Kasvatus ja yleinen chilitieto => Edistyneempi chilinkasvatus => Aiheen aloitti: Malla007 - maaliskuu 06, 2007, 11:16:07 ap

Otsikko: liemessä..... :)
Kirjoitti: Malla007 - maaliskuu 06, 2007, 11:16:07 ap
hepsankeikkaa! olipas tässä nyt mielessä jo tuleva sadonkorjuu.... (johon ei aikaakaan oo kuin ikuisuus....) elikkä kun mietin että miten noita silejä vois pitää "tuoreena" tai säilyttäen sen "oikean" maun.... siis esimerkiks kaupassa myydään jalapenoja aina jossain "liemessä".. mitä se liemi on ja voiko sitä säilöä ite samalla tavalla? mut kaupan "purkkijalapenot" ei kyllä maistu samalta kuin oikeat tuoreet ihanat hedelmät..... miten te saatte keskellä ensi talvea tuoreita, tai edes sen kaltaisia chilejä?
Otsikko: liemessä..... :)
Kirjoitti: NaokiSoma - maaliskuu 06, 2007, 11:40:54 ap
Jos maun halutaan olevan tuoreiden tyyppinen, niin kannattaa pakastaa ainakin osa sadosta.

Kokonaisena kuivatut voidaan laittaa veteen pariksi tunniksi, mutta mielestäni ei korvaa tuoreen makua.

Etikkaliemessä säilömällä saadaan mukaan etikan maku; haluttiinpa sitä tai ei.
Otsikko: liemessä..... :)
Kirjoitti: Malla007 - maaliskuu 06, 2007, 18:45:48 ip
selvä homma....
eli jos laitan jalapenoja liemeen, ne maistuvat samanlaiselta kuin kaupan purkit? harmi juttu.... olisi kiva saada hyvänmakuistakin talvella :) taidan sitten pakastaa suurimman osan.. jos nyt päästään sinne asti että satoa siis tuleekin niin paljon kuin odotan :D
Otsikko: liemessä..... :)
Kirjoitti: Janne - maaliskuu 06, 2007, 20:34:33 ip
Lainaus käyttäjältä: "Malla007"selvä homma....
eli jos laitan jalapenoja liemeen, ne maistuvat samanlaiselta kuin kaupan purkit? harmi juttu....

Ei maistu :)
Esimerkiksi lemon drop -viipaleet miedossa etikka-sokeri-suolaliemessä ovat taivaallisen hyviä. Kannattaa kokeilla!
Otsikko: liemessä..... :)
Kirjoitti: Malla007 - maaliskuu 06, 2007, 20:36:34 ip
kuulostaa jo paremmalta.... :) kiitos, en luopunut siis vielä toivosta! :D
Otsikko: liemessä..... :)
Kirjoitti: Aji Inferno - maaliskuu 07, 2007, 01:28:57 ap
Pakastuskin on helppoa, kun vain puolittaa hedelmät ja laittaa tiiviisiin pusseihin/rasioihin. Säilyvät käyttökelpoisina yllättävänkin kauan.