Mitäs luulette?
Jos pitäis pystyä kastelemaan multa mahdollisimman märäksi, niin lisäisikö Vetyperoksidi maksimaalista kertakastelumäärää? Tällöinhän juuret eivät kärsisi niin suuresta hapen puutteesta vaikka juuret olisivat lähes upoksissa? Tuli mieleen että kuinkahan paljon tällä sais mm. kesähelteillä lisää peliaikaa jos on vaikka vkloppureissussa... :?:
Juu, toi on vähän minuakin mietityttänyt. Arveluttaa vaan että tappaako vetyperoksidi silijuuristolle hyödylliset mikrobit...
Vahva vetyperoksidi tekee turpeesta valkoista ja mietokin luultavasti tappaa kasvit. Toki aina saa omalla vastuulla kokeilla. Ja miksi juuri happea? Minä olen luullut, että kasvit vain tuottavat sitä sivutuotteena yhteyttäessään.
Lainaus käyttäjältä: "AirMan"Minä olen luullut, että kasvit vain tuottavat sitä sivutuotteena yhteyttäessään.
Kasvit myös hengittävät happea, kuten monet muut elolliset. Valoisana päivän aikana kasvin yhteyttävät osat kuitenkin vapauttavat enemmän happea kuin kasvi kuluttaa. Kasvi ottaa happea myös juuriensa kautta ja siksi hapettomassa vedessä seisova kasvi hukkuu.
Musitaakseni joku chilinkasvattaja Garden Webin 'hot pepper'-osiossa kertoili käyttävänsä vetyperoksiidia kastelun yhteydessä ja vannoi sen parantavan kasvua ja kasvien hyvinvointia.
Siis olen käyttänyt kyllä sekä hydrossa että multakasvatuksessa vetyperoksidia hyvällä menestyksellä. Kerran kelailin tyhmänä että laitetaan reilumpi annos että kuolis home mullan pinnasta-> Puolet taimista delas:/ Mutta silloin oli annostus jotain kymmenkertainen normaaliin nähden.
Myös idätys ja pistokashommissa hyvää tavaraa-> Ei ala haiskahtamaan/levääntymään/pilaantumaan siemenet tai pistokkaat niin herkästi ja lisäksi vielä itävyys paranee.
Sopiva annostus 32% H2O2:sta on n. 1...5ml/10l sekä multaan että hydroon.
Apteekista ~30€ litran puteli 32%:sta Ostaessa eivät multa mitään kyselleet mutta kaverin mutsin piti ihan nimmaria skriivata lappusiin ja vakuuttaa ettei käytä ainetta "vääriin tarkoituksiin". Aine siis tunnetaan myös lempinimella "kemistin surma" eli käsittely ja säilytys ohjeen mukaan (eli varoen)... Aine EI liukene veteen kovin vikkelästi ilman huolellista ravistelua-> Litkuihin siis eka lannoitteet ja ph down-> Huolellinen sekoitus ja vasta sitten H2O2 + huolellinen sekoitus.
http://blunt.co.uk/hydroponics-manual/doc/hydro-garden/h2o2/index.html
http://www.h2o2-4u.com/house.html
Muistakaa että apteekista saatavassa H2O2:ssa on stabilointiaineita pieniä määriä. Se tarkoittaa että ainetta ei pitäisi käyttää elintarvikehommissa kuten lemmikkieläinten juomavedessä jne. Ja kyllähän nämä stabilointiaineet varmasti kulkeutuvat myös kasveihin, siis myös podeihin! Pitoisuudet olivat kyllä jotain 0,0001% luokkaa ja yksi näistä stabiloimisaineista on fosforihappo. MUTTA oli siellä seassa jotain ihmeen ainetta jota on käytetty ennen särkylääkkeenäkin, mutta syöpä/jonkun muun vaarallisuuden takia aineen käytöstä oli luovuttu.
Itse kuitenkin kelailin että stabiloimisaineita on sen verran vähän ja H2O2:n annostus kasteluveteen sen verran pieni että ei näitä aineita kasviin kovin paljoa kulkeudu.
Saako Suomen maitokaupoista 3% vetyperoksiidia kuten täällä jenkeissä? Tuo apteekikama on vähän liian ärtsyä kotitalousnikseihin ja se 3%, mitä täällä myydään, on laimennettu pelkällä vedellä ilman lisäaineita.
Vetyperoksiidi ja sooda on kyllä sellaisia ihmeaineita, että niille löytyy monia käyttökohteita.
Ei maitokaupoista taida saada mutta Apteekista saa 3%, 9% ja jos ei hyllystä niin tilaamalla sitä 32%. Niissä miedommissa ei tosiaan ole välttämättä sitä stabiloimisainetta. Apteekkari osaa varmaan tästä kertoa.
Sillä vaan että se 32% On huomattavasti huokeampaa kuin laimeammat. Desinfioimisaineena loistavaa tavaraa, tappaa jo alkaneen juurimädän päivässä-parissa ja poistaa hajut & pöpöt ekologisesti (hapettamalla ne hengiltä) viemäreistä jne... Kaveri osti Oulusta jostain apteekista tätä 32% kamaa ihan desimäärissä ja apteekkari pullotti. Hintaa oli kuulemma parilla desillä femman luokkaa. Elikkä paljon halvempaa kuin ne 3% tai 9% pikkuputelit.
Lainaus käyttäjältä: "puuhis"
Aine siis tunnetaan myös lempinimella "kemistin surma" eli käsittely ja säilytys ohjeen mukaan (eli varoen)...
Ei tosiaan ole mitään kovin turvallista ainetta. Sarvitrofeeta tehdessä valkaisin hirven kallon kohtuullisen vahvalla vetyperoksidiliuoksella. Unohdin pidättää hengitystä, kun kumarruin kallon yläpuolelle kostuttamaan vanutuppoja ja välittömästi alkoi vuotamaan verta nenästä.
Käytin aikanaan Viherpeukun myymää Liquid Oxygenia.. Lähinnä hydrossa, koska vetyperoksidi puhdistaa myös levää yms. dripperin letkuista jne..
Multaan kokeillut kaveri mietona liuoksena ja saanut mullan kuohkeammaksi, joten juuret saavat paremmin happea.
Lainaus käyttäjältä: puuhis - marraskuu 16, 2007, 14:23:36 ip
Sillä vaan että se 32% On huomattavasti huokeampaa kuin laimeammat. Desinfioimisaineena loistavaa tavaraa, tappaa jo alkaneen juurimädän päivässä-parissa ja poistaa hajut & pöpöt ekologisesti (hapettamalla ne hengiltä) viemäreistä jne...
Voisiko vetyperoksidia käyttää homeen tuhoamiseen kasvien juurilta ja lehdistä ilman että siitä olisi haittaa kasveille?
Ehkä, mutta ei kannata lehtiin kokeilla, juurien hoitoon tuo käy helposti:
Kasvi huuhdellaan (mullat pois).
Kasvi asetetaan juuristaan lillumaan astiaan jossa vettä ja vetyperoksidia OIKEAN ANNOSTUKSEN MUKAAN, annetaan olla vaikkapa yön yli.
Miten paljon kerta uittaminen auttaa? En osaa sanoa, useampi kerta tappaa jo ikävät levät ja muut, joita voi juuriin ilmestyä esim. altakasteluruukussa.
Sitten itse aiheeseen vastaus: Miksei kukaan ole huomioinut hiilidioksidi tabletteja, joita sotketaan kasteluveteen? Nämähän lisäävät hiilidioksidin määrää vedessä, jolloin kasvi saa lisää mahdollista elinvoimaa juuriensa kautta. Itse en sotkisi vetyperoksidia mullan kanssa, vedessä toimiikin oikein hyvin. ;)
Happi juurille ja hiilidioksidi lehdille =)
Hiilidioksidi myös juurille. Miksi happea pitäisi muka annostella lisää juurille, eikö se ole ihan omaa tyhmyyttä, mikäli kasvualusta ei ole tarpeeksi ilmava? Pienemmällä vaivalla pääsee, kun jättää homman pois ja keskittyy kunnon kasvualustaan, hapen lisäys kasville TÄLLÄ PLANEETALLA kuulostaa ihan hullulta. Anteeksi nyt vain.. 8) Hiilidioksidia tai ei mitään sanon minä. :)
Juuret eivät käytä hiilidioksidia, siitä voi olla niille jopa haittaa. Hapekas vesi sen sijaan on kasville eduksi.
Lainaus käyttäjältä: blarney - heinäkuu 01, 2010, 15:50:35 ip
Juuret eivät käytä hiilidioksidia, siitä voi olla niille jopa haittaa. Hapekas vesi sen sijaan on kasville eduksi.
"CO2 Hiilidioksidi-tabletit 6000 l
[co2] 16.80EUR
CO2 Hiilidioksidi-tabletit 6000 l
Suurenna klikkaamalla
Sisältää 60 tablettia
Suunniteltu tukemaan kasvin hiilidioksidin saantia.
Imeytyy myös juuriston kautta.
Soveltuvat kaikkiin kasvualustoihin.
Annostus: 1 tabletti / 100 L vettä, 2 kertaa viikossa, koko kasvin elinkaaren ajan.
Annostuksen ylittäminen ei anna lisähyötyä
Vesiviljelyssä voit laittaa tabletin suoraan vesisäiliöön.
Huom! CO2-tablettien käyttö alentaa pH-arvoa, joten sitä on syytä tarkkailla!"
http://www.puutarhurinverstas.com/catalog/product_info.php?cPath=165_97&products_id=499&osCsid=3c45680b2973d2662a1cba00e58fd106
Kyllähän mainosmiehet myyvät vaikka hiekkaa saharaan, mutta mitään todistettua hyötyä noista tableteista ei ole. Korkeintaan astiasta vapautuva nouseva hiilidioksidi on lehdille hyväksi.