Onko kukaan säilönyt chilejä otsikossa mainituilla aineilla, ilman muita säilöntäaineita tai kikkoja? Kiinnostaisi kokeilla, kun aikoinaan ostin Kreikasta ison (muistaakseni 17 kg josta 10 kg jalapenoja) peltipurkillisen sitruunahapolla säilöttyjä jalapenoja, ja valmistaja sanoi että sitruunahappoon tai suolaliemeen säilöä niin säilyy maukkaimpana.
En muista sellaista mitä olen ollut foorumilla vuodesta 2011 asti.
Sitruunahaposta tiedän sen että se tuo esiin juurikin tuon raikkaamman maun.
Vinkkinä jos aiot enemmän kokeilla/säilöä niin 4 kg sitruunahappoa maksaa Hankkijalla 29 euroa.
Ja karkea merisuola 25 kg tekee 11.90 euroa. Se on tarkoitettu heinä- ja rehusuolaksi sekä jään sulatukseen, mutta yhtä kaikki merisuolaa. Sopii graaville kalalle ja fermentointiinkin ;).