Äänestys
Kysymys:
Bolivian rainbown käyttötarkoitus
Vaihtoehto 1: koristekasvina
ääntä: 20
Vaihtoehto 2: syötäväksi
ääntä: 1
Vaihtoehto 3: koristekasvina ja syötäväksi
ääntä: 32
Bolivian Rainbow nayttaisi olevan aika monen kasvatuslistalla. Minua kiinnostaa syyt miksi porukka sita kasvattaa.
Minulla kasvaa pari Bolivian Rainbowta ihan vaan koristekasveina. Toissa kerasin taas poydallani kasvavasta parivuotiaasta puskasta kypsat marjat ja laitoin ilmoitustaululle, niin halukkaat saavat niista siemenet.
Minun mielestani ne marjat on niin pienia ja taynna siemenia, ettei niita kannata kerata ja kuivailla, kun kaapissa on monta purkkia erilaisia jauheita kasvimaan chileista.
Kyllä se Bosse on niin pirun kaunis, että siinä varmaan suurin syy sitä kasvatella mutta ei se ihan huono maustaanakaan ole.
Viime vuoden sato päätyi jauhettuna "jassun chilimix"-seokseen, en sitä ihan yksikseen käyttelisi mutta sekoituksena kelpaa...
Koristeeksi minäkin olen kasvatellut. Palko on aivan liian tulinen ja polte liian kirpeä. Apachesta tein jauhetta, mutta taitaa jäädä käyttämättä. Sen jälkeen, kun Fataliilta tuli muutamaa jauhetta ja tajusin, että noissa poltteissa on hyvinkin paljon eroa, ei ole annuumit juurikaan maistuneet.
Koristeena se minullakin on. Nyt kun se kukkii ja sitten kun tekee marjoja, on se yksi kauneimmista kasveista.
Enimmäkseen koristekasvina, mutta kyllä ne marjat voi kuivattuna syötäväksikin hyödyntää.
Pitää kuitenkin muistaa että onko montaakaan kasvia jotka ovat noinkin koristeellisia ja siltikin vielä hyödyllisiä. :)
Pimenta da neyde kuului kyllä näihin "pirun siisti ja huippumaku+polte".
Aika harvassa tuntuu kuitenkin olevan sellaiset.
Koristekasveista Bird's eye baby tuntui olevan aika käyttökelpoinen jauheena.
Viehättää kanssa toi chilipalkojen monivärisyys, eli pääasiassa koristeeksi olen kasvattamassa itselle ja parille läheiselle, taimet vielä pieniä ja heikkoja, syksyllä kylvettyjä, raukat!
Kyllähän siitä pahimpaan chilinälkään varmaan apu kanssa tulee!
Juu, kyllähän se niin on että kun on päässyt maistelemaan kunnollisia baccatumeja ja pubeja niin jää kyllä nuo annuumit melko vähälle mitä syömispuoleen tulee... :)
Mutta todellakin pahimpaan hätään menisi varmasti BR jauhekin jos vaihtoehtona olisi kaupan "chilijauheet". ;)
Lainaus käyttäjältä: "Fatalii"Juu, kyllähän se niin on että kun on päässyt maistelemaan kunnollisia baccatumeja ja pubeja niin jää kyllä nuo annuumit melko vähälle mitä syömispuoleen tulee... :)
Mutta todellakin pahimpaan hätään menisi varmasti BR jauhekin jos vaihtoehtona olisi kaupan "chilijauheet". ;)
Samaa mieltä, mitä tulee useimpiin ns. punaisiin chileihin ja ylipäätään teollisesti massatuotettuun annuum-chiliin... Toisaalta, annuumeista löytyy kyllä moni aivan kaikkein parhaankin makuisista lajikkeista! Parempaa chiliä kuin esim. Chilaca, Poblano, Guajillo, Mirasol, Cascabel ja vaikkapa legendaarinen (pahamaineinen) Purira, saa hakea. :) Merkillepantavaa tuossa listassa on se, että kaikki parhaat annuumit näyttävät tulevan Meksikosta...
Kyllähän se jaliskin pitää tuossa yhteydessä mainita, vaan jos noita lähtee vertaamaan lajikkeisiin kuten cristal / champion tms, niin jäävät kyllä nuokin annuumit aika pahasti kakkoseksi, mutta makuasioitahan nuo. :)
Kasvamassa avovaimolle todisteeksi chilipuskan ornamentaalisista mahdollisuuksista. :) Tullee myös hyötykäyttöön jauheen täytteeksi tms.