunperin ostin...
Oli muuten hyvän näköstä suklaata fataliin ohjeessa :) Pitääkin tehä joskus!
Etenkin chipotlejauheella terästettynä.. avain tajuttoman hyvää. :)
Chipotle toimii myös loistavasti kotitekoisen kinuskin yms kanssa.
Fazerin chilisuklaat oli suklaan ystävälle todellinen pettymys.
Sen sijaan KULTASUKLAAN chilisuklaat ( ja muutkin suklaat ) painivat ihan eri sarjassa Fazerin kanssa. Kunnon maut ja kunnon suklaat !!!
www.kultasuklaa.fi
Itse väsäsin seuraavaa; 1 tl omaa chilijauhetta (seoksessa 3 chililajia ja lisäksi 1/3 "hickory smoke flavor"), 4 rkl kaakaojauhe, 1 dl löysää kermavaahtoa, 1 rkl vahvaa kahvia, 1 levy talous-suklaata. Sulata suklaa vesihauteessa, lisää aineet ja vatkaa kuohkeaksi. Siten nopea jäähdytys pakastimessa (massan kuohkeus säilyy), ja kun jäähtynyt siirrä jääkaappiin.
Tumman suklaan, kaakaon ja kahvin kirpeä soundi keventyy kummasti kermavaahdon ja talous-suklaasta irtoavan rasvan vaikutuksesta.
Kiinteää migreeniä, mutta Jesú miten hyvää...
Kyytipojaksi Burmesterin Sotto Voce tai Tawny porttia ja Nicaragualainen Robusto. Kokeilla kannattaa myös vaihtoehtoisesti Moscato d'Asti ja kermavaahtoa ja mansikoita tai Vin Santo ja cantuccinit.
Stockan Hullujen Päivien uhrina mukaani tarttui Lindtin Creation 70% Cherry & Chili-suklaalevy. Chiliä on ehkä näytetty suklaalle :twisted: Muuten ihan pätevä herkku.
kätevä ja nopea: lasiin suklaata, mielellään tummaa, tulee parempaa. -> mikroon, sopivan sulanut niin x määrä chiliä y oman maun mukaan (: -> lisää mikroa kunnes on sekoitettu tarpeeksi --> kaadetaan sula suklaa semmoseen jääpalamuottiin--> pakastin tai jääkaappi, riippuu kuinka kiire on :) valmis ja on muuten hyvää :D
Värkkäsin chilisuklaata seuraavalla kokoonpanolla:
400g talous suklaata
50g saksanpähkinää
1 reilu rkl hunajaa
1/4osa tl Bih Jolokia jauhetta (olin peloissani että tulee kuolema jos enemmän hölvään tuota)
1/2rkl margariinia
Homma alkoi siitä että sekotin chilijauheet hunajaan ja jätin maustumaan. Seuraavaksi pilkoin saksanpähkinät noin 1cm*1cm paloiksi, sitten talous suklaat ja margariini pieneen kattilaan ja vesihauteeseen sulamaan. Kun enää muutamia pieniä suklaa palan osia oli havaittavissa sekaan läppäsin tuon chilihunajan ja sekoittelin kunnes massa oli tasaista. Tämän jälkeen pähkinä rouheet sekaan ja vielä tovi sekottelua. Annostelin lusikalla jääpalamuotteihin. Toinen jääkaappiin ja toinen pakastimeen. Kun suklaa oli jäähtynyt ja jähmettynyt oli maistelun aika.. Tulisuutta olisi ehkä saanut olla enemmän makuuni, mutta tätähän voisi jopa tarjota kavereillekkin (jos näitä olisi vain enemmän).. Kivan makeuden toi hunaja tuohon tummaan suklaaseen. Chilin poltekkin ilmestyy vasta jälkimauksi.
Kaupan valmiit chilisuklaat ovat mielestäni aika huonoja vitsejä vähänkään chilistä pitäville..etenkin se fazerin :lol:
Tässä kuitenkin ohje alkutalvella ilmestyneestä Meidän Suomi -lehdestä, vähän kun muokkailee ja mättää mielen mukaan chiliä, niin tulee tosi herkkupaloja!!
3-4 kuivattua piripiri -chiliä murskattuna (maun mukaan kannattaa tyrkätä, itse heittelin jotain pieniä petoja 6 kpl)
1 dl kuohukermaa
1 tl hunajaa
-> sekoita ja kiehauta ed ainekset, anna maustua hetken...Siivilöi chilit pois (tämän jälkeen viskasin vielä chilijauhetta seokseen)
200 g tummaa suklaata rouhittuna
25 g voita
-> Kiehauta kerma-chili-hunaja -seos uudelleen ja kaada kuuma liemi suklaarouheeseen. Sekoita sauvasekoittimella, lisää voi ja sekoita taas. Pursota seos muotteihin ja anna olla pakastimessa 1 h.
+200 g tummaa suklaata kuorrutukseen, sulata mikrossa tai vesihauteessa.
-> Irrota suklaat muoteista ja kasta suklaasulaan.
Työkaverilla oli mukanaan Lindtin 70% kaakaota sisältävää tummaa chili-suklaata. Lindtin suklaasta tykkäävänä oli oikein mukavan makuista. Lämmön tunne toki oli hyvin lievä, mutta tuli kivasti vasta jälkimakuna suuhun.
Tuosta tulikin mieleeni Lidlin chilisuklaa, joka ei ole oikein onnistunut tuote. Suklaassa on harvassa aika tujuja chilinpalasia, eli joissain paloissa ei ollut chiliä nimeksikään ja toisissa taas niin paljon että ei-chilipää sai syljeskellä niitä sattumia. Chilin pitäisi ehdottomasti olla jauhemuodossa suklaassa...
Italiassa sain chilisuklaajäätelöä irtomyynnistä, ihan mukava kokemus. Lämpöä ehkä saman verran kuin Fazerin chilisuklaassa.
Käväisin Italian reissulla myös sweitsin puolella eräässä suklaatehtaan (en muista nimeä) tehtaanmyymälässä.
Siellä myytiin Mexican Chocolate 66% cacao with chili. Poltetta oli suunnilleen yhtä paljon kuin eteisen matossa, mutta chilin maku tuli vahvasti esille kyllä. Olisi pitäny ostaa enemmän....
Tuota tarttui mukaan Haaparannan Ikean yhteydessä olevasta "Isosta karkkikaupasta"...
http://www.lindt.com/1610/3429/3497/3852/4510.asp
Ei tuo tajuntaa räjäytä, eka palan jälkeen ei maistu hirveesti muulle kuin pikkasen tavallista paremmalle tummalle suklaalle. Jokatapauksessa parin palan jälkeen polte alkaa kuitenkin tuntumaan, sellanen hiipivä, Cayenne mainen maku. Ihan hyvää- kuten muutkin vastaavat Lindtin suklaat, ei tämä Lindtin suklaa ole mikään mättöherkku...muutama pala sopivassa mielentilassa on ihan jees.
Okei, jaetaanpas nyt aika hyvä reseptipohja:
Ostat kaupasta jotain normisuklaata, siis ei voita, suklaata. (Note: suklaa sis. kaakaota väh 60% mieluiten enemmän. kaikki muu on sokeroitua voita, tai korkeintaan kaakaovalmisteita, muttei missään tilanteessa suklaata. piste.)
Okei. pienistät suklaasi paloiksi, laitat palat mikron kestävään astiaan, ja alat sulattaa mikrossa. HUOM! ÄLÄ SULATA KERRALLA KAUEMPAA KUIN 20s. Muuten suklaasta tulee kovaa ja kitkerää käppyrää. kokeile vaikka.
Okei, sulattelet n 10s erissä, välillä sekoitellen. kun suklaa on sulaa, lisäät joukkoon, oman maun mukaan jotakin seuraavista:
Kuivattua chiliä (habanero on oma suosikkini, antaa jätte-kivan maun) vanilijasokeria, kookoslastuja, kanelia, neilikkaa, hunajaa, rooibosteetä, murskattuja riisimuroja tai -cornflakeseja, sitruunan tai appelsiinin kuorta, muskottipähkinää, tms. Nämä kaikki toimivat, nimim. kokeiltu on.
periaatteessa mitä tahansa kuivaa (ei sis. vettä) voit sulaan suklaaseen seata, ja lopputulos on loistava. Hunaja oli vähän hazardi, se kun sisältää jonkun verran vettä. onnistui kuitenkin täydellisesti, ja lopputulos oli jotakuinkin taivaallinen - uskomattoman pehmeä rakenne, ja hunajainen jälkimaku! (samassa setissä myös rooibos+habanero)
Ja kaupoistahan saa valmiiksi maustettuja suklaita: esim. appelsiinisuklaa+habanerojauhe+kookoslastut=nannaa!
kokeilkaa, ja laittakaa jotain villejä maustekokeiluja+lopputuloksia tänne!
^ Suklaan kannalta kannattaa kyllä mieluummin sulatella vesihauteessa kuin hazardoida mikron kanssa, ettei tosiaan mene pilalle. Ei ole hirveän iso vaiva silleenkään, eikä kämmäämisiä pääse syntymään.
Näin on. Ei pala pohjaan. Jopa minunlaiseni tampio onnistui vesihauteessa valmistamaan chilisuklaata.
Ja maustaminen malliin: Apachejauhetta niin paljon että pinta peittyy. (No ei ehkä kannata, voi alkaa tökkimään jossain vaiheessa...)
Laitoin 300g Fazerin sinistä ja noin 20g chilikaupan ilmeisesti meksikossa tehtyä habanerojauhetta. Vesihauteessa sekotin noi, jääkaappiin laitoin kylmenemään kun olin malttamaton, halusin päästä maistamaan lopputulosta.
Aluksi maistui perus suklaalle, mutta habajauhe antoi kohtuu mojovan jälkipotkun ( saattaa joillekin olla liian tujua ). Jotain se kaipasi jälkimaun suhteen, muuten ihan ok.
Kokeilin tätä maitokahvin kanssa, pienehkö palanen kahviin, lopputulos oli varsin bueno. Toimi tosi hyvin, edelleenkin oli chilisyys selvästi aistittavissa, maku oli loistava. Toiminnee myös kaakaon kanssa :D
Eilen tuli kokeiltua seuraavaa:
Laitetaan 5 reilua (millilitra, ehkä kaksi) tippaa Blairin Jersey deathia sekä puolisen teelusikkaa cayennejauhetta 200g:aan sulatettua fazerin tummaa suklaata. Sekoitetaan hyvin ja jäähdytetään ohueksi levyksi levitettynä.
Yllättävän hyvää, blairista ei huomaa muuta kuin poltteen.
Ens kerralla sitten chipotle-jauheen kanssa. :)
Mistäs tuota chilisuklaata saisi,jos on täysin kädetön ihminen eikä osaa ite tehdä?Jos löytyy netistä niin laittakaa linkki.
Yläreunasta Chilikauppa.fi ja sieltä pientä tutkailua.
Saisiko mistään tavis ruokakaupasta?
Helsingissä Stokkalla on 1-2 vaihtoehtoa ja samoin ekokauppa Ruohonjuuressa. Tummaa suklaata, missä jonkinlainen tulisuus.