Ruoanlaitto ja ravintolat => Sadon säilöntä ja käsittely => Aiheen aloitti: KIILaLAUSE - syyskuu 17, 2022, 20:34:53 ip

Otsikko: Chili kokonaisena vodkaan?
Kirjoitti: KIILaLAUSE - syyskuu 17, 2022, 20:34:53 ip
Moni näyttää vuosien varrella säilöneen erilaisia chilejä silputtuina mitä erilaisimpiin viinoihin. Mitenkähän kävisi pienelle Aji Fantasylle, jos sen upottaisi kokonaisena 50-prosenttiseen vodkaan? Siis siemenineen päivineen, puhkoisi vaan muutaman reiän kylkeen, että viina virtaisi sisuksiinkin. Ihastuin nimittäin AF:n ulkonäköön niin, että muutaman voisi yrittää säilöä näinkin, silmän iloksi ja keittiön somisteeksi tai vaikka joululahjaksi. Öljyyn säilöminen kun varmaankaan ei toimi.
Otsikko: Vs: Chili kokonaisena vodkaan?
Kirjoitti: akselsson1 - maaliskuu 31, 2023, 17:03:48 ip
Takavuosina kaupasta sai Nagashottia, en tiedä tarkkaan miten oli tehty... Mutta kyllä se potkasi vaikka voltteja kai oli noin 20. Oman kokemuksen mukaan poltetta saa siirrettyä siihen terävään siitä podista ehkei fantasystä niinkään kun ei paljoa poltetta ole... Kuitenkin varsinainen vastaus kysymykseesi on että väittäisin että ihan nättinä pysyy. Jonkun verran makua ja väriä siirtyy varmasti juomaan.