Vantaan K-supermarket Jättijakoon ilmestyi äskettäin jotain todella mielenkiintoista. Ilmeisesti itäistä alkuperää olevia pelmen-pakasteita. Kyseessä on eräänlainen täytetty pasta (tortellini), mutta paljon mehevämmällä ja maustetummalla lihatäytteellä kuin italian ihmeet. Noita myydään vajaalla 4 eurolla lammas, kalkkuna ja sika/nauta täytteellä. Kaikki ovat aivan erinomaisia jo sellaisinaankin.
Mutta todelliseksi yliherkuksi homma muuttui, kun lisäsin keittoveteen pikku lorauksen Blair's Mega Death tai Possible Side Effects kastiketta... Mikä lumoava, juuri sopiva polte - ja mikä maku! Hakkasi kevyesti kaiken koskaan maistamani pastan, eli pisteet itään. ;)
Täytyypä kattoa kun seuraavan kerran käy, kun en kovin kaukana asu sieltä(kuten tiedät). Itseltäkin vahvaa löytyy tuolta kastikepuolelta, joten voisi onnistua. Kuulostaa ainakin hyvältä.
Vieläkin on ylistettävä etenkin noita lammaspelmeneitä! Lorautin Blair's 2AM tulilientä keitinveteen aimo annoksen, ja johan lähti! Herkkujen herkkua! Eka järjellinen käyttötapa tuolle aineelle, muuten... ;-)
saako noita kastikkeita mistään suomesta vai vaan netistä tilaamallla?
Lainaus käyttäjältä: "Torakka"saako noita kastikkeita mistään suomesta vai vaan netistä tilaamallla?
Tällä hetkellä niitä saa vain netistä, parhaiten ehkä saksasta. Kustannuksetkaan eivät ole hirveitä, moni täällä on tilaillut.
Pelmenit ovat kyllä herkkua. Valmiita ei ole tullut kokeiltua mutta itse on tehty moneen kertaan. Pöytään pelmenit, hapankurkut, smetanat ja hunajat + pullo jääkylmää votkaa, siitä ei zakuskat parane!
Oonkohan syöny vääriä pelmeneita vai mitä ihmettä, Riikassa maistoin ja ne oli uppopaistettuja leivitettyjä kaloripommiherkkuja. Ostin kanssa k-kaupasta sitten niitä semmoisessa 500g sinisessä pussissa ja niille ei tarvinnut tehdä muuta valmistamiseksi kuin keittää. Koostumus muistutti ektoplasmaa ja maku oli jotain suolatun kuraveden tasoa. Mitä tein väärin? :)
Lainaus käyttäjältä: "arse"Oonkohan syöny vääriä pelmeneita vai mitä ihmettä, Riikassa maistoin ja ne oli uppopaistettuja leivitettyjä kaloripommiherkkuja. Ostin kanssa k-kaupasta sitten niitä semmoisessa 500g sinisessä pussissa ja niille ei tarvinnut tehdä muuta valmistamiseksi kuin keittää. Koostumus muistutti ektoplasmaa ja maku oli jotain suolatun kuraveden tasoa. Mitä tein väärin? :)
Pelmenit ovat keitinpiiraita eli ne keitetään joko suolavedessä tai lihaliemessä.
Nehän ovat periaatteessa saman tyylisiä kuin pastatortellinit, taikina on rakenteeltaan pastamainen. Ehkä voisi myös ektoplasmaksikin kuvailla :)
Enpä ole noita valmiita kokeillut, joten en voi makua kommentoida...