Ruoanlaitto ja ravintolat => Kodin mausteinen kokkaus => Aiheen aloitti: Pertsa - heinäkuu 02, 2006, 14:06:13 ip

Otsikko: "ruokajournalismia"
Kirjoitti: Pertsa - heinäkuu 02, 2006, 14:06:13 ip
http://www.kaenkky.com/?p=art
asiallista luettavaa!
Otsikko: "ruokajournalismia"
Kirjoitti: Espelt - heinäkuu 04, 2006, 22:08:39 ip
Tässä on koko ilta väännetty kebabia. Neljältä aloitin ja kävin kaupassa ostamassa kaikki oheistarvikkeet mitä noissa resepteissä oli. Tsatsiki on vetäytymässä jääkaapissa ja tulinen kastike jäähtymässä liedellä. Taivaallisen kastikkeen sain äsken ajettua tasaiseksi. Maku on aika lähellä kebab-paikkojen oranssia salaattikastiketta.
Itse pääosan esittäjä eli Tantor :P  on puolen tunnin päästä valmis. Hieman on valuttanut nestettä. Tulisen kastikkeen tein muuten siten, että purkki tomaatti-chili pastakastiketta ja puoli purkkia Pirkan chilpotlekastiketta sekaisin ja tunti keittoa miedolla lämmöllä. vähän pippuria ja basilikaa ja todella hyvältä maistuu.
Otsikko: "ruokajournalismia"
Kirjoitti: tknummelin - heinäkuu 04, 2006, 23:10:28 ip
^ Kuola valuu molemmista suunpielistä  :shock: Kuten olisit Pavlovina koirallesi kelloa soittanut  :lol:
Otsikko: "ruokajournalismia"
Kirjoitti: Espelt - heinäkuu 06, 2006, 13:41:28 ip
Lainaus käyttäjältä: "Espelt"Tässä on koko ilta väännetty kebabia. Neljältä aloitin ja kävin kaupassa ostamassa kaikki oheistarvikkeet mitä noissa resepteissä oli. Tsatsiki on vetäytymässä jääkaapissa ja tulinen kastike jäähtymässä liedellä. Taivaallisen kastikkeen sain äsken ajettua tasaiseksi. Maku on aika lähellä kebab-paikkojen oranssia salaattikastiketta.
Itse pääosan esittäjä eli Tantor :P  on puolen tunnin päästä valmis. Hieman on valuttanut nestettä. Tulisen kastikkeen tein muuten siten, että purkki tomaatti-chili pastakastiketta ja puoli purkkia Pirkan chilpotlekastiketta sekaisin ja tunti keittoa miedolla lämmöllä. vähän pippuria ja basilikaa ja todella hyvältä maistuu.


Näin kolme päivää, kun ollaan perheen kanssa tuota lihakönttiä väännetty, niin muutama huomio.
Tomaattikastikkeessa on liiaksi "pizza"-flavour. Johtuu luultavasti oreganosta. Ensi satsiin keittelen luultavasti ihan tomaattimurskasta ja laitan mausteet itse. Chilpotle tuossa oli hyvä homma. tuo puoli purkkia maustoi sopivasti kastiketta ja tulisuudeltaan kastike oli huomattavasti voimakkaampaa kuin mitä yleensä kebab-paikkojen väkevät vastaavat.
Taivaallisessa kastiikkeessa ensimmäinen huomio oli, että se oli liian makeaa ja päivän seisseenä jääkaapissa, tuli sipulin väkevä aromi läpi, myöskin sitkeitä kuoren palasia seassa.
Seuraava satsi tehdään salaattisipulista taikka jostain muusta ei niin väkevästä sipulilajikkeesta. Pitää myöskin kokeilla miten oliiviöljyn vaihtaminen vaikkapa kylmäpuristettuun rypsiöljyyn vaikuttaa.
Itse liha oli sen neljä tuntia uunissa ja pudotti rasvaa ja nestettä hyvästä paketista huolimatta. Liha oli kyllä hyvän makuista, mutta ei toivoakaan, että olisi juustohöylällä saanut siivuja. Kilon köntti siis ja 100 astetta lämpöä. Ensi kerralla mittari kiinni könttiin ja lihan kanssa tarkempi kontrolli ostaessa.  Lihassa oli mausteina 70g Pirkan aromatia( vähiten suolaa) ja itse rouhittua mustapippuria. Jotain jäin kyllä kaipaamaan tuossa. Pitänee ensi kerralla katella jotain tacomaustetta hieman sekaan.
Otsikko: "ruokajournalismia"
Kirjoitti: Amd - heinäkuu 07, 2006, 13:51:32 ip
Ruokajournalismia parhaimmillaan on Raavaan miehen keittokirja-sarja. kirjat sisältävät pakinoita miehelle läheisistä ruokalajeista, sekä muita hauskoja juttuja.ruokahjeita unohtamatta.
valitettavasti ko teokset saa vain paperimuodossa.