Ruoanlaitto ja ravintolat => Kodin mausteinen kokkaus => Aiheen aloitti: Jamana - syyskuu 18, 2007, 18:09:56 ip

Otsikko: Stockmannista chilejä!
Kirjoitti: Jamana - syyskuu 18, 2007, 18:09:56 ip
Joo eli kun minä ja Maba jonkin kumman syystä päätettiin käydä stockmannilla ja vahingossa eksyttiin stokkan "ruokaosastoon" niin näimme n.6 eri chililajiketta, joten tietysti niitä piti ostaa ja niin ostettiinkiin, tässä kuva:


(http://www.torakka.us/chilidiary/DSCN0530.JPG)
Ostin kaikkea paitsi kahta lajiketta...

Pakastettuja podeja:
(http://img124.imageshack.us/img124/6817/dscn0531dr1.jpg)

Ja siemeniä kuivaamassa auringonvalossa
(http://img403.imageshack.us/img403/8233/dscn0532om3.jpg)

Luulen että moni teistä tietää jo, mutta päätin kuitenkin postata.
Otsikko: Stockmannista chilejä!
Kirjoitti: Mapa - syyskuu 18, 2007, 18:40:52 ip
Ummm.... Noi pussit kannattais olla auki....
Otsikko: Stockmannista chilejä!
Kirjoitti: Volitans - syyskuu 18, 2007, 19:28:22 ip
Kuivata siemenet ensin vaikkapa talouspaperin päällä ja vasta täysin kuivat siemenet pusseihin - muuten on vaara, että ne homehtuvat.
Otsikko: Stockmannista chilejä!
Kirjoitti: e-Boy - syyskuu 18, 2007, 20:20:34 ip
Näyttäis olevan semmonen aika vuodesta, että marketit on taas täynnä chilejä. Citymarketissakin näkee Pirkka-habaneroja [tuoreita] pitkästä aikaa.
Otsikko: Stockmannista chilejä!
Kirjoitti: Mikko - syyskuu 19, 2007, 08:44:16 ap
En tiedä mikä oli, mutta keväällä Stokkan Habanerosta otetut siemenet eivät itäneet yksikään. Kypsiä olivat kuitenkin.

edit: ne oli hollantilaisia, nämä on varmaan niitä suomalaisia chilejä?
Otsikko: Stockmannista chilejä!
Kirjoitti: Jamana - syyskuu 19, 2007, 09:08:14 ap
Lainaus käyttäjältä: "Mikko"En tiedä mikä oli, mutta keväällä Stokkan Habanerosta otetut siemenet eivät itäneet yksikään. Kypsiä olivat kuitenkin.

edit: ne oli hollantilaisia, nämä on varmaan niitä suomalaisia chilejä?


Taisi nämäkin tulla hollanista, katotaan nyt itääkö siemenet kunhan olen kuivattanut
Otsikko: Stockmannista chilejä!
Kirjoitti: Mapa - syyskuu 19, 2007, 17:25:50 ip
Ei vaan suomalaisia...
Otsikko: Stockmannista chilejä!
Kirjoitti: Jamana - syyskuu 19, 2007, 17:26:42 ip
Lainaus käyttäjältä: "Maba"Ei vaan suomalaisia...

Kiitos kuittauksesta
Otsikko: Stockmannista chilejä!
Kirjoitti: Midnight Walker - syyskuu 20, 2007, 11:50:34 ap
Miksi pakastaa kaupasta ostettuja chilejä? Eihän niitä kuitenkaan niin massiivisia määriä osta, etteikö saisi tuhottua tuoreena.
Otsikko: Stockmannista chilejä!
Kirjoitti: NaokiSoma - syyskuu 20, 2007, 11:57:26 ap
Lainaus käyttäjältä: "Jamana"
Lainaus käyttäjältä: "Mikko"En tiedä mikä oli, mutta keväällä Stokkan Habanerosta otetut siemenet eivät itäneet yksikään. Kypsiä olivat kuitenkin.

edit: ne oli hollantilaisia, nämä on varmaan niitä suomalaisia chilejä?


Taisi nämäkin tulla hollanista, katotaan nyt itääkö siemenet kunhan olen kuivattanut

Jos ne siemenet saa kuivattua tosi kuivaksi (eli kosteuden sinne 8% tienoille), niin ne säilyvät ihan hyvin tuolla muovipussissa, mutta sitä ennen ei kannata niitä pussittaa lainkaan.

Jos aiot laittaa ne siemenet itämään heti kuivaamisen jälkeen, niin eihän siinä kuivaamisessa ole sitten mitään järkeä. Kuivat siemenet sitten ensin liotetaan vedessä jne. Tuoreet siemenet voi laittaa heti sellaisenaan itämään. Jos eivät tuoreina lähde, niin eivät kyllä sitten lähde enää kuivaamisenkaan jälkeen.
Otsikko: Stockmannista chilejä!
Kirjoitti: PunkyFish - syyskuu 23, 2007, 01:12:16 ap
Lainaus käyttäjältä: "Midnight Walker"Miksi pakastaa kaupasta ostettuja chilejä? Eihän niitä kuitenkaan niin massiivisia määriä osta, etteikö saisi tuhottua tuoreena.


Tämä ostaa mahti satsin kerralla ja tuuppaan ne pakkaseen odottelemaan käyttöä. On nimittäin käynyt niinkin, että kun on ollut bileet tulossa ja tarvetta habaneroille, niin niitä ei olekaan ollut kaupan..Lisäksi olne roudannut matkoilta kuivattuja habiksia kaappiin ensi avuksi.
LIenee sanomattakin selvää, etten ole kasvattaja.
Otsikko: Stockmannista chilejä!
Kirjoitti: e-Boy - syyskuu 23, 2007, 02:16:28 ap
Jep, loppujenlopuksi on yleisempää että mistään kaupasta ei löydy mitään etikka-Jalapenoa tulisempaa, kuin se että löytyy tuoretta habaneroa. Tai mitään muutakaan Jalapenoa tulisempaa. Joten säilömiseen on todella hyvät syyt.
Otsikko: Stockmannista chilejä!
Kirjoitti: theBro - syyskuu 23, 2007, 09:06:20 ap
Lainaus käyttäjältä: "NaokiSoma"
Jos aiot laittaa ne siemenet itämään heti kuivaamisen jälkeen, niin eihän siinä kuivaamisessa ole sitten mitään järkeä. Kuivat siemenet sitten ensin liotetaan vedessä jne. Tuoreet siemenet voi laittaa heti sellaisenaan itämään. Jos eivät tuoreina lähde, niin eivät kyllä sitten lähde enää kuivaamisenkaan jälkeen.


Ei kuivia chilinsiemeniä tartte mitään liotella. Lykätään vaan suoraan multaan ja kastellaan (tai missä ite kukakin tykkää idätellä). Itse olen vähintään pari päivää kuivattanut siemeniä vaikka periaatteessa tuoreena olisikin tarkoitus idättää. Tämä siitä syystä, että eivät homehtuisi niin helposti. Voi olla turhaakin, enkä ole varmaa edes, että vaikuttaa asiaan. Kuitenkaan kuivatuksesta ei ole haittaakaan ollut.
Otsikko: Stockmannista chilejä!
Kirjoitti: NaokiSoma - syyskuu 23, 2007, 15:22:45 ip
Lainaus käyttäjältä: "theBro"
Lainaus käyttäjältä: "NaokiSoma"
Jos aiot laittaa ne siemenet itämään heti kuivaamisen jälkeen, niin eihän siinä kuivaamisessa ole sitten mitään järkeä. Kuivat siemenet sitten ensin liotetaan vedessä jne. Tuoreet siemenet voi laittaa heti sellaisenaan itämään. Jos eivät tuoreina lähde, niin eivät kyllä sitten lähde enää kuivaamisenkaan jälkeen.


Ei kuivia chilinsiemeniä tartte mitään liotella. Lykätään vaan suoraan multaan ja kastellaan (tai missä ite kukakin tykkää idätellä). Itse olen vähintään pari päivää kuivattanut siemeniä vaikka periaatteessa tuoreena olisikin tarkoitus idättää. Tämä siitä syystä, että eivät homehtuisi niin helposti. Voi olla turhaakin, enkä ole varmaa edes, että vaikuttaa asiaan. Kuitenkaan kuivatuksesta ei ole haittaakaan ollut.

Ei tietenkään tarvitse liotella, mutta olen huomannut sen nopeuttavan itämistä.

Ainakaan minä en ole saanut tuoreita siemeniä homehtumaan. En kyllä sen puoliin kuivattujakaan. Ei siitä kuivaksesta tosiaan haittaa pitäisi ollakaan, mutta turha välivaihe jos kuitenkin on tarkoituksena laittaa siemenet samantien itämään.
Otsikko: Stockmannista chilejä!
Kirjoitti: AirMan - syyskuu 30, 2007, 18:53:03 ip
Lainaus käyttäjältä: "Mikko"En tiedä mikä oli, mutta keväällä Stokkan Habanerosta otetut siemenet eivät itäneet yksikään. Kypsiä olivat kuitenkin.

edit: ne oli hollantilaisia, nämä on varmaan niitä suomalaisia chilejä?


Minä tuossa muutama viikko sitten kokeeksi laitoin neljä Stockan hollantilaisen habaneron siementä multaan ihan tuoreeltaan ja itivät kaikki.
Otsikko: Stockmannista chilejä!
Kirjoitti: e-Boy - syyskuu 30, 2007, 19:34:13 ip
Lainaus käyttäjältä: "AirMan"
Lainaus käyttäjältä: "Mikko"En tiedä mikä oli, mutta keväällä Stokkan Habanerosta otetut siemenet eivät itäneet yksikään. Kypsiä olivat kuitenkin.

edit: ne oli hollantilaisia, nämä on varmaan niitä suomalaisia chilejä?


Minä tuossa muutama viikko sitten kokeeksi laitoin neljä Stockan hollantilaisen habaneron siementä multaan ihan tuoreeltaan ja itivät kaikki.

Tuossa (http://javu.kapsi.fi/inferno/viewtopic.php?t=3803) myös kasvaa MiniManista ostetusta habanerosta poimittu siemen. :)
Otsikko: Stockmannista chilejä!
Kirjoitti: Mikko - lokakuu 01, 2007, 08:57:12 ap
Lainaus käyttäjältä: "AirMan"
Lainaus käyttäjältä: "Mikko"En tiedä mikä oli, mutta keväällä Stokkan Habanerosta otetut siemenet eivät itäneet yksikään. Kypsiä olivat kuitenkin.

edit: ne oli hollantilaisia, nämä on varmaan niitä suomalaisia chilejä?


Minä tuossa muutama viikko sitten kokeeksi laitoin neljä Stockan hollantilaisen habaneron siementä multaan ihan tuoreeltaan ja itivät kaikki.


Tuli pistettyä perjantaina kahvinsuodattimen väliin pari oman punaisen habaneron siementä ja vähän runsaammin tuollaisesta stokkan oranssista kotimaisesta habanerosta. Näytti eilen illalla osa stokkan siemenistä itäneen, mutta nuo omat ei... Oli niitä hollantilaisiakin haboja muutama, mutta en tullut testanneeksi niitä.