Ruoanlaitto ja ravintolat => Kodin mausteinen kokkaus => Aiheen aloitti: Stoppari - kesäkuu 30, 2008, 17:42:51 ip

Otsikko: Friteeratut Jalapenot?
Kirjoitti: Stoppari - kesäkuu 30, 2008, 17:42:51 ip
Miten on, kun ei ole tullut kokeiltua friteerausta, muuttuuko Jalapenon tulisuus friteerauksen aikana, vai pysyykö samana, lähellekkään?
Kokemuksia?. Millä kannattaisi täyttää?
Otsikko: Friteeratut Jalapenot?
Kirjoitti: Volitans - kesäkuu 30, 2008, 23:44:40 ip
Tulisuus ei laske, kapsaisiinien höyrystymislämpö on 210-220 C, joka on friteerauslämpötiloja alhaisempi (n. 190 C tyypillisesti). Lisäksi itse chili sisältää vettä, joka rajoittaa lämpötilan 100 C:een sisustassa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Capsaicin

Klassinen täyte on cheddarjuusto. Kannattaa toki kokeilla muutakin - vaikka aurajuustoa ja pekonia. Vaikka vähän ananasta tms. sekaan vielä, jotta suolapitoisuus olisi kohdallaan.
Otsikko: Friteeratut Jalapenot?
Kirjoitti: Noli Me Tangere - heinäkuu 04, 2008, 20:29:26 ip
Itse laitoin sisälle juuri cheddaria, kieritin jalikset kananmunassa ja korppujauhoissa ja annoin sen jälkeen seisoa jonkun aikaa jääkaapissa. (Heitin välissä n. tunnin lenkin, ihan ruokahalun herättämiseksi) Sitten toistin leivitys käsittelyn ja uppopaistoin rasvassa. Aijai miten hyviä... Ja rasvasia.