Chilipähkinät
500g pähkinöitä (esim. maapähkinöitä, pähkinäsekoitus jne)
Munanvalkuainen
Chilijauhetta
Suolaa
(Muita mausteita)
Chilipähkinät ovat erinomainen naposteltava vaikka iltaa istuessa, eikä niiden tekeminen voisi paljoa helpompaa olla.
Pähkinät voi valmistaa kahdella tavalla, itse olen suosinut ensimmäistä:
1) Sekoita chilijauhetta ja suolaa oman makusi mukaan munanvalkuaisen kanssa syvässä kulhossa. Kaada pähkinät kulhoon, ja pyörittele niitä kunnes valkuais-mausteseos on tarttunut kaikkiin pähkinöihin. Levittele pähkinät leivinpaperilla päällystetylle pellille.
2) Sekoita chilijauhetta ja suolaa oman makusi mukaan keskenään. Kierittele pähkinät munanvalkuaisessa. Levitä pähkinät leivinpaperilla päällystetylle pellille, ja sirottele mausteet pähkinöiden päälle.
Laita pelti 150 asteiseen uuniin n. 25 minuutin ajaksi. Anna pähkinöiden jäähtyä hieman, ja irrota mahdolliset yhteenliimautuneet pähkinät toisistaan.
Tämmöisen tein, lisättäköön vielä, että tuohon mausteiden sekaan voi laittaa myös ripauksen sokeria, sekä tietysti muita mausteita ihan miten tykkää.
Näitä joutuu kyllä kokeilemaan. Piti kokeilla jo aiemmin, mutta asia jäi. Paprikoita koitin tehdä samalla menetelmällä, tekemällä paprikoista ensin suikaleita ja sitten vastaavasti kuin nämä pähkinät. Oliko ne sitten hyviä, niin siitä en ole ihan varma, luulisin pähkinöiden olevan kyllä parempia ;)
Kannattaa lisätä tuohon reseptiin vähän sokeria. Koostumuksesta tulee hieman rapeampi ja makeampi.
Kiitos!
Eilen juuri mietin vastaavaa, ku estrellan chilipähkäily oli pettymys. :cry:
- chilistellään -
Hyviähän näistä tulee! Pitää viellä kehitellä joku hyvä mausteseos tuohon lisäksi. Tällä kertaa tuli vain laitettua Aji Benito & Dutch Haba jauheita, suolaa ja ripaus sokeria. Mitenköhän grillimauste menisi tuossa? Kertokaa ihmeessä millasia maustesekoituksia olette käyttäneet
Grillimaustetta 90% ja 10% bih jolokia jauhetta + hyppysellinen sokeria on toiminut hienosti. Juuri hetki sitten uuniin menikin pellillinen kyseisiä pähkinöitä makuuntumaan. nam
Perhana, lähtee oitis testiin tulevana viikonloppuna!
Kaupan chilipähkinät ovat mainiota purtavaa, mutta väkisin tulee mieleen että entä jos olisivat oikeasti tulisia...
Täytyy kyllä kokeilla tätä reseptiä vaikkapa savuchilillä, voisi olla herkkua... nimim. Chilipähkinöiden suurkuluttaja :lol:
Tein näistä ohjeista oman variaationi.
1 kpl munan valkuaisia
500 g pähkinöitä
1 tl PAIN 100% -chilikastiketta
1 tl grillimaustetta
1/2 tl sokeria
Paisto 150'C uunissa sen 25min.
Pistin juuri uuniin. Saas nähdä mitä tulee.
Valkuainen vaan vähän ihmetytti. Ennen olen tehnyt rypsiöljyyn tuon maustehässäkän.
Tais olla liikaa sokeria, sillä noista muodostui semmoinen chilipähkinälevy siihen leivinpaperille. ;D
Tulisuus on omaan makuun sopiva.
Lainaus käyttäjältä: kuje - lokakuu 29, 2010, 20:51:15 ip
Tais olla liikaa sokeria, sillä noista muodostui semmoinen chilipähkinälevy siihen leivinpaperille. ;D
Tulisuus on omaan makuun sopiva.
Olisit lisännyt kermaa, niin olisi tullut toffeeta. ;)
Kun kerran muutkin, niin mäkin. Kert! Tosin, koska olen sekopää, laitoin SEKÄ munanvalkuaisen ETTÄ oliiviöljyä.
Buahhahhahahahahhhaahaahaaaaa!
Mutta juu
Munanvalkuainen
1rkl oliiviöljyä
1tl chilijauhetta (äeteen thaimaasta tuomaa, pistävän tulista, muttei kovin maukasta)
1tl grillimaustetta
1tl paprikajauhetta
1 ihan ujo hyppysellinen sokeria
150 astetta celsiusta uuniin ja tuollaiset 25min ajattelin paistella about.
Kohta nähdään, mitä tulee vai tuleeko mitään.
ps. Jätin suolan laittamatta, koska grillimausteissa on yleensä aikas reilustikin jo omasta takaa.
Lainaus käyttäjältä: Nikov - lokakuu 29, 2010, 22:16:25 ip
Munanvalkuainen
1rkl oliiviöljyä
1tl chilijauhetta (äeteen thaimaasta tuomaa, pistävän tulista, muttei kovin maukasta)
1tl grillimaustetta
1tl paprikajauhetta
1 ihan ujo hyppysellinen sokeria
150 astetta celsiusta uuniin ja tuollaiset 25min ajattelin paistella about.
Kohta nähdään, mitä tulee vai tuleeko mitään.
ps. Jätin suolan laittamatta, koska grillimausteissa on yleensä aikas reilustikin jo omasta takaa.
Jätit näköjään pähkinätkin laittamatta ;)
Mutta vois kyllä tollasia kokeilla. :P
Justiinsa tuli itsellenikin mieleen, että juu meni sinne vähäsen pähkinöitäkin. Tuollaiset 400g ehkäpä.
Hyviä tuli, mutta omaan makuun saisi laittaa enemmän mausteita.
Noissa kaupan chilipähkinöissähän on se leivitekuori, joka on aivan törkeän herkullinen.
Ensi kerralla teen litkun taikinan maissijauhosta ja lisään mausteet sinne.
Vielä on ratkaisematta, miten saan tuotteen pysymään palleroina levyn sijaan, mutta se on sen ajan murhe.
Kohti ääliötä, ja sen läpi! Vai miten se oli...
Nikov, tuliko sullekin tää levyongelma?
Ei se sitten sokerista voi johtua, kerran pistit ujon hyppysellisen. ;D
Olis myös luullu öljyn auttavan. ???
Raportoi sitten miten taikinan kanssa käy.
Lainaus käyttäjältä: MasaT - lokakuu 29, 2010, 21:16:15 ip
Lainaus käyttäjältä: kuje - lokakuu 29, 2010, 20:51:15 ip
Tais olla liikaa sokeria, sillä noista muodostui semmoinen chilipähkinälevy siihen leivinpaperille. ;D
Tulisuus on omaan makuun sopiva.
Olisit lisännyt kermaa, niin olisi tullut toffeeta. ;)
Niin, jos haluais toffeeta, pitäis varmaan olla jonkun verran enemmän sokuria.
Lainaus käyttäjältä: kuje - lokakuu 29, 2010, 22:54:45 ip
Nikov, tuliko sullekin tää levyongelma?
Ei se sitten sokerista voi johtua, kerran pistit ujon hyppysellisen. ;D
Olis myös luullu öljyn auttavan. ???
Raportoi sitten miten taikinan kanssa käy.
Kyllähän ihan puskussa olleet pähkinät olivat liimaantuneet keveästi toisiinsa.
Irtaantuivat hyvin, kun vähäsen kipossa ravisti.
Onko muuten mielipiteitä, miten nuo kannattaisi säilyttää? Eiköhän tuo erä tule huomisen aikana tuhottua,
mutta vastaisen varalle jos vaikka mökkireissulle tekee evääksi isomman satsin.
Miten lie pilaantuvat mokomat?
Niijjuu, suottaapihan tuo olla valkuainenkin, joka liimoo pähkinät yhteen...
Itse vaan sekoittelin valkuaisöljymaustetahnan pähkinöihin ja välittömästi levitin pellille, elikkäs
minkäänlaiseen kuivumiseen en antanut mahdollisuuksia ressukoille.
Jos maustehässäkän tekee öljyyn, eikä käytä sokeria, eivät pähkinät takerru.
Pitää seuraavaksi koittaa ilman valkuaista ja sokerilla.
Tulipa tehtyä näitä. Puoli kiloa suolapähkinöitä, 14 kuivattua nagaa (suht pieniä) ja 2 kananmunan valkuaista. Tuli varsin sopivasti polttelevia ja maukkaita.
Täytyy kyllä testata tätä! Kiitos vinkistä! varmasti maanantaina tulee koitettua,viimeistään ensi viikolla kun on muutto edessä.. saa napostella 8)
ja maustehässäkkästä sen verran että savustetulla nagalla lähden itsekkin liikkeelle
poppamiehellä on saatanallisia pähkinöitä!! kannattaa maistaa ja testata.. tulisuutta löytyy ehkä jo liikaa..
Testattu ja allekirjoitan tuotteen erittäin!! tuliseksi:
http://www.poppamies.fi/product_info.php?cPath=64&products_id=745
Itsellä saman sarjan pähkinöitä. http://www.poppamies.fi/product_info.php?cPath=64&products_id=721 (http://www.poppamies.fi/product_info.php?cPath=64&products_id=721) Eipä noitakaan montaa pysty syömään. Meikäläisellä aivan liian poppaa.
Ennen valkuaisen ja mausteiden lisäämistä olen poistanut maapähkinöistä kuoret sekoittelemalla ja hieromalla niitä toisiinsa kipossa. Maku on mielestäni parantunut ja mausteseos on tarttunut paremmin pähkinöihin eikä ole rapissut pois paistamisen jälkeen.
Mä oon tykänny laittaa pähkinöihin tulisen chilijauheen lisäksi myös makeaa ja mietoa paprikaa. Äiti toi unkarista jotain turkasen hyvää jauhetta, joka tosin nyt alkaa loppumaan. Täytyneepä testata tuota ideaa, että jättää valkuaisen pois ja käyttää vain öljyä, jos sillä sais estettyä yhteentarttumisen.
NYT on sitten koko lasti (pussi) mennyt noita pähkinöitä ja täytyy sanoa että poltteeseen tottuu suht nopeasti noiden pähkinöiden osalta. Muutama viimeinen pähkinä ei tuntunut enää miltään vaan erotti hyvän maun kyllä.
eli poppamieheltä saatanallisia pähkinöitä 8) koittakaa ihmeessä!!
kokeeksi lähtee nyt lidl ostettuja maapähkinöitä jotka käytän nopeasti uunissa, mausteena grillihabaa(jannelta) sekä öljyä päälle jossa ripaus bih jolokiaa jauheena!!
kunhan koitan mutta uskon että noista tulee ihan hyviä!
Lainaus käyttäjältä: chilifellow - maaliskuu 30, 2008, 17:26:40 ip
Kiitos!
Eilen juuri mietin vastaavaa, ku estrellan chilipähkäily oli pettymys. :cry:
- chilistellään -
Totta puhut, on täyttä kuraa! >:(
Mulla on ollut hieman erilainen tapa tehdä chilipähkinöitä.
Kuori maapähkinät. (itse liotan vedessä, kunnes kuoret ovat pehmeitä ja hieron kaikista kuoret pois.)
laita kuoritut pähkinät veteen, jossa on paljon suolaa ja omavalintaista chilijauhetta. (savuchilit toimivat parhaiten)
Anna liota ainakin tunti, mielellään pidempäänkin, että chilin maku ehtii imeytyä pähkinöihin.
Kaada isolle paistinpannulle ja laita levy kutoselle, vesi haihtuu levyn lämmetessä jolloin suolaa ja chiliä jää myös pähkinöiden pintaan. Paahda koko ajan sekoitellen, kunnes pähkinät ovat sopivan värisiä. Anna jäähtyä ja nauti!
Mulla on kaikki vähäänkään jytymmät chilijauheet päässyt loppumaan, joten piti vähän varioida. Tässä on meikäläisen chilipähkinät jotka lähtivät justiinsa uuniin:
500g suolapähkinöitä
vajaa ruokalusikallinen oliiviöljyä
½tl paprikajauhetta
½tl pippurisekoitetta
½tl jotain mietoa chilijauhetta (ei mitään hajua, että mitä)
ripaus sokeria
ja toivottavasti tulisuus saadaan tällä aikaiseksi: kaksi kappaletta nagan podeja, pituus suunnasta halkaistuna ja siemenet poistettuina. Laitetaan ne podit mukaan kulhoon ja sekoitellaan. Laitetaan koko setti uuniin, toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
Kokemuksia tulen jakamaan todennäköisesti Suomi - Slovakia pelin ensimmäisellä erätauolla!
Onko kukaan kokeillut auringonkukansiemenillä? Niitä saa valmiiks kuorittuinakin. Oon joskus pistäny niitä pannulle ja paahtanu jonkun aikaa. Sitten vaan perään tippa öljyä ja sopivat mausteet, mitä milloinkin tekee mieli. Samalla tavalla onnistuu myös pinjansiemenet, pähkinät ja muut vastaavat naposteltavat. Ihan sama vaikka tekis leivänpalasista.
Ihan herkullisia pähkinöitä kyllä tuli! Tulisuutta olisi toki voinut olla hiukan enemmän. Ei kai siinä auta kun laittaa uutta nagajauhetta tilaukseen. Pippurisekoituksen taidan jättää pois seuraavalla kerralla.
Minkäänlaista paakkuuntumista ei tuossa omassa sekoituksessani ollut.
Itse sekoitin valkuaiseen habanero- ja thaikkujauheita. Suolan tilalle laitoin grillimaustetta ja grillimausteen perään vähän öljyä ja sokeria. Edustavat kyllä parhautta, kourallisella tulee hiki mutta chili ja mausteet eivät peitä itse pähkinän makua . .
Lainaus käyttäjältä: ChiliChillailija - elokuu 25, 2012, 22:56:48 ip
Tietääkö kukaan saako normimarketeista OIKEITA chilipähkinöitä, eli siis samantyylisiä, kuin nuo teidän poppamiehen kamat? Mietin vain, että netistä en oikein jaksaisi ruveta tilaamaan pelkkiä pähkinöitä...
Ajele Haaparannalle Ruotsin puolelle :) ...niin ja kauppa on MAXI Ica
(http://i17.photobucket.com/albums/b54/raksaprojekti/muut%20kuvat/Ebbflood/IMG_0283.jpg)
Myös muita vaihtoehtoja näytti hyllyssä olevan.
"Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 120 päivään."
Joo joo... Tuli tuossa pari päivää sitten huomattua, että Punnitse ja säästä -nimisen kaupan uunipaahdetut chilicashewpähkinät ovat ihan oikeasti hyviä, ja poltettakin löytyy. Yleensä tulee leffaan ostettua savustettuja cashewpähkinöitä, mutta vaihtelu virkisti.