joo nimi kertoojo kysymyksen ..
itse kuivaan chillini pistän ne paperi pussiin ja tökin neulalla pieniä reikiä siihen ja pussin suu narulla kiini ja liesituulettimen alle roikkumaan:)
no ainakin rawitit on mulla päässeet kannasta naruun lävistettynä killumaan keittiöön ohut seinäisiä kun ovat :wink:
edit: lisäsin kuvan
(http://i161.photobucket.com/albums/t227/herra47_photos/15102006003.jpg)
Leikataan halki pituussuunnassa ja asennetaan talouspaperin päälle johonkin unohtumaan. Löydetään homeessa tai pölyisenä joskus seuraavana syksynä ja heitetään pois. 8)
Leivinuunissa tulee kivasti kun laittaa lämmitystä seuraavan päivän iltana uunipellin päällä kuivumaan. Pannuhuoneessakin olen kuivaillut.
En ole viipaloinut tai halkonut mitään lajikkeita.
Kaupan habaneroja olen kuivannut Severinin kasvikuivurilla.
Puolikkaina habat kuivuriin ja 8-9 tuntia kuivausta.
Kotona paketissa odottelee OBH Nordican kasvikuivuri - tiedä sitten minkälaista jälkeä tulee.
Tähän asti kuivannut jääkaapin päällä.
Lainaus käyttäjältä: "Jassu"Kotona paketissa odottelee OBH Nordican kasvikuivuri - tiedä sitten minkälaista jälkeä tulee.
Kuivaa jälkeä sillä tulee. Välillä tosin tuntui, että pitääkö niitä nyt vielä kolmaskin päivä pöristellä, että kokonaan kuivuvat...
Lainaus käyttäjältä: "Fange"Kaupan habaneroja olen kuivannut Severinin kasvikuivurilla.
Puolikkaina habat kuivuriin ja 8-9 tuntia kuivausta.
Sama strategia, tosin kaupan hapsuja ei juuri tule kuivailtua. Omenaa lähinnä (nami!), mutta joskus chilejäkin.
Lainaus käyttäjältä: "Thp"Leikataan halki pituussuunnassa ja asennetaan talouspaperin päälle johonkin unohtumaan. Löydetään homeessa tai pölyisenä joskus seuraavana syksynä ja heitetään pois. 8)
Hieno homma,joku muukin unohtelee kuivumaan laitettuja chilejä.Viimoset löyty jääkaapin päältä,parin millin pölykerros päällänsä.
Niin,kuivattelen chilit halkaistuina leivinpaperin päällä.Kun puolikkaat alkaa olemaan rapsakoita,pistän vielä uuniin, 50 astetta lämpöä ja luukku raolleen.Pari tuntia ja thats it.
Pitää ilmeisesti syksyksi hommata kuivuri.
Chilit veitsellä pikkupalasiksi. Sit uuniin 50-70 C päivän ajaksi, kansi raolleen. Sit yön yli vielä uunissa "jälkilämmöillä". Ja seuraavana päivänä onkin sit ihan kuivaa.
Omalle kohdalleni ei ole vielä edullista kahvimyllyä osunut, joten jauhan chilit Clas Ohlsonin halpis-maustemyllyllä. Minigrip-pussin teippaa vaan siihen kiinni tiiviisti. Sit pyörittelee tovin jos toisenkin. Tosi hyvää jälkeä tulee, mut tohon vois tietysti jonkin sortin sähkömoottori-tsydeemin vielä yhdistää, ettei tarttis käsin pyöritellä.. :)
olen kuullut noita porakone juttuja kaikenlaisia..
Kuten lusikan kiinnittäminen porakoneeseen.. Ja sillä sitten kahvit sekoteltu.
Voisi toimia myllyssäkin eli porakone kiinni myllyyn ja jauhetta tulee..
Että sellanen ideoiden päivä... :P
mites ois habsut kova kun jää kaapin päälle en saa ??? kasvikuivuriin ei oo varaa ja tutuilla ei sellasta ole???
Kuivasin satoni viime vuonna luonnon menetelmällä ja kyllähän se toimi. Maku vaan häipyi kevääseen mennessä. Missähän lie ollut vika?
Kuivurilla...
Mitens muuten on järkevintä säilyttää kuivatut chilin puolikkaat, jos ei jauha niitä heti, vaan vasta sitä mukaa kun laittaa ruokaan? Eli kannattaako säilyttää jossain suljetussa esim muovipussissa tai -astiassa, vaiko ihan avonaisessa paikassa tai paperipussissa? Lähinnä maun säilymisen ja kosteuden tai homeen kannalta ajatellen..
minigrip pusiin ja kuivaan paikkaan
iso laatikko missä 2*120 tuuletinta kiinni
mä oon laittanut kuivattuja chilejä tiiviiseen muovipussiin ja sit riisin jyviä sekaan. jyvät on saanut imee kosteutta jos siellä sellasta on ollut.
kuivatuksesta sen verran, että kerran tutulta sain nauhan johon oli laitettu chilit kuivumaan kuten tuolla ketjun alussa joku oli tehnyt. huomasin vaan jossain vaiheessa kun niitä murskailin, että osa oli homeessa sisältä! sen jälkeen oon ite kuivattanut puoliksi halkaistuina.
Nyt on tullut kuivateltua auringossa ja pitäis tänään laittaa nagat myös kuivumaan koska ei niistä näytä saavan mitään järkevää kokkaittua :( (liian tulista )
Solmu langan päähän ja neulalla lanka chileistä (kannasta tai hedelmästä) läpi. Sitten vain ripustus, odotus ja jauhatus. Ja ihan sisällä tavallisessa huoneilmassa olen siis kuivattanut.
Paperin päälle halkaistuna unohtumaan (siemenet poistettu) on taktiikkana täälläkin. Kuivat sitten jauhan Magic Bulletilla ja rouheen/jauheen kaadoin chilimyllyyn annostelua varten.
yleensä kuivurilla, mutta nyt tuolta savupöntössä oli niin paljon tavaraa, ettei mahtunut kuivuriin,
joten kehitin savupöntöstä kuivurin :)
mulla on hyvä puhallin(tuottaa myös lämpöä) poistin pari alempaa ritilää kaapista, puhallin sinne kaapin sisään ja puhallinpäälle, ovi raolleen jotta kosteus pääsee pois, ja hyvin toimi :)
kyllä itellä ollut tapana ainaski halkoa chilit ja kirje kuoreen ja kuori kii,ja pariks päiväks pannuhuoneeseen niin johan on kuivaa.just hain kuivia mitä lie kaupan chilejä pannuhuoneesta..home vaara kyl on todellinen jos kokonaisina,ainakin itellä huomannut
hmm... toimiskohan sauna tohon kuivatukseen... ::)
Evermat kuivurini on tähän asti kuivannut yrtit, sienet, omenat ja jopa vesimeloninkin (ohje kirjasta ;Säilö kuivaamalla, en muista kirjoittajaa,joku täyskahjo) mutta pieneen tabascontapaiseen Malaguetaan ei pure (ei kuivu kuin nahkeaksi) vaikka olen kuivannut ensin 4h, sitten toiset 4h ja vielä 4h about 35 asteessa. Ja vielä pilkkonut joka keta aina vaan pienemmiksi paloiksi. Mikä mättää? Criolla sella kuivui 4 tunnissa nin että meni Braunin sauvasekoittimeen liitetyllä myllyllä ihan puruksi. Ja kylläpä ensikertalaista ihmetytti miten isosta kasasta chilejä tulee niin älyttömän vähän hienoa jauhetta. Onko kokemusta k.o lajikkeesta? Siis Malagueta. On kuitenkin kohtalaisen paksu malto (vrt. Thai).
Säilytän kaikki kuivatuotteet lasipurkeissa joihin laitan pussin tai pari silicageelirakeita (tulee monen laitteen ja esim.optiikkatutoteiden mukana), saa myös apteekista. Jotkut tatit tuppaa vuoden aikan muuten imemään itseensä kosteutta ja nahistumaan ja pilaantumaan. Sienistä saa muuten erinomaista jauhetta samalla metodolla kuin chileistä ja voi syöttää niillekin vieraille jotka vihaavat sieniä. Katalaa! Kuitenkin poikkeuksetta kehuvat kastiketta johon olen salaa täräytänyt herkkutattijauhetta.
Sienissä monia oikeasti häiritsee enemmän se niljakas olemus, kuin maku.
Mulla oli myös joku chili, joka ei millään meinannut mennä rapeaksi. No, lykkäsin ne sitten johonkin pieneen lasipurkkiin, ja hyvin ovat säilyneet ainakin tähän asti.
huomasin muuten apachessa ihan saman ongelman kuivauksessa..että tuli kuivaa mutta ei millään saa jauhettua puruksi.semmoinen nihkeä pintainen,johtuu varmaan savustuksesta tjs..olivat kylmäsavu pöntössä reilun päivän savussa.
Vois ehkä myös sopia paremmin säilöttäväksi kokonaisena etikkaliemessä. Täytyypä kokeilla molempia, kuivausta ja etikkasäilöntää, satoa tulee kahdesta puskasta pitkälti toistasataa palkoa. Malgueta on kaunis myös koristeena pienikokoisena. Tuntuu viihtyvän passiivihydrossa oikein mainiosti.
halkaistut hedelmät pellille ja miedolle lämmölle kiertoilmauuniin yöksi (TAI NIIN KAUAN ETTÄ ON KUIVUNUT) ja kuivaneet puolikkaatpippurimyllyyn kokonaisena josta voi jauhaa vasta jauhettua chiliä
Normaalisti kompastun veitsi edellä chileihin ja sitten ritiläjärjestelmiin ja jääkaapin päälle. Kokonaisen palon kuivaaminen vie niin paljon kauemmin ja ne tuntuvat muuttuvan siinä ensin nahkeiksi ja lötköiksi, ninjatyylisen silppuamisen jälkeen ovat nopeammin kovina koppuroina jotka on helppo jauhaa. Siemenien irroittaminen on hankalamaa jos kuivaa kokonaisena, ne on hauskempi näperrellä talteen kuin popsia.
Ensi talvena pitää kokeilla kuivattujen chilipalasten unohtamista öljyyn, ja popcornin valmistusta kattilassa kyseistä öljyä hyväksikäyttäen.
Miellyttävin (ainakin olisi nopeampi) vaihtoehto kuivaamiseen olisi toki palkojen halkaisu ja ujuttaminen langan avulla pitkiin riveihin pannuhuoneeseen roikkumaan kotona.
Minä myös kuulun kuivurin kannattajiin. Kokonaisina kuivaan ja kun on valmista, chilit säilyvät sen jälkeen vaikka "maailman tappiin. Samalla kuivurilla kuivattelen myös kaikkea muuta ihan sienistä omenaan.
Kuivuri on ehdoton tasaisen ja hyvän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Isoja määriä jouduin viime syksynä kuivaamaan lämmitetyn takan päällä, kesällä ei pysty kun kämppä lämpiää liiaksi. Säilytys purkissa jossa on silikageelirakeita. Imevät tulevan kosteuden pois.
Kuivaan myös ns.ristrastyyliin l. lankaan neulan avulla pujottelemalla rimpsuiksi. Tällöin kannattaa silpaista haava terävällä veitsellä pitkin palkoa (itse käytän kirurgista veistä niin haava ei edes näy) niin kuivuu 10x nopeammin. Viilto on syytä tehdä ennen lankaan pujottamista.
(http://lh5.ggpht.com/_L2NRhEx13OI/TCw8JzaV__I/AAAAAAAABNM/QW7VcEDpYBE/s512/ristras.jpg)
Onnistuiskohan saunassa kuivattaa hyvin chilejä? ns. jälkilöylyissä 60astetta vai käykö ilma liian kosteaksi chileille?
55° taitaa olla raja, jossa kasvit lähtevät kypsymään eikä kuivumaan. Sitä viileämmässä pitäisi kuivatus tapahtua ja reipas ilmanvaihto auttaa asiaa.
Hiukan offtopic... Onko kukaan kokeillut http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/40081278 chilin jauhamiseen? Sopis hinnan puolesta hyvin mutta yleensä halvalla ei hyvää saa...
Varmasti toimii jos vähän esimurentaa palkoja ennen myllyyn laittoa. Hampaiden väli on suunniteltu jostain kumman syystä n. mustapippurin kokosille paloille. ;)
Minä kuivaan chilit saunassa. Saunan lattiallle, lauteiden alle paperia, siihen halkaistut chilit. Sitten odotetaan, että lattialämmitys tekee tehtävänsä. Olen kokeillut myös hyötykasvikuivuria, muistaakseni Severin merkkistä, mutta siinä lämmöt nousivat turhan korkeiksi. Vaikka kuinka säädin ja viritin, niin silti lämpömittari näytti 70 astetta. En tiedä kuinka korkeaksi lämpötila lopulta nousi, mutta mittari tilttasi 70 asteessa. Vanhemmillani on melkein samantyppinen kuivuri, tosin erimerkkinen, mutta siinä kuivuminen taas kestää ikuisuuden.
Jauhamiseen käytän krupsin kahvimyllyä, joka tekee erittäin hienoa jauhetta.
Uunissa niin minimilämmöllä kuin mahdollista, eli mun uunissa ulkoisen mittarin mukaan n. 50-60 astetta plussaa 12-24h.
Loput vaikka ikkunalla patterin päällä. Sit kun katkee samaan tapaan kuin perunalastu, niin haluttu jatkokäsittely.
Sillai tääl...
:)
Uuniin yöksi 50 asteeseen ja kiertoilma-asetus päälle. Sen jälkeen morttelin kanssa kaikki hajalle. Chilirouheeksi ennemminkin kannattaa kutsua tulosta, jauheelta se ei näytä. Ellei joku jaksa "mortteloida" useamman tunnin.
Itse saan kyllä tuollaisella isolla kivimorttelilla alta viiden minuutin tehtyä jauhetta ???
Onkohan vika morttelissa vai tekniikassa?
Lainaus käyttäjältä: biblo - marraskuu 10, 2010, 18:37:14 ip
Itse saan kyllä tuollaisella isolla kivimorttelilla alta viiden minuutin tehtyä jauhetta ???
Onkohan vika morttelissa vai tekniikassa?
Taitaapi olla morttelissa vika. Oon joskus koittanu jauhaa messinkisellä ja homma on täysin toivotonta. Nykyysellä kivimorttelilla (http://www.clasohlson.fi/Product/Product.aspx?id=128914591) homma hoituu mukavasti. Kitusiin nuo pölyt menee, mutta huivi naamalle ja aurinkolasit päähän niin homma helpottuu.
Kyllä halpa ja hyvä keino on lämmitetyn leivinuunin päällä ja jatkaa sitten miedolla lämmöllä parinpäivän kuluttu. Kuivuu sopivan hitaasti ja hyvin.
Lainaus käyttäjältä: Aketza - marraskuu 09, 2010, 22:29:00 ip
Uuniin yöksi 50 asteeseen ja kiertoilma-asetus päälle. Sen jälkeen morttelin kanssa kaikki hajalle. Chilirouheeksi ennemminkin kannattaa kutsua tulosta, jauheelta se ei näytä. Ellei joku jaksa "mortteloida" useamman tunnin.
Minä mortelloin aina muutman tunni, ja siitä tulee niin tautisen hienoa pölyä, että kun purkin avaa mihin sitä on laittanut, niin kaikki huoneessa olevat ihmiset rupeavat yskimään.
määkin jauhan kunnes mitää ei ole jäljellä ja kerään hyvin hienon pölyn talveen pölynimurilla, vaihdan tosin uuden pölypussin.
Mutta oikeasti uunissa yön ja jauhan kaulimella leivinpaperin välissä, mutta välillä paperi voi hajota terävistä paloista.
Lainaus käyttäjältä: ToniPetter - marraskuu 10, 2010, 18:55:07 ip
Kyllä halpa ja hyvä keino on lämmitetyn leivinuunin päällä ja jatkaa sitten miedolla lämmöllä parinpäivän kuluttu. Kuivuu sopivan hitaasti ja hyvin.
Juu, takan päällä, kissojen kiusana.
Fiskarssin japanialaisella yleiskoneella tai kivimorttelilla jauheeksi.
mitenhän käy pakastetun nagan kuivatus, ajattelin kokeilla 50 asteen uunissa, tosin tiedä häntä kun se vesi sitten sulaa nagan päältä, mutta onhan tuota kilo joten joutaa 300 g kokeeksi kuivattaa
Lainaus käyttäjältä: mikestones - marraskuu 24, 2010, 11:35:11 ap
mitenhän käy pakastetun nagan kuivatus, ajattelin kokeilla 50 asteen uunissa, tosin tiedä häntä kun se vesi sitten sulaa nagan päältä, mutta onhan tuota kilo joten joutaa 300 g kokeeksi kuivattaa
Kyllä jäisiä chilejä voi kuivattaa ihan hyvin.
Kuivasin chilit saunassa. Aamulla poltin reilun pesällisen puita, joskus iltapäivällä toisen ja illalla kolmannen kerran. Chilit oli uunipellillä ylälauteella. Suurimmat halkaistuna.
Lopuksi chilit pois saunasta ja ota kunnon löylyt. Chilit jäi pellille kuivumaan huoneen lämpöön vielä, kunnes emänta alkoi valittamaan "montako viikkoa ajattelit noita säilyttää tuossa..."
Kyllä näillä keleillä kuivaa chilit ulkona hemmetin hyvin. Pienet linnunsilmät kuivattelen parhaillaan ulkona lautasella ja isoimpiin cristaleihin pikku viillot ja sama homma. Syksyä kohti riippuen keleistä..joko ulkona tai uunissa..
On tuo sato aikas lailla aikasessaan.
Juu niin on, meillä Cayennen podit jo 15 senttiä pitkiä, ja niitä on paljon!
Samoin podeja tekee Aji Cristal, Lemon Drop, Fresno, Aji Golden ja monet muutkin :) :) ;)
Oletteko te kasvikuivurissa kuivattaneet konaisiakin? Puolikkaat varmaan kuivuu monta kertaa nopeammin, mutta olisivatko kokonaiset sitten esteettisemmän näköisiä?
Ei kokonaisia olla kuivatettu, nesteen haihtuminen vähän huonoa..
Podi puoliksi yleensä riittää, korkeintaan neljään osaan pituussuunnassa.
Piispanhatut on sit asia erikseen.
Linnunsilmät kuivuu hyvin vaikka talouspaperin päällä, kuivurissa tuppaa tippumaan ritilöiden välistä.
Pakasterasiassa loisteputken kuristimen päällä. Pakasterasia kuumenee sisältä 40-50°C niin kuivuu 1 - 2:ssa päivässä.
Huhhuh mikä viritys!
No eipä tuo 1x18w loistarin kuristin nyt niin kuumene että jotain sytyttäisi palamaan. Tuossa kun katsoin niin 37,3 °C oli rasian sisällä kansi hieman raollaan. Ja tuolla tekniikalla kuitenkin saatu monta sataa grammaa kuivaa chiliä samassa rasiassa eikä näy mitään sulamisen merkkejä, ruskeita jälkiä tms. rasian pohjassa.
Valitettavan usein juuri kuristin on se, joka syttyy palamaan.
Vikatilanteita kuitenkin aikas paljon, ja siinä mukana saattaapi sitten palaa muutakin kuin pakastusrasia.
Kunnollinen hyötykasvikuivuri ei siihen verrattuna paljoa maksa. Yhteydenotto vakuutusyhtiöön ei johda
mihinkään loisteputkivirityksen tms. aiheuttaessa vahinkoa.
itse vaihdoin keittiööni uuden loisteputkivalaisimen kun vanhassa oli kuristin kuumentunut niin että siitä oli leikki kaukana.Eräänä päivänä se rupesi sirisemään omituisesti ja ajattelin paloturvallisuuden vuoksi tutkia asiaa niin kuristin oli tulikuuma ja pelti missä kuristin oli kiinni oli niin kuuma ettei siihen voinut edes koskea!
älä pelleile paloturvallisuudella.. omaa kokemusta kun tuosta asiasta on
Jääkaapin päällä kuivuu mukavasti, kun kaapin tuottama lämpö poistuu kaapin takaa. Jääkaapin ja keittiönkaapin välisestä tilasta on siis kyse.
Poimin kahdesta Bolivian Rainbow-puskasta 44 kypsää chiliä ja nyt ne pitäisi saada kuivattua. Ilmeisesti kyseinen lajike toimii parhaiten kuivattuna. Hyötykasvikuivuria en ole vielä hankkinut, joten ajattelin kokeilla lankaan pujottamista. Toimisiko tämä menetelmä pienellä viillolla BR:n podeille?
Lainaus käyttäjältä: perminna - heinäkuu 07, 2012, 19:39:48 ip
Poimin kahdesta Bolivian Rainbow-puskasta 44 kypsää chiliä ja nyt ne pitäisi saada kuivattua. Ilmeisesti kyseinen lajike toimii parhaiten kuivattuna. Hyötykasvikuivuria en ole vielä hankkinut, joten ajattelin kokeilla lankaan pujottamista. Toimisiko tämä menetelmä pienellä viillolla BR:n podeille?
Kyllä toimii. On sen verran pieniä ja ohut lihaisia että kuivuu hyvin ihan itsekseenkin. Pieni viilto nopeuttaa kuivumista.
Ite kuivatan hyötykasvikuivurilla millä myös kuivatan osan mustikoista. Halon pituus suunnassa. En poikittain. 40 astetta niin pitäs pysyä maku tallessa! Muutama päivä niin ovat kuivia.
Tänä vuonna chilistä jauheeksi projekti sai uuden lisälaitteen kuivurin ja teholeikkurin jatkoksi: kahvimylly (http://www.gigantti.fi/product/pienkoneet/kahvit-ja-tarvikkeet/GVX242/krups-kahvimylly)
(http://www.gigantti.fi/is-bin/intershop.static/WFS/store-gigantti-Site/store/fi_FI/products61/450x450/g/vx/24/gvx242.jpg)
Chilipölyn määrä pieneni huomattavasti kun ei tarvitse leikkurilla silputa jauhoksi asti.
Mun Krupsin mylly on ollut pari kautta käytössä ja pölisee ihan riittävästi jotta en saa kotona sitä käyttää. Otan kuvun pois aina liian aikaisin enkä anna pölyn laskeutua. Oiva kapine muutoin.
Lainaus käyttäjältä: Whili - marraskuu 20, 2012, 14:56:09 ip
Tänä vuonna chilistä jauheeksi projekti sai uuden lisälaitteen kuivurin ja teholeikkurin jatkoksi: kahvimylly (http://www.gigantti.fi/product/pienkoneet/kahvit-ja-tarvikkeet/GVX242/krups-kahvimylly)
(http://www.gigantti.fi/is-bin/intershop.static/WFS/store-gigantti-Site/store/fi_FI/products61/450x450/g/vx/24/gvx242.jpg)
Chilipölyn määrä pieneni huomattavasti kun ei tarvitse leikkurilla silputa jauhoksi asti.
Ostin tänään samanlaisen! :D
Tuo jauhoi minulla chilit melko sujuvasti, kunnes yritin jauhaa suurempia määriä savurocotoa. Aikasemminkin jotkut sitkeät lajikkeet tökki hieman, mutta savurocoto vetää terät totaalisen tukkoon hetkessä. Hommasin tänä syksynä tällaisen Boschin (https://www.konebox.fi/bosch-mkm6003-kahvimylly-180-w-musta/120980/dp) ja nyt jauheet syntyy puolessa ajassa Krupsiin verrattuna vaikka säiliö on pieni. Pölisee siihen malliin, että teen jauheet hengityssuojaimen kanssa, kun muita ei ole kotona. :)
Katselin myös tuollaisia Boschin kaltaisia leikkuriterämyllyjä, mutta totesin kuitenkin jauhavan olevan kätevämpi.
Komiasti meni eilinen satsi jauheeksi. Pistin ensiksi rouheeksi isommalla silppurilla ja sitten Krupsilla jauheeksi.
Ja pölyä ei juurikaan tullut. Toistaiseksi olen erittäin tyytyväinen ostokseeni.
Mulla kans tuollainen Boschin mylly ollut käytössä nyt pari vuotta.
Erittäin hienoksi pölyksi jauhaa, ja nopeasti. Tosin se pölyongelma on todellinen, pölläyttää käynnistettäessä kannen välistä.
Tosin jauhan aina liesituulettimen alla, niin tuo ei ole niin vaarallista.
Hintansa arvoinen peli. Ohjeissa lukee, että kahden (kahvi)satsin jälkeen pitää odottaa n. 20 minuuttia, että laite jäähtyy.
Olen surautellut kymmeniä satseja peräkkäin, ei ainakaan toistaiseksi ole leiponut kiinni.
Jos laittaa kostean talouspaperiarkin jauhimen päälle jauhatuksen ajaksi, niin pöly ongelmat vähenee huomattavasti.
Mutta kyllä sitten jauheen purkitus vaiheessa saa kuitenkin sen verran pölyä ilmaan, että nenässä tuntuu...
Jauhimen virkaa meillä on toimittanut monitoimikoneneen silppuri ja hyvin on toiminut.
Chilit halki ja lankaan roikkumaan. Kuivuneina sitten morttelissa hienoksi. Sen jälkeen aivastellaan vartin verran ja kiroillaan.
Lainaus käyttäjältä: Sir Badger - joulukuu 01, 2012, 08:32:26 ap
Chilit halki ja lankaan roikkumaan. Kuivuneina sitten morttelissa hienoksi. Sen jälkeen aivastellaan vartin verran ja kiroillaan.
Tämäkin tietenkin yksi tapa toimia, oma valinta ::)
PP:llä tuo juuri kehumani Boschin kahvimylly ei sitten kestänytkään. Itselläni toiminut/kestänyt ihmeen hyvin.
Ehkä paksulihaiset ja kovasiemeniset pubet oli sille liikaa, itsellä kokemusta lähinnä baccojen, chinensien ja annuumien jauhamisesta.
Sorry PP että suosittelin sutta sulle, ehkä sulla tosiaan oli ns. maanantai-kappale. Tai sitten, joka todennäköisempää, joutui
sinun myllysi "hiukan" isomman sadon kanssa toimimaan.
Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - joulukuu 03, 2012, 18:16:57 ip
PP:llä tuo juuri kehumani Boschin kahvimylly ei sitten kestänytkään. Itselläni toiminut/kestänyt ihmeen hyvin.
Ehkä paksulihaiset ja kovasiemeniset pubet oli sille liikaa, itsellä kokemusta lähinnä baccojen, chinensien ja annuumien jauhamisesta.
Sorry PP että suosittelin sutta sulle, ehkä sulla tosiaan oli ns. maanantai-kappale. Tai sitten, joka todennäköisempää, joutui
sinun myllysi "hiukan" isomman sadon kanssa toimimaan.
Mistä noista voi ikinä tietää, turha pahoitella. Ei siitä mennyt läpi kuin kilo, jos sitäkään, kuivaa chiliä eikä rocotoissa olut edes siemeniä. Saa nähdä, miten toinen kappale toimii, kun käyn vaatimassa Koneboxista uuden myllyn.
Omalla kohdalla chilit pieniksi paloiksi (ja siemenet huoneenlämpöön kuivumaan lajikkeisiin järjestettynä 2-4 vko; loppusäilytys jääkaapissa siemenien osalta [omien 11+ v testien jälkeen itävyys tuntuu olevan huomattavasti parempi kuin huoneenlämmössä säilötyt(??)])..:
Mutt varsinaiset palot, jooh palaset 6-14h hyötykasvikuivurissa ja sitten rouheeksi kahvimyllyllä (tai tuoreena pakkaseen, riippuen lajikkeesta)...