Ensimmäiset makustelut otettu moisesta puskasta.
Puska lyhykäisyydessään: Tuuhea, mulla melko matala 0.5m mutta jonninverran leveämpi. pubescens:lle tyypilliset tuoksuvat hieman karvaiset lehdet. Kukka violetti.
Sitten itse marjaan:
Raikas maku, jotenkin paprikamainen, mid-tulinen -> hikeä nenänpäässä muttei fieryface(tm) tunnelmia. Tosin koemarja ehkä hieman raaka.
Loppukommentit:
Sopinee tuttavien kiusaamiseen, ja ruuanlaittoon tai sitten sellaisenaan syötäväksi, maku ehkä jopa parempi kuin lemondropissa.
Jos toi ei oo tulinen niin huhhuh. Mulla pääs viime kautena sellaset manaukset että oksat pois kun tota erehdyin siivuamaan leivän päälle. Yks tulisimpia mun syömiä chilejä ja aika paljo tullu tyhmyyksissä kokeiltua! :oops:
kuva olisi kiva, onko paljonkin samanlainen kuin grif 9345?
tuossa kuva omastani http://img73.imageshack.us/my.php?image=14072006159nv0.jpg
äh, se samahan se on.. typo iski :oops:
:oops: ja mä luin sen alusta asti sillee..!! :D
Lainaus käyttäjältä: "Nuthead"Jos toi ei oo tulinen niin huhhuh. Mulla pääs viime kautena sellaset manaukset että oksat pois kun tota erehdyin siivuamaan leivän päälle. Yks tulisimpia mun syömiä chilejä ja aika paljo tullu tyhmyyksissä kokeiltua! :oops:
Kyseistä lajia en ole vielä päässyt maistamaan mutta rocotoissa tuntuu olevan se jännä puoli että osa ihmisistä sietää niiden poltetta huomattavasti paremmin kuin toiset. Itse esimerkiksi kärvistelen kovasti monista annuumeista ja habanerot ovat ihan tappokamaa mulle mutta rocoto menee leivän päällä kevyesti, polte on lähinnä miellyttävä. Kapsaisiinijakauma niissä tuntuisi olevan erilainen kuin muissa chileissä.
Voi silti olla että tuo 9345 onkin eri juttu, kovin montaa eri pubescensia en ole syönyt...
Lainaus käyttäjältä: "Janne"Lainaus käyttäjältä: "Nuthead"Jos toi ei oo tulinen niin huhhuh. Mulla pääs viime kautena sellaset manaukset että oksat pois kun tota erehdyin siivuamaan leivän päälle. Yks tulisimpia mun syömiä chilejä ja aika paljo tullu tyhmyyksissä kokeiltua! :oops:
Kyseistä lajia en ole vielä päässyt maistamaan mutta rocotoissa tuntuu olevan se jännä puoli että osa ihmisistä sietää niiden poltetta huomattavasti paremmin kuin toiset. Itse esimerkiksi kärvistelen kovasti monista annuumeista ja habanerot ovat ihan tappokamaa mulle mutta rocoto menee leivän päällä kevyesti, polte on lähinnä miellyttävä. Kapsaisiinijakauma niissä tuntuisi olevan erilainen kuin muissa chileissä.
Voi silti olla että tuo 9345 onkin eri juttu, kovin montaa eri pubescensia en ole syönyt...
Rocotoissa on tosiaan tutkitusti erilainen kapsaisiinien jakauma kuin esim. annuumeissa, eli tuollaiset yllätykset selittynevät sillä... :)
tätä kirjoittaessani olen juuri kiskassu yhdden tuommoisen kypsän marjan naamariin.
Suussa on jotenkin paksumpi polte kuin yleensa chilistä tulee ja polte on kielen alla jostain syystä. pikkuhiljaa rupeaa tulemaan hiki ja polte tuntuu leviävän pitkin kieltä. Niin huuleenkin sattuu.. Mutta kunnon "aistanakunsattuu" poltetta ei kuitenkaan tule. ja nyt n. 3 min nauttimisen jälkeen polte on asettunut tasaiseksi ja tuntuisi pikkuhiljaa loppuvan.
Maku ko. marjassa oli vähän niinku paprikassa mutta raikkaampi, mehua tuntui olevan reilusti.
Nää on hyviä :)
noi ekat oli vissiin jotain demotsilejä. Äskön rouhasin yhden, ja nyt on koko naama tulessa.. Stana!