Mitenkäs chilikodeissa on mussuteltu kevään satoa? Vai vieläkö ovat kasvuvaiheessa ja nuput nypittävinä?
Raakoja aji benitoja ja lemondroppeja olen jo maistellut kohta kuukauden päivät. Viime viikolla kypsyivät ensimmäiset benitot syötäväksi ja tänään lähti kellastumaan eka lemondrop. 8) Muut chilit ovat korkeintaan kukinta/raakilevaiheessa. Kauden aloitus oli uudenvuoden tienoilla eli nelisen kuukautta kului kypsään marjaan vesiviljelyssäkin.
Itsellä Apache hätävarana jatkuvassa kukinnassa ja siitä mukavasti jauhetta saanu koko talven läpi :) Nyt nuppuvaiheessa on bubblereissa olevat pi441551, short yellow tabasco ja turbo pube joita odottaakin kuin kuuta nousevaa taas :roll:
Eihän noita pikkkusia vielä ole viitsinyt päästää edes kukkimaan koitetaan saada aikaiseksi isoja puskia jossa oksat katkeilevat sadosta :lol: yritys on kova ja varmaan yrittämiseksi jää. Taas saa kuolata Fataliin sato kuvia heinä/elokuussa kieli pitkällään.
mulla on jo kolme marjaa kypsyny dh-f3:sesta <3
Dutch-Habanero hybridi tekee tasaisesti hedelmiä, muut ovat vielä joko vasta taimiasteella, taikka aloittelevat kukintaansa...
Talvehtineet Habanero, Maraba, Trinidad seasoning ja Early Jalapeño ovat tehneet pari hedelmää per puska, mutta ne ovat vielä raakileita. Jalapeõn voi poimia täyskasvuisena mutta vihreänä ehkä viikon päästä. Muut talvehtijat kukkii, mutta hedelmiä ei vielä näy.
Talvetettu CAP1533 hybridi. Oli jo viime keväänä aivan hullu satoaja, ja jatkoi oikeastaan koko talven. Melko suuria pötköjä, jopa mukavan tulinenkin, maku tosin vain keskinkertainen. Tässä vaihteessa kautta ei kuitenkaan vielä ole kovin ronkeli jos tuoretta tavaraa ylipäätään on saatavilla.
Yksi cayenne on kypsynyt ja pari on vihreänä ja keskenkasvuisena pensaassa. Neljä paprikaa on tulossa, yksi niistä on jo kohtalaisen iso mutta vielä vihreä.
Bird's Eye -tyypin C. frutescensin annoin tehdä pari aikaista marjaa. Periaatteessa kaikki ovat vielä kasvuvaiheessa.
En viitsi tehdä uutta ketjua tätä varten, joten kysyn tässä.
Jalapenothan kerätään tavan mukaan yleensä vihreinä(vai olenko väärässä), mutta minkä värisiä niistä tulee jos ne antaa kypsyä loppuunsaakka. Entä onko maussa sitten eroa?
Itsellänihän on nimittäin tämä Mild Jalapeno-lajike kasvamassa, joten haluaisin tietää mikä on järkevintä.
punasiks.. maku muuttuu makeemmaks ja tulisemmaks :o
Lainaus käyttäjältä: "Jonne"punasiks.. maku muuttuu makeemmaks ja tulisemmaks :o
No sittenhän se minun kohdallani saa kypsyä. En ymmärrä mitä itua on kerätä ne vihreänä.
No niiden maku ei ole mikään kovinkaan kummoinen kypsänä. Ne on kovin vetisiä, makeita (ei kyllä mitenkään erityisen) ja vähän vahvoja. Vihreänä niissä on paljon parempi ominaismaku.
Mulla on kypsymässä ekat Lemon Dropit, Jalapenoa ja White Bullet Habanerossakin on jo muutama raakile.
Lainaus käyttäjältä: "TheBigX"No niiden maku ei ole mikään kovinkaan kummoinen kypsänä. Ne on kovin vetisiä, makeita (ei kyllä mitenkään erityisen) ja vähän vahvoja. Vihreänä niissä on paljon parempi ominaismaku.
Riippuu vähän paljonko tuosta yhdestä ainoasta kasvista näin ekanan kautena saa, mutta pitää kuitenkin vähän vertailla. Täytyypi jättää puolet kypsymään ja puolet kerätä vihreänä.
Lainaus käyttäjältä: "tupakka"Riippuu vähän paljonko tuosta yhdestä ainoasta kasvista näin ekanan kautena saa, mutta pitää kuitenkin vähän vertailla. Täytyypi jättää puolet kypsymään ja puolet kerätä vihreänä.
Varmaan hyvä idea. Vihreänä poimiminen myös lisää sadon määrää, sillä kasvi kukkii uudelleen heti kun harvennat siitä raakoja raakileita ja entisistä tulee isompia. Eli saat hyviä vihreitä ja isoja punaisia. Toisin sanoen pelkkää plussaa.
Jos ylivuotisia kasveja ei lasketa, ekat uuden sadon maistiaiset tulee tasta Aji Cristalista. (http://i2.photobucket.com/albums/y9/svalli/Chili/firstajicristal.jpg)
Kasveja on niin paljon, etten ole nyppinyt nuppuja, silla suurin osa pienissa purkeissa kasvavista kasveista pudottaa kukkansa pois. Tama yksilo on kuitenkin salaa saanut kasvatettua hedelman. Purkissa on kasvualustana kookoskuitua ja lepakonkakkaa. Taitaa se lepakonkakka olla hyvaa tavaraa. Nyt tuo Aji Cristal on ulkona suuremmassa purkissa.
Vuoden vanha Aji Omnicolor jo kypsyttelee ekoja palkojaan. Yhden maistelin valkoisena, kun piti esittaa urheaa...
Viimevuotisista Jalapenoista saanut maistiaisia talven mittaan. (maku ON parempi ja tulisempi punaisena)
Ja Favorit Orangesta yhden hyvän makuisen raakileen popsinut...
Cristalista olen odottanut maistiasia jo pitkään, mutta kaikki kukat tippuu, :( Ehkä nyt paranee kun sain siirrettyä sen ulos...
Pitääpä päivittää tilannetta...
Reilu viikko sitten oli ensimmäinen iso sadonkorjuu. Keräsin tyhjäksi waterfarmissa majailevan lemondropin ja aji beniton. Satoa tuli puolisen kiloa, josta suurimman osan kuivatin ja jauhoin. Jauheita tuli 1 maustepurkillinen punaista benitoa, 1 vihreää lemondroppia ja 1/3 keltaista lemondroppia. Vaan että osaa olla hyvää tuo kypsistä lemondropeista jauhettu jauhe... :P
Muutama päivä sitten maistelin ensimmäisen kypsän Aji Cachuchan, mikä oli iso pettymys. Eihän se maistunut juuri millekään lievän makeuden lisäksi. :( Tänään söin puolestaan ensimmäisen raa'an Aji Cristalin marjan, mikä maistui erinomaiselta. Ja kohta pitäisi kypsyä ensimmäiset Starfishit, joita olenkin tässä jo odotellut pidemmän aikaa...
Ensimmäinen starfish on nyt maisteltu.
Ensireaktio: Makea, hedelmäinen, selvä omenanmaku!
Jälkireaktio: Piru tämä mikään mieto ollut! :twisted: :oops:
Kapsaisiinit olivat melko väkivaltaista laatua, mutta polte laimeni kyllä nopeasti. Tuntui, että tämä maistelemani 'mieto' starfish oli tulisempi kuin aiemmin nauttimani 'keskivahvat' Aji Benitot. Herkkua! Tätä lisää! :P
Lainaus käyttäjältä: "Omskakas"Ensimmäinen starfish on nyt maisteltu.
Ensireaktio: Makea, hedelmäinen, selvä omenanmaku!
Jälkireaktio: Piru tämä mikään mieto ollut! :twisted: :oops:
Kapsaisiinit olivat melko väkivaltaista laatua, mutta polte laimeni kyllä nopeasti. Tuntui, että tämä maistelemani 'mieto' starfish oli tulisempi kuin aiemmin nauttimani 'keskivahvat' Aji Benitot. Herkkua! Tätä lisää! :P
Starfish kuuluu kyllä chileistä ehdottomasti omaperäisimpiin, juuri tuon hyvin selvän omenanmaun ansiosta! Saattaa hyvinkin muodostua vielä klassikoksi! :-)
Lainaus käyttäjältä: "Omskakas"Ensimmäinen starfish on nyt maisteltu.
Ensireaktio: Makea, hedelmäinen, selvä omenanmaku!
Jälkireaktio: Piru tämä mikään mieto ollut! :twisted: :oops:
Kapsaisiinit olivat melko väkivaltaista laatua, mutta polte laimeni kyllä nopeasti. Tuntui, että tämä maistelemani 'mieto' starfish oli tulisempi kuin aiemmin nauttimani 'keskivahvat' Aji Benitot. Herkkua! Tätä lisää! :P
DAMNED man... jäbällä on satoa jo tullu kivasti... muistelen vaan että samoja aikoja tammikuun lopussa idäteltiin baccoja... ite oon vasta pari raakiletta maistanu... planttuja on tullu kidutettua kyllä kunnolla pitkin talvea... mulla on fishussa vasta eka nuppu aukeamassa (ehkä)...
Ostahan se kamera :)
Lainaus käyttäjältä: "cornell"
DAMNED man... jäbällä on satoa jo tullu kivasti... muistelen vaan että samoja aikoja tammikuun lopussa idäteltiin baccoja... ite oon vasta pari raakiletta maistanu... planttuja on tullu kidutettua kyllä kunnolla pitkin talvea... mulla on fishussa vasta eka nuppu aukeamassa (ehkä)...
Hmmm... Vedessä nuo tuntuvat kasvavan niin tohinalla, että ihmetyttää, miten kellään muulla ei ole suuremmin satoa. Voi tietysti olla niinkin, että hätähousuna kukitin ne pienempänä kui te muut. :) Nooo, toisaalta minulla kasvaa isolla valoisalla ikkunalla 6 hydrokasvia ja ne täyttävät sen lähes kokonaan.
Lainaus
Ostahan se kamera :)
Ei köyhällä ole varaa, kun kaikki rahat on menny chilienkasvatuksessa välineurheiluun. ;)
Lainaus käyttäjältä: "thietavu"Starfish kuuluu kyllä chileistä ehdottomasti omaperäisimpiin, juuri tuon hyvin selvän omenanmaun ansiosta! Saattaa hyvinkin muodostua vielä klassikoksi!
Kun vielä olisi kompaktimpi kasvatettava. Nimimerkillä 2-metrisen rotjakkeen 'isi'. :roll:
En oikein malttaisi odotella muiden hedelmien kypsymistä. Ajattelin kokeilla Fataliin tapaan chilihilloa starfishistä. :kuola:
Lemon droppi oli tämän vuoden eka maistiainen. En kyllä jaksanut ihan kokonaan kypsyttää keltaiseksi, mutta ihan selvästi täysin valmis muuten tuo minkä otin. Oikein mukava maku ja polte on kyllä suorilta syötynä Tulista x) Innolla odottaa kunnolla kypsynyttä :P~~~~
Nyt sai toisen valmiin maistiaisen, joka tällä kertaa oli short yellow tabasco. Siemenet sai ainakin kerättyä tosta talteen, mutta maku oli kyllä aika hämärä. Hieman ehkä suolainen maku? :D pelottavaa. poltetta oli kohtuullisesti, mutta yleismaku jäi aika pahaksi.