Olen huomannut että näitäkin lajikkeita on nyt sitten saatu Suomeen, hieno homma!
Kertokaa pls uteliaalle makukokemuksista, ovatko tulisinta kärkeä Suomen oloissa kasvatettuna ja onko maku hyvä?
Näin voisin olettaa... kasvamassa on ja kaikki red savinan tasoa olevat ja siittä ylöspain ovat olleet ainakin mun makuun herkkuja joten miksi nämä olis poikkeuksia :twisted: mutta vertailu tulossa kunhan kaikki tuolla kasvaa ja tekee satoa... on tuolla nagan ja savinan lisäksi kaikkea muutakin mukavaa
Olin aikeissa aloittaa 7 Pod -ketjun mutta eipäs tarvinnutkaan.
Kymmenisen vuotta Chilejä kasvatelleena olen jo vakiintunut muutamiin lajikkeisiin mutta Fataliin siemenistä kun aloin tänä vuonna kokeilla kaikenlaista niin johan meni uusiksi moninaiset hommat.
Elikä uusia suosikkeja on tullut, 7 Pod on aivan uskomattoman hedelmäinen ja samalla tulinen herkku. Tuoreeltaan olen vasta kokeillut, Salsaan ja salaatteihin sekä kanacurryyn toimii ainakin upeasti.
Kasvoi itsestään hydrossa kasvihuoneessa aika huonollakin hoidolla ja vaatimattomalla valolla, kesä oli mitä oli... juurimätääkin on tullut... ja puska on silti komea ja hedelmät kypsyvät juuri. Näkyy kestävän kylmääkin. Ensimmäinen vesiviljelykesäni, möhlitty on mutta pippureitakin tulee.
7 Pod on toistaiseksi uusi suosikkini.
Tuli tossa viikonloppuna maisteltua ensimmäiset 7pod marjat mökillä ja olipas maukasta!
Kasvatuksesta sen verran että lajike näyttäisi olevan todella helppo, itämisprosentti 100%, kasvaa komeasti heikollakin hoidolla mullassa ja vesiviljelyssä, on suhteellisen aikainen (7podissa hydrossa kypsiä podeja samoissa kasvuoloissa kuin naga ja scotch bonnet ja naga alkoi vasta kukkimaan ja scotch bonnetissakaan ei vielä näy edes raakileita)
Maku oli todella raikas ja hedelmäinen, leikatessa tuntui aika habaneromainen tuoksu. Tulisuus olisi arviolta jotain 500k scovillea, mutta katellaan kun on syöty enemmän podeja miltä ne sitten tuntuu. Oli sitä tulisuutta kuitenkin sen verran että sain kyllä kaverit luulemaan että kuolevat :D
Lainaus käyttäjältä: Niabo - heinäkuu 20, 2009, 16:53:35 ip
Tuli tossa viikonloppuna maisteltua ensimmäiset 7pod marjat mökillä ja olipas maukasta!
Kasvatuksesta sen verran että lajike näyttäisi olevan todella helppo, itämisprosentti 100%, kasvaa komeasti heikollakin hoidolla mullassa ja vesiviljelyssä, on suhteellisen aikainen (7podissa hydrossa kypsiä podeja samoissa kasvuoloissa kuin naga ja scotch bonnet ja naga alkoi vasta kukkimaan ja scotch bonnetissakaan ei vielä näy edes raakileita)
Maku oli todella raikas ja hedelmäinen, leikatessa tuntui aika habaneromainen tuoksu. Tulisuus olisi arviolta jotain 500k scovillea, mutta katellaan kun on syöty enemmän podeja miltä ne sitten tuntuu. Oli sitä tulisuutta kuitenkin sen verran että sain kyllä kaverit luulemaan että kuolevat :D
Molemmista on mitattu yli miljoona SHU... ;) Toki lämpimämmissä oloissa, mutta kumminkin. Naga-luokassa ollaan.
Yhdyn edellisiin 7 podia maistaneiden kokemuksiin, eli tulisuutta on reilusti perushabaa enempi, maku on erittäin hedelmäinen ja tuoksu myös voimakkaan hedelmäinen ja tuoksusta voi jo havainnoida että nyt ollaan tekemisisssä julmetun tulisen tapauksen kanssa. Itävyys oli itselläni erittäin hyvä (5/6), kasvoi myös nopeammin kuin monet muut chinenseni parvekkeella (datil, naga, white giant-haba)
Suhteellisen satoisa, sillä puskani tuotti multaruukussa n.40 podia joista suurin osa isoa luokkaa olevia ryppyisiä 5-6 sentin möhköjä, kun esim. Habanero White Giant samoilla kasvatusmetodeilla jäi noin 30 podiin joista puolet alamittaisia 2-3 sentin palloja.
Trinidad Scorpionista tulee sitten kokemuksia/arvosteluja ensi kesänä koska viime viikolla tuli postista siemeniä, Fataliilta tilattua Morouga blendiä, jossa pitäisi riittää poltetta niin että taju lähtee. Vielä näyttäisi olevan Fataliillä siemeniä joten nyt kaikki kapsaisiininhimoiset tilausta vetämään.
7-pot on myös minun suosikki. Maukkain chinense kokeilemistani tähän mennessä. Tuoksu on koukuttava ja aromit tulevat hyvin esille ruuassa.
Lainaus käyttäjältä: herra 47 - huhtikuu 21, 2008, 20:58:08 ip
Näin voisin olettaa... kasvamassa on ja kaikki red savinan tasoa olevat ja siittä ylöspain ovat olleet ainakin mun makuun herkkuja joten miksi nämä olis poikkeuksia :twisted: mutta vertailu tulossa kunhan kaikki tuolla kasvaa ja tekee satoa... on tuolla nagan ja savinan lisäksi kaikkea muutakin mukavaa
Tuoppa maanantaina töihin scorppari niin päästään maistamaan ;) ;D
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - heinäkuu 21, 2009, 00:27:33 ap
Lainaus käyttäjältä: Niabo - heinäkuu 20, 2009, 16:53:35 ip
Tuli tossa viikonloppuna maisteltua ensimmäiset 7pod marjat mökillä ja olipas maukasta!
Kasvatuksesta sen verran että lajike näyttäisi olevan todella helppo, itämisprosentti 100%, kasvaa komeasti heikollakin hoidolla mullassa ja vesiviljelyssä, on suhteellisen aikainen (7podissa hydrossa kypsiä podeja samoissa kasvuoloissa kuin naga ja scotch bonnet ja naga alkoi vasta kukkimaan ja scotch bonnetissakaan ei vielä näy edes raakileita)
Maku oli todella raikas ja hedelmäinen, leikatessa tuntui aika habaneromainen tuoksu. Tulisuus olisi arviolta jotain 500k scovillea, mutta katellaan kun on syöty enemmän podeja miltä ne sitten tuntuu. Oli sitä tulisuutta kuitenkin sen verran että sain kyllä kaverit luulemaan että kuolevat :D
Molemmista on mitattu yli miljoona SHU... ;) Toki lämpimämmissä oloissa, mutta kumminkin. Naga-luokassa ollaan.
Joo. Itse en seven potien ja bih jolokian/nagan välillä tulisuudessa juuri huomaa eroa, maussa kyllä. Omat seven potit saattaa olla hiukan tulisempia kuin fassen nagat, ehkäpä johtuu multakasvatuksesta.
Pata seiska ei ole minun makuuni, luulin sitä hyväksi nagan tukijaksi kun polte tulee nopeammin, mutta siitä jää kitkerä maku, josta tulee annuumit mieleen. >:(
-Haju oli hyvä, hedelmäinen jopa. ;D
-Tulta nagaa vähemmän. :(
Kasvi ei ole ötöherkkä tai muutenkaan kranttu, ponkaisi pimennosta ja on kestänyt pieniä pakkas tuulahduksia. ;D
Tullee tekemään tilaa scorppari kokeilulle jahka kuukahtaa.
... mustikkaa tai mansikkaa...
Itse sain ison ja hyvän sadon 7podia, ja vieläkin kasvit tekee podeja ja nuppuja myös. Siemenet on ostettu "chillipeppercompanysta", kasvaneet mustassamullassa 24cm ruukuissa ulkona koko kesän ikkunalaudalla, ja talvehtivat melkein täysikokoisina samoissa ruukuissa ikkunan toisella puolella.
Varsinkin kuivattuna tämä lajike on oikein hyvä. Tiivistettyä jauhetta tuli useampi desilitra, joten riittänee pitkäään... Kuivatin kasvikuivurissa ja vahingossa meni liian kuumaksi ja liian kauan, joten jauhe on ikään kuin paahdettu. Se nostaa makuelämystä paljon. Polte tosiaan on nopeampi ja kenties "rehellisempi" kuin Trinidadissa (my favourite, so far...!), mutta en kyllä menisi väittämään että näissä on mitään annuumien tapaista ikävää ja hyökkäävää poltetta. Kasvatusolosuhteet kenties vaikuttavat?
Olosuhteet tosiaan voi kyllä olla vähän eri. Liian kuumassa kasvarissa samoilla liemillä ebbissä nagat ja muut olleet kyllä hyviä.
Tuo liian kuumassa kuivauskin on kyllä voinut auttaa, kuinkas tuoreet?
Potkii hyvin, tosiaan! ;D
Mutta vaikka se on "kova" polte, niin se ei ole annumien tapaan ikävän tapainen. Raakana en juuri ehtinyt montaa syömään, kun kerralla tulee toistasataa podia, eri sortteja. Pakko vaan äkkiä saada niitä talteen. Ruokaan, enimmäkseen intia-vaikutteista pataa, tämä menee oikein loistavasti.
Oli tosiaan pakko ottaa tuore podi puskasta ja tehdä tarkempi "analyysi"... ;)
Raikas ja runsas maku
Aika lähellä punaisen habaneron makua
Hedelmäinen joo, mutta ei samalla tavalla kuin Trinidad.
Hiukan karvas maku lisänä
Polte on hyvä, ja iskee ikään kuin koko suun alueella.
Kieli lähti turpoamaan... Suu on täynnä kuolaa...
Kirjoitus loppu ny!
Aivan pähkähulluja sällejä... puhutte miljoonan (!) scovillen tavarasta ihan kuin normijallusta... Vielä muutama vuosi sitten jengi piti Habaneroa helvetillisen tiukkana aineena. Nyt 10 kertaa vahvemmat aineet ovat "tavallista"! ;D
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - lokakuu 31, 2010, 16:16:11 ip
Aivan pähkähulluja sällejä... puhutte miljoonan (!) scovillen tavarasta ihan kuin normijallusta... Vielä muutama vuosi sitten jengi piti Habaneroa helvetillisen tiukkana aineena. Nyt 10 kertaa vahvemmat aineet ovat "tavallista"! ;D
Kohta joka jannu heittelee noita 1milj shu tuotteita suoraan pullosta puuroon :D
Näin se menee jokaisessa "riippuvuutta" kehittävässä touhussa... ! :D
Olen popsinyt chilejä siinä 20-25 vuotta, mutta mitään perusannuumia ja Cayenneä tai sitten thai-syömäläiden juttuja vahvempaa ei tullut hirveesti testattua eikä ollut juuri mahdollisuuttakaan. Kun sitten jossain vaiheessa ryhdyttiin (nykyään) vaimon kanssa ostelemaan Citymarket-laatuisia Habaneroja, niin niitä käsiteltiin kuin jotain pieniä ydinpommia! Hanskat käteen, ja muu väki ulos keittiöstä, tuuletus täysille... Nykyään uskallan antaa muksun leikkiä 7Pod yms lajikkeiden podeilla ja hän saa itse mennä kastelemaan ja hoitamaan niitä; mä nimittäin tiedän että se alle 3-vuotias tyttö ei laita niitä suuhunsa. Tai jos laittaa niin, so what oma vika, oppiipahan uskoa mitä pappa sanoo...
"... one naga a day, keeps the doctor away..."?
Mutta kyllä ruokaan sa oikeesti paljonkin tulisuutta ilman yhtää chiliä! Koittakaapas keittää kunnon piparjuuri pataa, siinä melkein nagat jää kakkoseksi. Mä en ole päässyt maistamaan sitä unkarin "kansallisruokaa" joka kuulemma on aikamoinen tulisuudeltaan. Paprikat on sietty heillä yks, muta piparjuurtakaan ei kannata unohtaa. Sen polte (~vrt Wasabi) vaan meinaa iskeä pahimmin nenässä (!)
Lainaus käyttäjältä: davve - lokakuu 31, 2010, 17:51:44 ip
"... one naga a day, keeps the doctor away..."?
...one day, every children eat one naga more than their parents..
Tänä vuonna fassen siemenistä tuli aivan erilainen 7pod kuin mitä aikaisemmat.
Normaalisti marjat ovat olleet tummanvihreitä ja kypsyneet suoraan tummaan punaiseen. Tämä uusi sensijaan tekee vaaleanvihreä marjoja jotka kypsyvät oranssin kautta kirkkaan punaiseksi. Maku on kyllä tässä uudessa kitkerämpi ja vähemmän täyteläinen.
Lainaus käyttäjältä: ladoga - tammikuu 02, 2011, 22:38:48 ip
Tänä vuonna fassen siemenistä tuli aivan erilainen 7pod kuin mitä aikaisemmat.
Normaalisti marjat ovat olleet tummanvihreitä ja kypsyneet suoraan tummaan punaiseen. Tämä uusi sensijaan tekee vaaleanvihreä marjoja jotka kypsyvät oranssin kautta kirkkaan punaiseksi. Maku on kyllä tässä uudessa kitkerämpi ja vähemmän täyteläinen.
Olivat minulla aika kauankin oranssina, eikä kaikki oikeastaan suostuneet punertumaan kunnolla ennen nahistumista.
Nyt viileämmässä on tullut vähän paremman makuisia.
Kuivattuna jopa oikeinkin hyvää.
Mulla oli tossa viime kesänä, syksyllä, jouluun asti pari Trinidad Scorpion Morouga Belend. Ei tullut montaa podia, onneksi!!!
Yhdyn kyllä Fataliin kommenttiin, että tätä voisi jo pelätä: Mä ensimmäisestä kypsästä hedelmästä leikkasin terävällä veitsellä,
pelonsekaista kunnioitusta osoittaen, sellaisen leikatun kynnen kokoisen siivun ja pureskelin. Muutaman sekunnin viiveellä alkoi
kunnon polte. Ensimmäisenä tuli paha maku; musta muistutti jotain muoviliimaa! Mä syljeskelin pois sen palasen hetken pureskeltuani
ja olin silti sellaiset puoli tuntia aika hiljaa ...
Suu tuntui niinkuin olis saanut nyrkistä!
Tyttöystävä maistoi sormella leikatusta pinnasta varovaisesti, ja kertoi vielä 10min päästä että on suu kuin puudutettu ...
(http://img508.imageshack.us/img508/9004/trinidadscorpionmb.jpg)
Kesällä parvekkeellani (vähän varjossa) en saanut tosta mitään, mutta syksyllä keittiössä pikkunatikan valossa tuli pari kunnollista ja 10-kunta 2-senttisiä rääpäleitä..
Mä sain pojaltani "hauskaksi joululahjaksi" Blairin Ultra Death -kastikkeen, jossa maku ja polte oli musta hyvin samantapaista:
Jos siis haluaa kiusata makuhermojaan, pääsee helpommalla kun ostaa sen Ultra soosin.
Jos taas haluaa kasvattaa isoa tukevaa kasvia, joka vie neljän aji cristalin tilan, ja saman määrän lannoitteita ja valoa, niin siitä!
Skorpparia täytyy senverran kehua että mulle kävi just kuten sorriille, pariin kuukauteen en uskaltanut yhden kokonaisen syötyäni ja lekaniskusta toivuttuani edes ajatella että tota vois täysjärkinen syödä.
Mutta kävi niin että savustin omenapuulla ämpärillisen morougaa ja tein tomaatin kanssa savusalsaa. Siitähän tuli suosikki No2. Suosikki No1 on savunagasalsa.
Ei tarvii paljoa laittaa sapuskaan tai leivän/makkaran päälle niin helvetin esikartanoiden ovet avautuvat. Makukin jotenkin tuoreeseen verrattuna paranee huomattavasti. Pari kuvaa lajikkeesta. Kuivasin myös osan sadosta.
(http://lh5.ggpht.com/_L2NRhEx13OI/TJX3PgHtkkI/AAAAAAAACEM/Dm61K9pmbKo/TSMB%20viimeist%C3%A4%20kertaa.jpg)(http://lh3.ggpht.com/_L2NRhEx13OI/TJX3QfP4XnI/AAAAAAAACEQ/FoIQBhNmUq8/TSMB%20viimeist%C3%A4%20kertaa2.jpg)
(http://lh5.ggpht.com/_L2NRhEx13OI/TJZcQq-409I/AAAAAAAACFQ/GJEqSmDsWeM/Chilej%C3%A4%20%C3%A4mp%C3%A4reiss%C3%A4.JPG) (http://lh3.ggpht.com/_L2NRhEx13OI/TJe4WPezL3I/AAAAAAAACGU/v0-8HLAwn0s/s512/Morougaa%20kuivuriin.jpg)(http://lh4.ggpht.com/_L2NRhEx13OI/TJZcVzUCYhI/AAAAAAAACFg/Joza0_nx5kw/s512/Savuun%20menossa.JPG)(http://lh3.ggpht.com/_L2NRhEx13OI/TJe4aFPTNEI/AAAAAAAACGo/0JNZN55uWUk/s512/Keitoksia3.jpg)(http://lh6.ggpht.com/_L2NRhEx13OI/TIE2us9CIEI/AAAAAAAAB5s/-LaDvOFkRlI/kasvari.jpg)
Skorpionin tuoksu on suorastaan huumaava, varsinkin ylikypsänä. Se muistuttaa melkein hiukan mätänevää hedelmää ja täyttää koko talon. Mun ehdoton suosikki-chili, mutta sitä käsitellään hyvinhyvin suurella kunnioituksella! Melkein varoetäisyydellä. Kun olen kuivanut tätä tavaraa, niin jauhaminen tehdään liesituulettimen alla, ja katsellaan liesituulettimen lasikuvun läpi. Ehkä hiukan hätävarjelun liioittelua, mutta toisaalta ei! ;)
Tullessani eilen toimistolle, huomasin ilokseni että isokokoisena talvehtiva Skorpion-puska jo nyt kukkii! Uskaltaisikohan odottaa ensimmäisiä ennen kesää?
Bluesman: mitä siihen salsaan laitat? Oma versioni löytyy "kodin kokkaus" osastolta.
Lainaus käyttäjältä: davve - helmikuu 01, 2011, 21:39:08 ip
Bluesman: mitä siihen salsaan laitat? Oma versioni löytyy "kodin kokkaus" osastolta.
Salsaan tuli perattuja skorppareita savustettuna vaan ei kuivattuna 5 litraa johon mangososetta muistaakseni 2 tetraa (n.400g?). Pari öljyssä kuullotettua sipulia ja valkosipulia (kääntäjä varmaan sotkee) ja tomaattimurskaa (chilillä maustettua niin tulee vähän potkua) pari tetraa. Hunajaa muttei hirveesti omenaviinietikkaa koska umpioin tölkit. Tilkka sitruunamehua. Säilyy hyvin mutta enää 2 tölkkiä jäljellä kymmenestä.
;D Meillä taitaa olla Bluesmanin kanssa vähän eri mittakaava ... Idea kyllä ihan sama!
..Siinä kyllä on ero, etten mä jois piimää mistään hinnasta! (se on niin happosta ... hah)
Mun "salsa" meni kaikki pakkaseen. Pieneen minigrip pussiin menee just sellainen desi-puolitoista, ja sellaisen määrän saa kätevästi tuhottua. Sulatat sen verran mitä päivän-parin aikana syöt. Pussi kannattaa repiä palasiksi jäisenä, ja antaa sulaa jossain muussa kipossa. Vähemän sotkua, enempi herkkua... Nyt vaan on viimeiset salsapussit syöty... :(
Jaskan viljelyksiltä pätkä; http://www.youtube.com/watch?v=O4CBaoqiBlw&feature=player_embedded (http://www.youtube.com/watch?v=O4CBaoqiBlw&feature=player_embedded)
Lainaus käyttäjältä: bluesman - elokuu 14, 2011, 06:03:01 ap
Jaskan viljelyksiltä pätkä; http://www.youtube.com/watch?v=O4CBaoqiBlw&feature=player_embedded (http://www.youtube.com/watch?v=O4CBaoqiBlw&feature=player_embedded)
Huh huh...on siinä puskat.
7Pot Chaguanas Tulisuus: 10++++
(https://lh6.googleusercontent.com/-fgO4HMoD068/UjSCBlAfFsI/AAAAAAAAIdE/1Tllj66lTIs/s720/2013_syys14%2520058.JPG)
Kauden tulisin lajike. Ehkä koko maailman. Ja joo, olen maistanut Jigsawiakin. Tosin näissäkin on paljon vaihtelua, mutta tähän asti kaikki syömäni ja muille syöttämäni ovat olleet selkeästi Naga Morichia tulisempia. Lisäksi puska on satoisa. Ja lajike maukas. Mut ihan kammottavaa myrkkyä. Kuristaa. Kuolemanpelko. Varokaa tätä! Älkää kukaan muu kasvattako tätä. Apua!
Tulisuus mukava.
Trinidad Scorpion Tulisuus: 10+
(https://lh5.googleusercontent.com/--Q88HUTSITs/UjSCDPWot0I/AAAAAAAAIdM/iaWHjeNSlOQ/s720/2013_syys14%2520060.JPG)
Ilman etu- tai takaliitteitä. TS. Original.
Tämä on taattua Trinidadin laatua. Jotenkin tämä ei ole yhtä kammottava, kuin Chaguanas tai Douglah, mutta pisteliäs scorpiooni kautta linjan. Tulinen, maukas. Podit kauniit, erittäin kauniit. Linjakas häntä luo kunnioitusta katselijassa ja maistelijassa. Bluesmania kompaten: fruity. (Kommentti tosin TSMB:stä)
Puska vaatisi kasvihuoneen valoisimman ja kuumimman paikan. Ei saanut, siksi ei satoisa.
7Pot Primo (orange) Tulisuus: 7
(https://lh4.googleusercontent.com/-aafQGflWgdY/UjSCEnLR5PI/AAAAAAAAIdU/L_xq9Kb_u6I/s720/2013_syys14%2520061.JPG)
Nojoo, podit ihan nätit ja puska satoisa. Maku hedelmäinen. Mutta onhan tämä pliisu. 7Pot esiintyy nimessä, täts it.
Ei polta.
7 Pod Jonah Strain arvosteltu blogin puolella.
http://chiliblogini-lillen.blogspot.fi/2013/09/arvostelu-7-pod-jonah-strain.html
"Lajikkeen maku on aavistuksen kitkerä, mutta muuten perinteinen chinensemäinen aromi."
-Minä, Lillen.
Tulipa ostettua taimi Tammisillalta. Scorppionin muotoinen kasvi, ei epäilystäkään. Vahvat ja "yksittäiset" oksat. Kasvoi kekkilän mustassamullassa ikkunalaudalla koko kesän, podit kypsyy sisällä. Podit on äärimmäisen kauniit, ja ISOT, kirkkaan keltaiset. Omassa kasvissa muutama kymmenen yli 5cm palloa. Ei tullut punnittua, olisi pitänyt, koska podeilla yllättävän paksut seinät. Muodoltaan pallot taas muistuttavat enemmän 7pod-ia, eikä mitenkään "tavallista" scorppionia. Maku on todella tulinen mutta tässäkin maku muistuttaa enemmän 7podia, itse en löydä scorppionin hedeläisyyttä tästä sit mistään. Tämä on lajike jota sopii viljellä jos ei muuta niin isojen ja kauniiden podien takia. Kasvi talviteloille ja jatkokaudelle.
Juu/ei ...
Ei siis onnistu TSMB'n sato Pirkanmaalaisella kaakkoisikkunalla, [...joka onkin itäänpäin ... jne.]
Menneen kesän vei huomion enempi tuo plantaasi tuolla Rukkamäenpuistossa. Olohuoneen aurinkoisimmalla ikkunalla makasi Suprice[joku chinense Fataliilta], Bhut Jolokia pistokas-binchintapainen, vanha Limon [bonchi] sekä TSMB'n pistokkas jota oon tietoisesti yrittänyt pitää pienenä. Lisävalona on ollut iltapäivisin 2x58W loisteputket aika kaukana kasveista [=20-40cm] ...
-Suprice-chili tekaisi pari podia [aika tyypillisiä Habaneroja] alkukesästä ja nyt talviteloille leikatessa löysin taas pari raakiletta...
-Bhut Jolokia kasvoi tavalliseen tapaan ja kukkikin jonkun verran - ei yhtään hedelmää ...
-Limon teki uskollisena helppona puskana ihan reilusti podia alkukesästä ja toinen satsi kypsyy nyt ... jokunen keltainenkin taas näkyy. [Hyvin suositeltava laji vähäisempään valoon!]
-TSMB ei suostu edes kukkimaan tällä valolla. Kasvaa se haluaisi, mutta ei lisääntyä ...
Aika isoja ovat erot vaatimuksissa näköjään eri chinenseillä..
Nagat yllättäen sain tekemään satoa oikein kunnolla mökin kasvihuoneessa joka on kuitenkin suurimman osan päivää puiden varjossa; Niin myöhään meni kyllä sato, että jouduin kuljettamaan koko puskan taas kodin lämpöön autolla ...
Plantaasilla on [vieläkin oletettavasti viime yönä lopullisesti jäätyneenä] pari isoa Naga-puskaa joista tuli kyllä mun kulutukseeni 10 vuoden varasto herkkuhedelmää :-X :-X :-X
Saattaa olla että [lähi?-] tulevaisuudessa alkaa Sorrii keskittyä enempi laatuun kuin määrään. Kyllä niin hermo meinasi mennä kesällä muiltakin kuin itseltä, kun kasvikaaos vei kaikein ajan ja voimat. Puolihuolimattomalla hoidolla sain kuitenkin tuholaisia vilisevistäkin kasveistani niin paljon satoa, etten mitenkään tiedä mitä niillä kaikilla tekisin!!
Onkohan Chilifoorumissa ennen moni valittanut, että tulee liikaa satoa ??? ??? ???
Onhan tuo niin että jos on pari-kolme kiloa sekalaisia jalluja; arviolta ½ kg nagaa [on sitä aika iso pussi!!]; kilonverran erilaisia mietoja baccatumeja ja pari kiloa sekalaisia Homera-, Bigjim ym. annuumeija niin ei niitä voi oikei ruveta torilla tai muuallakaan myymään. Yhdelle ukolle siinä on kuitenkin liikaa säilöttävää tai syötävää ... huh .. Varsinkin kun edellisvuotisistakin on yli puolet unohtuneena kellariin ..
Ainiin: Orange rocoto pääsi kans lasipartsille jatkaamaan kesää ja oksilla roikkuu arviolta 2-3kg raakileita!!]
(http://img28.imageshack.us/img28/6027/qc4m.jpg)
Onneksi TSMB ei tehnyt satoa ... 8) 8) 8) 8) 8) [-pysyin aiheessa taas kerran]
Butch T on näemmä aika miehekkään kokoinen jötikkä. Enpä tosin ole muitakaan trinidad scorpioneja kasvattanut, mutta tämän koko yllätti.